O Slavii

Čistá Slavia ve třetí lize? Pozor!

Samozřejmě každého slávistu zasáhlo dění v posledních dnech. Mnoho věrných fanoušků si už začíná připouštět, že by Slavia opravdu mohla spadnout do třetí ligy. Nechci být generálem po bitvě, ale myslím si, že to byla od začátku velmi pravděpodobná varianta. 

Upřímně, investorům jde hlavně a jen o jedno. O peníze. Myslet si, že v dnešní době seženeme věrného slávistu, který vytáhne velký balík, vše zaplatí a poté rozhází peníze do klubu, aby potěšil fanoušky, je přinejmenším hodně naivní. Pokud se na celou situaci podívám z ekonomického hlediska, nevidím jediný důvod, proč by měl někdo do klubu investovat, pokud nepůjde o další podvod. Bohužel. Komu by se chtělo investovat pořádný balík milionů a místo klubu dostat jen další nejistoty, soudy a několik dalších žalob?

Mnoho příznivců červenobílých barev se proto začíná pomalu smiřovat se sestupem o dvě ligy níže. Většina ovšem automaticky myslí, že klub bude čistý a budou v něm pracovat opět slávisté či schopní manažeři. Tady ale vidím největší omyl většiny fanoušků. Pokud bude hrát Slavia příští sezónu třetí ligu, znamená to, že nedostala licenci. Nikoli, že změnila majitele! Samozřejmě, současní majitelé jsou jen bandou mafiánů, podvodníků a lhářů, kteří využili náš klub jako dojnou krávu. Z třetí ligy a vybrakované Slavie už opravdu nic nekouká.

Jenže je tu háček. Současní majitelé mohou sice stokrát chtít klub opustit, ale tady může být velký problém. Nikdo se nemůže jen tak sebrat a odejít, nechat závazky. To je právně nemožné a samozřejmě trestné. Je tu tedy možnost, že by majitelé klub někomu prostě a jednoduše "dali". Jenže klub předají stále s velkým dluhem ENICU, hráčům, zaměstnancům. Ani žaloby se ze stolu nevypaří. Opět se ptám. Kdo si takový klub koupí?

Ať už jsou současní majitelé Slavie jakýkoliv, jedno je jasné. Hloupí nejsou a své penízky si umí dobře spočítat a ošetřit. Proto nelze spoléhat na to, že by amatérsky poslali klub do třetí ligy a pak najednou zjistili, že nevědí co dál. Proto se tu nabízí jedna šílená a hrůzostrašná myšlenka. Ano, je to konkurz. Pro mafiány a podvodníky nejlepší možnost. Zmizely by dluhy, zmizel by klub, zmizely by oni a s nimi všechny podvody, všechny peníze. 

Samozřejmě, Slavia se odvolala, třeba jsem až příliš velký pesimista. Jak jsem před dvěma měsíci mluvil úplně jinak, nyní říkám, že v obdržení licence nevěřím. Jak jinak si lze vysvětlit, že Slavia nedodala kromě peněz ani majetkovou strukturu? Pokud by majitelé chtěli Slavii zachránit, minimálně svazu by nejspíše řekli, kdo jsou. Ani to nebyli schopni udělat. Proto se domnívám že klub zachránit nechtějí.

Je jasné, že nemůžeme jen přihlížet a dívat se, jak se náš milovaný klub potápí. Proto i přes všechno násilí souhlasím s akcí radikálních slávistů, kteří minimálně ukázali, že se tito gauneři mají čeho bát. Myslím, že alespoň ty ve VIP zóně smích přešel. Je jasné, že něco musí pokračovat. Přiznám se, sám opravdu nevím, jak by se měla situace dále řešit a vyvíjet. To nechám na jiných osobách, popřípadě rád pomůžu. Něco se musí stát. Pokud má Slavie padnout, někdo musí zaplatit. A ne jen penězi.

Komentáře (24)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

    • Re: Čistá Slavia ve třetí lize? Pozor!

      lassiter     před 13 lety 08.05.2011 20:20 |  
      0 0

      To jo, vždyť to jsou jen mediální kecy. Kdyby sis chtěl najmout detektiva, aby něco zjistil, tak půjdeš a vydáš o tom tiskovou zprávu?

    • Re: Čistá Slavia ve třetí lize? Pozor!

      DrFe1     před 13 lety 08.05.2011 23:11 |  
      0 0

      Pěkně výstižně napsáno. Tak jsem se při četbě sobotní MfD pořádně rozčílil, Saiver jako obvykle hledá bulvární senzaci ve zlých chuligánech a podstatu problému zcela přehlíží.

      • Re: Čistá Slavia ve třetí lize? Pozor!

        EdCable     před 13 lety 09.05.2011 13:12 |  
        0 0

        Coz se vubec, ale vubec, nedalo cekat...

  1. Re: Čistá Slavia ve třetí lize? Pozor!

    LordEdmund     před 13 lety 08.05.2011 20:38 |  
    0 0

    Ano souhlasim, že cílem hry je konkurz a přidávám, že hlavním organizátorem je Platil. PŘerušení Čtvrtečníhi zápasu bylo jistě z jeho hlavy, s policajty je jedna ruka,stejně tak se vynasnaží aby se v Edenu už v této sezoně nehrálo.Na svazu již určité apeloval, aby Slavia dostala trest uzavření hřiśtě.Klub dostane velkou pokutum bude"muset"prodat 2- 3 hráče(sparta, Jablonec)a protože s Netlendem to po Platilově přičinění nevyjde. Bude konkurz. Jen jsem přemýšlel, proč to Platil neudělal dříve. Odpovéď bude asi v tom, že je potřeba zahladit vsechny stopy a předstírat snahu o záchranu, kvůli sílícímu tlaku fanouśků , medim a ČMFS a třeba se dá ješté trochu oškubat nějaký zájemce. Nyní si Platil po tom polití vytvořil takovou svatozář a dostal se do role "toho poškozeného" kterému přeci zlí fanoušci zničili 10 měsíců práce.
    Nás může zachránit jen Enic.Neni to nic moc vyhlídka, ale ůepší než to ,co je tam teď.

    • Re: Čistá Slavia ve třetí lize? Pozor!

      Alfabet     před 13 lety 08.05.2011 20:59 |  
      0 0

      Po uvážení dostupných informací souhlasím s LordemEdmundem, že nás na stávající úrovni může zachránit je Enic - bude-li mít zájem. Pokud začnou pracovat (pracovat vůbec a pracovat objektivně) české soudy, nemůže být zvýšení základního kapitálu tak jak proběhlo uznáno a Enic by se vrátil do původní pozice. (I když soud, který by toto rozhodoval, bude zřejmě totožný se soudem, který zvýšený základní kapitál zapsal - opět spodoba s Bohemkou, kdy fotbalový svaz něco schválil a teď by měl sám o sobě rozhodnout, že špatně). Možná by tím došlo ke zviditelnění majetkové struktury.
      K panu Platilovi - nevylučuji sice potencionální jiné zadání, ale můj zatímní pohled je, že jako krizový manažer, který přišel řídit ekonomicky totálně potopenou společnost, bez jakýchkoli disponibilních prostředků, nemohl nic jiného dělat než dělá, zatím se snaží za každou cenu odvrátit konkurz. A řešení Natlandem - bohužel jsem se ve své praxi v minulých letech již se jménem Tomáš Raška setkal, takže pokud je pravda, že pan Platil vyjadřoval nesouhlas s tímto "investorem", plně ho chápu...

      • Re: Čistá Slavia ve třetí lize? Pozor!

        orca     před 13 lety 08.05.2011 21:12 |  
        0 0

        Já si myslím, že je nutné abychom jako fanoušci měli možnost v rámci nějakého sdružení si platit právníka, který najde východisko.Možná to,co nabízeli Sešívaní sobě ČMFS - převzít symboly Slavie a financovat ji v třetí lize.Mělo by se asi podat trestní oznámení na majitele Slavie za podezření z trestného činu.Kavlifikaci nechám na právníkovi. Hlavně vše moc spěchá a musím bohužel souhlasit s názorem, že majitelům jde o to nezaplatit dluhy a tedy jít do konkurzu.

  2. Re: Čistá Slavia ve třetí lize? Pozor!

    PetCC     před 13 lety 08.05.2011 21:18 |  
    0 0

    "Myslím, že alespoň ty ve VIP zóně smích přešel."
    Shodou okolností tchán mého bratra pracuje pro firmu, do jejíhož boxu naši hrdinové vnikli. A byl tam tentokrát jen IT pracovník firmy spolu se svou přítelkyní, pracující pro tu firmu v administrativě.
    No samozřejmě, že je smích přešel, dalo by se říct že byli naprosto v šoku, když je naši hrdinové navštívili.
    Blahopřeju, akce měla úspěch.

    • Re: Čistá Slavia ve třetí lize? Pozor!

      Huzgi (přítel SN)     před 13 lety 08.05.2011 22:02 |  
      0 0

      Nedělám si iluze, že vůbec někdo ze skutečných vlastníků na tomto (ale i jiných) zápase byl.

      • Re: Čistá Slavia ve třetí lize? Pozor!

        Ravik     před 13 lety 08.05.2011 22:16 |  
        0 0

        Byl Sisák vůbec někdy v Edenu na fotbale?

        • Re: Čistá Slavia ve třetí lize? Pozor!

          travel (přítel SN)     před 13 lety 08.05.2011 22:21 |  
          0 0

          Podvodník Doležal v jednom rozhovoru tvrdil,že Sisáka viděl 3x,ale ne v Edenu.

    • Re: Čistá Slavia ve třetí lize? Pozor!

      EdCable     před 13 lety 09.05.2011 13:14 |  
      0 0

      Presne, lidi ve VIPu sice smich presel, ale skutecni hajzlove stojici za tim, co se Slavii stalo, jsou uplne jinde. Tahle naivita je do oci bijici..

  3. Re: Čistá Slavia ve třetí lize? Pozor!

    travel (přítel SN)     před 13 lety 08.05.2011 22:09 |  
    0 0

    Bez lomentáře:
    fans
    1477P | 8.5.2011 21:34:24
    justice .cz -Petr Sisák má firmu Monte Brávia a její jediný akcionář je společnost Golden River, Společník firmy Golden River je společnost Natland Group vedená na Kypru!Prostě ten zmrd to dotáhne do konce !

  4. Re: Čistá Slavia ve třetí lize? Pozor!

    lucky-pilda     před 13 lety 08.05.2011 22:22 |  
    0 0

    Promin, ale to jsi opravdu tak naivni ci hloupy, ze se domnivas, ze ti, co muzou za situaci ve Slavii se v ten den vyskytovali ve VIP, obzvlaste kdyz se neco takoveho dalo alespon priblizne cekat? Dovol, abych te vyved z omylu - pokud nejsou totalne mentalne vysinuti, tak tam nebyli. Naopak jedini, kdo tam prisel byli sponzori a dalsi lide, co Slavii podporuji. A tomu ver, ze spousta z nich si tu podporu pro priste sakra rozmysli, a to at nas vlastni Kaddafi, Sisak nebo SDS. Jestli toto melo nejaky vliv na situaci ve Slavii, tak jedine negativni.
    Ackoli vim, ze policie dost casto fotbalu zneuziva ke kompenzaci vlastnich komplexu, tak tentokrat bych je naopak kritizoval za nedostatecny zakrok. Kuprikladu ti "inteligenti", co sli k sektoru hosti si zcela evidentne neprisli do Edenu zrovna dat zmrzlinu, ale zneuzit situace. Vsechny bych je sebral a uz by se na fotbal nepodivali. To samy ty blbecci v cernym (poznavaci znameni Thor Steinar, Pitbull, Lonsdale atd.), co tam delali bordel, vcele s tim kretenem, co prevzal megafon od Strasaka. Jsou to porad ty samy lidi. Ty by nemeli mit povoleni ani vychazet na ulici. A zas tolik jich neni. Odhadem 50 - 100. Hlavne, ze bezpecnostni manazer CMFS je taky pozna. Kdyz uz tak machruje, tak proc se tato individua nemusi jeste hlasit pred kazdym zapasem na policii?!
    Omlouvam se za prispevek, ktery sice neni o hlavnim problemu Slavie, ale je trochu k tematu a hlavne je o necem, co me opravdu vytaci ...

  5. Re: Čistá Slavia ve třetí lize? Pozor!

    lucky-pilda     před 13 lety 08.05.2011 22:33 |  
    0 0

    A jeste bych si dovolil poznamku k ENICu. Myslet si, ze nas on zachrani je jako myslet si, ze nas zachrani Sisak. Je to naprosto stejna verbez, ktera velice pravdepodobne mela velice podobny cil jako nynejsi majitel, tj. tunel a likvidace (viz. slova Kuky o tom, ze nedostali 6(!!!) mesicu vyplaty, prokazatelne nekolikanasobne vyssi dluhy za jejich nejvetsi "slavy" nez ted nebo "investice" formou pujcek).
    Sice nejsem pravnik, ale dle dostupnych informaci je vice nez mozne, ze VH 2008 probehla naprosto legalne a navyzeni ZK, ackoli to de facto podvod byl, probehlo zcela v ramci (deravych) zakonu.
    Takze ano, jedina rozumna cesta je s ucasti podvodniku-ENICu, ale pouze k tomu, aby potvrdili prevod vsech naroku na Slavii na noveho majitele, stejne jako soucasni podvodnici-majitele. Ovsem prilis nadeji tomu nedavam ...

    • Re: Čistá Slavia ve třetí lize? Pozor!

      Huzgi (přítel SN)     před 13 lety 08.05.2011 23:08 |  
      0 0

      Ví někdo, kolikrát za těch několik let vlastnění Slavie byl někdo z Enicu na Slavii na fotbale? Dvakrát? Třikrát? Jen plno řečí, jak ve Slavii budou hrát mladí fotbalisti z Tottenhamu, jak budou přáteláky, jak budou zkoušet mladé slávisty v Anglii atd.

  6. Re: Čistá Slavia ve třetí lize? Pozor!

    martyni (přítel SN)     před 13 lety 09.05.2011 00:07 |  
    0 0

    Když o tom tak přemýšlím, napadají mě jen stále černější myšlenky.. Vzpomenme, kdyz prisel platil, jeho ukolem bylo puvodne setrit, protoze chod slavie je nakladny.. podle vseho tak udelal, setril na hracich, na trenerovi, na mladezi, zrejme kde se dalo.. presto to vypada, ze na chod klubu nejsou od ledna vubec zadne penize.. stihl jen za par korun poslat do jablonce dalsi hrace a poslat peltovi penize za hlouska.. vysledek toho slavneho desetimesicniho usili neni ozdraveni slavie, ale jeste vetsi upadek..vlastne priprava na likvidaci.. co jineho ma byt cilem cele akce.. a proc by ve treti lize mela byt situace lepsi, kdo bude financovat chod klubu a z ceho? to si mame myslet, ze kdyz to sisak neproda ted, tak to proda ve treti lize? spis to v konkurzu zas koupi za par korun pres osefovanyho insolvencniho spravce..

    • Re: Čistá Slavia ve třetí lize? Pozor!

      opicemag     před 13 lety 09.05.2011 08:42 |  
      0 0

      Ví někdo, proč by měl mít o Slavii takový zájem, byť třeba ve třetí lize či proč by chtěl založit Slavii novou, jen oddlužněnou? Vždyť tam by těžko něco vytuneloval, když téměř co mohl, již ukradl. Proč se chce Slavie držet zuby nehty, když mu z toho žádný zisk nekouká. Ledaže by šlo opravdu o pozemky. Nebo je v tom něco jiného?

      • Re: Čistá Slavia ve třetí lize? Pozor!

        Kmotr (přítel SN)     před 13 lety 09.05.2011 08:59 |  
        0 0

        No tak mimo konkurzu a prodeje se nemá jak zbavit těch dluhů, který prostě někdo musí zaplatit. Jelikož je čůrák, tak za prodej chce peníze. A jelikož je to ještě větší čůrák, tak je mi jedno jestli Slavii skončí. Pokud by to navíc byla ještě hra o peníze z KI a ty pozemky, tak si prostě založí novou Slavii a jede dál..

      • Re: Čistá Slavia ve třetí lize? Pozor!

        Wommi     před 13 lety 09.05.2011 11:35 |  
        0 0

        ..aby mohl skoncit s "cistym stitem"=rozumej, aby nemusel nic nikomu platit, tak to nemuze jen tak zabalit, bud tedy prodat, ale kdo to v tomto stavu koupi a nebo to posle do insolvence, resp. konkurzu, kde to pujde vse do haje, zadny dluhy, zadny zaznamy, proste nic a slavie totalne skonci mozna s tim, ze prava k znacce, dresum, apod. budou prevedena na treti osobu, mozna prave na nekoho, kdo je jedna ruka se sisakem a pak muze dojit k vice scenarum. On proste nebude delat nic, nebo to nekomu proda (treba e-side), nebo nekoho koupi (dukla, bohemka, ...) v prvni lize a prejmenuje,...a vlastne bude nova slavia cestou v souladu s veskerymi ceskymi pravnimi predpisy:)

        • Re: Čistá Slavia ve třetí lize? Pozor!

          lassiter     před 13 lety 09.05.2011 11:41 |  
          0 0

          Bohužel jak je vidět, prodat to nechce, i ten nesmyslný požadavek 200m, o kterých mluvil viamont, tomu nasvědčuje. Asi z důvodů jako je třeba "prodej" Marka do Moskvy, pokud je to pravda.

          • Re: Čistá Slavia ve třetí lize? Pozor!

            Wommi     před 13 lety 09.05.2011 14:21 |  
            0 0

            ..sama o sobe skutecnost, ze na OR nejsou ucetni dokumenty za posledni dva roky, mluvi za vse