Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 18. kolo

Slavia na podzim 2018 baví. Počtvrté v řadě vstřelila tři branky, prakticky od začátku zápasu nebylo pochyb, kdo bude brát tři body, a nic na tom nezměnil ani nepovedený závěr.

Alanor tentokrát zápas neviděl, a tak hodnocení hráčů opět padlo na mě. A jsem za to tentokrát docela rád, Slavia předvedla skvělý výkon, na kterém bychom našli snad jen dvě menší mušky. Jedna spočívá v opětovném neproměňování velkého množství šancí, druhá pak v posledních pěti minutách zápasu, kdy Slavia zbytečně dvakrát inkasovala. Jinak to však byla krása, ze které by měli být fanoušci nadšení možná více, než ve skutečnosti jsou.

Do patnácté minuty kopala Slavia snad šest rohových kopů a většina z nich vedla k nebezpečnému zakončení, Šeda se vytáhl především proti hlavičce Deliho, Škoda prudkou hlavičku poslal nad, Traoré poslal střelu doprostřed brány, Stocha vychytal také Šeda a Souček hlavičkoval nad. To všechno se stalo do 19. minuty, kdy sudí Proske po shlédnutí videa odpískal penaltu po faulu Džafiče na Deliho a Slavia kopala penaltu. K té se postavil Škoda, protože Stoch v Opavě neuspěl, a naprosto suverénně poslal Slavii do zaslouženého vedení. Slávisté i nadále na hřišti kralovali, což dokumentovala situace v 30. minutě, kdy sešívaní krásně vykombinovali napadajícího soupeře na vlastní polovině a k dokonalosti chybělo jen to, aby Zmrhal zachytil dlouhou přihrávku do útočné akce.

Začátek druhé půle vypadal pro hosty nadějně, ale sotva se domácí hráči vzpamatovali, Olayinka získal napadáním míč, Traoré poslal fantastický pas do strany na volného Stocha a ten chladnokrevně zakončil kolem vybíhajícího Šedy. Když Slavia vstřelila po další krásné akci třetí branku (podívejte se na tweet Jiřího Vrby, který jsme retweetovali), vypadalo to, že by se sešívaní nemuseli spokojit jen se třemi brankami. Trenér Trpišovský se rozhodl stáhnout klíčové hráče, takže místo Coufala se dostal do hry Zelený, který bude hrát zřejmě ve čtvrtek proti Zenitu, a první ligové minuty v sezóně ztratil Souček, kterého nahradil Matoušek. Slavii se tím rozpadla záložní řada, kde dohrávali zápas Traoré, Zmrhal a Matoušek, a možná i to přispělo ke zmatcím v poslední fázi zápasu, kdy Traoré dvakrát chyboval a Komličenko dvakrát skóroval. Slavia tak vyhrála jen o gól, ale příběh zápasu byl jiný než jeho výsledek, což uznal i trenér hostí Weber.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 6 - Inkasoval dvě branky, ale jednak - jak už je skoro obvyklé - s nimi těžko mohl něco dělat (podívejte se na záznam prvního gólu Komličenka a sledujte, jak mu míč skočí na drnu zrovna ve chvíli, kdy vystřelí) a jednak to bylo v době, kdy už o nic nešlo. Naopak možná více než normálně bych jej pochválil za pomoc s rozehrávkou.

Vladimír Coufal - 7 - Ke vstřeleným brankám se tentokrát nenachomýtl, ale stejně jako zbytek týmu hrál skvěle a přispěl k absolutní dominanci Slavie ve velké části zápasu.

Ondřej Kúdela - 7 - Osobně beru Kúdelu za nejdůležitějšího z nejlepší trojky ligových stoperů, kteří jsou všichni ve Slavii. S ním na hřišti je vzadu při rozehrávání klid a nikdo nezmatkuje ani při napadání soupeřem, nevidíme nákopy nazdařbůh dopředu při náznaku napadání. Nevidím důvod hodnotit níž jen proto, že prakticky neměl možnost v obraně zasahovat.

Simon Deli - 7 - V tutovce po rohu jej vychytal Šeda, pak udělal penaltu, když ho stáhl Džafič. Směrem dozadu pro něj platí totéž co pro Kúdelu.

Jan Bořil - 7 - Ani Bořilovi nemám v zápase prakticky co vytknout, nebyl sice u klíčových situací zápasu, ale nebyl žádnou slabinou týmu, který na hřišti dominoval, takže proč hodnotit níže než sedmičkou.

Jaromír Zmrhal - 7 - První půlhodinu měl skvělou, pak mu několik akcí nevyšlo, přispěl ke třetí brance sešívaných. Vyzdvihl bych univerzálnost celé trojice pod hrotem, záložníci Slavie si často měnili posty, Zmrhal se tak často objevil i ve středu zálohy, což pro něj v současnosti už není úplně typická role.

Tomáš Souček - 7 - Průměrný podzimní Součkův výkon. U jiných hráčů by bylo slovo průměrné chápáno spíš negativně, Součkův standard je však tak vysoko, že průměr vlastně znamená skvělý výkon v poli, jen bez nadstavby v podobě vstřelené branky nebo asistence. Souček byl také několikrát dost nešetrně faulován, doufejme, že si ze zápasu neodnesl nějaké skryté zranění, které se neukázalo hned na hřišti.

Ibrahim Traoré - 6 - Nebýt poslední pětiminutovky, hodnotil bych také sedmičkou, na druhou stranu je mi proti srsti srazit známku o dva body jen proto, že Slavia inkasovala v době, kdy už to nic neřešilo. Traoré v první půli nebezpečně střílel, snad poprvé za své angažmá ve Slavii, Šeda vyrazil. Ve druhé půli krásně našel Stocha před druhou brankou. Chyby v závěru jsou samozřejmě vykřičníkem a otazníkem směrem k případnému uplatnění opce.

Miroslav Stoch - 9 - Jestli někdo vyčníval, byl to nejlepší střelec Slavie. Po jeho rozích spoluhráči pálili šance v první půli, po jeho přímém kopu byl Deli stažen ve vápně a kopala se penalta. Ve druhé půli rychle utnul vstřelenou brankou vzmáhající se odpor hostů a nadýchaným centrem vybídl Olayinku k tomu, aby zavěsil do sítě kulatý nesmysl i sebe.

Peter Olayinka - 8 - Jestli zatím hraje na 40 - 50 %, jak tvrdí trenér Trpišovský, tak se máme na jaře a v dalších sezónách na co těšit. Olayinka je už teď velice platným hráčem základní sestavy, je ochotný napadat soupeře hluboko na jeho polovině, čímž zrovna v zápase proti Boleslavi přispěl k druhé brance. Pak krásným obloučkem uvnitř vápna odrazil míč od břevna, nakonec se zasloužené branky dočkal v 73. minutě.

Milan Škoda - 7 - V první šanci poslal hlavičku po Stochově rohu nad, penaltu pak proměnil naprosto suverénně. Jinak na hrotu sice nebyl vidět až tolik, jako v minulých sezónách, ale jeho výkonnost jde po návratu po zranění očividně nahoru.

Muris Mešanovič - 5 - Muris si připsal patnáct minut, dost možná svých úplně posledních za Slavii, protože jeho další angažmá v sešívaném dresu je aktuálně dost nejasné. K ničemu se nedostal, zápas byl však už rozhodnutý.

Jaroslav Zelený a Jan Matoušek nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

18. - Sobota 08. 12. 2018 17:00

Fortuna liga, 2018/2019
3 - 2
1 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

20. Milan Škoda (pen)
51. Miroslav Stoch
73. Peter Olayinka

FK Mladá Boleslav
FK Mladá Boleslav

87. a 90. (pen.) Komličenko

Komentáře (143)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

    dubas     před 5 měsíci 09.12.2018 13:50 |  
    1 0

    Souhlas s hodnocením.

    • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

      Cross     před 5 měsíci 09.12.2018 14:13 |  
      3 20

      Boleslav byla směšná a mohla snadno odjet s bůrem. Vidím opět příliš ploché hodnocení, vše kolem 7. Souhlasím, ze jsme hráli velmi dobře, ale neschopnost dát gól u ofenzivních hráčů musíme brát negativně. Zmrhal urcitě ne sedm, ale 5, hrál o dost hůře, nez v Opavě a v druhé půli jeste zazdil tutovku směšným způsobem na zadní tyči. Pokud má pravačku jenom k podpírání, není to pro něj omluva. Traoré zavinil dva góly a s tímhle může aspirovat maximalne, maximálně! na čtyřku. Milan Škoda šestku, opravdu hrál již lépe, ale to, co měl na hlavě na začátku utkání, a nedávno i v Opavě, se dává v Okresním přeboru. Není tedy na místě hýkat nadšením. Komličenko naznačil, s čím budeme bojovat ve ctvrtek.

      • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

        buran     před 5 měsíci 09.12.2018 14:35 |  
        2 16

        Milan taky přiznává, že jeho kondice a rozehranost má do ideálu daleko, Traoré fakt jenom 4 nebo spíš 3.

        • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

          ervin     před 5 měsíci 09.12.2018 17:28 |  
          2 0

          Tak málo opravdu ne....Rozhodoval jsem se mezi 5-6 dal jsem lepší 5 ale 3 to snad ne.

          • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

            buran     před 5 měsíci 09.12.2018 19:49 |  
            0 3

            Njn , diskusní fórum a já mu to spočítal všechno dohromady i ty předešlé zápasy, každý to vnímáme jinak!

            • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

              Pepino44     před 5 měsíci 10.12.2018 10:02 |  
              2 0

              Njn , hodnotí se ale poslední zápas ne spočítat všechny předešlé zápasy, to bychom mohli započítávat i předešlé sezony.

              • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

                buran     před 5 měsíci 10.12.2018 11:45 |  
                0 0

                Asi si změním nick na Fačín2

      • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

        donford     před 5 měsíci 09.12.2018 14:51 |  
        28 3

        Dovolím se trochu zastat Traorého. Hodnocení za 6 u něj beru, naopak navrhované hodnocení za 4 považuji za ponižující. Proč?
        Traoré až do 87. minuty hrál velmi dobře a jako DZ zdárně sekundoval Sukovi a stačil i slušně zásobovat míči hráče před ním. Do té doby neudělal žádnou chybu ovlivňující zápas k naší nevoli. Naopak, byl všude, kde být měl a jeho fyzický fond a nezdolnost byly na vysoké úrovni. V poli zcela nahradil Hušbyho. V 80. minutě odešel ze hřiště dost pokopaný a i v obličeji potlučený Souček (velká benevolence rozhodčího oproti Příhodovi a jeho vyloučení Kangy) a Traoré byl pojednou uprostřed hřiště dost sám, protože střídající Matoušek není DZ a také se s míčem prakticky nesetkal. Spíše jen poletoval. nebyl v tu chvíli spolehlivým parťákem ani pro Traorého. Možná, že by byl platnější v tom okamžiku Frýďa, i když také jen jako záskok. A teď si představte - jste vyšťavení za těch 87 minut, protože pod Trpišem, což je správné, se musí hrát nadoraz. Proti vám hraje čerstvý "lišák" Matějovský a vy jste pojednou uprostřed sám a sám jak voják v poli. Snadno Traorého o míč připravil a přihrál do finále Komličenkovi. A ani na toho Kúdela rychlostí neměl. No, a pak nešťastná desítka asi v 92. minutě. Stane se. Může výborný výkon do 87. minuty zcela znehodnotit zbývajících 5 minut? A pak zbývající 2 minuty údržby do 94. minuty? Za náhle pro něj pronikavě jiných, zhoršených podmínek? Také není v tom okamžiku fér, pokud někdo v diskusi připomenul ruku Traorého v zápase se Spartou. Jiný zápas, jiný moment hry. A už vůbec se mi nelíbí okamžité, byť nikoliv spontánní volání, aby se Traoré vrátil zpět do Zlína. Naopak jsem velmi kvitoval jeho okamžitou až příkladnou adaptaci na mnohem náročnější hru Slavie, a to od prvního zápasu a od prvé minuty "bez rozkoukání".
        Vůbec ti kluci z Afriky, ať už Deli, Míša, Traoré, Olayinka hrají jinak než my Středoevropané. Dávají hře rychlost, nápaditost, hravost, ale i fotbalovou mistrnost bez zavilé urputnosti. Je to radostný fotbal, jdoucí až ke kořenům této hry, prostě pokoukáníčko. A zejména Olayinka se u toho všeho umí ještě zasmát.

        • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

          Boo_SKS     před 5 měsíci 09.12.2018 16:43 |  
          9 4

          Donforde,

          nikdy neříká, že Traoré 85 minut nehrál dobře, ale opravdu musíme zlehčovat a bagatelizovat dvě velké chyby, pramenící z nekoncentrovanosti a laxnosti, které přímo vedly ke gólu, jen proto, že jsme vyhráli a tyto minely naštěstí neměly vliv na bodový zisk? Pevně věřím, že trenérský štáb takhle bohorovný není.

          Mne se třeba Traoré hodně líbil v jeho prvním zápase s Bordeaux a pak i v Kodani, což bylo zrovna v období, kdy jsme neměli s kým hrát a jeho okamžité zapadnutí nám neskutečně pomohlo, ovšem postupně se jeho výkony zhoršovaly, až kulminovaly v derby a v Bordeaux, kde byl v obou případech nejhorší na hřišti.

          Proto, že už několikrát vyloženě zklamal, si myslím, že jeho včerejší představení akorát ukázalo, co od něj můžeme čekat - dobré výkony, ale i kiksy a občasnou laxnost a nekoncentrovanost, které se s Boleslaví nevymstily jako na Spartě, ale v dalších zápasech může. Z těchto důvodů mě zkrátka nepřesvědčil a být na mě, nevyužijju opci a raději zkusím přivést někoho, kdo by z mého pohledu mohl být spolehlivější. To ale neznamená, že nevidím, jak dobře drtivou většinu včerejšího zápasu hrál, pouze zápas vnímám jako celek.

          A k tomu ponižujícímu hodnocení - schválně jsem se podíval na zápas na Baníku, kde Souček podobně zavinil jeden gól. Tomáš dostal známku 2. Jasně, tam to mělo vliv na výsledek, ale když tehdy stačila jedna chyba k takřka minimální známce, proč by podobná chyba + ještě jedna další prakticky neměla být brána v potaz, pouze proto, že se ty chyby nestaly za stavu 1:1, ale 3:0, resp 3:1?

          Chyby jsou zkrátka chyby bez ohledu na celkový stav. Dám jeden teoretický příklad - kdyby Liverpool dal ve finále Ligy mistrů 3 góly a ty 2 Kariusovy hrubice jim nesebraly trofej, nechali by si ho jako jedničku, protože je sice potopil, ale i tak vyhráli, nebo by i přesto koupili Allisona, s kterým teď vedou ligu a mají vynikající obranu?

          • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

            donford     před 5 měsíci 09.12.2018 17:10 |  
            5 4

            Ale já přece dvě chyby Traorého nezlehčuji, nebagatelizuji, ale dívám se na ně také v souvislostech, jež se kolem něho odehrávaly. Odešel ze hřiště Suk a on byl najednou uprostřed pole sám. Fakt mu příchod Matyho vůbec nepomohl. A jistě mi nikdo nebude vymlouvat, že Matoušek není DZ. To jistě uznáš. A proti němu čerstvý Matějovský, jenž ho v tom okamžiku snadno obral o míč. A ani se nezlobím na Kúdelu, že proti Komličenkovi v běhu nestačil. Víc mi zlobí, že zavinil Traoré desítku a to dost jednoduchým způsobem. Náhle, zbytečně, jak se říká z ničeho nic, svou okamžitou nešikovností.
            Sám píšeš, že chyby Traorého kulminovaly v Bordeaux. To je pravda, ale když kulminace, tak to znamená, že pak šel zase nahoru. Kdyby ... a prosím omlouvám se za slovo kdyby, ale pokud by končil zápas v 87. minutě, jistě by nikdo o Traorém nemluvil či nepsal negativně. 3 minuty do konce řádného času. A možná, že by stačilo, (zase kdyby ) nastoupil na konec Frydrych a mohlo být vše jinak.
            Dáváš za příklad hodnocení Součka v Ostravě. Ovšem nikdo nevolal, aby snad Souček byl odvelen zpět či jinám. (V jeho případě do Liberce?) :-) A v dalších zápasech byl Suk zase oporou.
            Znovu a znovu, hráči nejsou stroje, nejsou to naprogramovaní roboti. V některém zápase se někomu daří víc, jinému méně. Mohl bys odsuzovat Škodu, že se netrefil, že tuším Olayinka nastřelil břevno? Že tedy zápas měl skončit o 2-3 góly větším rozdílem? Rozhodně nikoliv. Na odsouzení to není. A také proto bych vzadu v tomto zápase neodsuzoval Traorého. Nanejvýš bych se podíval, jak na tom byli i jeho spoluhráči.
            Na otázku brankáře Liverpoolu ti odpovědět neumím.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

    první rytíř     před 5 měsíci 09.12.2018 14:15 |  
    12 1

    V podstatě nemám výhrad, snad jen 9 bych dal také Peterovi, oba s Mirem hráli fantasticky! A souhlas, pokud trenér tvrdí, že Olayinka hraje tak na 40% svých možností, dost si neumím představit, jak by to v naší lize vypadalo se soupeři, pokud by hrál na těch 100%...

  3. Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

    electropope     před 5 měsíci 09.12.2018 14:24 |  
    10 7

    Za Boleslav chytá Šeda, ne Heča. :)

    A dát hráči, co zaviní dva góly, šestku je i v kontextu ostatních hodnocení dost nefér, pro Traorého to měla bejt pětka max.

    • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

      quelhar (admin)     před 5 měsíci 09.12.2018 14:31 |  
      5 6

      Díky, dva brankáři s tak podobnými jmény by v lize chytat neměli, dělá to jen problémy :o)

      Šestku jsem vysvětlil v článku - pokud chyby vedou k inkasovaným brankám v situaci, kdy to na výsledku nic nemění, jsem shovívavější.

      • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

        Edenjejenjeden     před 5 měsíci 09.12.2018 14:36 |  
        4 0

        Přesně Quelhare,třeba namátkou mě napadá Kolář nebo Kovář,kdo se v tom má vyznat žejo:-D

      • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

        electropope     před 5 měsíci 09.12.2018 14:56 |  
        1 2

        Žejo, je to záludný. :)) Já vim, jen se s tim zkrátka neztotožňuju. Alanor tu není, hráči mají pré. :D

      • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

        roygrey     před 5 měsíci 09.12.2018 15:09 |  
        8 12

        Pardon, dovolím si nesouhlasit. Není pravda, že v závěru o nic nešlo. Poslední pětiminutovka zbytečně závěr zdramatizovala. Hráč musí být koncentrovaný a zodpovědný do poslední minuty. Příště se to může vymstít. Za první půli Traoré šestku, za ten závěr dvojku - celkově max.4.

        • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

          kjandourek (admin)     před 5 měsíci 09.12.2018 16:38 |  
          6 6

          A co jsi měl z matematiky?

          Když 87 minut hraje na šestku a pět minut na dvojku.... tak je průměr nějakých 5,9...

          • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

            roygrey     před 5 měsíci 09.12.2018 19:30 |  
            3 3

            Říkám šestku za 1.půli, ne za 87 minut.
            Druhý poločas hodnotím celkově. A tam spáchal dvě hrubé chyby, po kterých jsme inkasovali.
            Takže čtyřka.

            • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

              kjandourek (admin)     před 5 měsíci 09.12.2018 19:34 |  
              4 0

              napsal jsi doslovně: "Za ten závěr" dvojku...

              Pokud opravdu za dvojku hodnotíš celý druhý poločas, tak bych připomněl, že Traoré ve druhé půli naprosto skvostně nahrál nahrál na druhý gól a ještě v 85.minutě by proti jeho výkonu nikdo neřekl ani "popel"

              • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

                roygrey     před 5 měsíci 09.12.2018 19:51 |  
                1 1

                Jo beru, vím, že přihrál na gól. A vím, co jsem napsal. Možná i většina druhé půle dobrá. Dvojku za ten závěr a za zbytečné zdramatizování zápasu.
                Celkově čtyřka. Podotýkám, že takovou známku dávat jen mimořádně.

                • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

                  roygrey     před 5 měsíci 09.12.2018 19:52 |  
                  0 0

                  ...chci říci dávám jen mimořádně...

              • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

                electropope     před 5 měsíci 10.12.2018 09:24 |  
                2 1

                Zase bych nepřeháněl - ke Stochovi vedla ne ulička, ale pětiproudová dálnice. Kdyby mu v takový situaci Traore nedokázal přihrát, bylo by spíš otázkou, co tam takovej hráč dělá. ;)

                • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

                  kjandourek (admin)     před 5 měsíci 10.12.2018 09:30 |  
                  3 1

                  Ale ono nestačí poslat balón po dálnici.... mohl mu to poslat pomalý, dlouhý, nebo na paty.... ten balón šel přesně tak jak měl - aby vytáhl gólmana z brány a přitom Stochino mohl zakončovat z první .... kdyby to šlo jinak, tak by Šeda třeba zůstal na čáře, Míňo by ho nemohl přehazovat, musel by si balón zpracovávat ...

                  Moc to okecávám - prostě byla spousta způsobů, jak tu přihrávku zvorat, ale tahle byla skvostná...

                  • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

                    electropope     před 5 měsíci 10.12.2018 10:01 |  
                    1 2

                    A všechny tyhle varianty jsou zahrnutý v "kdyby mu v takový situaci Traore nedokázal přihrát, bylo by spíš otázkou, co tam takovej hráč dělá". :)) V současný Slavii přece nemůžeme chtít míň.

                    • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

                      kjandourek (admin)     před 5 měsíci 10.12.2018 10:11 |  
                      1 3

                      No vždyť my taky míň nechceme..... celé je to o tom že on i dlouhou část druhé půle hrál velice dobře, tahle přihrávka do toho jenom zapadla - dělal věci správně...

                      Jenomže potom mu balón nějak skočil (i Trpišovský zdůrazňoval, že v této fázi sezóny už je ten terén, hlavně na konci zápasu "těžký"), Matějovský mu míč vypíchl (ani mu ho nesebral, prostě mu ho "ukopl") a k jeho smůle přesně do běhu Komličenkovi, u něhož navíc v té chvíli nikdo nebyl.... a k dovršení všeho to Nikolaj trefil neskutečně - i Quelhar už tu někde psal, že ten balón se mu těsně před kopem zvedl o drn a on ho i přesto (a možná právě proto) napálil tak nechytatelně nártem...

                      Traoré neudělal hrubici, že by jako poslední zkoušel kličku ze stoje, nebo že by dal nepřesnou malou domů... v celém zápase jsme takhle o balón přišli mockrát - a nikdy z toho nic nebylo ... teď se prostě sešlo více faktorů...

                      Kdybych opravdu chtěl Traorému něco vytknout, tak rozehrávku v první půli, kterou ještě před půlící čárou sebral Mareš a došel si až ke střele, kterou někdo srážel na roh...

      • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

        gazza     před 5 měsíci 09.12.2018 15:34 |  
        2 3

        vse v poradku krome Traoreho .Je uplne jedno jestly ty jeho silene hrubky byly za rozhonuteho stavu.Navic ve fotbale tak jako v kazdem sportu je konec az ho rozhodci ukonci.

        • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

          gazza     před 5 měsíci 09.12.2018 16:21 |  
          0 2

          jestli

  4. Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

    Boo_SKS     před 5 měsíci 09.12.2018 14:26 |  
    19 8

    Nesouhlasím s hodnocením Traorého. Ano, většinu zápasu hrál dobře (po docela dlouhé době), ale přece nejde jen tak blahosklonně přehlédnout fakt, že svoji nešikovností a nekoncentrovaností přímo zapříčinil 2 góly soupeře, čímž z už dávno rozhodnutého zápasu udělal pouze svoji vlastní vinou drama. Já vidím jak to, že skoro celý zápas hrál kvalitně, ale zároveň vidím i to, že zkrátka není spolehlivý a u něj nikdy nevíte, jestli nebude po prvním poločase zralý na střídání (derby, Bordeaux) nebo nepředvede podobný kiks v zápase, kde se mu jinak daří.

    Proto doufám, že zájem o tolik středních záložníků znamená chystané neuplatnění opce a jeho vrácení Zlínu. Vytrhl nám trn z paty, když jsme měli hodně zraněných a začátek angažmá měl výborný, ale s přihlédnutím k jeho celkovým výkonům si myslím, že to není hráč pro současnou Slavii.

    Já bych mu proto dal maximálně pětku, tedy čistý průměr, který zohlední dobrý výkon po 85 minut, jednu asistenci, ale zároveň dva přímo zaviněné inkasované góly.

    Tento zápas nám, myslím, také nahodil zajímavého brouka do hlavy, a to otázku, jestli by Stoch neměl začít hrát primárně na středu.

    • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

      electropope     před 5 měsíci 09.12.2018 14:54 |  
      0 0

      amen, brother!

    • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

      mig52     před 5 měsíci 09.12.2018 16:29 |  
      8 4

      Podívej, Boo_SKS? Hrál jsi fotbal? Víš, že můžeš udělat chybu, kdy ji od sebe nečekáš a není to o nešikovnosti, prostě kiksneš? Když půjdeš do divadla, tak víš, jak dopadne Julie s Romeem, ať to budou hrát v Národním či ochotníci z Hvozdné. Ve sportu nemáš předem nic jisté a patří k němu věci vydařené i chyby. Traoré parádně přihrál na 2. gól , který dle mne rozhodl zápas. A pak šíleně chyboval. Takže ho v tomto utkání potkalo obé, úspěch i propadák. Proto ho nebudu odstřelovat, zvláště, když těch 87 minut odehrál parádně. Je jasné, že tady budeme rozděleni názorově na 2 skupiny, tak to bývá a od toho je diskuse. Ti, kteří v sobě mají empatii a toleranci, tento zkrat pochopí, i když s jistými potížemi. Ti, kterým zmíněné vlastnosti chybí, jej osolí. Asi tak.

      • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

        Boo_SKS     před 5 měsíci 09.12.2018 16:51 |  
        6 2

        Migu, fotbal jsem hrál, takže Tvůj komentář a všechny zmíněné argumenty chápu. Rozumím, že tohle se stane a kdyby Traoré byl doposud spolehlivý, tak nikdo neřekne ani popel, stejně jako, když se třeba Ngadeuovi nepovedl zápas s Opavou nebo v Bordeaux, ale Traoré už vyhořel derby a v Bordeaux, vyloženě se mi líbil pouze proti Bordeaux a v ostatních zápasech (čistě z mého pohledu) nebyl špatný, ale taky nic extra. Proto bych i z přihlédnutím na včerejší smůlu/nekoncentrovanost raději místo něj přivedl někoho, kdo by mohl mít konzistentnější výkony. Pokud ale zůstane jako hráč širšího kádru, nebudu s tím mít žádný problém, jen mě zkrátka za celou dobu svého angažmá u nás nepřesvědčil, že by měl na to pomezí základu a lavičky v současné Slavii.

        • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

          mig52     před 5 měsíci 09.12.2018 17:11 |  
          2 1

          S tímto komentem nemám absolutně problém, zvláště, když zmiňuješ nutnost alternativy. Vždy budou jisté skupině fans nějací hráči bližší než jiné a naopak. Naznačuješ nevyrovnanost Traorého, já bych také rád , aby stabilizoval výkonnost na horní hranici, ale zase se mi líbilo, jak se relativně dobře ihned uchytil ve Slavii na rozdíl od některých jiných hráčů, např. (bohužel) Balutty.

          • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

            Cross     před 5 měsíci 09.12.2018 18:42 |  
            0 8

            Traoré se ve Slavii nezabydlel. Dělá gólové chyby, dělá velké chyby. Na Slavii jasně nemá. Pamatuju jak zde fůra lidí adorovala Rotaně, to byl přímo antipod moderního fotbalu, který nikdy nepromarnil příležitost hrát na vlastnî bránu, až nás to přišlo v kvalifikaci Yligu mistrû na 300 mega. A stejný potenciál mají Traorého minely. Hoši, Traoré fakt ne. Věřím, ze Trpišovský - Nezmar nejsou blázni.

            • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

              mig52     před 5 měsíci 09.12.2018 18:57 |  
              3 0

              Podívej, já netvrdím, že si ho nechají. A že se nezabydlel? Podívej se na statistiku zápasů, které odehrál? To ho tam stavěl někdo z nás, on sám sebe nebo JiT? Takže kdyby byl takové nikdo, jak popisuješ, tak je na lávce nebo tribuně. Mám dojem, že ses vrátil někde ze Severního pólu:-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

      electropope     před 5 měsíci 10.12.2018 09:27 |  
      0 0

      Vtipný, jak tady dva víceméně totožný názory můžou mít naprosto odlišnej poměr +/- hlasů :))

  5. Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

    Akuls     před 5 měsíci 09.12.2018 15:13 |  
    3 6

    Více méně souhlas s hodnocením. Hráli jsme opravdu dobře, a asi nejen proto, že nám toho soupeř hodně dovolil. Počítám ale, že proti Petrohradu budeme mít tak maximálně dvě, tři pološance. Tady to už v poločase mělo být alespoň 4 nebo 5:0, ale my dáme jen jeden gól a ještě k tomu z penalty. Bojím se, abychom na tu naši slabou produktivitu v E.L., ale i v těžkých ligových zápasech nedojeli. Také začínáme po chybách v obraně dostávat góly. Líbí se mi, že Alanor při hodnocení zohledňuje neproměňování vyložených šancí stejně, jako hrubé chyby v obraně. Byl jsem rád, že JiT postavil Stocha na podhrot. Podle mne to je jeho místo. Spolu s Traorém nechali zapomenout na Hušbauera se Sýkorou. Traoré si svůj slušný výkon pokazil v závěru lacinou ztrátou balónu před prvním gólem MB a pak také neopatrným zákrokem ve vlastním vápně. Také tam měl několik nepřesných a přitom jednoduchých přihrávek. Asi to není hráč pro středoevropského tygra, ale zatím tam za Hušbaura nikoho nemáme. Baluta je evidentně odstavený, Hromada dlouhodobě zraněný. Také jsme viděli, jak by to vypadalo bez Součka. Mám ale trochu problém s hodnocením Škody, proměnil sice penaltu, ale jinak byl dost neviditelný. Přestali jsme hrát nakopávanou a on na kombinaci po zemi nemá ani techniku a ani rychlost. Evidentně ztratil jistotu i při střelbě hlavou. Asi to chtělo tam dřív poslat Mešanoviče, abychom viděli jak na tom je, i když od něj už si toho také moc neslibuji. Proti Petrohradu mám strach z nerozehraného Zeleného. Komličenko není žádný rychlík, ale je vidět, že to střelec je. Dát tolik gólů za průměrnou Boleslav o něčem svědčí. Na druhou stranu známe z minulosti i jednosezonní či dokonce půlsezonní kanonýry. Sezóna se bude hodnotit až po Petrohradu a Jablonci, tak se necháme překvapit a snad to dobře dopadne.

    • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

      mig52     před 5 měsíci 09.12.2018 16:51 |  
      3 1

      Akulsi, k hodnocení z 15.13h. Zaujalo mne hodnocení produktivity a vyslovuji s ním souhlas. Je vidět velký rozdíl mezi naší ligou a EL. V naší máme průměr 2.5 branek na zápas, EL asi 0,4. Je to dáno tím, že při těch mnoha šancích, které si vytvoříme , nějaké dáme a máme splněno. Jen je to často s nervy, protože když si uvědomíš, že jsme mohli vést o tři a je to pořád jen o gól a trneš, aby soupeř nevyrovnal nějakým ušmudlancem... A také si ten fotbal při větším náskoku víc vychutnat. EL naopak ukazuje, že tolik šancí si nemůžeme vytvořit a proto je nutno proměnit i z toho mála skoro všecko, jinak není šance na úspěch. Teď naše 2 branky ukazují, že vyjímečně ano, ale to je o tom Pospíchalovské fotbalové (ne)logice.Proto si myslím, že má-li naše Slavia pokračovat v posunu a progresu, musí posílit nejen alespoň 2 výbornými , rychlými středopolaři, ale i stejným počtem hrotových bomberů s výtečnou koncovkou. Já vím , kde je vzít, když pro mnohé hráče je Česko východem ( v lepším případě středem) Evropy. Pak to dopadá jako s Trezeguetem. Ale přesto věřím, že když ne dva, tak aspoň jednoho výjimečného rozdílového hráče seženeme.

      • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

        mig52     před 5 měsíci 09.12.2018 16:53 |  
        3 0

        .....tak alespoň jednoho výjimečného hráče do zálohy a útoku seženeme.

        • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

          Hesmir (přítel SN)     před 5 měsíci 10.12.2018 14:12 |  
          0 0

          Tak jeden sniper valí bomby kousek od Prahy, slovan... vím, že se tu opakuje, že se nehodí do "systému". Ale současně se taky dočtu, že v poli jsme super, až po vápno, kde chodíme po špičkách a pálíme šance ve velkém. Čili z mého pohledu jeden hráč nehrající "naším systémem" by potvrzoval pravidlo. Problém bude spíš s tím, že na něj má MB opci a 2x za okno se stěhovat nemůže... Krasnodar v Rusku šlape, je 2. hned za Zenitem, takže tam se nejspíš Nikolaj stejně neprosadí...

  6. Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

    bramburek (přítel SN)     před 5 měsíci 09.12.2018 15:23 |  
    16 1

    Včera to byl opravdu vynikající výkon, a fotbal kterej bavil, se spoustou pěkných akcí, střel, a šancí... V tom zápase nebyl na place na naší straně žádnej slabej článek, všichni odehráli minimálně nadstandard, i ten Traoré hrál 85. minut hodně dobře (ten si to pak bohužel pokazil těma dvěma kiksama)

    Známky - klidně bych dal osmičku i Coufalovi, Delimu a Součkovi
    Coufal - to je neskutečnej bourák, a kauf jako prase, jednoznačně nejlepší pravej bek v lize... nejenom že vždycky odjezdí celej zápas nahoru dolu, ale zároveň je i kvalitní na míči a silnej v osobních soubojích, jeho neúnavný náběhy po křídle a kvalitní centry je pastva pro oči
    Deli - takhle dominantního hráče v osobních soubojích asi v lize nenajdeme, Sajmon prakticky neprohraje jedinej souboj, a že by přes něj někdo prošel jeden na jednoho, jsem snad ještě neviděl... včera dominantní výkon dozadu, a zároveň nebezpečnej dopředu, krásnou hlavičku jen bravurním zákrokem vytěsnil Šeda, zařídil penaltu, a i v Opavě měl už smůlu kdy trefil tyčku...
    Souček - co z Tomáše vyrostlo je až neskutečný, v současný době je to jeden z nejlepších hráčů celý ligy, ne-li úplně nejlepší... jestli nějakej post budeme opravdu hodně těžko nahrazovat, tak je to právě Sukovo místo... je z něj už naprosto komplexní player, nemá výbornou už jen defenzivu a odebírání míčů jako v minulosti, ale i se strašně zlepšil v kontrole míče, v rozehrávce a celkově ve hře dopředu, stal se z něj mozek týmu... když se na něj člověk detailněji kouká, tak on opravdu prakticky nezkazí přihrávku, málokdy ztratí balon, je to strašně spolehlivej hráč... včera jen na pár minut odešel a hned se nám rozpadl střed... a i se poslední rok velice často dostává i z pozice DZ do zakončení až na malým vápně soupeře po centrech ze stran, a bývá v něm dosti úspěšný... Tomáše bude jednou opravdu těžký nahradit, nevidím vůbec v lize alternativu za něj, snad jen něco v zahraničí se podaří udělat...

  7. Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

    o5aradecek     před 5 měsíci 09.12.2018 15:48 |  
    19 0

    S hodnocením, jako obvykle, docela souhlas. Jen bych dal Olayinkovi stejnou známku jako Mirovi, protože je zápas od zápasu lepší a včera byl naprosto fantastický. A jestli je podle Trpiho na 40 % své výkonnosti, tak se máme na jaře na co těšit. :-) 2 góly na konci zápasu nám trošku zkazily skóre, ale ne moji radost z výkonu Slavie, včera jsem se v Edenu naším fotbalem skvěle bavil! P.S. Okolo třicáté minuty, kdy naši hráči předvedli bago na jeden dotek, kdy se vykombinovali od Koláře, přes snad všechny beky, až do útočné akce na polovině soupeře, to byla lahůdka. Čekal jsem, že rozhodčí přeruší hru a začne nás "žlutit" za zesměšnění soupeře. :-) Fakt koncert, díky, kluci!

    • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

      mig52     před 5 měsíci 09.12.2018 16:57 |  
      0 1

      Těch 40% JiT trošku přehnal, mne by uspokojilo, kdyby už teď byl na 70%, víte jaký nárůst výkonnosti by bylo těch 30? Že by mohl jít nahoru o 60%, tomu ani JiT nevěří, myslím, že to myslel obrazně a proto to přepálil.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

    SvatyBojovnik (přítel SN)     před 5 měsíci 09.12.2018 17:12 |  
    0 0

    Zdarec, nevíte kde najít záznam, ať si to můžu zkouknout? Bývalo to na ispartu, nyní nevím...

  9. Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

    pehacko     před 5 měsíci 09.12.2018 17:45 |  
    9 2

    s hodnocenim naprosty souhlas a jsem rad i za hodnoceni traoreho.. dle meho mu je dost nepravem nasazovana psi hlava. urcite bych ho nezatracoval... po priprave bude dobrej, ted ke konci zapasu slape vodu.

    • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

      mig52     před 5 měsíci 09.12.2018 18:52 |  
      2 0

      RB teče 0:1 v 90 min

      • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

        pehacko     před 5 měsíci 09.12.2018 18:55 |  
        10 0

        zdenda je nejvetsi spartan... udelal mi zase moc hezkou nedeli

        • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

          urs (přítel SN)     před 5 měsíci 09.12.2018 19:01 |  
          8 0

          V zásadě má horší výsledky, než ten Ital! :))))

      • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

        bongor     před 5 měsíci 09.12.2018 19:10 |  
        2 2

        To je co ta RB?

        • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

          urs (přítel SN)     před 5 měsíci 09.12.2018 19:21 |  
          3 0

          Rudý balkán, Bongi. ;)

        • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

          samciz (přítel SN)     před 5 měsíci 10.12.2018 11:04 |  
          0 0

          Ono je to vlastně pro každého, co si tam dosadí, ale já upřednostňuji "rudá bída".

      • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

        DKNL     před 5 měsíci 09.12.2018 19:50 |  
        1 0

        RB nezklamala, je na ni spoleh.

    • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

      electropope     před 5 měsíci 10.12.2018 09:31 |  
      0 0

      Vzhledem k našim spekulovaným přestupovým cílům je, myslim, celkem jasný, že Traorého se příprava u nás týkat nebude. ;)

  10. Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

    buran     před 5 měsíci 09.12.2018 19:00 |  
    7 0

    Asi krásná neděle na toaletný, všem 10

  11. Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

    Hlavis     před 5 měsíci 09.12.2018 19:04 |  
    6 2

    No tak nechme Spartu Spartou... a potichu si užívejte tu jejich bídu, at se to nezakrikne a trvá co nejdyl!!

    • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

      mig52     před 5 měsíci 09.12.2018 19:10 |  
      4 0

      Kamaráde, mne jenom zklamal nedaleký Zlín. Na tuty jsem věřil, že minimálně zremizuje a po 8 minutách bylo po zápase. Jako když jsme ho během čtvrt hodiny asi před 2 lety také rychle načali a pak mu dali čtyřku. Já před sezónou tipoval, že nám největším soupeřem bude RB a jsem rád, že jsem se mýlil.

      • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

        bongor     před 5 měsíci 09.12.2018 19:12 |  
        5 1

        To jsi se nemýlil.Mám velký obavy z dua Šural-Hložek,to bude stroj na góly!

        • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

          siskin     před 5 měsíci 09.12.2018 20:41 |  
          2 0

          Z druhý skupiny po rozdělení se jde přímo do 8. předkola Evrpský ligy. Ščasný ví jak dostat nejlepší tým ligy do pohárů. A taková bitva s atamany z Alma Aty pak jistě vejde do jejich análů a výroční ročenky.

          • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

            Ragnarok     před 5 měsíci 09.12.2018 21:29 |  
            2 1

            Nechci ti úplně brát iluze, ale EL 2 rozhodně nebude žádná zoufalost. Ono když zvýšíš počet ze 48 na 64 a do tý první pustíš přímo z tý elity, tak na ty Almaty tolik místa nezbude. Stačí navštívit třeba twitter Quelhara, který to krásně shrnul. EL 2 bude dobrá soutěž, kde, doufám, nebude hrát Slavia, která se stane pravidelným účastníkem LM, kam pro nás povede v zásadě stále stejná cesta.

          • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

            Aargon     před 5 měsíci 10.12.2018 08:34 |  
            1 0

            Bůh ví co do těch jejich análů vchází :D

    • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

      juras72     před 5 měsíci 09.12.2018 19:11 |  
      5 0

      Ze by sme na konci sezony meli o 30 bodu vic nez sparta?

      • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

        Stoormzender     před 5 měsíci 09.12.2018 21:37 |  
        3 2

        A jeje...to az uvidi Wulf :))))

    • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

      buran     před 5 měsíci 09.12.2018 19:12 |  
      2 0

      Máš pravdu SKS Forever!!!

    • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

      kjandourek (admin)     před 5 měsíci 09.12.2018 19:23 |  
      13 0

      V Příbrami jim bude chybět ještě Kanga... čtvrtou žlutou dostal Stanciu... a Plavšič... To nevymyslíš :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

        mig52     před 5 měsíci 09.12.2018 19:37 |  
        2 0

        Vytesat, podepisuji.

  12. Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

    gazza     před 5 měsíci 09.12.2018 19:22 |  
    2 0

    tak jiz o 15 bodu ! Skoda ,ze Zlinaci hrali proti Plzni jak ospali

    • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

      Betynka58     před 5 měsíci 09.12.2018 22:49 |  
      0 0

      Docela by mne zajímalo, jestli Beaguel nedostal z Plzně nějaké echo, takže raději nenastoupil.

      • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

        kjandourek (admin)     před 5 měsíci 09.12.2018 23:02 |  
        5 1

        Jistě, že dostal, hučeli do něj celý týden ... :-)

        Ale upřímně to spíš považuji za chybu Zlínských - ti s ním do tohoto zápasu vůbec neměli počítat... Jak by mohl podat plnohodnotný výkon, když za tři kola už bude bojovat za ně... přece by si je nesestřelil...

  13. Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

    gazza     před 5 měsíci 09.12.2018 19:36 |  
    5 7

    Komlichenko by se mel koupit na jaro.

    • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

      malan (přítel SN)     před 5 měsíci 09.12.2018 21:28 |  
      1 1

      Sport invest...

      • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

        Dr. Fe1     před 5 měsíci 10.12.2018 01:51 |  
        0 5

        Na tom nezáleží

        • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

          Dr. Fe1     před 5 měsíci 14.12.2018 04:12 |  
          0 1

          Za co ty minusy ? Od Sport Investu už normálně hráče kupujheme

    • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

      Stoormzender     před 5 měsíci 09.12.2018 21:39 |  
      1 0

      Byli ho scoutovat s vaznym zajmem z CSKA a Zenithu, takze...jen nvm, jak s tou opci, MB ma 15, ale co kdyz hrac odmitne podepsat....?

      • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

        electropope     před 5 měsíci 10.12.2018 09:45 |  
        0 1

        Ledaže by šlo o dost nestandardní deal, hráč už má podepsáno; opce je, pokud vim, obvykle ujednanim pouze mezi kluby.

        • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

          kjandourek (admin)     před 5 měsíci 10.12.2018 10:04 |  
          1 0

          No to nemá podepsáno.... opce je mezi kluby, ale s hráčem se musíš dohodnout na nové smlouvě, která bude jiná, než ta hostovací... není to tak dávno, co měla Plzeň Pilaře z Hradce na hostování s opcí, po povedeném ročníku samozřejmě opci uplatnila, jenomže Pilař dostal po EURu nabídku od Wolfsburgu.... takže Plzeň odmítl a té byla tím pádem opce s Hradcem k ničemu.... a Pilař šel do Německa přestupem z Hradce...

          U Komličenka jde hlavně o to, že Bolka ho má na hostování s opcí až do konce roku... Tu opci může uplatnit hned, ale když s ní Komličenko nepodepíše novou smlouvu, tak ho může držet jenom do konce toho hostování...

          Ale předpokládám, že se nějak dohodnou....

          • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

            electropope     před 5 měsíci 10.12.2018 10:51 |  
            1 1

            Pilař je taky jedinej takovej případ, o jakym jsem kdy slyšel. :) Moje znalosti týhle problematiky jsou na veskrze laický úrovni, takže to tak klidně bejt může - z mýho pohledu to jen nemá žádnou logiku, dávat do smlouvy opci, s kterou si pak můžeš vytřít zadek, když hráč dalece předčí očekávání, a neumim si představit, že by tak kdokoli soudnej dělal byznys.

            • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

              kjandourek (admin)     před 5 měsíci 10.12.2018 11:01 |  
              1 0

              No ono se zase tak často tady u nás nestává, že by nějaký hráč až tak dalece předčil očekávání, že by o něj by zájem ještě výš, než je tým, který uplatňuje opci...

              Bolka má výhodu, že jeho hostování je až do konce sezóny, takže i kdyby Komličenko odmítl Bolku a chtěl rovnou výše, tak podle smlouvy bude muset zůstat v Bolce i na jaro...

              Ale oni se nějak dohodnou - ani pro Bolku by nebylo dobré mít v kádru hráče, který by se viděl někde výše a štvalo ho, že ještě půl roku musí kopat tam...

              • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

                Navyseals     před 5 měsíci 10.12.2018 11:13 |  
                0 0

                Podle mě se dohodnou tak, že jaro stráví v Bolce a v létě mu nebudou bránit v odchodu.

                • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

                  kjandourek (admin)     před 5 měsíci 10.12.2018 11:17 |  
                  2 0

                  A nebo se dohodnou tak, že v zimě uplatní opci, Komličenko s nimi podepíše smlouvu na dva roky... a okamžitě ho střelej ... i to by bylo win-win pro všechny

    • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

      Dr. Fe1     před 5 měsíci 10.12.2018 02:01 |  
      1 1

      Hráče vybíráme mimo jiné podle povahy a nevím jestli by zapadnul k nám do kabiny. Jestli by zapadnul herně a zda mu střelecká fazóna vydrží, to je další otázka.
      Každopádně tohle asi nebudeme muset řešit, protože doma v Rusku už o něm určitě vědí a dostane tam nepochybně exkluzivní podmínky.

  14. Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

    pinochet     před 5 měsíci 09.12.2018 20:41 |  
    2 23

    Absolutně nesouhlasím s hodnocením Zmrhala. Jak byl v Opavě výborný, tak byl včera bídný a zejména první půlhodinu všechno zazdil. Alanore, pusťte si tu první půlhodinu znovu, vždyť u Zmrahala končila většina neúspěšných akcí.

    • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

      kjandourek (admin)     před 5 měsíci 09.12.2018 20:57 |  
      16 0

      Vážně? právě v první půlhodině tam dvakrát perfektně zdrhnul po pravé straně a přihrával svou slabší pravou nohou pod sebe na Stocha... jednou to nakonec obrana odvrátila, podruhé už Stoch pálil na zadní tyč...

      • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

        Boo_SKS     před 5 měsíci 09.12.2018 21:33 |  
        18 1

        Souhlas. Jak Zmhala dlouhodobe uplne nemusim a uz hodne let pravidelne nadavam, proc pri kompletnim kadru stale v zakladu, tak musim rict, ze uz jsem konecne pochopil, co na nem ti treneri vidi.Jeho hra neni vubec libiva (na rozdil napr. od Baluty), ale je nesmirne efektivni (na rozdil napr. od Baluty) - Zmrhal je nenapadny poctivec, u nehoz si fanousek spise vsimne jeho chyb, nez jeho prednosti, jako je vyborny pohyb, nabehy, prace dozadu a vyplnovani prostor. Centry ma casto na tribunu a mnohdy zadrbe nadejny protiutok, ale ma vyborne zakonceni a pres vsechny technicke nedostatky ma i pomerne dost asistenci. Jeho statistiky zkratka mluvi za vse.

        Stale nejsem prilisnym fanouskem Zmrhalova pojeti hry, nicmene uz vim, ze by nam v pripade odchodu chybel daleko vice, nez si vetsina z nas pripousti.

        • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

          kjandourek (admin)     před 5 měsíci 09.12.2018 22:21 |  
          3 1

          Je to tak - jsem rád, že si toho lidé všímají :-)

        • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

          Dr. Fe1     před 5 měsíci 10.12.2018 01:58 |  
          2 1

          Tentokrát měl mimo jiné pěknou druhou asistenci u Stochova centru na Olayinku - 3:0. Je to velice platný hráč.

    • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

      Jachym     před 5 měsíci 10.12.2018 09:26 |  
      5 0

      Pane generále, míříte na nesprávné terče. Zaprvé, Alanor nemá tentokrát s hodnocením vůbec nic společného. Zadruhé, Zmrhal byl dobře fungujícím kolečkem v mašině, která téměř celý zápas drtila Boleslav.

  15. Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

    Dr. Fe1     před 5 měsíci 10.12.2018 01:48 |  
    4 1

    Hodnotit Traorého je těžké, ne-li nemožné. Za prvních 85. minut bych u dal klidně 8. zastal svoje a ještě byl na svoje poměry i dost platný dopředu. Nahrál mimo jiné na gól a pěkně vystřelil. Ale za poslední minuty by zasloužil známku blízkou nule. Takže zprůměrovat z toho nějáký výsledek je vždy hodně zkreslující.

    V těchto souvislosti by mě zajímal názor ostatních diskujících, zda by si ho Slávia měla ponechat (uplatnit opci) či nikoliv. Na jedné straně předvedl solidní výkony, hlavně v defenzivě a mohl by částečně nahradit Suka, na druhou stranu těch posledních 5 minut s MB a jeho výkon na Spartě mě budou ještě dlouho strašit ze sna. Já fakt nevím co s ním - tedy ne že by to na mě záleželo :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

      Faris (přítel SN)     před 5 měsíci 10.12.2018 07:37 |  
      9 3

      Ponechat. Členem základní sestavy asi nebude, ale jako 12-15 hráč si myslim je dobrý. Lepší než zkusit přivádět někoho dalšího. Novy nemusí zapadnout, Traoré zapadl. Leda že bychom měli někoho v juniorce, to bych upřednostnil juniora.

      • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

        mig52     před 5 měsíci 10.12.2018 08:35 |  
        0 0

        Někde bylo uváděno, kolik hráčů bude chybět bídě v Příbrami. Víte někdo (Karel určitě), jak na tom bude s námi Jablonec? V tisku uvádí absenci Doležala, ale mám dojem, že v Karviné si zajistili stopku i další. Dík za sdělení.

        • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

          Navyseals     před 5 měsíci 10.12.2018 08:43 |  
          4 0

          Myslím, že se vyžlutil jen Doležal, což ale vůbec není málo, v poslední době je to jejich nejlepší hráč. Určitě nebude hrát Masopust, Ikaunieks, Acosta. Po trestu se jim vrací Trávník. Ale mají už dost úzkou lavičku a na hrot jen Chramostu. Absence Doležala je bude hodně bolet podle mě.

          • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

            ElBrody     před 5 měsíci 10.12.2018 10:30 |  
            7 0

            Chramosta... Hráč, který se významně zasloužil o zavedení videa v český lize :)

            • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

              mig52     před 5 měsíci 10.12.2018 11:59 |  
              2 0

              ElBrody, :-), tleskám ti pobavils tvrdou realitou :-)

              • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

                Hesmir (přítel SN)     před 5 měsíci 10.12.2018 14:59 |  
                2 0

                Dotkl se mně, a to se nesmí...

    • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

      electropope     před 5 měsíci 10.12.2018 09:58 |  
      5 17

      V žádnym případě opci neuplatňovat. Hráč, kterýmu je 30, nemůže podávat takhle nevyrovnaný výkony - to má daleko větší smysl si pořídit někoho mladšího, kdo případný výkyvy vyváží dalším sportovním rozvojem. Takže jména kolující v médiích - Hašek, Ševčík atd.

      I když za mě by daleko větší smysl než Ševčík dávalo přivést zpátky Robert Hrubého, kterej má za sebou daleko víc než jen jednu vydařenou sezonu a věkem je na tom stejně.

      • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

        Navyseals     před 5 měsíci 10.12.2018 10:18 |  
        8 1

        Proboha, hlavně ne Hrubýho. Mistr nezájmu a lenosti, Ševčík mnohonásobně lepší hráč.

        • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

          electropope     před 5 měsíci 10.12.2018 10:42 |  
          0 7

          Mnohonásobně, jo? Podle jakýho měřítka? Facepalm.

          • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

            Navyseals     před 5 měsíci 10.12.2018 10:57 |  
            8 1

            Třeba podle toho, že bez něj je Liberec dopředu neškodnej. Hrubý má pro hru Baníku nulovej význam, kope dobře standartky a tím to hasne. Nechci se hádat, ale tohle jméno bych tu fakt nesnesl. Navíc je to bezpředmětný, Ševčík je podle všeho podepsán.

            • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

              donford     před 5 měsíci 10.12.2018 11:06 |  
              2 11

              Pánové, dnes ráno mi psal Sokrates a napsal mimo jiné zajímavou myšlenku - na DZ, pokud by odešel Suk, získat Alexe Krále - tedy nikoliv jako středního obránce. Včera jsem ho hodně sledoval a všiml jsem si, jak moc ho to táhne dopředu a jak moc podporuje útočnou vozbu Teplic. Nemá cenu vyjmenovávat jeho přednosti, všichni je znáte - rychlost, hru hlavou, fyzičku, mládí ..., ale také nevím, jak je na tom ve vztahu se Slavií, po svém, snad vytrucovaném odchodu. Přesto mi tato myšlenka zaujala. Tuším, že Van Del si ho také všiml na místo středního, ale těch fakt máme výborných hodně. Jako nikdy v historii. Mně to přijde zajímavé.

              • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

                Ondráš     před 5 měsíci 10.12.2018 11:36 |  
                6 0

                Včera mu to možná šlo (zápas jsem neviděl), ale jinak fakt nic moc výkony (u zápasů co jsem viděl). Čekal jsem u něj mnohem větší progres a upřímně: myslím, že se z něj dělá něco, co není a nebude. Nezazlívám mu odchod z SKS, spíš si myslím, že by nás fotbalově rozhodně nevytrhnul.

              • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

                Jachym     před 5 měsíci 10.12.2018 11:46 |  
                9 0

                Zajímavé to je, Done, ale takto bychom mohli zvažovat a lanařit po skoro každém zápasu Sparty minimálně dva až tři hráče jejich vítězného soupeře...:-) Mimochodem, včera se mi moc líbil i bývalý slávista Hora nebo třeba Ljevakovič, ale ani je ani Krále Slavie ani trochu nepotřebuje. Už jsme naštěstí dál...

                • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

                  donford     před 5 měsíci 10.12.2018 13:24 |  
                  0 0

                  To určitě bohudík jsme, Jáchyme. Jen jsem se tak zamyslel, a nejen já, kdo bude u nás DZ, až Suk odejde. Zda vybereme z našich luhů a hájů, :-) či zda se naši scouti rozeběhnou po Evropě. Takže jen úvahy bez konečného vyústění. To přísluší jiným. Ale nahradit Suka, to bude problém možná kardinální. A přitom bych tomu klukovi ze srdce přál, jak málokomu, aby dobýval fotbalové mety nejvyšší. Našemu českému Pogbovi .... :-) :-)

                  • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

                    Jachym     před 5 měsíci 10.12.2018 14:34 |  
                    0 0

                    To já samozřejmě také, i když je mi bližší tvé dřívější srovnání Součka s Kvašňákem...:-) Toho jsem sice hrát neviděl, neboť skončil kariéru před mým narozením, ale podle fotbalové literatury měl podobně kostrbatý pohyb jako Suk (nebo to aspoň tak vzhledem k jeho výšce vypadalo), ale stejně jako on byl všude. Byl ale také mnohem drzejší a víc si dovolil kecat s rozhodčími... Ale to vše jako pamětník spíše posoudíš ty:-)

                    • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

                      donford     před 5 měsíci 10.12.2018 15:12 |  
                      0 0

                      Ahoj, tak radši jsem ho běžecky i herně srovnával s Kvašňákem, ale to by pro většinu zde bylo hodně zavádějící, když ho neviděli. Tak jsem přidal Pogbu. Ten je jistě smrtelníkům bližší. Pravda je, že je i při hře elegantnější než Suk s tím Sparťanem. Jo, Kvašňák byl ve Spartě šéf a tak kecal a taky uměl dát soupeřovi pěknou facku zezadu a po východňársku (byl z Košic) vynadat. To zas náš Suk je zase proti němu "bílý lilium". :-)

                • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

                  Sokrates55 (přítel SN)     před 5 měsíci 10.12.2018 15:17 |  
                  0 4

                  Zdravím Tě Jáchyme.
                  Ani Hora a ani Ljevakovič by pochopitelně Slavii už asi neposílili. A právě proto, že už jsme dál, tak si myslím, že Král by to mohl být. A nemyslím si, že bych byl tak povrchní a po každém zápase "Rudé bídy" (dále jen "RB") bych tahal hráče, co zahráli proti RB, jako králíky z klobouku. Krále sleduji dlouhodobě. Zápas proti Liberci, Jablonci i proti Plzni, tam byl z teplických hráčů jednoznačně za 1 a pokud to porovnávám se Ševčíkem z Liberce, tak jsou na tom oba stejně.
                  Sokrates55

              • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

                mig52     před 5 měsíci 10.12.2018 12:02 |  
                0 0

                No, vedení se změnilo, kdo ví???

              • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

                ElBrody     před 5 měsíci 10.12.2018 18:22 |  
                0 1

                Zápasy Teplic moc nevyhledávam, ale Krále jsem si po odchodu od nás párkrát všimnul v repre U19, kde jako stoper viditelně zaostával za Chalym - snad ve všem kromě sebevědomí. Spíš by mě zajímalo, jestli se v případě odchodu Suka náhodou ze známých důvodů neuvažuje o Sackeym.

            • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

              electropope     před 5 měsíci 10.12.2018 12:15 |  
              1 3

              Možná je lepší dopředu říct, "jsem zaujatej" a nevydávat dojmy za argumenty. ;) Říct o Hrubém "dobře kope standarDky a tim to hasne" je podobnej blábol jako říct o Stochovi "má dobrou ránu z dálky a tim to hasne",
              Hrubý je v nepřítomnosti Baroše kapitánem asi pro svoji bezvýznamnost pro Baník.

      • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

        mig52     před 5 měsíci 10.12.2018 12:00 |  
        3 0

        ele, ty sis snad ráno šlehl, Hrubého??? :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

      mis3     před 5 měsíci 10.12.2018 11:55 |  
      4 0

      já bych ho vrátil, pokud uděláme Ševčíka a Pavelku...

    • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

      fleder     před 5 měsíci 10.12.2018 13:18 |  
      0 0

      Já jsem pro možnost si ho ponechat. Ano, posledních pár zápasů /Bordeaux, Sparta/ nehrál dobře - ale tam team nešlapal jako celek, v ostatních zápasech a zejména v těch po svém příchodu podle mne nezklamal. Naskočil sem bez přípravy, zapadl, chytil se...ano, Bolka posledních 5 minut dost hrozných, ve zbytku zápasu vysoký nadprůměr.
      Pokud za něj přijde někdo lepší, nechť je pak opce neuplatněná, ale pokud není velká, já bych ho bral. I kdyby na lávku nebo "jen" zápasy domácích soutěží.

    • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

      Jožin     před 5 měsíci 10.12.2018 14:03 |  
      6 0

      Můj názor je ,že je to nadstandartní hráč a to jak zapadl do Slávie je až překvapující a to že dělá chyby je podle mne tím že ještě není úplně připraven na takovou zátěž jaká ve slávce je,ti co jednoznačně říkají vyhodit atˇ vzpomenou před dvěma lety na Součka těch jmen co dostával a co Hromada něketří jej pasují na špílmachra pořád nemocen atd.Stoch netáhlo, jen přišel pro peníze, takové byli názory před nedávnem já si myslím že to hoši rozhodnou ku prospěchu Slávie za mne určitě zůstat

    • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

      kexholm     před 5 měsíci 10.12.2018 15:41 |  
      9 2

      Nemá cenu uplatňovat opci.... je mu 30let, už se nezlepší, dělá chyby, je pomalej, nehraje přímočaře.... Slávie potřebuje lepší hráče než je on......

  16. Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

    mis3     před 5 měsíci 10.12.2018 11:54 |  
    5 1

    hele chci se zaptat, to sem lezou sparťani, nebo jak si mám vysvětlit u toho hodnocení hráčů, že někdo sází ty jedničky? Ještě mi napadá, že je někdo tak blbej a hodnotí to obráceně.

    • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

      Ondráš     před 5 měsíci 10.12.2018 12:09 |  
      0 1

      Samozřejmě, že sem Rumuni lezou..ale pochybuju, že se účastní bodování.

    • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

      Jachym     před 5 měsíci 10.12.2018 12:26 |  
      11 6

      Žádný omyl, je to jasný rukopis práce čínských agentů (prostřednictvím majitele SKS) a ruských hackerů (ti jsou všude) umně se skrývajících za agenty rumunské.

      • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

        Dr. Fe1     před 5 měsíci 14.12.2018 04:19 |  
        0 4

        To je dost, že ses přiznal !

  17. Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

    daadyy     před 5 měsíci 10.12.2018 12:48 |  
    10 12

    Hráč co zaviní 2 góly prostě nemůže mít nadprůměrnou známku..

  18. Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

    japhy     před 5 měsíci 10.12.2018 13:33 |  
    1 1

    Nebyly ty procenta u Olayinky míněny trochu jinak? JiT říkal, že se může ještě o 50% zlepšit. Ne, že hraje na 50 %. Sice 50+50 =100, ale procenta jsou v tomhle tak trochu svině :)

    • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

      Radek097 (přítel SN)     před 5 měsíci 10.12.2018 13:38 |  
      1 0

      Tak hlavně je rozdíl mezi procentem a procentním bodem, ale to pletou všichni.

    • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

      kjandourek (admin)     před 5 měsíci 10.12.2018 13:47 |  
      1 0

      Kdepak... říkal, že hraje na 50% svých možností....

      • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

        Jachym     před 5 měsíci 10.12.2018 14:41 |  
        5 0

        Každopádně v takovém případě by plných 100 % znamenalo, že máme snad ještě většího borce než Ronalda...:-) Trpiš tím asi pouze myslel, že Olayinka ještě zcela nevyčerpal svůj potenciál a procenta na podporu svého výroku prostě jen vytáhl z klobouku kouzelníka Pokustóna. A my tady tu větu rozebíráme, jako by ji vyřkl uznávaný profesor statistiky, nikoli prvotřídní fotbalový trenér.

        • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

          kjandourek (admin)     před 5 měsíci 10.12.2018 16:10 |  
          0 0

          Ovšem já reaguji na matematický dotaz... Neřeším, je-li to reálné a jestli by se Ronaldo už neměl třást o místo :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

        japhy     před 5 měsíci 11.12.2018 10:26 |  
        0 0

        "Ještě to není jeho strop, až potrénuje bude o 50% lepší než dnes."
        To je citace ze článku o zápase, kde se trenéři vyjadřují k zápasu.

        • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

          kjandourek (admin)     před 5 měsíci 11.12.2018 11:23 |  
          0 0

          Máš pravdu, jak jsem to psal v rychlosti, tak jsem to jeho tvrzení napsal blbě... omlouvám se... opravdu doslovně řekl, že hraje na 50% svých možností....

  19. Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 5 měsíci 10.12.2018 14:17 |  
    8 7

    Dobré odpoledne přeji Quelhare.
    Protože je slušnost poděkovat a vždycky tak činím u Alanora, tak stejně činím i směrem k Tobě :-).
    Při dobré kávě jsem si pročetl všechny Tvé postřehy k zápasu a hodnocení hráčů. Ještě před tím jsem si nejprve záznamu utkání pustil a prošel jsem si to i opakovaně.
    Tebou udělené známky jsou i náležitě vysvětleny s uvedením důvodů a neměl jsem s tím žádný zásadní problém.
    Jediná větší disputace se objevila okolo Ibrahima Traoré.
    Přikláním se k názoru, že Traoré odehrál dobré utkání, které si však sám pokazil. Ta ztráta koncentrace na konci utkání u něho byla až zarážející. Bylo vidět, že ho ta první naše obdržená branku po jeho hrubce dost rozhodila a vedlo to k dalšímu špatnému zákroku. Takové chyby by v jiném utkání mohly znamenat i fatální důsledky. To si určitě uvědomoval i Ibrahim, protože při děkovačce měl pomalu nakrajíčku a hodně ho to sebralo. On sám ví, že hrál o další pokračování ve Slávii a dost si to pokazil. A teď to zhodnoťte v kontextu celého jeho výkonu v utkání, kdy odmakal a odpracoval spoustu střetů a vybojovaných balonů. Porovnejme to i s jinými našimi hráči v předešlých zápasech. Já bych možná dal tedy Traorému 5, ale na "popravu" to u mě není.
    U ostatních hráčů bych to viděl podobně a zase, snad jen u Petera Olayinky bych možná to dal o "štok" vejš.
    Vydržel celý zápas a neúnavně presoval po celé lajně už od brankáře MB a jezdil jako motorová myš. I proto mohl Míno Stoch hrát více na "desítce" a rozdělovat míče, což činil skvělým způsobem a možná pro něho JiT našel novou pozici. :-).
    Znovu je potřeba si všimnou narůstající intenzity síly a kvality výkonu Milana Škody. Kéž by tak pokračoval v dalších zápasech.
    Na závěr něco, o čem už tu psal v disputaci i přítel Donford.
    Včera jsem na RB viděl velmi dobrý výkon Alexe Krále. Viděl jsem jeho dobrý výkon už proti Liberci a také i proti Plzni. Ano, byl motivován soupeřem, to uznávám. Šlo mi i o jeho způsob odebírání míčů, vytlačování hráčů z prostoru a jeho rychlost a odhad další herní situace. Chceme Ševčíka, který je více ofenzivní, máme Matouška, pokud bychom oslovili i Krále, tak by se nám tvořila případná osa budoucího týmu. Píšu to proto, že náš Tomáš Souček opravdu může odejít i během rozehrané sezony a věřte mi, že je v hledáčku top týmů (a ne za málo). Pokud chceme jít dál cestou, kterou jsme si předsevzali, tak je to o budoucnosti našich českých kluků v lize. Bez nich se to hrát nedá. Ve Slávii musí být skutečně znát, že těm hráčům jde o mančaft a budou za Slávii bojovat. A myslím si, že Alex Král určitě není primadona, která se urazí, když to poprvé nevyšlo. Je dobře, že i Honza Matoušek se necítí být nějak nedoceněný nebo odstrkovaný. Znovu ukazuji na příběh Tomáše Součka, který šel i na hostování. A dneska hraje to, co je až neskutečné. Přitom stále skromný. Faul, kterým ho doslova srazil Mareš, to bylo na "redku".
    Návštěva byla sice na hraně "desetitisícovky", ale vzhledem k vánočním trhům a rodinným povinnostem při předvánočních návštěvách, bych to i toleroval.
    Ostatně na plácku Rudé Bídy při tom jejich "funusu" to bylo s návštěvou daleko horší.
    Čeká nás další zápas a bude to zápas "o všechno", tedy o postup do jarní části EL.
    Zápas s MB nám ukázal, že jsme našli zase nějakou alternativu při útočení a bylo to docela pěkný.
    Věřím, že bude plný stadion a že "rusákům" nedáme kůži lacino.
    Všechny Vás zdravím a s úctou i ke všem mým kritikům
    Vám přeji pěkný den
    Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

      kjandourek (admin)     před 5 měsíci 10.12.2018 16:07 |  
      16 0

      Zdravím, příteli Sokrate...

      Traorého se tu zastávám... jeho ztráta míče byla podobná, jako se stane každému hráči - uprostřed hřiště špatně zpracoval těžký míč a matějovský mu ho ukopl.... nesebral, ale ukopl dopředu - fakt, že přesně našel nekrytého Komličenka a to přesně v okamžiku, kdy se ten líným krokem vrátil z ofsajdu byla prostě smůla...
      Vyčítal jsem mu spíše pas někdy v polovině první půle, který ještě před půlící čárou sebral Mareš a došel z toho až ke střele - tohle byla pro mě chyba - rozehrávka přesně na nohu soupeře...

      Stoch na podhrotu - na to pozor, on nehrál jenom podhrot - trojice Zmrhal, Stoch, Olayinka se tam točila jak uznala za vhodné.... v TV to tak nevypadalo, ale když člověk na stadionu viděl, jaké například při odkopu od branky soupeře zujímáme postavení, tak dost často byl na podhrotu Zmrhal a Stoch na svém místě vpravo... ostatně podívejme se na náš třetí gól: Součkův pas víceméně na střed sbírá na podhrotu Olayinka, přenechává Stochovi, který jej posílá doleva Zmrhalovi a okamžitě za něj zabíhá, zatímco Olayinka maže před branku, kde zakončuje u pravé tyče - z našeho pohledu... Podle mého názoru byla tahle trojka na papíře nějak napsaná, ale v reálu si čile měnila místa dle chuti a potřeby :-)

      Co se Krále týče, vůči němu jsem hodně skeptický.... Jeho odchod nebyl zrovna pohodový, navíc v létě při té Twitterové přestřelce s Buchou se hodně stavěl na jeho stranu... Fotbalista to může být jaký chce, ale není to charakter... my potřebujeme kluky, co za nás položí hlavu na špalek... Takový Souček, ten to má přesně nastaveno: Slavia mě vychovala, něco mi dala, vrátím jí to - přijde mi to kolikrát i agentovi navzdory... Král to má postavené: "Na prvním místě jsem já a moje kariéra, teprve potom klub"... Ano, on samozřejmě na sobě může makat, může se vypracovat do hvězdy světového formátu, proč ne, ale směrem ke klubu to má postavené: "Plať mě, starej se o mě, já za tebe budu hrát, ale když se objeví šance na postup v kariéře, tak jdu!"... S touhle klidně může udělat kariéru, ale zakotví až v klubu, který bude jeho stropem... a i tam může třeba vydržet jenom chvíli protože jakmile se mu přestane dařit a nebude hrát, tak se zase zvedne a půjde nastartovat kariéru jinam.... Ať si to užije, ale já tu raději uvidím hráče, jejichž krédem je: "Teď jsem tady a roztrhám se pro Vás do posledního kousku těla"... Coufal, Bořil, Kúdela, Hušbauer, Škoda, ale třeba i Deli, Ngadeu, nebo van Buren.. prostě hráči, kteří nehledí na to, že někde je chleba ještě vypečenější, hráči, kteří se při sezení na lavičce kousnou tak, že trenéra donutí dát jim šanci... Král z mého pohledu prostě ne...

      A to tedy nemluvím o tom, že se mi příliš nelíbí ten nápad vzít ho jako stopera a postavit ho na DZ... Tohle si při našich nárocích na techniku a rozehrávku dovedu představit maximálně obráceně. Že na stopera dáme původem defenzivního záložníka ..... a i ten už by měl někde předvést, že tu pozici zvládá, že ho to nemusíme učit...

      • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

        Jožin     před 5 měsíci 10.12.2018 16:58 |  
        2 0

        Rád bych souhlasil se Sokratem ,ale mám obavy jestli nemá pravdu admin Kjandourek a spíše bych řekl že má,jsem zastáncem kolektivu před preferencí hvězdy která jej rozloží, to je případ sralty, která má určitě kvalitní borce ale chybí parta, samozřejmě že kvalita musí,, byTˇ soudruzi"

        • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

          buran     před 5 měsíci 10.12.2018 17:53 |  
          10 0

          Mám to stejně, Krále nebrat.

          • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

            spravnej_jezedak     před 5 měsíci 10.12.2018 20:52 |  
            1 0

            Prééésně...
            A to mohl mít jednou slavistický kelímek s nápisem: Král Král. Jeho blbost..:-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

            před 5 měsíci 10.12.2018 18:33 |  
        4 2

        souhlasim, hrace, kteri odesli pryc, at uz to bylo jakymkoli pricinenim nebo duvodem, nebrat zpet. a uz vubec ne kupovat. at si hraje za erbecka.

        • Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

          Sokrates55 (přítel SN)     před 5 měsíci 10.12.2018 19:00 |  
          3 1

          Zdravím Vás všechny.
          Dobrá, argumenty jsou na stole a jsou přesně popsány. Respektuji to a už nebudu prudit :-).
          Zapomínám myšlenku na Krále :-)).
          Pěkný večer Vám všem
          Sokrates55

  20. Re: Hodnocení slávistů - 18. kolo

    zeleznik2     před 5 měsíci 10.12.2018 17:43 |  
    2 0

    Škoda (ne)ztráty Plzně ve Zlíně, čekal jsme kříž, včera však potěšili Teplice, další hřebíček do rakve Sparty, 15 bodů náskok na Rumuny paráda...
    Pár slov k hodnocení zápasu s Bolkou, Quelharovo objektivní posouzení jednotlivých výkonů, dá se s ním souhlasit, i polemizovat, Stále pořád dokola, individuální chyby některého z hráčů, posadí do sedla soupeře, to je bohužel fakt, ať to byl Bořil, Ngadeu anebo teď Traoré, vlastním gólem, penaltou či nahrávkou. Stát se to může, ale v posledních zápase je to bohužel pravidlo. 86 minut jsme Boleslav prakticky pustili k jediné střele na bránu, aby jsme pak dvakrát zbytečně inkasovali. Zápas se hraje nejméně 90 minut, proto hodnocení u Traorého musí být i včetně těch dvou chyb, byť předtím hrál velmi dobře. Známka 5 si myslím, je spravedlivější.. Komličenko do té doby naprosto nevýrazný, až si člověk řekne, jak může být králem střelců, ukázal svoje schopnosti, proměněním těchto šancí. U ostatních hráčů s hodnocením souhlas.
    Ve Spartu Traoré i Kolář 5, Olayinika i Miro 8.

  21. Qelhar zase dostal zaplaceno

    slaviator     před 5 měsíci 10.12.2018 17:56 |  
    1 1

    To by mě zajímalo kolik dostal Qelhar zase zaplaceno... :-)) Jak by řekl klasik :)

    • Re: Qelhar zase dostal zaplaceno

          před 5 měsíci 10.12.2018 18:29 |  
      1 3

      ze jsem tak smely, za co by mel dostat zaplaceno? omlouvam se za otazku, jsem tu novy.

      • Re: Qelhar zase dostal zaplaceno

        slaviator     před 5 měsíci 10.12.2018 18:31 |  
        5 1

        Qelhar je na výplatní pásce Slavie už od dob Řebíčka, dostává zaplaceno za libive články a dostává ve vipce pečená kuřata, langusty a opičí mozečky (čínská pochutina)...

        • Re: Qelhar zase dostal zaplaceno

              před 5 měsíci 10.12.2018 18:38 |  
          0 3

          dekuji za odpoved. ja do tzv. nebeske krabice (jak rikaji anglicky mluvici sky box) chodim celkem pravidelne, ale takove pokrmy jsem tam jeste nevidel. krom pecenych kurat samozrejmne, ta jsou bezne v nabidce. priznam se ze toto byl prvni clanek od tohto autora co jsem cetl a zda se mi pouze lehce nadneseny, moje vnimani zapasu bylo podobne, jen Stochovi bych dal 8.

          • Re: Qelhar zase dostal zaplaceno

            davy     před 5 měsíci 10.12.2018 19:45 |  
            0 0

            Jenže v těch příspěvcích byl Quelhar vždy přejmenován na quehlara, ne na Qelhara. Pisatel psal velmi nesrozumitelně, ale v quehlarovi se snad nikdy nepřeklepl, resp. překlepával se vždy stejně. :-)

        • Re: Qelhar zase dostal zaplaceno

          ElBrody     před 5 měsíci 10.12.2018 18:41 |  
          2 1

          Navíc se nedávno provalilo, že od doby co dělá MNF ve vířivce má od vedení slíbeno její naplnění Lobkowiczem, pokud se mu podaří "vyléčit" pana Podroužka.

          • Re: Qelhar zase dostal zaplaceno

            slaviator     před 5 měsíci 10.12.2018 19:42 |  
            0 1

            Prej to nebude Lobkowicz, ale dvacetiletý rum...

        • Re: Qelhar zase dostal zaplaceno

          mart     před 5 měsíci 11.12.2018 19:11 |  
          1 0

          Ahoj Lukasi :-).
          Pobavils.
          Jak de zivot?
          Mnoho vody uteklo od te doby, kdys mi preposilal komentar k zapasu, kterej senm nejak nemohl sledovat :-)
          Jsem rad, ze se to obcas ukazes. Doufam, ze se Ti dobre vede.
          zdravi mart

          Zdravi

          • Re: Qelhar zase dostal zaplaceno

            Sokrates55 (přítel SN)     před 5 měsíci 12.12.2018 06:55 |  
            1 0

            Ahojky Marte.
            Včera jsem si na Tebe vzpomněl při zápase Liverpoolu s Neapolí. Jsem rád, že to L´pool dal. Byl to pěkný fotbal a doufám, že jsi si to užil.
            Přeju Ti a celé rodině hodně zdraví a pěkné vánoce a snad se zase sejdeme "u koně".
            Sokrates55

            • Re: Qelhar zase dostal zaplaceno

              mart     před 5 měsíci 12.12.2018 20:14 |  
              1 0

              Ahoj Sokrate.
              Byl to takovy predzapas pred ctvrtecnim hlavnim menu.
              Liverpool toho slovinskeho rozhodciho hodne nema rad, uz je ctyrikrat porazil (ze ctyrech zapasu).
              Jsou tu ted hlasy, ze uz si asi proti L'poolu nikdy nezapiska. Dostal hodne v utery hodne spatne hodnoceni.
              Ale stejne jim meli dat 4 goly, a nemuseli se na rozhodciho ohlizet. I kdyz to misty bylo asi hodne neprijemne :-).
              U kone se sejdem na jare. Dam dopredu vedet. Nejspis prijedu na Evropskou ligu, tam jsou pevne terminy, a je to jednodussi si veci naplanovat.
              zdravi mart

              • Re: Qelhar zase dostal zaplaceno

                Sokrates55 (přítel SN)     před 5 měsíci 13.12.2018 07:04 |  
                0 0

                Díky za odpověď a dnes večer :-)).
                Sokrates55

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen