B-Tým

Juniorka: Slavia - Bohemians 1905 6:2

V druhém přípravném zápase a prvním v rámci Vyšehrad Cupu porazila juniorka Slavie stejný výběr Bohemians 1905 vysoko 6:2. Doplněna reportáž ze zápasu.

Slavia - Bohemians 6:2 (2:1)
Branky:
8. a 12. Smolák, 47. Růžička, 76. Čepelák, 78. Žák, 86. Červenka - 42., 52. soupeř

Slavia 1. pol.: Malina - Herc, Mac, Synek, Sudek - Smolák, Kolařík, Salašovič, Malcharek - Ptáček, Vondráček
Slavia 2. pol.: Malina - Herc, Brůžek, Mac, Malcharek - Prošek, Čepelák, Salašovič, Růžička - Žák, Červenka

Reportáž ze zápasu nám poslal subHuman.

Ve středečním zápase, který se odehrával v rámci Vyšehrad cupu ve středu 16. ledna 2013 od 10:00, se na umělém trávníku Slavoje Vyšehrad odehrálo utkání mezi juniorkami SK Slavia Praha a Bohemians 1905. Mladí slávisté měli od počátku více ze hry, kdy hned v prvních minutách utkání nastřelili Vondráčkem břevno. V prvních dvaceti minutách se hra odehrávala téměř výhradně na polovině klokanů a jen vinou nepřesností v obraně sešívaných se klokani dostávali k ojedinělým příležitostem, které však častokrát znamenaly nebezpečné ohrožení Malinovy branky. Klokani v prvním poločase dokonce dvakrát trefili brankovou konstrukci. Za velmi studeného počasí a za přihlížení cca 20 diváků skončil první poločas vedením sešívaných po dvou brankách Smoláka 2:1.

Po změně stran, kdy trenér Michal Petrouš vyslal do hry útočníky Žáka a Červenku, do zálohy Čepeláka a Růžičku a do obrany Brůžka se hra mírně vyrovnala, nicméně červenobílí začali přidávat další branky a to po velmi pohledných akcích, kdy se například jinak celkem nevýrazně hrající Žák ukázkově uvolnil a předložil míč na stříbrném podnose Červenkovi a ten bez potíží zvýšil. Několik zajímavých akcí předvedl na pravé záloze hrající Prošek, který ukázal svou přednost v rychlosti a schopnosti obejít protihráče. Trenér Petrouš však s výkonem svých hráčů ve druhém poločase přesto nebyl spokojen, kdy velmi často kritizoval nedostatečnou koncentraci zejména při bránění a agresivitě v soubojích. Utkání se však dohrávalo v poklidu s převahou na straně mladých slávistů. Nutno poznamenat, že přestože tým trenéra Petrouše prošel významnými personálními změnami (v áčku jsou Hrubý, Bazal, Šimeček, Mikula), jeho mužstvo si uchovalo svůj typický herní projev jehož znaky jsou agresivní celoplošné napadání, kombinační hra a zapojování co možná největšího počtu hráčů do útočné fáze, přičemž i z pokynů trenéra Petrouše je patrné, že základem je kolektivní pojetí hry a poctivá práce každého z hráčů ve prospěch celku.

V sobotu 19. února odehrají slávističtí junioři v rámci Vyšehrad cupu další utkání, zápas proti Vltavínu na umělé trávě Slavoje Vyšehrad začíná v 9:00, vstupné činí 30 Kč. Ve 13:00 pak začíná na umělé trávě v Edenu zápas Tipsport ligy Slavia - Jablonec.

Komentáře (27)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Juniorka: Slavia - Bohemians 6:2

    petrjir     před 11 lety 16.01.2013 11:44 |  
    0 0

    Zajímalo by mě, jaký mají úmysly s Kolaříkem a Čepelákem, potažmo Petrákem v áčku. Jestli je jejich stavění na defenzivního záložníka příprava na Petrákův odchod? Stopery pořád hledáme na Slovensku a místo toho máme dle hodnocení kvalitního Kolaříka, tak se divím, že jeho pozici spíše neutužujou v obraně.

    • Re: Juniorka: Slavia - Bohemians 6:2

      petrjir     před 11 lety 16.01.2013 11:47 |  
      0 0

      Z oficiálního facebooku: Nejnovější informace ohledně Martina Latky: Obránce dostal volno na dva dny kvůli jednání o možném angažmá. Martin Latka zároveň vedení klubu ujistil, že kdyby neodešel do zahraničí, tak jediná možnost v Čechách je Slavia.

      • Re: Juniorka: Slavia - Bohemians 6:2

        Jiri1     před 11 lety 16.01.2013 12:27 |  
        0 0

        .Kadr Juniorky
        Vyhra je potesujici, jen by mne zajimalo, kteri hraci odejdou , proslycha se , ze nejmene 2 hraci maji nabidku na nejakou hostovacku v profesionalnim fotbale. Ona Juniorka jen dokazuje , jak kvalitni hraci se tam sesli. Po vcerejsi diskuzi , kdy kolega Slavoj oznacil Cervenku za hrace , ktery nema na acko jsem si vzpomel na Karla Jarolima , ktery totez tvrdil o Vachovi, Jablonsklem, Kolarikovi, Divisovi a jinych. Kdyby tito hraci byli zhodnoceni , tak jak meli byt , dnes by zadny usporny rezim ve Slavii nepanoval.
        Nepodcenujte mladez
        ............................................
        Tak nevim , Liska mne nejak neoslnil , ale treba se pletu, ale jsou jini utocnici sice treba 17 leti borci, ale v dobe , kdy krome Fenina ma prijit zadarmo uz jen jeden utocnik bych jim jako tenkrat treba , kdyz hrali v acku pravidelne Necid i Suchy sanci dal. Jenze pokud by to melo byt symbolickych 45 minut jako v lete , tak to nema smysl.
        Mame malo utocniku .....
        ........................................
        Urcite , ale proc ,Juhar je predelana obrance , Vesely na zaloznika, Hurka nemlich to same a dalsi urcite tez, priznam se , ze jsem jako v minulosti tolik na mladez nechodil , ale vysvetlete my prosim zajem nekterych klubu o nase mlade hrace, nebo je to tim, ze Starka , Jarda Hrebik i Prokes nejsou fotbalovi odbornici.

    • Re: Juniorka: Slavia - Bohemians 6:2

      Pepino44     před 11 lety 16.01.2013 12:17 |  
      0 0

      Tak pokud vím,tak Čepelák snad do A nebyl přesunut a zůstává v juniorce.O tom svědčí i to,že hrál dnes za juniorku na Vyšehradě.

      • Re: Juniorka: Slavia - Bohemians 6:2

        Pepino44     před 11 lety 16.01.2013 12:18 |  
        0 0

        To samé i Kolařík.

        • Re: Juniorka: Slavia - Bohemians 6:2

          petrjir     před 11 lety 16.01.2013 12:25 |  
          0 0

          Já vím, že nejsou v áčku, ale samozřejmě sportovní úsek o nich ví a má nějaké úmysly. Mimochodem Rada uvažoval, zda vzít do přípravy Kolaříka. A právě mě zajímají ty úmysly, proč je dávat oba jako defenzivní záložníky, když jeden z nich může být jako stoper pro áčko a druhý z nich jako defenzivní záložník pro áčko. Juniorka má vychovávat hráče tak, jaká je potřeba v áčku a nikoli hrát pouze vlastní hru a soutěž.

          • Re: Juniorka: Slavia - Bohemians 6:2

            Jiri1     před 11 lety 16.01.2013 12:33 |  
            0 0

            Rada nechce nase mlade hrace
            ....................................................................
            Pokud Ja vim, tak Rada zvazoval jen 2 borce do pripravy , az na nalehani vedeni a z duvodu velkeho mnozstvi zapasu pocatkem herni pripravy se uvolil, ze jich vezme vice.

            Sportovni usek jeste existuje
            ........................................................
            O Drzmiskovi nema cenu se bavit, Standa se venuje vareni kafe q caje a je z nej zdatna sekretarka a Kubik by asi chtel , ale proste na nic nejsou prachy , mimochodem jsem slysel , ze De Petris byl ochoten jit na takove posdminky , ktere ma Fenin, jen ho jaksi zapomeli oslovit.

            • Re: Juniorka: Slavia - Bohemians 6:2

              klimi     před 11 lety 16.01.2013 13:05 |  
              0 0

              Jak to vypadá s odchodem LJ? Na něm by se určitě také dalo dost ušetřit ne?

              • Re: Juniorka: Slavia - Bohemians 6:2

                Jiri1     před 11 lety 16.01.2013 13:11 |  
                0 0

                Jeho odchod zavisi na poptavce a popravde nic konkretniho ,ktere by bylo lutraktivnejsi neni na stole. Ja si myslim, ze bychom na nem neusetrili tolik ,jak si nekdo predstavuje, po podepsani smlouvy uvedl .ze zustal na zhruba polovine nekdejsiho vydelku cca 120 az 150 tisic. Ale i tak takove penize by asi v Pribrami na nej nedali a v Jablonci mozna, kdyby byl o nekolik let mladsi.

  2. Re: Juniorka: Slavia - Bohemians 6:2

    klimi     před 11 lety 16.01.2013 13:02 |  
    0 0

    Přidávám můj krátký postřeh, i když jsem to v 50.minutě vzdal kvůli zimě.
    Celkový dojem ze hry více než dobrý, rychlé kombinace, dobrý pohyb bez míče a nabízení se, avšak naší hlavní zbraní bylo napadání, které prakticky nedalo soupeři šanci jakkoliv konstruktivně rozehrát.
    K jednotlivcům:
    Moc se mi nelíbili Malchárek, občas hrál moc na sebe a Mac by na svou výšku mohl vyhrávat více hlaviček.
    Naopak nejlepší na hřišti byli Herc, který má skvělou techniku a přehled i v rozehrávce dopředu, a Salašovič, který k ke klidu a přesným nahrávkám dobře držel míč a dobře zakládal útok, pamatuji si jeden jeho pas ze začátku druhé půle, kdy asi na 50 metrů poslal do samostatného úniku Růžičku.
    Těším se na jarní část sezóny, Rada by se měl někdy podívat, jak se prezentuje značka Slavia na hřišti.

  3. Re: Juniorka: Slavia - Bohemians 6:2

    Ferguss     před 11 lety 16.01.2013 13:11 |  
    0 0

    Není někde on-line utkání s Bohemkou? Na oficiálkách mrtvo.

      • Re: Juniorka: Slavia - Bohemians 6:2

        klimi     před 11 lety 16.01.2013 13:17 |  
        0 0

        Sním či bdím? Děkuji! :)

        • Re: Juniorka: Slavia - Bohemians 6:2

          petrjir     před 11 lety 16.01.2013 13:20 |  
          0 0

          Taktéž tomu nemohu uvěřit

          • Re: Juniorka: Slavia - Bohemians 6:2

            JS (přítel SN)     před 11 lety 16.01.2013 13:38 |  
            0 0

            proč je na streamu 5:0 a na oficiálkách 1:0??

      • Re: Juniorka: Slavia - Bohemians 6:2

        Ferguss     před 11 lety 16.01.2013 13:21 |  
        0 0

        Hmmm, to v práci bohužel nespustím:( Potřeboval bych textový.

  4. Pro Jiří1

    slavoj71 (přítel SN)     před 11 lety 16.01.2013 13:19 |  
    0 0

    Pane Jiří1, víte sám, že jste háklivý na citaci svých příspěvků, tak se toho, prosím držte i u druhých. Nikdy a nikde jsem se nevyjádřil ve smyslu, že Červenka na áčko nemá. Pouze jsem včera uvedl, a za tím si stojím, že to jistě není ta hotová posila do základu, po které jste volal.
    Děkuji.
    O U-17 mám shodou různých okolností nastandardní přehled, řekl bych. Věřte prosím, že hovořit v souvislosti s těmito kluky o lize, ať už se někteří jeví poměrně nadějně, je skutečně zatím předčasné. Suchého ani Necida tam zatím nevidím, ale tím nechci tvrdit, ža za rok to nemůže být jiné. Vývoj jednotlivců v této kategorii je stále ještě dosti nevyzpytatelný, hodně bude záležet i na jejich hlavách a hlavách jejich "našeptávačů" - rodičů, manažerů.

    • Re: Pro Jiří1

      Jiri1     před 11 lety 16.01.2013 13:28 |  
      0 0

      Pane Slavoj je to opet tradicni , Ja jsem odpovidal na dotaz a myslim , ze ho nekdo polozil pred Vami , jake utocniky mame pro acko, ne do zakladu, odpovedel jsem Cervenku, protoze se mi libi a podle ma urcite predpoklady.
      Jenze to je prave problem na ktery upozornuji manazeri nasich mladych hracu, neni zajem je posunout vysse viz Hruby , kde az ta fraska pomohla , ze mu alespon daji sanci na zacatku pripravy , ale neverim, ze rutiner Rada jej ponecha v kadru.

      • Re: Pro Jiří1

        subHuman     před 11 lety 16.01.2013 17:34 |  
        0 0

        Červenka na A zatím nemá v žádném případě. Ani na lavičku.

        • Re: Pro Jiří1

          Jiri1     před 11 lety 16.01.2013 18:07 |  
          0 0

          Takto presne hodnotil KJ treba Vachu a dnes je Karel v najzlu a 0 melounu za Vachu taky.

          • Re: Pro Jiří1

            quelhar (admin)     před 11 lety 17.01.2013 10:56 |  
            0 0

            Mensi rozdil je jen v tom, ze zatimco Vacha byl tou dobou mnohonasobny mladeznicky reprezentant, ktery mel i ligove zkusenosti z hostovani v Jablonci a Baniku, Cervenka o repre zatim ani nezavadil (na jeho obranu ma ovsem velice nevhodne datum narozeni), v juniorce ani nema misto v zakladu a z ligovych tymu o nej zrejme nikdo zajem nema.

  5. Re: Juniorka: Slavia - Bohemians 6:2

    staroslavista     před 11 lety 16.01.2013 13:35 |  
    0 0

    Pánové na tipsportu běží přímej přenos, vedeme ve 23 min. 1:0 branku dal Nitranský.