Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

O Slavii

Přijďte v neděli na turnaj přátel Slavie!

Jak se již stalo příjemným pravidlem, i letos pořádá Odbor Přátel Slavie tradiční celostátní setkání přátel Slavie, v jehož rámci se koná i turnaj v malé kopané!

Odbor Přátel Slavie je nejstarší fanouškovskou organizací v českých zemích a letos slaví výjimečné jubileum - 50 let od svého založení. A kde jinde jej oslavit než v místě, kde hraje i Slavia - v Praze v Edenu! V neděli 22.6. od 9:00 v areálu SK Slavia v Edenu (tréninkové hřiště s umělou trávou u atletického stadionu) tak proběhne již 14. setkání slávistů všech generací z celé republiky. Z původně nesmělého nápadu odbočky z Bělé pod Bezdězem se stala postupně krásná a respektovaná tradice, na níž se každoročně sjíždějí slávisté ze všech koutů naší země a to nejen ti organizovaní z Odboru Přátel a Fanklubu.

Jako každý rok je hlavním bodem setkání turnaj, do kterého se letos přihlásil zatím rekordní počet - 28 týmů z celé republiky a jen Tribuna Sever postaví do turnaje 4 svá mužstva! Další atraktivní součástí setkání je pak beseda se zástupcem SK Slavia Praha, předloni v Plasech dorazil debatovat bývalý generální ředitel Zbyněk Kusý a v loňském roce rovněž bývalý generální ředitel Jaromír Šeterle, pokud se tedy chcete dozvědět zajímavé informace z dění v našem klubu, určitě neváhejte a doražte! V jednání je i malé překvapení...

Po celý den bude k dispozici kvalitní občerstvení - pivo, limo a grilované speciality! Připraven bude i stánek se suvenýry fanshopu i stánek Tribuny Sever, kde bude k dispozici řada zajímavých novinek v limitovaných edicích a raritní kousky z dob minulých!

Především jde ale o setkání všech přátel Slavie - uvidíte se se starými známými tvářemi a poznáte přátele nové. Přijďte si vychutnat jedinečnou atmosféru sounáležitosti fanoušků, jakou se žádný jiný český klub nemůže pochlubit a přispějte tak k neopakovatelnému zážitku nás všech - přátel nejstaršího českého klubu, Slavie Praha!

Přátelé Slavie, přátelé mezi sebou! Ať žije Slavia!

Komentáře (16)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Přijďte v neděli na turnaj přátel Slavie!

    Dobi     před 10 lety 16.06.2014 20:05 |  
    0 0

    Byl jsem ve štábu všech 13 dosavadních Setkání a nesmím chybět ani nyní. Dík patří přátelům z Bělé pod Bezdězem - př.Dlouhému a Procházkovi na založení tradice v roce 2001, ale i všem dalším organizátorům později - v Lázních Bělohrad, České Třebové, Rožďalovicích, Strašnově u M.Boleslavi, České Lípě, Příbrami, opět Bělohradu, opět českolipským Vikingům, kteří našil působiště v Zákupech, opět Rožďalovickým, Nečíni, žilovským slávistům v Plasích a konečně Moravákům ze Šternberka vloni! Stejně jako je Slavia unikátem ve světě, jako je OP unikátem sám o osbě, je i toto Setkání unikátní! Dokažme to i letos. A SN děkuji za propagaci! SWJDEME SE V EDENU, VŽDYŤ SLAVIA JE VĚČNÁ!!!!

  2. Re: Přijďte v neděli na turnaj přátel Slavie!

    Chlupp (přítel SN)     před 10 lety 16.06.2014 21:07 |  
    0 0

    Muze tady organizator akce vysvetlit duvod, proc se takova akce porada v nedeli misto soboty, ktera je z mnoha duvodu pro vetsinu vyhodnejsi? Mne osobne je to celkem jedno, ale mluvil jsem s vice mimoprazskymi a ti to povazuji ze sveho hlediska za velke zklamani...

    • Re: Přijďte v neděli na turnaj přátel Slavie!

      Dobi     před 10 lety 16.06.2014 22:04 |  
      0 0

      Po celých 13 let to bylo v sobotu. Ale mimo Prahu. A ne všichni slávisté táhnou za jeden provaz. Pokud vím, tak byly OP házeny klacky pod nohy. Nevím, proč, ale bylo tomu tak. Tedy neděle, pokud to nemělo být o prázdninách, byla jediným řešením. Dokonce bylo rozděleno Setkání na dvě části - turnajovou a společenskou, která bude v září. Setkání venku na odbočkách měl vždy 4 "pilíře". Nejen tedy turnaj, ale i večerní program po sobotním Setkání, výlet po okolí a beseda, kdy na organizující odbočku přijeli třeba pánové Jarolím, Šeterle, Kusý, Petrouš... V roce 2008 s rekonvalescentem Dřížďalem i jakýsi Lukáš Vácha...Kdo by tehdy tušil...

    • Re: Přijďte v neděli na turnaj přátel Slavie!

      subHuman     před 10 lety 17.06.2014 01:09 |  
      0 0

      Bohuzel jsme se setkali s neprizni nejen osudu na mnoha mistech, a tak byla zvolena cesta takrka jedina mozna. Sehnat travnate hriste o vikendu po konci mistrovskych soutezi a pred zacatkem prazdnin a zaroven tak, aby to bylo pokud mozno co nejblize mistu, kam Slavia jiz par desitek let patri, nebylo jednoduche. Verte, ze nekteri tomu venovali spoustu casu a usili a presto, ze jsme si vedomi negativ nedelniho terminu, verime, ze mezi Slavisty prevladne touha po sounalezitosti a vyjimecnosti tohoto setkani. Jiz ted jsou temer jista 2 nemala prekvapeni, kvuli kterym by nemel zadny slavista vahat prijit, byt ne na cely den.
      Od zacatku byla snaha hrat v sobotu a v Edenu, idealne na hlavnim stadionu. Prijmete prosim tuto variantu s pokorou a uzijme si tento vyjimecny den.

      • Re: Přijďte v neděli na turnaj přátel Slavie!

        Chlupp (přítel SN)     před 10 lety 17.06.2014 06:25 |  
        0 0

        Diky za reakci a vysvetleni...

        • Re: Přijďte v neděli na turnaj přátel Slavie!

          Sokrates55 (přítel SN)     před 10 lety 17.06.2014 12:09 |  
          0 0

          Dobrý den přeji pane Dobiáši i pane subHumane.
          Velmi oceňuji Vaši práci a moc si této iniciativy vážím.
          Držím palce, aby to vše vyšlo a to i včetně počasí a radosti ze hry při turnaji.
          Zase mám po dlouhé době pocit, že jde něco správným směrem a tak v pokoře a úctě ke všem Slávistům bude znít Edenem - "Vždycky jsme s Vámi".
          Sokrates55

          • Re: Přijďte v neděli na turnaj přátel Slavie!

            subHuman     před 10 lety 17.06.2014 12:20 |  
            0 0

            Přípravy setkání jsou kolektivním dílem :-)

            Socrate, určitě doražte. Do pozvánky jsem zapomněl napsat, že k dispozici bude pro zájemce celý den bezplatně i beach kurt.

            A pokud mohu naznačit, tak pokud to klapne jak má, tak na hosta by byli všichni Slávisté velmi zvědavi, chcete-li se něco dozvědět, určitě doražte!

            • Re: Přijďte v neděli na turnaj přátel Slavie!

              Sokrates55 (přítel SN)     před 10 lety 17.06.2014 13:05 |  
              0 0

              Dobrý den přeji a moc děkuji.
              Já si myslím, že to klapne a trenér MB asi přijde.
              Jen Vás poprosím, že pod nickem Socrates je tady můj slávistický kolega. Díky moc :-)).
              Sokrates55

              • Re: Přijďte v neděli na turnaj přátel Slavie!

                spino     před 10 lety 17.06.2014 19:02 |  
                0 0

                Zdravím Sokrate. Mám takovou skromnou prosbu. Mohl bys přestat používat pro pana Beránka iniciály MB? Mě se totiž vždycky automaticky vybaví Michal Bílek a dostanu strach, že snad má něco společného se Slavií. :D

                • Re: Přijďte v neděli na turnaj přátel Slavie!

                  smely (přítel SN)     před 10 lety 18.06.2014 15:41 |  
                  0 0

                  spino, ty si jeliman

          • Re: Přijďte v neděli na turnaj přátel Slavie!

            Dobi     před 10 lety 17.06.2014 17:44 |  
            0 0

            Ono někdy člověk musí kousnout do kyselého jablka, ale pokud jde o Slavii? Je moc dobře, že nastoupila nová vlna v podobě subHumana a dalších, v našem lese už se totiž pomalu, ale jistě kácí. Ale všichni to děláme i v úctě k Růžkům, Šulcům, Prachařům, Bartůňkům, kteří tuto naši pochodeň kdysi zažehli. A i díky internacionálům. Hlavně si dovoluji jmenovat Láďu Ženíška a Frantu Pláničku. Ti jen málokdy chyběli na akcích OP a zvedali náladu i povědomí o JEDINÉ Slavii na světě. Kolikrát už jsem byl vším otráven a chtěl vším praštit. Ale tohle hnutí mi to nedovolí a tu pochodeň mi vezmou až někdy v penále!

            • Re: Přijďte v neděli na turnaj přátel Slavie!

              Chlupp (přítel SN)     před 10 lety 17.06.2014 20:41 |  
              0 0

              Vazim si Vas pane Dobiasi, jste vazne trida!

              • Re: Přijďte v neděli na turnaj přátel Slavie!

                Sokrates55 (přítel SN)     před 10 lety 17.06.2014 21:01 |  
                0 0

                Dobrého večera přeji.
                Předně se omlouvám a pane Spino, už nikdy nenapíšu MB, to přísahám :-).
                A Vám pane Dobiáši s velkou úctou smekám, jsem rád, že jste pořád na té "dobré vlně" a naše Slávie Vás bude ještě moc a moc potřebovat....... :-)
                Sokrates55

  3. Re: Přijďte v neděli na turnaj přátel Slavie!

    steev (přítel SN)     před 10 lety 17.06.2014 16:23 |  
    0 0

    Tak na tuhle slavistickou neděli se moc těším.Děkuji organizátorům a zároveň pevně věřím že nás dorazí co nejvíce.

  4. Volejbalistky Slavie končí!

    Mac     před 10 lety 17.06.2014 19:02 |  
    0 0

    Slavia Praha se poprvé po 38 letech neobjeví v nejvyšší soutěži volejbalistek. Tým z Edenu, vicemistr z roku 2006, se do nadcházejícího ročníku nepřihlásil z ekonomických důvodů a nebude hrát ani žádnou jinou soutěž - více na http://isport.blesk.cz/clanek/live-sport/207018/slavia-praha-nebude-hrat-po-38-letech-extraligu-volejbalistek.html

    Tak to je hodně smutná zpráva. Nesehnali (z pohledu fotbalu pouhé) 2 miliony korun! Jak se tu často mluvilo o sbírce na SKS (která by samozřejmě neměla smysl), tak v tomto případě by to možná stálo za pokus. Připomínám, že pár let zpátky na volejbal chodila i řada fotbalových fanoušků.

    • Re: Volejbalistky Slavie končí!

      spino     před 10 lety 17.06.2014 19:41 |  
      0 0

      Velká škoda, že sbírka nebyla vyhlášena. Určitě bych byl připraven pomoci.