O Slavii

Odpovědi NATLAND Group na otázky fanoušků

Přinášíme vám zpracované odpovědi společnosti NATLAND Group na otázky, které jste prostřednictvím Slávistických novin mohli položit minulý týden.

Jsme rádi, že fanoušci kladli tolik dotazů, je vidět, že jim osud Slavie není lhostejný, v tom jsme na stejné lodi. Vzhledem k velkému množství otázek jsme se rozhodli otázky zobecnit do několika tematických okruhů a odpovědět na ně hromadně. Omlouváme se těm, kteří odpověď na svůj dotaz nenajdou. Je třeba si ale uvědomit, že NATLAND Group vede v současné době složitá jednání se všemi stranami o tom, jak Slavii pomoci a to má vliv na to, jak moc konkrétní můžeme dnes v komunikaci být. Věříme ale, že si to fanoušci uvědomují.

Vlastnictví NATLAND Group

NATLAND Group vlastní partneři, kteří se na jejím řízení podílejí, přičemž rozhodující podíl drží Tomáš Raška a Jan Koťátko. Skupina spravuje prostředky dalších, převážně zahraničních, investorů, privátních i institucionálních. Případnou akvizici Slavie chce ale skupina provést jen ze svých zdrojů.

Sídlo na Kypru

Pracujeme převážně se zahraničními investory, kteří jsou na podobné holdingové struktury zvyklí a vyžadují je. Jsou pro ně i dostatečnou zárukou ochrany jejich investic, kterou Česká republika bohužel garantovat nemůže. Finanční služby reálně spravujeme s týmem, který působí na Kypru, majetkové účasti řídíme z Prahy nebo z Holandska.

Zkušenosti s restrukturalizací

Dobrým příkladem "z oboru" může být BK Pardubice, který po převzetí a restrukturalizaci naší skupinou sportovně vyrostl a prosadil se.

Proč se angažujete ve Slavii

Máme ke Slavii lidsky blízko. Zároveň ji vnímáme jako příležitost demonstrovat naše schopnosti, jako výzvu. Jsme přesvědčení, že i Slavie má potenciál fungovat jako standardní společnost. Ve sportu se skupina angažuje delší dobu, od roku 2007 podporuje basketbalový klub BK Pardubice, dlouhodobě podporuje české lyžaře ať již partnerstvím Světového poháru ve sjezdovém lyžování, sponzoringem nadějného lyžaře Kryštofa Krýzla nebo partnerstvím mistrovství České republiky v alpských disciplínách. Od roku 2008 pořádá NATLAND Group vlastní golfovou tour, která patří mezi nejlépe hodnocené business tour v Česku.

Kolik jste připravení investovat

Situace ve Slavii je mimořádně složitá. Intenzivně hledáme se všemi zainteresovanými stranami komplexní řešení, které by situaci Slavie jasně a nezpochybnitelně vyřešilo. V této chvíli tedy otázka "investic" není na pořadu dne.

Jaké máte se Slavií sportovní cíle

Diskusi nad sportovními ambicemi Slavie nechme na později. Dnes je skutečně primární Slavii zachránit. Veškeré naše úsilí směřuje výhradně tímto směrem. V obecné rovině: pokud se nám Slavii podaří získat, chceme, aby hrála v českém i evropském fotbale roli, která jí historicky přísluší.

Audit

K celé transakci přistupujeme standardně. Jednáme se všemi stranami a hledáme řešení. Zároveň si zjišťujeme nezávislé informace o celkové situaci Slavie z právního, ekonomického i vlastnického hlediska. Audit má v procesu akvizice nezastupitelnou roli. Vzhledem k časové tísni je třeba všechny kroky akcelerovat, ale ne vynechat.

Generální manažer Miroslav Platil

Miroslav Platil s námi plně spolupracuje a pomáhá v hledání komplexního řešení pro Slavii. Jeho role je mimořádně důležitá a vede si v ní objektivně velmi dobře.

Stadion Eden

NATLAND Group nevlastní žádný stadion v republice a rozhodně to ani není naším cílem. Stadion je pro nás důležitý pouze z hlediska dlouhodobých nájemních smluv pro SK Slavia Praha.

Jaká je šance na záchranu

Věříme tomu, že je možné i situaci ve Slavii vyřešit standardní cestou, přestože je na hledání řešení objektivně velmi málo času. Jednání by mohl zhatit především iracionální přístup věřitelů a dalších zainteresovaných stran.

Zapojení fanoušků

Pokud se nám podaří Slavii získat, chceme mít ve fanoušcích partnera. V jednáních s nimi proto chceme pokračovat a najít společně formu jejich zapojení do dění ve Slavii.

Proč NATLAND Group neuhradil všechny závazky Slavie před licenčním řízením

Protože jsme zvyklí dělat svoji práci zodpovědně a racionálně. V situaci, v jaké se Slavia nachází, je třeba nejprve vyřešit nejasnou minulost a najít skutečně komplexní řešení, které jí pomůže. Dílčí řešení a velkolepá gesta by zodpovědná nebyla.

Licence

Slavia se vůči rozhodnutí licenční komise samozřejmě odvolá a společně s managementem Slavie pracujeme na tom, aby odvolání bylo úspěšné. Iniciovali jsme i setkání s ČMFS, abychom probrali konkrétní požadavky, které je třeba naplnit.

Komentáře (12)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Odpovědi NATLAND Group na otázky fanoušků

    tolsimir     před 13 lety 17.05.2011 10:34 |  
    0 0

    A to jsem uz doufal, ze se Platila zbavime. Tak asi ne

    • Re: Odpovědi NATLAND Group na otázky fanoušků

      mart     před 13 lety 17.05.2011 10:54 |  
      0 0

      Tak ja nevim ( a myslim si, ze nejsem sam). Ono je tezke cinnost pana Platila OBJEKTIVNE hodnotit. Hodne je jen jedna pani povidala....
      Zlikvidoval podstatnou cast nakladu na platy. Jestli to udelal dobre nebo spatne, to taky nevim( na to jsou zde jini odbornici, ... viz Belaid ven zadarmo (skoro zadarmo), Raqued zadarmo... atd). Co vim urcite, udelal to rychle.
      Jestli se nakonec podari Slavii zachranit, mozna bude kandidovat na nominaci za svateho :)
      Jestli ne, bude pravdepodobne ukamenovan.
      Pral bych si(ne kvuli jeho osobe), aby ukamenovan NEBYL :D

      • Re: Odpovědi NATLAND Group na otázky fanoušků

        smichov_1     před 13 lety 17.05.2011 11:04 |  
        0 0

        Slavia, kdyby fungovala podle vlastnich dejin a cti, by "osobam" jako Franc, Sisak a jejich podrztasky Rosen, Platil, Dolezal ani neprodala VIP mista, prestoze by zadonili a nabizeli miliony. Slavia by je odmitla proto ze s takovou spodinou klub nechce mit nic spolecneho. A kdyz taci dokonce vedou Slavii..... to je konec sveta a popreni vsech tradic a hracskych, trenerskych legend.

    • Re: Odpovědi NATLAND Group na otázky fanoušků

      DrFe1     před 13 lety 17.05.2011 12:11 |  
      0 0

      Oni teď o Platilovi můžou mluvit jenom pozitivně, když s ním potřebují dojednat obchod. Proto bych jakékoliv otázky ohledně Platila bral s rezervou. Těžko můžou říct "Platil je neschopnej kretén, kterýho hned po dotažení obchodu vyhodíme", když nyní potřebují jeho součinnost. Takže v současné době se skutečně nedozvíme, jestli Platila chtějí nebo nechtějí.

      • Re: Odpovědi NATLAND Group na otázky fanoušků

        Ladislav (přítel SN)     před 13 lety 17.05.2011 15:05 |  
        0 0

        DrFe1 má pravdu, naprostý souhlas, navíc i kdyby Platila náhodou už nepotřebovali, tak přece nebudou troubit do světa, že ho příležitostně vyhodí. Mluvčí Natlandu se někde zmínil, že si uvědomují, že budou muset řešit sportovní vedení Slavie, ale že to zatím není na pořadu dne.

        • Re: Odpovědi NATLAND Group na otázky fanoušků

          martyni (přítel SN)     před 13 lety 17.05.2011 18:45 |  
          0 0

          Ja bych si tipnul, ze pokud to vyjde, Platil urcite nezustane.

          • Re: Odpovědi NATLAND Group na otázky fanoušků

            Ferguss     před 13 lety 18.05.2011 09:30 |  
            0 0

            A tuší to zřejmě i on, čemuž napovídá jeho zběsilá mediální sebeprezentace v posledních dnech.

            • Re: Odpovědi NATLAND Group na otázky fanoušků

              janko (přítel SN)     před 13 lety 18.05.2011 10:52 |  
              0 0

              Pokud to vyjde a Natland opravdu převezme Slavii, tak si myslím, že to má Platil spočítané. Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by to byli arogantní pitomci, kteří nechají ve funkci člověka, který v současnosti působí na fanoušky jako červený hadr na býka...

  2. Re: Odpovědi NATLAND Group na otázky fanoušků

    smichov_1     před 13 lety 17.05.2011 10:40 |  
    0 0

    To je opravdu komedie ze by i Andy Kaufman zatleskal. Presne jako Key Investment "Skupina spravuje prostředky dalších, převážně zahraničních, investorů, privátních i institucionálních. ". Uz vidim najezdy bohacu a zahranicnich firem kteri cpou sve miliony nejakemu "NATLANDU" se sidlem v rodinnym dome a majitely "Raska(???) a Kotatko (WTF???)". Jiste, ja vam kluci verim, takovy investori existuji, hlavne v tom zahranici!

    • Re: Odpovědi NATLAND Group na otázky fanoušků

      smichov_1     před 13 lety 17.05.2011 10:49 |  
      0 0

      Smichov Financial Services (SFS Group a.s.) se sidlem na opustene ropne plosine v severnim mori vam nabizi abyste do meho bytu v ulici Zborovska, Smichov, Praha 5 investovali 10-300 milionu vasich aktiv s moznosti vlastnit pohledavku nasi prestizni investicni spolecnosti! Az budeme mit alespon 20 miliard, tedy do zari 2011, koupime Arsenal FC.

      • Re: Odpovědi NATLAND Group na otázky fanoušků

        sTizz (přítel SN)     před 13 lety 17.05.2011 17:39 |  
        0 0

        Smichove jednicko,za Natlandem stoji 2 tvare se jmeny,ktere rikaji,ze jsou za spolecnost vetsinove zodpovedne,za Key I. stoji 1 kunni ksicht,ktery se mozna ani nejmenuje tak,jak rika,protoze se zivi podvodama. Navic jsou tito 2 panove verejne cinni,coz kunni k. rozhodne neni. A ted si uz kazdy ze zainteresovanych dokaze predstavit,co by se delo,kdyby to blbe dopadlo:)

        • Re: Odpovědi NATLAND Group na otázky fanoušků

          dArtagnan     před 13 lety 18.05.2011 07:58 |  
          0 0

          Asi to samé jako s Rosenem, Doležalem a Francem by se dělo... nic. Vítej v ČR.