Archiv

Založení fondu?

V minulých několika dnech se na Slávistických novinách rozhořela diskuze ohledně založení Fondu na záchranu SK Slavia Praha. Redakce SN se tento nápad rozhodla trochu rozpracovat. Více v článku.

Po pročtení názorů v diskuzi si myslíme, že v současné době nejvhodnějším cílem Fondu by bylo vybrání finanční částky, která by v případě změny majitele klubu sloužila na odkup určitého podílu akcií SK Slavia Praha. Změna majitele sice stále není na pořadu dne, každopádně uvedená možnost je pravděpodobná. V případě, že by majitel zůstal stejný, vybraná částka by mohla být použita na výzdobu Edenu, případně na jiné potřebné výdaje po dohodě s vedením klubu. V této souvislosti by nebylo špatné se podílet například na výchově mládeže. To jsou věci, které nás napadly, že by asi zajímaly nejvíce fanoušků.

V dalším odstavci si shrňme fakta. Dejme tomu, že se do "Fondu" přihlásí několik tisíc lidí. Jako optimální vklad, který by byl akceptovatelný snad pro všechny fanoušky, se jeví 1 000 Kč. Meze se samozřejmě nekladou, jakýkoliv příspěvek je vítaný. Budeme tedy operovat s částkou v řádech jednotek milionů korun. Po vložení počáteční částky by pak byl určitý roční příspěvek, např. 1 000 korun.

V případě, že by Fond nabyl reálných obrysů, spolupracovat by měl jak s Fanklubem, tak i s Odborem přátel.

Peníze by se mohly vybírat na účet, a to s několika variabilními symboly. Každý z nich by měl své přesné určení, přičemž číslo 1 by sloužilo například pro odkup akcií, číslo 2 pro výzdobu stadionu a tak dále. Fond by tedy nemusel nutně sloužit jen jedinému účelu, ale každý z přispívajících by si sám určil, na co chce své peníze vynaložit.

Cílem první fáze - a tedy tohoto článku a ankety, je zjištění, kolik lidí by bylo ochotno jakou částkou přispět. Hlasujte tedy v anketě, která je umístěna na hlavní stránce vpravo. Vyjádřit se můžete samozřejmě i v diskuzi, protože si uvědomujeme, že anketa nenabízí vyčerpávající možnosti v této komplikované problematice.

Komentáře (190)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Založení fondu?

    Kactus     před 13 lety 04.02.2011 19:28 |  
    0 0

    porad si myslim, ze par milionu nas nevytrhne a ze potrebujeme tu miliardu.
    Ale jeste se za to koupi letenka, zaleti do kataru a presvedci se nejaky sejk, ze by nas mohl koupit, tak proc ne :)

    • Re: Založení fondu?

      lados     před 13 lety 04.02.2011 20:53 |  
      0 0

      Řeč o miliardě není na místě, zatím nekupujeme stadion, který má zhruba tuto hodnotu. Teď jde o to, abychom nashromáždili nějaké rozumné peníze. Obrazně řečeno, vyhodí vedení Slavie potenciálního sponzora, který bude mít k dispozici např. 10 milionů kč ? Myslím, že v současné situaci určitě ne. Kdybychom nashromáždili částku třeba 20 nebo více milionů, už bychom s těmi penězi dokázali docela dobré věci, například zafinancování pomníku (busty?) Pepi Bicana. Hlavní teď je začít něco dělat.

      • Re: Založení fondu?

        Kactus     před 13 lety 04.02.2011 22:38 |  
        0 0

        no, bez stadionu klub nema smysl, jak muzeme videt a jsk jsme videli na strahove.
        navic, tento fond by nebyl na sponzoring ale na nakup akcii. a tedy, kolik tech akcii za 10 mega bude ? 0,5% nebo 5% ?
        a Pepi by mel mit ne bustu ale velky pomnik primo pred stadionem !

        • Re: Založení fondu?

          edenian     před 13 lety 05.02.2011 09:00 |  
          0 0

          Skladat se na bustu Bicana ve chvili, kdy se nevi co bude s klubem?
          Co to ma za smysl.

  2. Re: Založení fondu?

    eomer (přítel SN)     před 13 lety 04.02.2011 20:02 |  
    0 0

    Chválím aspoň anketu ( předpokládám, že v článku není uvedeno všechno).
    Ad výzdoba- v tento moment je to plýtvání potenciálními zdroji.
    Ad odkup akcií- asi nejlepší volba, ale znamená to, že peníze dostanou Ti co nás potopili.
    Ad symbolika na na platbách- v současnosti bych to nezaváděl. Jak píšete budou to jednotky milionů a není rozumné tuto částku aspoň v počátku drobit.
    Velmi důležitá je pravidelnost příspěvku a dlouhodobé cash flow.1000 je ideální minimum.
    Ad mládež- do budoucna dobrá volba, ale na startu asi ne. viz drobení částky. Teď musíme přežít.

    • Re: Založení fondu?

      smichov_1     před 13 lety 07.02.2011 13:33 |  
      0 0

      Jeste jednou upozornuji ze pokud se nevyjasni vlastnicka struktura Stadionu i Slavie, akcie bude kupovat od stik kteri obrali o majoritni podil ENIC (podle soudu nelegalne). To bychom byli hodne snadne sousto pro "anonimni" vekslaky. Uvedomte si ze muzete vlastnit 60% Slavie a druhy den nebudete (jako ENIC) vlastnit vubec nic! Akorad ze oproti ENIC-u ani nebudete schopni zaplatit arbitrtaz v Londyne a nechat si vratit alespon cast penez kterou mate ve forme dluhu.

  3. Re: Založení fondu?

    slimak     před 13 lety 04.02.2011 20:40 |  
    0 0

    chválím Vaši snahu a rychlost. Nicméně o účelu ,,fondu" se jistě ještě povedou rozsáhlé diskuze. Asi by pak bylo lepší ten fond zřizovat s jasným účelem a cílem, i když to bude kvůli nedostatku informací dost problematické..
    Osobně se mi moc nelíbí cíl nákup akcií. Jednak by peníze šly stávajícím akcionářům, jednak by byl podíl ve Slavii dost malý a jednak by to vůbec nemuselo řešit problematickou situaci klubu. Koupil by se podíl a co pak? Fond by neměl ani korunu, ani rozhodující podíl.

    Peníze bych směřoval spíše, jak už někdo navrhoval, na možné odkoupení pohledávek hráčů nebo jiných organizací. Další možností je klidně třeba i koupě hráče, kdy by byla jeho práva vlastněna organizací vlastněnou fanoušky.

    Bohužel snad u všech nápadů je třeba určitá spolupráce se stávajícím vedením.

    • Re: Založení fondu?

      Jachym     před 13 lety 04.02.2011 21:46 |  
      0 0

      ...A to je právě na... dvě věci...

  4. Re: Založení fondu?

    Barlblog     před 13 lety 04.02.2011 22:15 |  
    0 0

    Výborně, konečně se pohybujeme z místa. :-)

    Anketa je skvělá věc a samozřejmě i když není závazná, člověk si může udělat jistou představu. Mám trochu problém s přesným určením peněz a účtů.

    Ale otázek na diskusi je asi mnohem víc:

    A) Kdo a jak bude takovýto fond pod záštitou oficiálních organizací spravovat? Musí to být skupina důvěryhodných, poctivých slávistů, nebo finančních odborníků a manažerů z řad fanoušků?

    B) Bude se představentsvo volit? Pokud ano, tak jak?

    C) Bude fond stálou iniciativou, která bude přispívat na chod milovaného klubu, tak jako je to v zahraničí?

    D) Je opravdu vhodné investovat peníze do spekulativní mládeže, či hráče, když může klesnou cena, nebo přijít jiná katastrofa a peníze zmizí v nenávratnu?


    Můj osobní názor je, že bychom se měli vyvarovat vymýšlení vlastních řešení a prostě okopírovat podobné organizace v zahraničí. Následně upravit stanovy a celkový fond do našich podmínek. Ekonomická historie nás všude v Evropě učí, že se nemá měnit to, co funguje. A Slaviatorovi klidně osvětlím, proč by projekt societas fungoval ve změněné podobě i u nás. Pokud se debata rozhoří.

    • Re: Založení fondu?

      quelhar (admin)     před 13 lety 04.02.2011 22:24 |  
      0 0

      Jenom k C) - minimalne ja bych byl velmi pro, aby to nebyla jednorazova sbirka, ale stala iniciativa.

      • Re: Založení fondu?

        Barlblog     před 13 lety 04.02.2011 23:09 |  
        0 0

        Taky bych velmi uvítal, kdyby to bylo stálé a s tím souvisí i další věc.

        Nikdo si asi neumí představit, že koupíme akcie Tomáše Rosena, nebo jiného tajemného subjektu, nicméně, pokud budeme kumulovat finance, pak si umím představit situaci, že příjde nový investor s jasnou sportovní a dlouhodobou UDRŽITELNOU ekonomickou koncepcí, informuje naši organizaci, předloží plán a dohodne se s ním na spolupráci ve formě odkupu akcií.

        My pak, pomocí příspěvků a darů, během několika let odkoupíme od nového subjektu několik procent akcií SKS. Investor tak získá poměrně stálého a důvěryhodného partnera ve vedení firmy + určitou část prostředků, které do koupě SKS investoval. My naopak získáme částečnou kontrolu nad hospodařením Slavie. Bavíme se o 15 - 25% akcií v horizontu maximálně 10 let.

        Ale to byla jen úvaha nad vyřčeným názorem, že Rosenovi a Platilovi nikdo nic dávat nechce, s čímž souhlasím.

        Zároveň by mě zajímal názor našeho antického filozofa Socrata a jiných slávistů, kteří by mohli mít zkušenosti se záchranou, která v minulosti už proběhla. Každá rada je dobrá. :-)

        • Re: Založení fondu?

          EdCable     před 13 lety 05.02.2011 09:35 |  
          0 0

          Nebudeme davat penize Rosenovi, ale dame je tomu, kdo da penize Rosenovi... Me tahle podminka prijde jako neprolomitelny kruh

        • Re: Založení fondu?

          jane (admin)     před 13 lety 05.02.2011 13:48 |  
          0 0

          Tohle je presne moje vize a podle informaci, ktere mam, je to i realne. Pokud se v dohledne dobe zmeni majitel, predpokladam, ze bude muset pocitat se zavazky vuci ENICu a resit je jinak nez formou penez od fanousku. V tom pripade se mi tedy jako nejzajimavejsi jevi akcie a castecna kontrola nad hospodarenim klubu.

    • Re: Založení fondu?

      slaviator     před 13 lety 04.02.2011 23:33 |  
      0 0

      Nevěřím, že socios jako ve Španělsku v Barceloně by fungovalo i u nás. Kolik socios je v Barceloně, 70 tis? Jakej dávaj ročně poplatek?

      U nás by do toho šlo dejme tomu 5-7k lidí, při minimálním vkladu 1k by někteří dali víc, takže by se těch 10M mohlo vybrat. Víc ne. Ale nebylo by to socios, bylo by to družstvo. Socios by u nás tak, jak ve Španělsku, nefungovalo.

      ad A) já jsem pro finanční odborníky z řad slávistů
      ad B) jsem pro volbu tříčlenného představenstva, předsedu ať si zvolí členové představenstva, odpovědní ať jsou ale svoji funkcí členské schůzi. Více členů představenstva než 3 by nebylo dobré, jednak by bylo méně flexibilní, jednak podle obchodního zákoníků smí smlouvy podepisovat dva (jacíkoliv) členové představenstva, při třeba jedenácti členech pak hrozí že dva členové představenstva ostatní obejdou a podepíšou smlouvu, jsou s tím pak problémy, navíc taková smlouva je platná.
      Zapomíná se na kontrolní komisi, podle ObchZ musí být vytvořena nebo pokud není, vykonává její funkci členská schůze. Ideální by byl smíšený typ, tří-pětičlenná kontrolní komise a navíc podle stanov by členská schůze si mohla ad hoc prohlasovat, že fci kontrolní komise vykoná sama. Byly by to zadní vrátka pro případ, když by vliv na kontrolní komisi i představenstvo získal nějaký subjekt mimo, třeba ENIC nebo kdokoliv jiný (což by se mohlo prohlasovat stejně novej orgán) nebo když by byla nějaká značná pochybnost v určité věci. Byla by to pojistka pro všechny možné a i málo pravděpodobné situace, není to nutné.
      Vytvořena může být funkce ředitele, myslím si, že je to zbytečné. Stejně tak mohou být nějaké další orgány, třeba by mohl být vytvořen orgán mající v kompetenci doplnění některých pravomocí představenstva. Přeci jen představenstvo by se staralo o chod společnosti směrem ven (podpisy smluv) a hlavní chod směrem dovnitř, tenhle pomocný orgán by mohl třeba naplnovat dohlížení na to, jak Slavia plní to, pod jakou podmínkou družstvo jí poskytlo peníze. Nebo vytipovávat hráče. A další... Není to nutný orgán, ale umím si představit, že nahrnout všechno na tříčlenné představenstvo, tak to by se z toho zbláznilo brzo - a vícečlenné by nebylo tak flexibilní...
      c) lepší by byla stálá iniciativa

  5. Re: Založení fondu?

    DKNL     před 13 lety 04.02.2011 22:58 |  
    0 0

    Jestli jsem to dobře pochopil, v anketě mi chybí možnost poslat peníze, ale tak ,aby to nedostali naši "neznámí vlastníci ".Mám pravdu? Jim tady peníze poslat nechci.

    • Re: Založení fondu?

      bongor     před 13 lety 04.02.2011 23:34 |  
      0 0

      Prosím Tě,Ty jsi tedy nepřející člověk.Oni se tak snaží,naši Slavii soustavně zvelebují,pracují od vidím do nevidím,abysme měli z mužstva jen a jen radost.Žijí pomalu o chlebu a vodě a Ty jim nepřeješ ani těch pár korun.

      • Re: Založení fondu?

        bongor     před 13 lety 04.02.2011 23:37 |  
        0 0

        Drobní akcionáři Sazky chtějí odvolat Hušáka a připravit půdu pro investora.
        Není to návod?Přece je Slavia taky akciovka.

    • Re: Založení fondu?

      EdCable     před 13 lety 05.02.2011 09:37 |  
      0 0

      Vtip je v tom, ze ti neznami vlastnici na tom vzdycky budou profitovat. Bud primo, nebo pres jednu obkliku nebo pres dve.

  6. Re: Založení fondu?

    tantalos     před 13 lety 05.02.2011 00:36 |  
    0 0

    Prosím, neblbněte s akciemi.
    Především jsou na nic, pokud nezískáte blokační menšinu - tedy asi třetinu akcií.
    Valné hromady po odchodu Lešky, který ještě připouštěl diskusi, probíhaly velmi nudně. Předsedající nechal schválit minimální program VH, byly přečteny zprávy, okamžitě schváleny a do deseti minut bylo po všem. Jediné zajímavé vystoupení býval pokus advokáta ENICu dostat na program některé choulostivé otázky, ale to okamžitě předsedající zatrhl a nechal odhlasovat jen oficiality, aniž by někdo advokátovi odpověděl - jeho námitky byly přehlasovány tím, že přes 80 procent držel Rosen a spol. a tady co onchtěl, bylo odhlasováno.
    Navíc pokud majoritní vlastník získá 90 procent akcií, může se minoritních akcionářů zbavit squeezeoutem - může tak donutit minoritní akcionáře prodat majoritnímu za cenu, kterou si nechá odhadnout (jistě zcela nepodplatitelným) "znalcem".
    Další potíž je v tom, že vzhledem k probíhajícímu soudnímu procesu není vlastně ještě definitvně rozhodnuto, komu značná část akcií vlastně patří.
    Podle advokáta ENICu existuje i právní názor, že většina akcií dodnes patří Angličanům, zřejmě -- opakuji zřejmě - protože je Rosen a spol nezaplatili,

    • Re: Založení fondu?

      ano     před 13 lety 07.02.2011 15:40 |  
      0 0

      Pokud jde o fond souhlasím. Patřím k nadšencům a tak jsem v době prodeje akcií koupil jednu 100.000 Kč a obratem z ní tehdy Enic "ukousl" 80 %, dnes tedy mám akcii za 20.000 Kč. Nevadí, stejně jsem na věc pohlížel jako na sponzorský dar, ale je to poučení, že akcie kupovat není to pravé. Uvažme jak bychom mohli fond využít ku prospěchu Slavie a přitom vyloučili, že naše peníze se nedostanou k tunelářům.

      Myslím, že by řešením bylo "koupit" hráče a zaplatit jeho přestup, ale zachovat si vůči němu veškerá práva pro případ přestupu, připomínám Hlouška a Peltu. Takového hráče zapůjčit Slavii. Jistě výběr hráče atd. by musel být ve spolupráci s vedením Slavie a právní podpora nutnost. Ale ten hlavní cíl, pomoc pro Slavii bez toho, že bychom riskovali možnostl jejich ztráty.

      • Re: Založení fondu?

        Papol     před 13 lety 07.02.2011 19:35 |  
        0 0

        Ahoj Slávisti,
        taky patřím k nadšencům, co si koupili akcie a Enic je ostrouhal ze 100% na 20%. Dobře, jsem Slávista, tak sponzorský dar, beru to. Ale jak píše Ano, tak je to poučení. Při změně majitele nebude třeba odkupovat akcie - podíl by byl asi velmi nízky, tak jako je to dosud u těch fandů, co vlastní akcie. Pokud bude nový majitel chtít, tak sám osloví fanoušky, nabídne akcie.....
        Proč zdobit stadion /2% z ankety/, který Slavii nepatří, tomu nerozumím. Souhlasím s výše uvedeným názorem, koupit práva hráčů, jejich smlouvy, zaplatit za přestup, na to by měly jít shromážděné finance. Prostě něco vlastnit a mít na to vliv. Samozřejmě, hráč se může zranit, ale taky nemusí, může být dobrý a pak se na tom vydělá pro další nákupy, další nápady, podporu mládeže, která v současné situaci asi není hlavním problémem.
        Zda tady nyní pitvat, složení představenstva, počet jeho členů, kontrolní komise atd....., to je až po vyjasnění zájmů nás fanoušků.
        To je můj názor. Zdravím všechny Slávisty a hodně optimismu
        Papol

    • Re: Založení fondu?

      frolek     před 13 lety 07.02.2011 21:07 |  
      0 0

      Přesně tak, prakticky cokoli pod 50 procent je nesmysl. Znám dost a.s. kde je více vlastníků a ti co to neovládají mají prostě smůlu, absolutní smůlu. Akciemi se žádná kontrola nad hospodařením nezíská, naprosto žádná!!! To ví každý kdo tomu jenom trochu rozumí. Koupí akcií se zcela ztrácí kontrola nad investovanými penězi. Rozdíl mezi akciemi a půjčkami/koupí pohledávek je jednoduchý: Při koupi akcií dáte všechny peníze vedení a to si s nimi navždy může dělat co chce. Při půjčkách/pohledávkách je pořád kontrola a možnost se soudit, vymáhat, atd.
      Jesltli výsledkem dobrýho nápadu bude nalití peněz komukoli, tak je to velká škoda. Můžeme si myslet něco pozitivního o novém majiteli, ale ten to časem může zase prodat.

  7. kdyz si to spocitate

    Tonda     před 13 lety 05.02.2011 01:07 |  
    0 0

    tak za par hodin sme my slavisti uz nastradali kolem milionu.. to je slusna suma.

    • Re: kdyz si to spocitate

      bongor     před 13 lety 05.02.2011 07:56 |  
      0 0

      Co se má zmáčknout,aby člověk mohl hlasovat,na to logo vpravo na stránce mi to nemaká.

      • Re: kdyz si to spocitate

        podol (přítel SN)     před 13 lety 05.02.2011 08:16 |  
        0 0

        Bongore,pokud nejsi ironický,tak anketa je ještě více vpravo od barevného loga.Také jsem se nejprve spletl.Podol

        • Re: kdyz si to spocitate

          bongor     před 13 lety 05.02.2011 08:23 |  
          0 0

          dík podole,nejsem ironický, v těchto věcech jdou žerty stranou.
          Jenom po ránu blbě koukám.

  8. Re: Založení fondu?

    podol (přítel SN)     před 13 lety 05.02.2011 08:39 |  
    0 0

    Ankety jsem se zúčastnil,jsem připraven i s určitou částkou.Protože
    každá akce je lepší,než nic.Ale podívejte se na zatímní počet,
    i na počet diskutujících (cca 130 a méně),tak se domnívám,že
    se prostě nedobereme žádného povzbudivého závěru.
    Jsem přesvědčen,že Slávistů i sympatizantů je neporovnatelně
    více,vždyť jen OP má přes 2000 registrovaných členů.Myslím si,
    že zapojení OP je nyní nezbytné,musíme najít zastřešující mediálně
    známé osobnosti,Slávistické Panenky či Trojany.Snad Slávie
    také takové má.A veškeré akce,ať by byly jakékoliv včetně
    finanční sbírky,zveřejnit,klást otázky,vyžadovat odpovědi,
    prostě šlapat vedení i majitelům na paty.Pokud takové nenajdeme,obávám se,že iniciativy proběhnou bez odezvy v médiích a dále budeme číst stále stejné odpovědi a vytáčky
    na připravené otázky servilních médií.A nás těch cca 150 si
    budeme dále bez výsledku debatovat na Slávistických novinách.
    Podol

  9. Re: Založení fondu?

    martin (přítel SN)     před 13 lety 05.02.2011 09:07 |  
    0 0

    Koupě akcií nic neřeší. Musíme platit to, co řeší situaci Slávie (dluhy hráčům, mládež apod.), a tím se stát věřiteli Slávie, když za ní budeme platit některé faktury. Nebudeme po Slávii (myslím akciovce) chtít peníze za to, co nám dluží, ale navýšení základního kapitálu, kdy za naše pohledávky dostaneme akcie. Pokud budeme takto fungovat pravidelně a dlouhodobě, náš podíl ve Slávii poroste. Nesmíme ale vyhazovat peníze zbytečně - kupovat akcie od stávajících majitelů. To jsem nikdy nechtěl ani mně to nenapadlo!

    • Re: Založení fondu?

      vavicek     před 13 lety 05.02.2011 09:55 |  
      0 0

      Nebyl by ale problém ve vysokém základním jmění? Případný podíl by byl potom velice nízký. Idealní varianta je dle mého názoru koupit podíl na některé hráče - to znamená stát se obdobou Pelty. Ješte lepší by bylo odkoupit akcie od stávajících majitelů s tím že by ty peníze vložili do Slavie. To je ale nereálné.

    • Re: Založení fondu?

      bongor     před 13 lety 05.02.2011 10:01 |  
      0 0

      jenže tohle je akce na několik let.Jak píše podol,tak skutečně sem přispívá/myslím mediálně/ nějakých 100 lidí,tak my bychom to nevytrhli.Problém číslo 1,kdo jsou vlastníci Slavie -neznámí.Kdyby se za sebe nestyděli,tak už se dávno přihlásili.Problém číslo 2,absence
      osobností,které by se staly tvářemi této akce.Zatím se ozval pouze Pavel Kuka s článkem o sebevraždě,ale se žádným náznakem řešení.
      Kde jsou ostatní,kde je největší současná osobnost Slavie Šmíca a mnoho dalších.Problém č.3-horentní dluhy a vysvětlení,jak vůbec mohly vzniknout,kdo za nimi stojí.Problém č.4 a to ten momentálně největší ,rozdávání schopných hráčů zadarmo nebo za polívku a z toho plynoucí problémy s kvalitou hry,s výsledky,s návštěvností,s na.raností nás všech.Moc si cením všech co do toho mají odvahu jít,ale může to v tomhle rozsahu skutečně pomoci?

      • Re: Založení fondu?

        eomer (přítel SN)     před 13 lety 05.02.2011 12:27 |  
        0 0

        Minimálně to může potvrdt, že se jedná skutečně o "rodinné stříbro" a případný zájemce o majoritu bude mít o důvod víc vstoupit do a.s.

  10. Re: Založení fondu?

    Socrates (přítel SN)     před 13 lety 05.02.2011 10:10 |  
    0 0

    Tady je to fakt samej magor *6*

    • Re: Založení fondu?

      piero (přítel SN)     před 13 lety 05.02.2011 10:12 |  
      0 0

      Tak běž "Socíku" zpátky na ofiko stránky, tam na tebe čekají tobě rovní, sem nepatříš!

      • Re: Založení fondu?

        Socrates (přítel SN)     před 13 lety 05.02.2011 10:22 |  
        0 0

        Jistě voe *6*, řekni mi, kam patřím *6*

    • Re: Založení fondu?

      podol (přítel SN)     před 13 lety 05.02.2011 10:22 |  
      0 0

      Pokud se nepletu,v úvodu jsme byli vyzvání k diskuzi,což většina z nás činí.Všichni máme rádi Slávii,znepokojuje nás její situace a
      všichni bychomchtěli nějak pomoci.Já sám,předpokládám,jsem o dost starší než Sokrates a nepotřebuji,aby mi zde někdo nadával
      do magorů.Pokud diskuze sklouzne do vulgarit a nadávek,bude
      po jednotě a tím i po nějakém výsledku.Podol

      • Re: Založení fondu?

        Socrates (přítel SN)     před 13 lety 05.02.2011 10:33 |  
        0 0

        blablabla, plácejte tu dál :-)

        • Re: Založení fondu?

          Tonda     před 13 lety 05.02.2011 11:56 |  
          0 0

          podivej ty cyniku. my tady nezachraňujeme slavii, my se snažíme přijít na způsob jak slavii zachránit. Pokud nejsi slavista pak tvym reakcím rozumím, v opačném případě tě moc nechápu. Každopádně zdejší diskutéři to myslí pouze v dobrém a nevidím na tom nic čemu by se dalo ušklebovat jako na úrovni 8 letého děcka..

        • Re: Založení fondu?

          Eluin (přítel SN)     před 13 lety 06.02.2011 09:58 |  
          0 0

          Pokud nezvládáš diskutovat, tak bys měl zvážit svoji účast na diskusích.

  11. Re: Založení fondu?

    stagra     před 13 lety 05.02.2011 12:36 |  
    0 0

    Mohl by zde někdo trochu detailně popsat jak fungovala záchana v 1964 Odborem přátel??? (kdo vybíral, jakou formou, kolik se vybralo, co se z toho uhradilo) atd

      • Re: Založení fondu?

        Barlblog     před 13 lety 05.02.2011 15:10 |  
        0 0

        Užasné.

        Myslím, že by stálo za úvahu domluvit se s OP, Fanklubem, popřípadě dalšími oraganizacemi. (Tribuna Sever) A následně udělat nějaké setkání, kde bychom mohli diskutovat přímo a tudíž se dobrat nějakých výsledků.

        • Re: Založení fondu?

          Khadgar     před 13 lety 05.02.2011 15:29 |  
          0 0

          Jenom jedna poznámka... Pokud vymizí naivnosti, které se objevují v některých příspěvcích a přistoupí se k tomu reálně (čemuž věřím), tak je potřeba mít podporu osobností a bývalých hráčů. Prostě aby se za to postavily všechny ty "celebrity", které se ke Slavii najednou hlásili při titulech a také hráči, kteří teď v drtivé většině mlčí. Ono reálně něčeho dosáhnout prostřednictvím fondu z hlediska opravdovýho ovlivnění je mnohem těžší než si tady většina myslí, ale pro začátek je potřeba tlak slávistický veřejnosti. Bohužel hlavně u hráčů to asi bude o ničem...

          • Re: Založení fondu?

            Barlblog     před 13 lety 05.02.2011 18:39 |  
            0 0

            To je určitě pravda, ale osobnosti se těžko přidají, či dokonce aktivně zapojí, když zatím jen diskutujeme na internetu. Zatím je to bez zpětné vazby, proto je to naivní.

            Ostatně, kolik z nás bylo přítomno nějakým zákulisním jednáním a má tak alespoň lehkou představu o skutečném stavu věcí? Nanejvýš pár jednotlivců, kteří stejně nemohou informace ventilovat tady.

            Dle mě je nutné postupovat systematicky.

            Nechat otevřenou anketu do určitého data a informovat o ní na Facebooku, Slavii.cz, Stránkách OP a Fanklubu.

            Dohodnout se na nějaké kostře bodů a tezí (Tady v rámci naší diskuse), o kterých by bylo možné vést debatu s lidmi z OP a Fanklubu.

            Nakonec, zkusit oťuknout, jaká by byla vůle ve výše zmíněných organizacích založit fond, či jinou iniciativu pod jejich záštitou.

            Určení místa setkání. Není to nic jednoduchého. Musíme určit čas a místo, které bude vyhovovat a umožní drtivé většině lidí dorazit a prezentovat názory.

            Lidé z OP s tím mají bohaté zkušenosti, takže to nepřekonatelné nebude.

        • Re: Založení fondu?

          alim13     před 13 lety 05.02.2011 16:05 |  
          0 0

          Souhlas s Barlblog, aspon by se něco začalo dít. A byl by to asi nejlepší začátek..

  12. Re: Založení fondu?

    Dobi     před 13 lety 05.02.2011 18:47 |  
    0 0

    Co říci? Vše, co bylo ve Slavii dobré, přišlo ZEZDOLA. I ten OP v roce 1964. I dnešní OP, který má jako organizace zlomeček akcií, ale má, je připraven toho nějak využít. Ale sám sebe táži - kdo se připojí? Ano, když každý slávista - prý se jich hlásí 30 000, dá 1000 Kč, je to 30 mio, tedy v pohodě na důstojné dohrání sezóny. Ale co dál? Nejde o těch 30 mio, z nichž dokáží vyžít slabší oddíly (Ústí, Kladno), ale co dál? Kde jsou osobnosti, které by pomohly výrazněji, nejen finančně, ale hlavně VLIVEM! V roce 1964 byli herci a pokrokoví novináři - to byla síla a finance byly nastaveny trochu jinak. Hodně jinak. Veselý, Kadraba, Píša, Uldrych se zaplatili ze sbírek, vykoupili se Lála a Nepomucký. Ale co dnes? Ne, neodmítám akci a určitě přispěji, ale vše je třeba promyslet a prověřit! Ale máme čas? Je to hrůza, je to hrůzný sen, ze kterého se ne a ne probudit!Čepička a Tonda-Zápotonda-harmonika byli břídilové proti dnešním (neznámým) ničitelům Slavie! Ale udělejme vše, co je v našich silách. A přesvědčeme se, co je v našich silách! ...
    Ještě samostatně napíši o dnešní informaci o Hlouškovi...
    Dobi

  13. Adam Hloušek nastoupil za 1.FCK

    Dobi     před 13 lety 05.02.2011 18:57 |  
    0 0

    Tak jsem, přátelé, juknul na kicker.de a dověděl se že Adam střídal v 28.minutě Kircha. Kaiserslautern hrál proti Hoffenheimu (tak trošku německé Blšany..) a prohrál 2:3, bez gólové prezentace Adama. No, upřímně řečeno, se nezlobím... 1.FCK mi byl sympatický za Pavla Kuky. Byl tam i Horst Siegl a za perličku považuji sdělení, že měl jazykové problémy... Nejen jméno napovídá, táta byl sudetský Němec z Perninku... A on problémy? Ale jinak je mi Horst sympatický, i tím, že dodnes se synem válejí za Blšany KP. Hůře bylo později, kdy nás v UEFě prakticky vyřadil Lokvenc a dal nám to sežrad.Odpustil jsem mu,až když bu "svatoušek" Lubina zabil tátu... Ale nic nemaže můj dojem z tiskovky, kam jsem se dostal. V neoficiální části některý funkcionář 1.FCK prohlásil něco ve smyslu - stále ten zasraný východ. Dnes Slavia, v neděli neznámá trpasličí Chotěbuz (...centrum Dolní Lužice má mnohem více památek i obyvatel než Kaiserslautern...). To se nějak ve mně zažralo a i dnes mám radost, že rupli v Hoffenheimu.. I s morávkem a naším Adamem. Snad se Stuttgart zmátoří a 1.FCK zamíží do Aue, na Union Berlín či opět do Chotěbuzi, pokud nepostupí. Omlouvám se za emoce, ale je to tak!

    • Re: Adam Hloušek nastoupil za 1.FCK

      Dobi     před 13 lety 05.02.2011 18:59 |  
      0 0

      Ty překlepy! Sežrat, Zamíří... Pardon!

    • Re: Adam Hloušek nastoupil za 1.FCK

      Khadgar     před 13 lety 05.02.2011 20:58 |  
      0 0

      Belaid také střídal, ale jenom na posledních pár minut a za rozhodnutého stavu. Stihnul ještě z rohu přihrát na gól.

  14. Re: Založení fondu?

    Viking     před 13 lety 05.02.2011 19:37 |  
    0 0

    Chybí mi tam varianta - Rosenovi ani halíř.

    • Re: Založení fondu?

      bongor     před 13 lety 08.02.2011 21:48 |  
      0 0

      Ty jsi nepřející Vikingu.Já jsem pro variantu Rosenovi dát halíř a vykopat ho někam hodně daleko.Rosen je pro mě jením z největších zklamání historie Slavie.

  15. Re: Založení fondu?

    Viking     před 13 lety 05.02.2011 19:48 |  
    0 0

    Strašně tomu fandím ale jsem skeptický z několika ohledů:

    1) Základní kapitál Slavie je cca miliarda. Získat blokační minoritu (cca třetinu) je tudíž utopie, bez získání tohoto podílu nemá defakto akcionářský vstup smysl, navýší se základní kapitál, přineseme peníze a ty půjdou na úhradu dluhů, které nasekali ti, kteří ve Slavii budou tvořit majoritu.

    2) Hodně podceňujete fakt, že v českém fotbale se perou ve velkém prachy. Proč by český akcionář, navíc i skrytý, pouštěl do klubu skupinu, jistě navíc mediálně silnou (toto přitáhne pozornost masmédií), která by mu koukala pod prsty a vrtala do hospodaření? Podívejte se, jak je Slavia "otevřená" ve vztahu ke zveřejňování účetních závěrek a výročních zpráv...

    3) Nejvíce sympatická mi přijde varianta se stadionem - ale jsme opět u otázky, proč investovat do stadionu někomu, o kterém nic nevíme.


    Z tohoto mi tedy vychází, že jediná přípustná varianta je dát peníze mládeži. Dokud nás nekoupí transparentní vlastník, není asi jiná volba.

    • Re: Založení fondu?

      alim13     před 13 lety 05.02.2011 23:18 |  
      0 0

      To by mě zajímalo jak si přišel na 1Mld?? Stadion nemáme, majetek taky ne, a hráčskej kádr je k smíchu. Takže to vypadá na miliardovou mládež...Jinak nevím podle čeho takhle soudíš.

      • Re: Založení fondu?

        slaviator     před 13 lety 06.02.2011 01:08 |  
        0 0

        1 mld je základní jmění Slavie. Tak, jak bylo navýšeno nejdříve kapitalizací dluhu ENICu (asi 400 mil) a později zapsáním polofiktivních pojistek na hráče tehdejšího kádru (asi 600 mil). To je to, co nechápu jak to mohlo projít tehdy, protože do jmění započítávat nějaké možné plnění z pojistek je teda vážně absurdní, nehledě na to že ve sportu, kde se během sezony protočí 20 hráčů...

  16. Re: Založení fondu?

    Feanor     před 13 lety 05.02.2011 23:27 |  
    0 0

    Zakládat fond je podle mě nesmysl, pokuď se za ty peníze koupí akcie, tak kde je jistota že se fondu nestane stejná věc jako Enicu ? a to ještě neberu v potaz kolik by se muselo vybrat aby se dala koupit aspoň 1/3 akcií. Dál, peníze na mládež ? k čemu ? aby měl Pelta nebo třeba Liberec či Boleslav dobrý hráče skoro za nic ? investice zcela zbytečná. Popřípadně platit dluh enicu ? vzhledem k tomu kolik slávie vydělala v rocích s LM, pak Necid atd. ? první věc, když na účty přišli ty miliony měla být zaplatit dluhy. Se současným vedením se ty peníze prostě investovat nedaj. Z morálního hlediska bych těmhle lidem co to dovolili dojít tak daleko nedal ani korunu. Maximálně bych za to zaplatil audit ( pokuď by pan platil dal svolení o čemž pochybuji ) od nějaký uznávaný firmy aby prověřila hospodaření slávie zhruba tak za posledních 5 let. Když by se ukázalo že se tam nic neukradlo tak by se aspoň mezi fanoušky a klubem zmenšilo napětí.

    • Re: Založení fondu?

      MarHud     před 13 lety 06.02.2011 06:37 |  
      0 0

      Nazdar hoši,koukal jsem v jakých překrásných barvách máte vyvedenou tu Vaší anketu,k téhle diskusi.Jen tak dál hehehe.ACS!!!!

  17. Re: Založení fondu?

    Markus     před 13 lety 06.02.2011 08:11 |  
    0 0

    Před více než 5 lety jsem se zůčastnil fanouškovské sbírky FansforKresta. Cílem bylo dát talentovanému českému jezdci rally, Romanovi Krestovi, další šanci ve světové rally. Tento cíl se nakonec podařil, ale sbírka byla jen prvotním impulzem. Fanoušků se zapojilo dost, ale ukázalo se, jak nákladnou věcí rally je (fotbal na tom není lépe). Do sbírky se zapojilo mnoho osobností české rally a dokonce i sponzorů jiných jezdců, kteří přispěli řádově vyššími částkami než "pouzí" fanoušci. Bez nich by nebylo ani na jeden závod v MS. To, že nakonec bylo na celou sezonu byl výsledek mediálního ohlasu sbírky, světového ohlasu který podpořil Antoních Charouz a hlavně špičkový tovární tým BP Ford World Rally Team. Marně přemýšlím, jak něco podobného realizovat ve velkém fotbale. Kdyby byl alespoň stadion náš, řeknu, koupit si sedačku, ale takto fakt nevím. V žádném případě nelze na vložené finanční prostředky nahlížet jako na investici, je to dar a já za svoje peníze chci vidět efekt. Jo to jsem si vzpoměl, každý fanoušek pak našel na voze/replice své jméno a částku, kterou přispěl, pro dobrý pocit, že pro to něco udělali výborná věc. Třeba to bude inspirací ...

    • Re: Založení fondu?

      eomer (přítel SN)     před 13 lety 06.02.2011 11:14 |  
      0 0

      Přesně. Jde o ten první impuls, který by pak strhl movitější.

  18. Re: Založení fondu?

    martinmc     před 13 lety 06.02.2011 08:57 |  
    0 0

    Nemam žádné ekonomické vzdělání ale chtěl bych přispět a vidět nějaký výsledek.Dát peníze do akcii to nemá žádnou budoucnost za pár let můžeme vybírat znovu.Co to udělat jako Pelta vybrané peníze půjčovat na 0% Slávii pouze na hráče ,platy a pojistky a hlavně dluhy ať platí páni neznámí.V případě dalšího prodeje hráče by Slavie taky přispěla do fondu třeba 5% ze zisku. Tím by fond fungoval stále byl by provázaný s obou stran což určitě prospěje komunikaci. Líp se budou vybírat peníze dlouhodobě.Když si slavisti řeknou letos jsme vybrali x milionů když loni ve fondu y milionů . Proč se vzdávat vlivu který můžeme získat. Každý člen fondu by se stal třeba automaticky členem fanklubu .

  19. Re: Založení fondu?

    FrancoisMerlin     před 13 lety 06.02.2011 09:52 |  
    0 0

    Mimojiné Ragued nastoupil do zápasu v 62. minutě a dokázal udržet výsledek 1:1 na stadionu Besiktase.

  20. Re: Založení fondu?

    TomsS     před 13 lety 06.02.2011 17:21 |  
    0 0

    Založení fondu se mi zdá být dobrá myšlenka. Každopádně je ale nesmysl, peníze fondem vybrané dělit. Bude k dispozici suma a ta se na něco konkrétního použije (nebo bude používat) v celém objemu. Roztříštit prostředky je dle mého soudu hloupost (fakticky jde o přerozdělní a výsledek není nikde vidět).
    Jako zásadní vidím právní rámec existence fondu - jako občanské sdružení, právnická osoba ve formě s.r.o., a.s.? Příspěvky klubu by byly darem? Jak se pak budou danit? Vedení účetnictví? Záruky ze strany klubu, že se s penězi bude nakládat tak, jak rozhodne "vedení" fondu, potažmo jeho přispěvatelé. Forma a volba případných orgánů fondu, atd. ...
    Každopádně bych jen velmi nerad investoval do fondu, který koupí část akcií klubu a majoritní vlastníci si s ním budou dělat, co chtějí. Jsem pro založení organizace mimo klub, která bude klubu finančně pomáhat na základě jasných pravidel (jasný účel, povinost klubu doložit vynaložení prostředků na sjednaný účel, povinost klubu (a jeho majitelů) zveřejnit a při každé změně aktualizovat informace o konkrétních osobách, které vlastní akcie klubu, ... ).

    • Re: Založení fondu?

      Barlblog     před 13 lety 06.02.2011 19:27 |  
      0 0

      Tak bohužel diskuse utichá, zkusíme ji rozproudit znovu. :-)

      Zkusme se vyjádřit všichni k těmto bodům:

      A) Chceme, aby byl fond zastřešen pod Fanklub, či OP?

      B) Jakou formu by měl fond mít? (Viz. TomsSův příspěvek)

      C) Mají se peníze dělit do více účtů s možností rozhodnout na co půjdou?

      D) Mají se peníze použít na odkup akcií od Rosena a tajemných mafiánků, nebo na nevratné půjčky Slavii, příčemž by se jasně formulovalo, na co peníze půjdou a pokud by nešli, byla by ve smlouvě určitá trestní klauzule (Opravdu jen hrubý neprávnický nástřel).

      E) Je přípustný dlouhodobý plán na odkup akcií? (Ne od Rosena, pomohli bychom externímu investorovi v převzetí - nastíněno v mém příspěvku nahoře.)

      F) Jsme ochotní příspívat ročně a pravidelně? => Existence a případná výše členského poplatku.

      G) Kdo a jak fond povede + bude volen?

      H) Bude mít každý jeden hlas, nebo více na základě toho kolik přispěje?

      CH) Je někdo členem Fanklubu, či OP a je ochoten se předběžně domluvit na termínu setkání fanouškovských organizací, kde bychom vytvořili plán diskuse a večera, dobrali bychom se jasných výsledků, které by přitáhli osobnosti, sponzory atd.

      I) Pro redakci: Je možné otázku fondu nějak rozšířit, zde na webu, Facebooku, superslavii, stránkách OP, Ultras, Fanklubu atd.?

      Nenechme to utichnout, myslím, že je to životaschopný projekt a po přečtení letmé historie OP si myslím, že to pánům Růžkovi, Hanušovi a jiným prostě dlužíme...

      • Re: Založení fondu?

        Barlblog     před 13 lety 06.02.2011 19:39 |  
        0 0

        A na odpovědi jsem pozapoměl: :-)

        A) Ano, nejspíš pod OP

        B) To je spíš na právníky mezi námi. Záleží na tom, co je výhodnější z hlediska daní a případných dotací atd. (Jsem spíš pro neziskovější charakter)

        C) Podle mě ne, ale pod tíhou pádných argumentů můžu názor změnit

        D) Rosen - Ne, Půjčky - Ano (musíme mít prostředky na případné soudní spory a smlouvy doslova neprůstřelné)

        E) Ano, jak jinak. :-)

        F) Já jsem pro to přispívat dlouhodobě a pravidelně a vytvořit jakousi stálou iniciativu. Členský poplatek ANO, jeho výše? 50 Euro.

        G + H) Měli by být volby ANO - každý člen 1 hlas. Jasná demokracie. Ve vedení 3-5 lidí z nich by měl vzejít předseda. Máme několik osobností, které by mohli ve vedení být. Musí býti bez pošramocené pověsti a mít všeobecnou vážnost. Myslím, že někteří lidé z OP, Strašák, zástupci desítky pro domácí, Šmicer a samozřejmě fanoušci, kteří mají zkušenosti s právem, nebo ekonomií. Odbornící by tam měli být určitě.

        CH) Já to bužel nebudu, neb jsem doteď neměl potřebu být v nějakých organizacích.

        • Re: Založení fondu?

          eomer (přítel SN)     před 13 lety 06.02.2011 20:51 |  
          0 0

          A)+F) Obecně by bylo by dobré využít stávajících struktur, minimálně pro možnost přístupu na VH přes OP, ale vidím tam problém s trvalými příspěvky. Na druhou stranu by fond měl mít k dispozici větší finanční sílu a jako takový by se měl asi řídit sám. Nevím jak to přesně zastřešit. Neumím si představit, že by všichni členové FK a OP dávali 1000 ( nebo více) každý rok. viz nedávný spor FK+OP. Jako ideál beru 1000-2000/rok, ale předpokládám, že pokud se bude dařit členové budou postupně odpadat
          B) Spíš nějaké družstvo než sro/as
          C) Již jsem psal a souhlasím s TomS- peníze se nesmí drobit
          D) Jen na nějaké minimum, aby byl přístup na VH- viz výše. Jsem spíš pro financování hráčských transférů s participaci na event. zhodnocení při dalším prodeji.
          E) Jen pokud by dokázal získat blokační minimum, ale ne více.
          G+H) Souhlas, jen se trochu bojím zneužití nějakým „boháčem“. Měli by být členy jen fyzické osoby nebo i právnické osoby?- tady bych se trochu bál. Jsem jen pro fyzické osoby.
          I)Šíření by bylo potřeba. My můžem na všech fórech dávat odkaz na tyto stránky. Bylo by dobré, aby SN nechali tento článek jako TOP- první, aby postupně nezapadal pod nové články !!!
          CH) Jsem členem FK a bylo by dobré se sejít. Na druhou stranu čím více lidí, tím spíš se nic nedomluví a dříve či později se všichni překřikují.
          P.S. Některé reakce na oficiálkách mě opravdu mrzí.

        • Re: Založení fondu?

          slaviator     před 13 lety 06.02.2011 21:15 |  
          0 0

          B: já jsem pro družstvo, tříčlenné představenstvo (flexibilnější než pětičlenné, paradoxně i menší pravděpodobnost "boty"), fci kontrolní komise ať nevykonává členská schůze ale pětičlenná volená KK plus nějakej "pomocně-techniko-poradní orgán" nápomocný představenstvu (směrem k PR, směrem ke shánění případných dárců, směrem k vypracování nějaké strategie jak vybrané peníze využít nejfektivněji)

          G+H: jsem pro aby byly hlasy poměrné, s tím že změny Stanov, volbu členů předsednictva a kontrolní komise musí schválit 75% družstevníků, to jak se peníze využijí a podobné další "technické" věcu pak proporcionálně, 1.000,- Kč=1 hlas. Když někdo dá dvacet tisíc, tak by měl 20 hlasů, pokud někdo by dal 100.000,- Kč měl by 100 hlasů (v otázce jak ty peníze využít; v případě volby představenstva či změny Stanov opakuju jen jeden hlas jako všichni ostatní...)

          • Re: Založení fondu?

            slaviator     před 13 lety 06.02.2011 21:18 |  
            0 0

            Jinak ani nejde tak o daně bych řek už jen o základní kapitál, družstvo pro zapsání a zaregistrován íu rejstříkového soudu musí mít nyní kapitál 45 tis, u s.r.o. je to myslím 200 tis, u a.s. snad ještě víc. Nehledě na to, že fce kterou to bude plnit, tak na to a.s. by být ani nemohla. Družstvo je dostačující, naprosto dostačující.

            • Re: Založení fondu?

              slaviator     před 13 lety 06.02.2011 21:23 |  
              0 0

              §162(4) ObchZ Základní kapitál společnosti založené s veřejnou nabídkou akcií musí činit alespoň 20 000 000 Kč, nestanoví-li zvláštní právní předpis vyšší částku. Základní kapitál společnosti založené bez veřejné nabídky akcií musí činit alespoň 2 000 000 Kč.

              Takže základní kapitál a.s. by musel být dva miliony. Jak říkám, naproso dostačující je družstvo, kde základní kapitál musí být 50 tisíc.

      • Re: Založení fondu?

        martyni (přítel SN)     před 13 lety 06.02.2011 22:58 |  
        0 0

        No ja vidim jako nejvetsi problem jakousi predbeznou otazku, s cim muze iniciativa pomoci do doby, nez bude novy majitel.. jako dlouhodoby plan vytvorit subjekt fanousku (napr. druzstvo), ktere by vlastnilo podil ve slavii, to je dobry projekt.. ale co ted? Kupovat par akcii, ktere patrne nemaji zadnou hodnotu, nema smysl... pujcovat penize.. jen pokud by se dalo verit, ze Platil s Rosenem to nechteji zabalit.. jinak zadna neprustrelna smlouva nepomuze, uzavirat smlouvy s firmou, ktera pujde do konkurzu, je k nicemu.. leda by tam bylo nejake ruceni clenu predstavenstva.. ovsem proc by to delali, na to nikdy nepristoupi.. Takze u me otazka zni, jak donutit rosena a spol, aby se chovali odpovedne a nezabalili to...

      • Re: Založení fondu?

        bongor     před 13 lety 07.02.2011 00:01 |  
        0 0

        A/ ano
        B/nemám ponětí
        C/ne
        D/zatím je nastřádat a rozhodnout se později,podle situace,rozhodně bych nedoporučoval nevratnou půjčku.To bysme ty mafiány strašně rozesmáli a ze sebe udělali neskutečný blbce.
        E/To asi ano,ale zase bych čekal,co se z této taškařice majitelů Slavie vlastně vyvine.
        F/Já ano,ale ne pravidelně,alébrž podle finanční situace.
        G/určitě bychom se měli sejít a zvolit lidi,kterým by se dalo věřit.
        H/Hlasy podle výše příspěvku.1 hlas za každou tisícovku
        CH/Byl jsem,potom jsem byl delší dobu v zahraničí,neplatil jsem příspěvky,tak mě vyškrtli.
        I/nelze mluvit za jiné
        Máš pravdu,dlužíme to těm skvělým pánům,pro které Slavia znamenala všechno a taky našim ikonám,Pepimu,Frantům Pláničkovi a Veselému a mnoha dalším.Dlužíme to i sami sobě.

      • Re: Založení fondu?

        martin (přítel SN)     před 13 lety 07.02.2011 19:47 |  
        0 0

        a) ano
        b) občanské sdružení - nezisková organizace
        c) ne
        d)nikdy ne na nákup pd stávajících vlasníků
        e) dlouhodobě získávat akciový podíl navyšováním základního kapitálu
        f) ano, 50 EUR souhlasím
        g) volené představenstvo, v němž musí být mimo jiné i nějaké mediálně známé slávistické osobnosti (Kuka, Šmicer, Strašák apod.),
        h) víc peněz, víc hlasů
        ch) nejsem
        i) prosím také

        • Re: Založení fondu?

          slaviator     před 13 lety 07.02.2011 22:50 |  
          0 0

          b) a h) se vzájemně vylučují...

  21. Organizační poznámka

    TomsS     před 13 lety 06.02.2011 20:26 |  
    0 0

    Pokud bychom se měli zřízením fondu opravdu zabývat, je třeba zjistit, zda a kolik lidí by do něj přispívalo a následně vidím jako nezbytnost vytvoření pracovních skupin, které by se zabývaly "sepsáním na papír" jednotlivých oblastí fungování fondu. Diskuse by pak měly probíhat nad jednotlivými okruhy. Diskuse na téma podoby fondu jako celku se nyní sotva čehokoliv kloudnoho dobere.

  22. Odkup akcií?

    honza304     před 13 lety 06.02.2011 20:48 |  
    0 0

    Podle obchodního rejstříku, jak jsem to kdysi dost podrobně pročítal, nabytí akcie je možné jen se souhlasem představenstva. Takže oni si žádnou veš do kožichu nepustí.

    • Re: Odkup akcií?

      TomsS     před 13 lety 06.02.2011 21:28 |  
      0 0

      Nakupovat akcie je volovina. Majoritu bychom stejně nemohli získat. Lepší je varianta se smlouvou na využití prostředků na nějakou kontrétní věc - mládež, chod klubu, nebo něco jiného, co lze kontrolovat. Samozřejmě s možností vidět do rozpočtu, s možností kontroly atd. ...

    • Re: Odkup akcií?

      bongor     před 13 lety 07.02.2011 00:03 |  
      0 0

      Ale kdybysme platili a moc nekecali,tak by nás vzali s radostí

  23. Re: Založení fondu?

    Vhoo (přítel SN)     před 13 lety 07.02.2011 01:38 |  
    0 0

    a co to otočit celé naruby , mít nějakou částku (například 20milionu) být zaštítěni těmi osobnostmi jako je Šmíca a další a hledat veřejně nového majitele stím že mu budou ty peníze poskytnuty (samozřejmě s nějakými zárukami) věc se totiž má tak že pokud tam bude tohle vedení tak se nepohnem protože se jim nedá věřit takže náš hlavní cíl by měl být přivést solidního majitele a na to bych osobně vrhnul všechny síly.

  24. Re: Založení fondu?

    honzah (přítel SN)     před 13 lety 08.02.2011 10:00 |  
    0 0

    Myslím, že by neuškodilo porovnat si to množství nápadů z nějakými realizovanými vzory v zahraničí - co třeba dělali fandové Borussie Dortmund nebo dalších problémových klubů.

    Vzpomínky na rok 1964 jsou inspirativní a povzbuzující, ale jenom s nimi už asi nevystačíme - finanční stránka fotbalu byla tehdy něco dost jiného, nežli dneska.

    • Re: Založení fondu?

      Ladislav (přítel SN)     před 13 lety 08.02.2011 10:44 |  
      0 0

      Pokud by bylo víc času, tak bych udělal sbírku na Chigoua (s tím, abychom vlastnili adekvátní část jeho práv).
      Akcie mám taky koupené a Enic mi je devalvoval.
      Ale nevadí, kupoval jsem je, abych vlastnil malý kousek Slavie.

      • Re: Založení fondu?

        Wommi     před 13 lety 08.02.2011 10:58 |  
        0 0

        ..otazkou je, jestli je devalvoval ENIC a nebo panove Rosen, Vik a spol.:)

        • Re: Založení fondu?

          Ladislav (přítel SN)     před 13 lety 08.02.2011 11:05 |  
          0 0

          Ne, v mém případě ještě ENIC - to bylo ještě celkem na začátku, kdy ENIC navýšil zákl. jmění (a opakovaně).
          Ale vlastně máš pravdu i ty ....

  25. Re: Založení fondu?

    podol (přítel SN)     před 13 lety 08.02.2011 10:57 |  
    0 0

    Domnívám se,že založení fondu možná není dle všech jednoznačně pozitivní,ale je to něco,čím můžeme začít.Proto
    jsem připraven přispět na cokoli,jen když to bude ve prospěch Slávie.Myslím si,že nejúčinějším by byl nátlak takového
    sdružení prostřednictví i medií na vlastníky,vedení klubu,aby
    jasně vysvětlili své plány,skutečný stav financí,vysvětlili své
    nesplněné sliby,prohlášení.Vždyť vzpomeňme si na vyjádření p.
    ředitele před cca 6měsíci a stavem dnes.Ale bez zapojení oněch
    mediálně známých osobností,sportovců,umělců a ostatních
    nikdy nedosáhneme pozornosti tisku a ost.médií.V tom vidím
    hlavní rozdíl mezi osobnostmi zachraňující Slávii před cca 50lety
    a těmi dnešními.Samozřejmě i situace je zcela jiná,ale ozval se
    někdo z těch dnešních VIPů (snad s vyjímkou jednoho),který
    by byl veřejně znepokojen a chtěl proti tomu něco udělat.Nic,
    ticho po pěšině.
    Podol

    • Re: Založení fondu?

      Ladislav (přítel SN)     před 13 lety 08.02.2011 11:11 |  
      0 0

      Souhlasím, že by se něco mělo udělat.
      Asi by bylo dobré oslovit někoho, komu všichni důvěřujeme (VLADIMÍR ŠMICER), ať stojí v čele fondu.

      • Re: Založení fondu?

        Sokrates55 (přítel SN)     před 13 lety 08.02.2011 13:12 |  
        0 0

        Dobrý den přeji Vám všem,
        pokud jde o iniciativu vybrat peníze pro Slávii, tak s tím nemám problém a dám co mohu. To je to prvé.
        To, co je však asi podstatné, to je ten způsob jak spravovat vzniknuvší fond, tak i jeho použití.
        Vstoupit akcionářsky do současné Slávie je vzhledem k ekonomickému stavu a hrozícím žalobám velmi nerozumné a těžko proveditelné.
        S těmi osobnosti to také není jednoduché. Za současného stavu, kdy je p.Rosen a spol. v pozici "mrtvého brouka" a není čitelné, zda jeho další kroky teď povedou k sanaci našeho klubu ("Sazka už má majitele"...., můžete si domyslet...), nebo půjde o další prodej aktivit směrem Jablonec a Sparta. Mimochodem, kdo to sledujete, tak za Pekharta tam odešli dva kmenoví hráči Sparty (zřejmě půjde o to, aby to Plzeň prostě nedala...). Tak mi povězte, kdo z těch lidí půjde s kůží na trh. Ano, řekněme, že ta sbírka proběhne a vygeneruje i docela slušnou finančí částku, ale co s ní? Nemůžeme přeci dát peníze (a to jakýmkoliv způsobem) do takto (ne)fungujícího subjektu. V r. 1964 při té pomoci byla Slávie sportovním klubem a de jure nebyla zapsána v žádném obchodním či jiném podobném rejstříku. Tehdy snad byla jen nějaká registrace oddílů a tak i peníze, které se tehdy vybraly, bylo možno použít na nákup hráčů a žádné jmění klubu se nezvedalo či neměnilo. Dnes je situace úplně jiná a pro nás, co by rádi pomohli i třeba penězi i radou, je v tuto chvíli neřešitelná. Jediné, co opravdu může pomoci, tak to je příchod nového kapitálového subjektu, který bude mít takovou finanční kapacitu, že to prostě uplatí a šmytec. On takový finančník je, ale protože p. Rosen teď neví čí je a už je bohužel i pod hákem Jablonce a Sparty, tak neví jak z toho. Pan Jiří to sice potichu asi naznačuje , ale to není nic tajného. O tom si včera večer povídali i při gratulaci panu Masopustovi pěkně vysoko postavení šíbři.
        Sám za sebe mám pocit, že se v lize zachráníme, budeme mít jakousi cenu, budeme mít snad už čitelné závazky a dojde k prodeji klubu. Kdo nás bude vlastnit si netroufnu říci, vždycky se může hodně věcí změnit, ale obávám se toho, že vítr fouká z východu. Doufám, že nebudu persekuován za šíření poplašných zpráv.
        "Tantum res valet, quanto vendi potest"
        Věc má takovou hodnotu, za jakou se dá prodat.

        • Re: Založení fondu?

          Ladislav (přítel SN)     před 13 lety 08.02.2011 13:28 |  
          0 0

          Pane Sokrate, takže radíte zatím vyčkat.
          A já bych se toho majitele "z východu" ani tolik nebál.
          A v naší situaci můžeme být rádi za každého bohatého kupce.

        • Re: Založení fondu?

          martin (přítel SN)     před 13 lety 08.02.2011 13:45 |  
          0 0

          Dobrý den,
          o čem si prosím včera povídali vysoce postavení činovníci? o našem novém majiteli? Tak jestli je to netajné, tak to prosím sdělte, já jsem totiž nic neslyšel. Zdravím Vás

          • Re: Založení fondu?

            Sokrates55 (přítel SN)     před 13 lety 08.02.2011 13:50 |  
            0 0

            Dobrý den pane Martine,
            šíbři si včera nepovídali o novém majiteli Slávie, ale o tom, jak je Rosen v těžkém háku od Jablonce a Sparty. Asi jsem to špatně formuloval. Omlouvám se.
            Sokrates55

            • Re: Založení fondu?

              Wommi     před 13 lety 08.02.2011 14:04 |  
              0 0

              zdravim Sokrate,..
              muzes mi prosim definovat "Rosen je v tezkem haku od jablonce a sparty"??..co to znamena a proc?!
              Diky:)
              vychod zapad - pokud to bude lepsi vlastnik nez ti co ted, tak to bude lepsi at je treba z marsu, nebo slovy "klasika":) treba martan.

            • Re: Založení fondu?

              martin (přítel SN)     před 13 lety 08.02.2011 14:08 |  
              0 0

              Tak potom i majitel z východu může být pro nás vysvobozením (alespoň od toho háku). Pokud někdo existuje, kdo Slávii chce koupit a má v plánu její rozvoj (nemusí to být hned mistrovský titul), a pokud je p. Rosen slávista (čemuž kupodivu pořád ještě věřím), tak by neměl váhat a prodat akcie. Také jeho mlčení je nepochopitelné - my tady řešíme Fond na záchranu Slávie a předseda představenstva akciové společnosti, která je skoro mrtvá, mlčí a nepředestírá žádné alternativy vývoje? To není normální. Pokud to má nějaký vyšší a pádný důvody, to bych pochopil, ale je to toak?

              • Re: Založení fondu?

                Sokrates55 (přítel SN)     před 13 lety 08.02.2011 14:21 |  
                0 0

                Ano pane Wommi,
                Rosen jev současné době vůči panu Peltovi i Křetínskému finančně dost nesvobodný (kulantně řečeno).
                Sokrates55

                • Re: Založení fondu?

                  Wommi     před 13 lety 08.02.2011 14:30 |  
                  0 0

                  ..aha..chapu to tedy dobre, ze si pan R. pujcil nejakej $ od pana K. a pana P.? a ted nema jak je vratit a tak je musi vracet prostrednictvim hracu?
                  Diky.M.:)

                  • Re: Založení fondu?

                    Ladislav (přítel SN)     před 13 lety 08.02.2011 15:35 |  
                    0 0

                    A na co asi potřeboval Roseň půjčit ? Že by pro ENIC ?

                    • Re: Založení fondu?

                      Wommi     před 13 lety 08.02.2011 15:50 |  
                      0 0

                      ..no jo...jenze, ze by si od nich pujcil nekdy pred 2, 3 rokama?....to se mi zda divny ale ze by ho nechali vyhral ty dva tituly se slavii?!

                      • Re: Založení fondu?

                        Ladislav (přítel SN)     před 13 lety 08.02.2011 16:10 |  
                        0 0

                        Ne, já myslel těch 100 mil. , co jim ještě dlužíme.

              • Re: Založení fondu?

                VitK     před 13 lety 09.02.2011 09:09 |  
                0 0

                Dobrý den,

                o to krásnější je asi aktivita pana Rosena, když se snažil získat další pozemky pro další výhodnou stavbu dalšího sportoviště s multivyužitím, kterých má Praha jak známo nedostatek. Že by pokus o další tunýlek? Že by to byla jedna z možných odpovědí, o co tady od začátku šlo se Slavií a stadionem stadionem, který není ani její?

  26. Re: Založení fondu?

    NoBanks     před 13 lety 08.02.2011 13:12 |  
    0 0

    Po přečtení většiny názorů, nápadů, komentářů apod. mi z toho vychází následující:

    1) pokud se tato iniciativa zrealizuje, bylo by na úvod nejlepší založit občanské sdružení - je to jednoduché, nestojí to moc, má vlastní DIČ, vede pouze jednoduché účetnictví apod.

    2) zformulovat stanovy, cíle a vize občanského sdružení

    3) vybrané prostředky určitě neinvestovat do akcií (skrze squeezeout bychom mohli o peníze velice snadno přijít

    4) vybrané prostředky neinvestovat do výzdoby stadionu (v min. míře ano, ale proč investovat do něčeho, co Slávce nepatří?)

    5) vybrané prostředky investovat do odkupu pohledávek za Slavií - jako věřitelé máme výrazně více možností než jako minoritní akcionář, stojí to méně než akcie a výsledek se dostaví výrazně rychleji

    6) prostředky investovat do nákupů hráčů popř. na jejich mzdy s podílem na přestupových právech apod.

    7) individuálně podporovat mládežnické talenty Slavie

    8) budovat dobré jméno slávistického klubu a jeho bohaté historie

      • Re: Založení fondu?

        Sokrates55 (přítel SN)     před 13 lety 08.02.2011 13:47 |  
        0 0

        Jen se prosím zeptám, jakou formu má odbor přátel Slávie?
        Sokrates55

        • Re: Založení fondu?

          eomer (přítel SN)     před 13 lety 08.02.2011 14:09 |  
          0 0

          FO-OP je dobrovolné a otevřené občanské sdružení individuálních členů s právní subjektivitou, ustanovené podle zákona č. 83/1990 Sb. ve znění pozdějších předpisů.

          • Re: Založení fondu?

            Sokrates55 (přítel SN)     před 13 lety 08.02.2011 14:26 |  
            0 0

            Děkuji za potvrzení toho, proč jsem na to ptal.
            Proč tedy zakládat nové sdružení. Zkusme se s touto iniciativou legitimně obrátit na odbor přátel Slávie, vždyť jim musí jít o totéž co nám, tedy o všechny ty body, jak jsou výše uvedeny a mohou u toho být i lidé, co mají opravdu hvězdu v srdci. Přitom by došlo k navýšení členské základny odboru přátel a snad by to mělo i sílu, navíc v dohodnutých podmnínkách s vedením Slávie má OP opodstatněnou roli teď už třeba i oponenta.
            Sokrates55

            • Re: Založení fondu?

              NoBanks     před 13 lety 08.02.2011 16:08 |  
              0 0

              Souhlasím s tím, abychom se na ně nejdříve obrátili a poté se rozhodli, co dál. Výhodou je, že FO-OP má právo účastnit se valných hromad SK Slavia Praha s volebním právem! Ovšem je otázkou, zda by do toho vlétli takovýmto "agresivním" způsobem, když to neudělali v posledních letech.

      • Re: Založení fondu?

        Jiri1     před 13 lety 08.02.2011 13:50 |  
        0 0

        Vyjadreno precizne , ale neprecenujte castku kterou vyberete , sam tipuji alespon pro zacatek maximalne par milionu a s tim se moc ovlivnit neda.

    • Re: Založení fondu?

      podol (přítel SN)     před 13 lety 08.02.2011 13:49 |  
      0 0

      souhlasím,ale jak to udělat rychle,rychle,rychle?Jinak jsem mluvil s
      jedním z mládežnických,trenérů,který si přeje zůstat v utajení-
      vedení Slávie rozeslalo trenérům dotazník,nejen dorostu,ale i
      žáků,aby vytypovali perspektivní hráče,kteří za pár let mohou mít
      nějakou cenu a věnovat jim zvýšenou pozornost.Pozor ne pro
      použití ve Slávii,ale na prodej(!)
      Podol

      • Re: Založení fondu?

        Jiri1     před 13 lety 08.02.2011 14:46 |  
        0 0

        K tomu uz asi neni ,co napsat.

      • Re: Založení fondu?

        Kmotr (přítel SN)     před 13 lety 08.02.2011 15:18 |  
        0 0

        To tam bylo napsaný v tom dotazníku nebo jak jsi přišel na to, že na prodej?

        • Re: Založení fondu?

          podol (přítel SN)     před 13 lety 08.02.2011 15:36 |  
          0 0

          Jak jsem slyšel,tak to píši.Podol

      • Re: Založení fondu?

        venator     před 13 lety 08.02.2011 15:38 |  
        0 0

        To nemusí být negativní informace...může to být součástí analýz na určení prodejní ceny klubu

      • Re: Založení fondu?

        venator     před 13 lety 08.02.2011 15:38 |  
        0 0

        To nemusí být negativní informace...může to být součástí analýz na určení prodejní ceny klubu

    • Re: Založení fondu?

      Troubi     před 13 lety 08.02.2011 15:46 |  
      0 0

      tipuju,ze si ji koupi bud drfe1 nebo pan jiri...

      • Re: Založení fondu?

        DrFe1     před 13 lety 08.02.2011 18:56 |  
        0 0

        Velikost XL by mi byla bohužel malá, takže snad ten pan Jiří ......

      • Re: Založení fondu?

        Jiri1     před 13 lety 08.02.2011 14:48 |  
        0 0

        Nezlobte se Marte to uz je ze strany vedeni sila a Vy je podporujete , nedokazu Vas pochopit.

          • Re: Založení fondu?

            Jiri1     před 13 lety 08.02.2011 15:22 |  
            0 0

            Muj prispevek se netykal udajneho majetku prezidenta Egypta , ale starsiho Martova prispevku v nemz vyjadroval podporu Platilovi a soucasnemu vedeni, tak to jen tak na okraj pro chudaka Kmotra.

            • Re: Založení fondu?

              DrFe1     před 13 lety 08.02.2011 18:58 |  
              0 0

              Ale vypadá to vtipně :-)

              • Re: Založení fondu?

                Kmotr (přítel SN)     před 13 lety 08.02.2011 19:22 |  
                0 0

                Jen škoda, že Jirka nemá smysl pro humor.. kromě jiného ;-)

      • Re: Založení fondu?

        Ladislav (přítel SN)     před 13 lety 08.02.2011 14:53 |  
        0 0

        Je dobře, že jsme neztratili humor, ale co nám už taky zbývá.
        Tak mě napadá, občas se objeví někdo, kdo nemá smysl pro humor, takoví lidi maj těžkej život ...

      • Re: Založení fondu?

        Sokrates55 (přítel SN)     před 13 lety 08.02.2011 14:53 |  
        0 0

        Zdravím Tě Marte,
        včera jsem si na Tebe večer vzpomněl. V Nosticově divadle večera fotbalový svaz uspořádal oslavu 80. narozenin pana Masopusta a spojil to s anketou o fotbalistu r. 2010. Popovídal jsem si s panem Pepíčkem Kadrabou a byl to moc pěkný rozhovor.
        Tak se měj pěkně v tom dalekém Liverpoolu a zdraví už je lepší?
        Sokrates55

        • Re: Založení fondu?

          mart     před 13 lety 08.02.2011 15:48 |  
          0 0

          Ahoj Sokrate :), zdravi slouzi, dik za optani, ale je tu hnusna zima :(.
          Pan Kadraba byl jednim z hrdinu meho (ranneho) mladi, ... zprava centrujr Vesely,... hlavicka Kadraby, ... gol!
          Musime verit, ze se nam je zase podari ZKOPIROVAT.
          2009/10 LFC sedme misto, Slavia sedme misto.
          2010/11 osklivy majitel donucen k prodeji LFC, .... a SKS ....
          zdravi mart

          • Re: Založení fondu?

            bongor     před 13 lety 08.02.2011 21:43 |  
            0 0

            Přesně tak to vidím marte i po těch mnoha letech.Já stojím na svém místě vpravo naproti tribuně,Franta řádí jako černá ruka a Kadraba to uklízí.To byly časy!

    • Re: Založení fondu?

      bongor     před 13 lety 08.02.2011 21:45 |  
      0 0

      Doufám,že se tomu nedivíš Ladislave.Podvodník zůstane podvodníkem,kdyby čert na koze jezdil

  27. Re: Založení fondu?

    Ladislav (přítel SN)     před 13 lety 08.02.2011 16:24 |  
    0 0

    Maťěj Krajčík
    Mrzia vás súčasné problémy Slavie?
    „Prežil som tam sedem rokov a beriem to inak. V klube som strávil najdlhšiu etapu mojej kariéry. Mám tam veľa kamarátov, poznám tam všetkých ľudí, takže informácie mám z prvej ruky a určite ma to mrzí, pretože po piatich rokoch budovania to takto padlo ako domček z kariet. Podarilo sa im predať Černého, tak budú mať nejaké peniaze a dúfam, že im to pomôže k stabilizácii.“
    Zachránia sa v najvyššej súťaži?
    „Neverím, že budú hrať o záchranu až do posledného kola. Verím, že pôjdu v tabuľke hore a naštartujú sa na ďalšie roky, aby sa vrátili na miesta, ktoré im patria.“
    A čo návrat do Slavie?
    „Neodchádzal som zo Slavie kvôli peniazom. Nemali o mňa záujem. Keby ma chceli, tak by som zostal. Ak by bola možnosť, vždy by som sa do „zošívaného“ dresu rád vrátil. Nejde o zmluvy, ani o peniaze. K Slavii ma viaže niečo viac, čo sa nikdy nevymaže.“

      • Re: Založení fondu?

        DrFe1     před 13 lety 08.02.2011 18:57 |  
        0 0

        Súhlasím. Palec hore

    • Re: Založení fondu?

      opicemag     před 13 lety 08.02.2011 19:58 |  
      0 0

      Krajčík patřil vždy k mým oblíbencům. I když mu to třeba nešlo (jako ke konci) bojoval na 101 procent. Nevím, kolik hráčů současného kádru je toho schopno s vyjímkou Kisela...

    • Re: Založení fondu?

      Eluin (přítel SN)     před 13 lety 08.02.2011 20:54 |  
      0 0

      Třeba se k nám ještě vrátí..

      • Re: Založení fondu?

        bongor     před 13 lety 08.02.2011 21:39 |  
        0 0

        Díky Matejko!

        • Re: Založení fondu?

          hiker42     před 13 lety 09.02.2011 00:41 |  
          0 0

          jojo,Matej a Duško

          • Re: Založení fondu?

            slaviator     před 13 lety 09.02.2011 05:42 |  
            0 0

            a Sucháč s Neckou, ach jo :(

  28. Re: Založení fondu?

    ano     před 13 lety 09.02.2011 07:26 |  
    0 0

    Založený fond musí někdo vlastnit, musí tedy vzniknout právnická osoba která bude fond spravovat, vymýšlet náplň práce uvnirř i vně a fondem disponovat. Myslím, že správná forma je občanské združení vzniklé registrací stanov na ministerstvu vnitra na základě zákona o sdružování občanů. Sám jsem před časem občanské združení zakládal a sepisoval stanovy. Mohu je dát k disposici jako vzor.

    • Re: Založení fondu?

      Jiri1     před 13 lety 09.02.2011 09:58 |  
      0 0

      Zdravim, prosim zustante na zemi, zalozte pravni subjekt ve chvili kdy budete mit jasnou a hmotnou podporu alespon nekolik set lidi, na moralni veci zde muze byt i zprofanovany fanklub, nebo sks. Ve chvili, kdy z nas nikomu neni znama ani vyse dluhu ani jeho struktura a bohuzel ani skutecne umysly majitelu majoritnich ci minoritnich , vrele doporucuju zdravy rozum, ano lidem s odbornosti, ne populismuz, ano konkretni spolupraci s vedenim klubu, ne vecnym vudcum , kteri meni sve nazory dle potreby , ano likvidaci dluhu, ne likvidaci klubu. Samozrejme predpokladam spolupraci vedeni spolecnosti s vyvozenim konkretni zodpovednosrti, popripade podani podnetu policii atd. , prece nelze rozhazet teme pul miliardy a tvrdit , ze pri sprave ciziho majetku bylo a je vse v poradku, nelze tvrdit , ze soustredeni plati sponzor a dohazovat ksefty svemu kamosovi,nelze ani neustale byt nezastizitelny i na tom hokeji o kterem tak rad vypravi jeden ze zdejsich hitmejkru a pak vsem rikat , ja nic ja muzikant , to zlej Dolezak, ja chodim spat s vlajkou Slavie.

      • Re: Založení fondu?

        Wommi     před 13 lety 09.02.2011 10:50 |  
        0 0

        Jiri, ale u ty odpovednodsti je problem v tom, ze kapri si rybnik nevypusti,...
        Za normalni situace by jak dolezal tak rosen asi mohli byt postizeni, at uz obcanskopravne, nebo dokonce i trestnepravne, ale pokud to delas sikovne nebo pokud jsi zaroven majitel, nikdy sam sebe neshodis,...

        • Re: Založení fondu?

          Jiri1     před 13 lety 09.02.2011 11:09 |  
          0 0

          Martine, nelze vytunelovat klub a tvrdit, ze jsem o tom navic nevedel, nelze chtit po lidech praci a pak jim nezaplatil, nelze dokola tvrdit, ze zachranuji klub a prodavat hrace za zlomek trzni ceny, to vsechno je dostatecny zaklad pro podani tohoto druhu, je to stejne jako Enik, jeho pravni zastupci dokonale znaji situaci ve Slavii, vedi , ze mizi posledni majetek a presto necinni kroky za sve klienty k ochane jejich prav, ta pasivita Eniku je zcela ubijejici, nebo umyslna , nebot zastavaji pry nazor cim hure , tim lepe.

          • Re: Založení fondu?

            mart     před 13 lety 09.02.2011 12:04 |  
            0 0

            Ta passivita ENICu je ubijejici..., tak tady souhlasim pane Jiri na 200%, vazne tezko pochopitelne. A jak spravne naznacujete i trochu strasidelne..... nejvetsi strach mam, kdyz nekdo mlci ( a to je presne to co ENIC momentalne dela).
            Jeste se vratim o den zpatky, k vasi vytce, ze podporuji zlosyny (... ja vim, ze ste to tak nerek :).
            Shrnu to asi takto.
            1. Pan Platil. Podle meho (mozna spatneho) nazoru se jedna o klasickeho emergency managera. Dostal (od nekoho) za ukol snizit naklady na naproste minimum. Myslim si (a opet pridam, ze se mohu mylit) ze to dela dukladne, a dobre. To ze jsme na buben neni jeho chyba. Ze nas vysledky jeho prace budou bolet, to je asi jasne, otazkou je, jak by to s nami vypadalo bez nej.
            2. Pan Rosen. Vim o nem trochu vic nez o panu Platilovi [o kterem nevim vubec nic], ale pochopitelne ho osobne neznam, stejne jako neznam presny jeho podil na totalnim kolapsu jednoho z jeho podniku (kterym je bohuzel nase fotbalova Slavia). Z toho co o nem vim, si dovolim tvrdit, ze soucasny stav je vysledkem jeho chyby (mozna vice chyb), nikoliv vysledkem jeho spinavych praktik. Podle informaci ktere mam, je vetsi cast kolapsu zpusobena tzv "Verkettung unglücklicher Umstände". Kdy (zejmena) on vsadil na spatnou kartu, a pozdeji, kdyz se to vsechno zacalo s..t (i z duvodu spatnych a velmi spatnych radcu a partneru), nezatahnul za zachrannou brzdu vcas.... To neni omluva. Pan Rosen je a musi byt zodpovedny za soucasny stav. Ja verim, ze si je toho vedom, a ze proto intenzivne pracuje nejen na naprave svych ztrat, ale take na naprave situace okolo klubu. Vlastnit cast Slavie neni jen poteseni, ale hlavne zodpovednost.

            • Re: Založení fondu?

              Jiri1     před 13 lety 09.02.2011 12:29 |  
              0 0

              Zdravim Marte , velmi detailne jsem se seznamil s vysvetlenim Platila, ktere bylo i za pany Rosena a Dolezala jedine , ktere se verejnosti dostalo. Kdyz odmyslim , ze se nakupovali posily za vypujcene penize , ze o vsech techto vydanich rozhodoval prave Rosen to same o odmenach treneru, Dolezala , tak se omlouvam , ale tady jde jasne o vic nez o pochybeni a uprimne dalsi kroky , ktere vedeni provedlo zmeny majetkovych veci atd, uz nebyli jen pochybenim, ale umyslem , no a kdyz to nevyslo , tak nastopila typicka Ceska taktika , nedostanes ani k. Specialne Rosen vlastni obrovsky majetek a mohl jednorazovou injekci Slavii defakto odluzit , neudelal to, takze dnes pomalu , ale jiste umirame , protoze aktiva uz moc nejsou.Tady nastupuje role Platila, dostatecne nekricel, skoro pul roku nebyl videt a kdyz vylez , tak z toho byl akorat trapas a ostuda. Dnes uz moc sdilny neni , o panu Zlamalovi radeji nemluvit, kdysi tak informovany clovek ztraci pamet, uz si ani nepamatuje jmena hracu, kteri masove a hluboko pod cenou mizi z klubu, to neni nic osobniho a rikam to z rizikem , ze dotycny si rad vyrizuje sve ucty, s tim jsem se za dobu sveho pusobeni setkal jen u nej a je to dobytcarna nejvetsiho kalibru. A do toho vseho jeste vykriky hracu, kteri jsou nuceni aby z treba vydelanych 4 milionu nechali pulku na Slavii, jinak....................Zaver at si udela kazdy sam, jen bych Vas chtel ujistit , ze vsude v okoli se chovaji i k tem nejvetsim hovnum slusneji.

              • Re: Založení fondu?

                mart     před 13 lety 09.02.2011 13:19 |  
                0 0

                Pane Jiri, myslim, ze vim o cem hovorite.
                1. Navyseni kapitalu je pochopitelne (tezko hledat kulantni vyraz) levarna. (tezko pochopit, proc s tim ENIC nic neudelal?, Ze by na ne nekdo, neco mel? :)
                2. K tomuto kroku (pravdepodobne) bylo nekolik duvodu.
                3. Domnivam se, ze jednim z nich byla moznost prodeje Slavie(myslim tim SLAVIA FOTBAL A E-SIDE na jare- v lete 2009).
                4. Nektere aktivity v souvislosti s timto (mozna) zamyslenym prodejem, asi mohli mit trosku mene gentlemansky raz
                5. Co se delo kdyz "uplavala" uz je zbytecne komentovat.... pruser na pruser....
                Nemuzu Vam pochopitelne zarucit, ze to takhle bylo...
                6. Chapu, ze mate nejake osobni problemy s panem OZ, ale ten me popravde zajima hodne malo.

                • Re: Založení fondu?

                  VitK     před 13 lety 09.02.2011 14:09 |  
                  0 0

                  Zdravím Vás,

                  ačkoliv o tom nemám žádné přímé informace, jak už po několikáté opakuji, jsem přesvědčen, že ENIC v této hře hraje jednu z hlavních rolí. A není to role oběti. Ti chlapci se už v době, kdy Slavii oficiálně vlastnili, podivuhodně rychle orientovali v českém tunelářském prostředí. A likvidovat jimi vlastněná mužstva také uměli. Snaha pana Rosena získat další pozemky pro stavbu dalšího sportovního zařízení v době, kdy jím řízená společnost oficiálně nemá ani na toaletní papír, mě stále víc utvrzuje v mé paranoidní teorii, že ENIC se proti Rosenovi zase tak moc neozývá, protože jejich protivník to není.

                  • Re: Založení fondu?

                    mart     před 13 lety 09.02.2011 14:51 |  
                    0 0

                    No tak to teda potes panbu...., jestli je to tak jak usuzujete, tak budiz nam zeme lehka. ENIC by samozrejme nic prodavat nemusel. Pro ENIC 30 milionu Liber ztraty neni problem, navic se toho asi urcite cast bude dat odecit z dani....
                    Pokud v tom jedou voni (tak jednak musej mit nejakej duvod...), zadnej prodej se cekat neda, .... muzou nas nechat dusit tak dlouho, az se to pripali :(

      • Re: Založení fondu?

        Ladislav (přítel SN)     před 13 lety 09.02.2011 11:05 |  
        0 0

        No pane Jiří, problém je v tom, že neplatí (nelze rozhazet temer pul miliardy a tvrdit , ze pri sprave ciziho majetku bylo a je vse v poradku), protože oni spravují svůj majetek (resp. svých skupin).
        Bohužel ...

        • Re: Založení fondu?

          Jiri1     před 13 lety 09.02.2011 11:12 |  
          0 0

          Nezlobte se klub ma vic majitelu a navic i jako zamestnanec v pripade podobne veci jste povinnen sve podezreni realizovat na prislusnem miste a velmi bych se ohradil , ze panove spravuji jen svuj majetek.

          • Re: Založení fondu?

            Ladislav (přítel SN)     před 13 lety 09.02.2011 11:22 |  
            0 0

            To máte sice pravdu, ale chci vidět toho zaměstnance, který si jde stěžovat na své šéfy. A co asi bude následovat ...

      • Re: Založení fondu?

        ano     před 13 lety 09.02.2011 14:32 |  
        0 0

        Pane Jiří. Chápu Vaši obavu z toho, že by fond fungoval v mlhavých a nejistých podmínkách. Ale on jinou možnost nemá a čekat není na co, mlha se jen tak nezvedne. Pokud jde o hmotnou stránku tak snad je určitý i když velmi nejistý obrázek z ankety. Není známá a nebude výše a struktura dluhu, bohužel ani skutečné úmysly majitelů. Ještě prosím porozumět, že jde o soukromé majitele kteří špatně hospodaří se svým, rozumějte se svým majetkem. Mohou ho po libosti rozhazovat, mohou ale nemusí spolupracovat. Na tom nemůže nic změnit ani desítky podání policii. Tady platí: "Bože dej mi sílu abych změnil co změnit mohu, dej mi klid abych snášel co změnit nemohu a dej mi moudrost abych to rozeznal"

        Ale fond může a měl by fungovat finančně, ale i propagačně, měl by ovlivňovat veřejní nínění, tisk, media. A to vše v podmínkách nejistoty, nic jiného není a nebude. Ale ČEKAT NENÍ NA CO !!!

        • Re: Založení fondu?

          Jiri1     před 13 lety 09.02.2011 14:50 |  
          0 0

          Moji podporu mate a myslim nejen moralni, v tomhle pripade to budete mit hodnet ezky , ale verim, ze to zvladnete, fundovanych lidi je dost . Nechci pusobit jako destruktivni element.

  29. Re: Založení fondu?

    Ladislav (přítel SN)     před 13 lety 09.02.2011 11:43 |  
    0 0

    Naše sestava proti U.D. Las Palmas
    Zlámal - Dostál, Vomáčka, Čelůstka, Trubila – Hora, L. Jarolím, Kisel, Milutinovič, Koreš - Zákostelský

    • Re: Založení fondu?

      Kmotr (přítel SN)     před 13 lety 09.02.2011 13:39 |  
      0 0

      No nevím cosi o tom myslet, pořád něco zkoušíme a sehrávat základní sestavu budeme asi až v mistráku. Jinka Vyhnal v záloze mě doslova děsí a mám pocit, že tenhle zápas ještě projedeme.

      • Re: Založení fondu?

        Kmotr (přítel SN)     před 13 lety 09.02.2011 13:52 |  
        0 0

        Sem to řikal. Vyhnal jako defensivní záložník, to nemohlo dopadnout jinak..

      • Re: Založení fondu?

        denydzlSKS     před 13 lety 09.02.2011 14:26 |  
        0 0

        Tak já si myslim, že základní sestava se moc lišit nebude...
        Kdyby byl zdravej Jandys, tak asi hraje on místo Dostála, stejnětak by asi místo Zákostelskýho nastoupil Pospěch. Zkrátka očekávám sestavu přibližně: Vaniak - Janda, Koubský, Čelůstka, Hubáček - Hora, Jarolím, Kisel, Milutinovič(Petrák), Trubila(Koreš) - Pospěch...
        Vyhnal v záloze je fakt blbost.

    • Re: Založení fondu?

      Kmotr (přítel SN)     před 13 lety 09.02.2011 13:50 |  
      0 0

      Tak to je trošku jako nebe a dudy ne? My se vlastní tupostí ženeme do záhuby a oni si vychcaně podrželi hráče, aby se co nejvíc sehráli na Liverpool..

      • Re: Založení fondu?

        japhy     před 13 lety 09.02.2011 13:54 |  
        0 0

        Asi tak.
        A jinak to opravdu vypadá na KJ školu, tzn. ostrá sestava se začně rýsovat někdy v polovině jara. Ovšem je nutné si přiznat, že poslední příprava pod KJ byla naopak o sehrávání se, hl. obrany, už skoro od začátku. Pak ale nastoupil další fenomén za KJ, tj. zranění a bylo po sehrávání se.

        • Re: Založení fondu?

          Kmotr (přítel SN)     před 13 lety 09.02.2011 14:06 |  
          0 0

          Já už nemám sílu se k tomu vyjadřovat, natož nad tím přemýšlet. Prostě po hlavě do prdele.. s Petroušem, Platilem, Rosenem. Asi se dám na modlení, aby s této trojice ještě vyklubali géniové ve svých oborech a vrátili Slavii její lesk.

      • Re: Založení fondu?

        Troubi     před 13 lety 09.02.2011 14:07 |  
        0 0

        jezismarja nesrovnavam situace u nas a u nich, ale to, ze u nas jsou curaci a u nich taky, protoze takovouhle botu muze udelat jenom naprostej idiot a omluvit to podobnym zpusobem idiot jeste o neco vetsi. tohle by jim nesezral snad ani marhud.....

        • Re: Založení fondu?

          Kmotr (přítel SN)     před 13 lety 09.02.2011 14:30 |  
          0 0

          No tak nesrovnávej. Idiot je především ten kdo zruinuje klub jako Slavia. A dávat v současný době do podobnosti vedení Sparty a naše je vážně úplně mimo. Navíc tohle divadlo je spíš jako alibi vůči svazu např., každej sparťan to určitě chápe a nemá s tím problém. Stejně jako bych neměl já, kdyby se to stalo u nás. Až bude mít svaz a celé repre ňáký hodnotu, ne ten hnůj co je tam teď, tak se o tom dá bavit..

          • Re: Založení fondu?

            Troubi     před 13 lety 09.02.2011 14:44 |  
            0 0

            ty jsi fakt mimo :D jestli nechapes, o co mi slo, je mi te lito. Ale dle posledni vety jsi evidentne stejne ubohej jak ty rudy... k tomu snad ani neni, co dodat..

            • Re: Založení fondu?

              Kmotr (přítel SN)     před 13 lety 09.02.2011 15:49 |  
              0 0

              Mimo jsi spíš ty jestli chceš srovnávat naše a jejich "idioty" na základě tohohle případu. Já si prostě myslím, že je to úplně jinej sport jak se řiká ale pokud hledáš útěchu aspoň v tomhle, proti gustu žádný dišputát. A jestli jsem podle tebe ubohej protože si myslím, že svaz je pořád stejná žumpa, tak ať jsem a radši už k tomu fakt nic nedodávej..

              • Re: Založení fondu?

                Troubi     před 13 lety 09.02.2011 15:58 |  
                0 0

                ty proste neumis cist, nebo nic nechapes. A to jsem myslel, ze patris k tomu lepsimu, co se tu objevuje.... NESROVNAVAM vedeni obou klubu, proste a jednodusse rikam, ze to jsou uplny kostata. Nasadit hrace v jinejch dresech a myslet si, ze se na to v dnesni dobe neprijde a pak po tom, co to praskne, napsat tiskovy sdeleni, ze vse je vlastne naprosto ok a je to uplna normalka, muze jen naprostej idiot. ( A ano,neco takovyho bych cekal spis od slavie, kde by me to ani neprekvapilo...mozna v tomhle to srovnavam). Ale nikoliv v tom, ze to davam na stejnou uroven se zhuntovanim klubu jako v nasem pripade. A o tom, ze je svaz zumpa nepolemizuju, ale podporovat jednoznacnej podvod a rikat, ze je to vlastne v poradku mi prijde na hlavu.

                Kdyz si vzpomenu jak chudinka Kadlec huhnal Bosakovi do telefonu jak je nemocnej a ta mrdka Pekhart jak litoval, ze se neuvidi s kamosema na srazu....fakt k popukani :D

                • Re: Založení fondu?

                  Kmotr (přítel SN)     před 13 lety 09.02.2011 16:48 |  
                  0 0

                  Hale tahle diskuze je asi trošku zbytečná a já se chytl spíš z celkový frustrace. Když už jsme to načali tak abych to jenom dovysvětlil: řídil jsem se dle téhle věty "asi abychom si nemysleli,ze jen my mame ve vedeni totalni hnupy" - a to mi přišlo jako čistý srovnání "naši hňupy" vs. "jejich hňupy", což se mi zdálo v naší situaci dost neadekvátní, ale jak píšeš, tak to tak asi nebylo myšleno.

                  Mě prostě jenom přišlo, že je nevhodný "smát se sousedovi, že mu hoří kůlnička, když nám padá strom přímo na barák". Ale to bude vážně tím zoufalstvím, tak už se v tom radši nebudu babrat..

                  • Re: Založení fondu?

                    Troubi     před 13 lety 09.02.2011 20:33 |  
                    0 0

                    ok,dobry:)
                    ja to myslel jako inforamci a pobaveni. Ze byli tak naivni ....

      • Re: Založení fondu?

        denydzlSKS     před 13 lety 09.02.2011 14:13 |  
        0 0

        Jak nebe a dudy?! Tady nejde o to, že je nepustili k repre...to je logický, chtěj se sehrát před tím Liverpoolem, trapná je právě ta snaha se z toho vymluvit...vždyť ze sebe dělaj ještě větší blbce, než jsou..stejně jako ti naši "šéfové"...

  30. Re: Založení fondu?

    podol (přítel SN)     před 13 lety 09.02.2011 14:16 |  
    0 0

    Ještě k podvodu Sparty,co se tak divíte?Není to přeci poprvé a jistě ne naposled.Oni prostě spoléhají,že mají své lidi všude,že jim
    vše projde,nebo se zamete.Logické by bylo,když nemáte zájem
    o národní mužstvo,tak máte na rok pauzu.Vsadím se,to se jistě nestane.Další poznatek-o tomto podvodu se zmínil serv.Lidovky,ostatní,vč. toho "nejobjektivnějšího"-klid po pěšině.Podol

    • Re: Založení fondu?

      Kmotr (přítel SN)     před 13 lety 09.02.2011 14:25 |  
      0 0

      Já to teda četl na všech serverech..

      • Re: Založení fondu?

        podol (přítel SN)     před 13 lety 09.02.2011 14:29 |  
        0 0

        Pokud je to tak,potom se omlouvám.Lidovky to zveřejnily jako první,v té době to jinde nebylo.Podol

        • Re: Založení fondu?

          Jiri1     před 13 lety 09.02.2011 14:57 |  
          0 0

          Podle DR jednoznacne pokuta a to za kazdeho hrace , odpocet bodu nehrozi

    • Re: Založení fondu?

      bongor     před 13 lety 09.02.2011 15:02 |  
      0 0

      Já se tomu tedy podole divím a nevěřím tomu.Znám toto mužstvo jako nejčestnější v celé české kotlině,každá křivárna je jim proti mysli.Jen si vzpomeň na akci kaprliga ,tam se prokázalo,že všichni podváděli,jenom rumun ne.Ti by to totiž ani neuměli,jsou to andílci,převlečení do fotbalových dresů.

      • Re: Založení fondu?

        Vhoo (přítel SN)     před 13 lety 09.02.2011 15:09 |  
        0 0

        problém je že u nás se tomu maximálně zasmějeme , stát se to v anglii tak je to ostuda jak prase a minimalně by musel trenér uvažovat o demisi a hráči na rok konec s repre, tady je Dovalil bude za měsíc v repre plácat po zádech a sparta to bude omlouvat že hraje s liverpoolem , mimochodem kde se bera ta naivita nejen u fanoušků ale dokonce i v mediích že má sparta proti tomu poolu snad nějakou šanci ??

        • Re: Založení fondu?

          Troubi     před 13 lety 09.02.2011 15:19 |  
          0 0

          no ja bych mozna i rekl, ze by jim to Dovalil rad osolil, ale tak prece si Pelta nenecha fusovat do investice :D

      • Re: Založení fondu?

        podol (přítel SN)     před 13 lety 09.02.2011 15:33 |  
        0 0

        Bongore,zdravím,už jsem dlouho od Tebe nečetl ironický komentář
        s nadsázkou.Ale za humorem,alespoň u mne se skrývá smutek a někdy i vztek.Podol

  31. Re: Založení fondu?

    Vhoo (přítel SN)     před 13 lety 09.02.2011 14:45 |  
    0 0

    za peníze co by se vybrali bych zaplatil PR agenturu aby začala mluvit do medií a jasně vystupovala proti současnému vedení slavie za fanoušky.

  32. Re: Založení fondu?

    Viking     před 13 lety 09.02.2011 15:57 |  
    0 0

    Zajímalo by mě, jestli před tímto sehne záda samotný Dovalil. Pekhart mu nemoc vysvětloval telefonicky, Kadlec dokonce v pondělí na vyhlášení fotbalisty roku. Jestli má Dovalil koule, nevezme ani jednoho na mistrovství Evropy. Hezké sny že?:)

    Jinak trest - myslím že adekvátní je peněžní pokuta plus zákaz reprezentace na 1-2 roky.

    • Re: Založení fondu?

      Huzgi (přítel SN)     před 13 lety 09.02.2011 16:11 |  
      0 0

      Případ Pekhart - Jak rychle změní Sparta kdysi slušného člověka :-)

      • Re: Založení fondu?

        MarHud     před 13 lety 09.02.2011 16:33 |  
        0 0

        Nazdar hoši.Jenom něco málo k tý taškařici s tím Zenitem.Na jednu stranu chápu,že termín zápasu s Liverpoolem se blíží,na druhou ostře nesouhlasím s postupem vedení a stydím se za něj.Ostatně právě jsem byl na ofi stránkách a drtivá většina rudých fans je stejného názoru.Když už si člověk myslí,že konečně jsme na správný cestě tak přijde něco tak ubohýho.Vy to ale znáte nejlíp že :-)))))).Doufám,že vše bude uvedeno na pravou míru.ACS!!!!!

        • Re: Založení fondu?

          FrancoisMerlin     před 13 lety 09.02.2011 17:47 |  
          0 0

          Aspoň z tebe vypadne něco kloudnýho. Moji kamoši radikalni sparťani jsou se mnou teďka taky smířlivější a dokonce začínají přát Slavii, aby nespadla - prej co by to bylo za ligu...... . A dodavaji, že nebyt Kretinskyho tak jsou ve stejny riti jako my.

          • Re: Založení fondu?

            Vhoo (přítel SN)     před 13 lety 09.02.2011 18:50 |  
            0 0

            bohužel Dovalil se asi opravdu bude muset sehnout a všem nám to je líto protože každej člověk by tyhle hráče už prostě nepovolal , nejsmutnější je jak se tam budou cpát až bude ME a nepovolat je by byl pro hráče samotné adekvátní trest, ti si hlavně musí uvědomit co udělali za kravinu , vedení ztoho tolik neviním to hájí jen svůj zájem , to hráč má mít charakter.

            • Re: Založení fondu?

              dejva     před 13 lety 09.02.2011 21:13 |  
              0 0

              proč by za to měli být potrestáni Kadlec s Pekym? myslíte, že kdyby záleželo na nich samotných, že by nejeli? bylo to rozhodnutí jejich zaměstnavatele. hráči samotní za nic nemohou, těžko půjdou proti vlastnímu klubu.
              smutné na tom je, že to jsou oba mladí kluci, kteří museli vědomě lhát trenéru národního mužstva. zde je jasně vidět, jaká žumpa se pohybuje ve fotbalovém prostředí. chtít po hráčích, především po těch mladších, aby byli pokorní a měli vztah k morálním hodnotám, jednoduše nejde, právě z takových důvodů jaké dnes předvedlo vedení sparty.

              • Re: Založení fondu?

                Vhoo (přítel SN)     před 13 lety 09.02.2011 21:26 |  
                0 0

                kdyby řekl že chtěj jet tak je pustí , hráč není blbec aby když se mu něco řekne tak to odkejval a držel hubu , tady v tom jeli vědomě prostě.

                • Re: Založení fondu?

                  dejva     před 13 lety 09.02.2011 22:51 |  
                  0 0

                  samozřejmě jsem u toho nebyl. ale říkat kdyby chtěl tak je pustí, nezlobte se na mně, to je dost naivní představa. ano hráč není blbec.(i když jsou případy...) a jistě taky proto dobře ví, že mu soudruh Chovanec může říct. jasně Tomáši klidně si odjeď na přípravný zápas, ale uvědom si, že jsi tu nový a já tě potřebuji vidět na hřišti. pokud odcestuješ budu muset vyzkoušet na tvém místě jiného hráče a je velká pravděpodobnost, že se chytí on a tebe už do sestavy nepustí. jak asi bude hráč reagovat? kor když mu k tomu může slíbit to , že se zná velice dobře s Bílkem a pokud bude podávat alespoň trošku dobré výkony zajistí mu možnost startu v A.
                  pokuta pro spartu samozřejmě. pro hráče však ne.

                  • Re: Založení fondu?

                    Vhoo (přítel SN)     před 13 lety 10.02.2011 01:18 |  
                    0 0

                    asi se neshodnem mám opačný názor, kdyby ten jejich "talent" Kadlec řekl že chce do repre tak by mu nemohli nijak vyhrožovat protože ho potřebujou , Pamič to samé, u Pekharta se to dá částečně pochopit ale vezmeme li v úvahu co dělal za "scény" u nás kdy se uzdravoval hlavně aby stihl repre ( to nejdůležitější pro něj ) a ted je pro něj najednou nejpřednější klub tak nevím nevím.

  33. Re: Založení fondu?

    Ladislav (přítel SN)     před 13 lety 09.02.2011 16:48 |  
    0 0

    Nebyl někdo na našem béčku s Vlašimí ? Zajímá mne, jak se jeví ty dva černoši do útoku (Allison Alawari a Aljenadi Souamounou), které Řehák testuje ? Díky.

    • Re: Založení fondu?

      FrancoisMerlin     před 13 lety 09.02.2011 17:49 |  
      0 0

      prej se jevi dobre, takze si je v tymu nechame a az se budou jevit na Ačko, tak je dáme zadarmo do Boleslavi nebo Jablonce

    • Re: Založení fondu?

      jane (admin)     před 13 lety 09.02.2011 19:04 |  
      0 0

      Nejsou na testech, jsou v tymu, pac nejsou jiny utocnici. Je to ostatne naznaceny i v reportazi ze zapasu.

      • Re: Založení fondu?

        Huzgi (přítel SN)     před 13 lety 09.02.2011 19:46 |  
        0 0

        Co to je za novinku: "jsou v týmu, páč nejsou jiní útočníci"? To jsme si je vzali z žáků nebo jen tak projíždějí Prahou a nemají do čeho píchnout?

        • Re: Založení fondu?

          Barlblog     před 13 lety 09.02.2011 23:17 |  
          0 0

          :-D

          Ke kádru už je všechno zbytečné.

          Jen mám otázku do pléna. Co organizace toho fondu? Měli bychom vytvořit nějaké závěry. Spojit se s OP, popřípadě fanklubem. Ať to zase neutichne.

          • Re: Založení fondu?

            podol (přítel SN)     před 13 lety 10.02.2011 04:14 |  
            0 0

            absolutní souhlas,v anketě se vyjádřilo k tisícovce Slávistů,když
            se využije i potenciálu členů OP a FK,kterých je přes 2 tisíce a
            hlavně veřejné výzvy v médiích,protože Slávistů a sympatizantů
            je daleko více,měla by mít akce úspěch.Jen to nenechme utichnout.
            Podol

            • Re: Založení fondu?

              jane (admin)     před 13 lety 10.02.2011 09:17 |  
              0 0

              Tak samozrejme to nenechame utichnout, jen to samozrejme zabere vic casu, nejak se domluvit s Fanklubem i FO, dat tomu nejake pravni upravy. Nepredstavujte si to, ze za tyden bude zalozeny ucet, kam se budou posilat penize. A media uz se o to zacala zajimat...

              • Re: Založení fondu?

                podol (přítel SN)     před 13 lety 10.02.2011 09:31 |  
                0 0

                Jane,to nebyla výtka,Vaší práce pro Slávii si neobyčejně vážím.
                Podol

  34. Re: Založení fondu?

    Ladislav (přítel SN)     před 13 lety 10.02.2011 16:22 |  
    0 0

    Abychom mohli založit fond a začít vybírat peníze, musí se stanovit „na co vybírat“ – cíl sbírky. Majitelé se evidentně neodtajní a případný nový majitel to je otázka delšího časového horizontu. Tzn. vybírat na akcie zatím padá. Další variantou je „na výchovu mládeže“, ale opět jsme u stejného problému – současní majitelé (kdo je ochoten dát jim své peníze, já ne).
    Jediná možnost, jak rychle něco udělat a tím ukázat, že nám na Slavii záleží, resp. že nám není jedno co se se Slavií děje, je udělat sbírku na koupi konkrétního hráče, s tím, že bychom měli příslušný podíl na jeho právech. Ještě bych dal do smlouvy právo veta při jeho případném dalším prodeji.
    Potřebujeme posílit útok, nabízí se Dani Chinou z Dukly, o kterém Platil snad jedná (pokud to ovšem není jen bouda na uchlácholení fanoušků). Ale může to být jakýkoli jiný hráč, kterého Slavia usiluje nebo usilovala..
    Pokud by taková vůle byla musel by zástupce fondu navštívit Platila a domluvit se s ním, zda o to má vůbec zájem (a popř. dojednat podrobnosti s vlastním právníkem).
    Pokud taková vůle není, musíme vyčkat, jak to s naší Slavií dopadne ….

    • Re: Založení fondu?

      jane (admin)     před 13 lety 11.02.2011 09:54 |  
      0 0

      Tu sbirku tak rychle neudelas. V tom je problem. Jinak souhlasim.

  35. Re: Založení fondu?

    thc     před 13 lety 10.02.2011 23:03 |  
    0 0

    dle mě je to naprostá blbost stejnak se vybere maximálně 1až 3milionů a to je pro naše dluhy nic možná je pěkné že by fanoušci měly větší přehled co se o slavii děje .. spíš sem zvědavej jestli bude do léta případně už na jaře ten nový majitel jak to tenkrát v tom rozhovoru platil řekl