Ženský fotbal

Slávistky porazily Liberec 5:0

Na hřišti v Horních Měcholupech přivítaly ženy Slavie soupeřky z Liberce. Zápas měl výkop v pravé poledne.

Zápas začal náporem domácích děvčat a hned jedna z prvních akcí skončila vedoucí brankou. Szewieczková utekla po levém křídle, její centr našel před brankou Svitkovou a ta hlavou rozvlnila síť – 1:0. Hráčky SKS měly i nadále převahu, dobře kombinovaly hlavně odzadu a soupeřky do nějakého zakončení nepouštěly. Samy ovšem také měly problém překonat soustředěný obranný val soupeřek a případně připravenou gólmanku. Ta vytáhla povedenou ránu Svitkové zpod břevna, po kličce Franny Černé jí pomohla tyč. Další velkou šanci těsně před půlí promarnila Svitková, když postupovala zleva na branku, pozici si vylepšila protisměrnou kličkou do středu, ale místo nabízejícího se uklizení míče placírkou na zadní tyč se spolehla na sílu a nártem míč poslala nad branku. Votíková v domácí brance se v první půli mohla opalovat. Jediná střela k ní sotva doskákala, sebrala a rozehrála několik malých domů.

Ve druhé půli se hra nezměnila, slávistky útočily, Liberecké hráčky v poli bojovaly a snažily se o nějaký ten brejk. Podobně jako v první půli i tentokrát padl gól sotva uplynulo pět minut. Autorky prvního gólu si pouze prohodily role: Svitková míč posunula doleva na Szewieczkovou a ta ukázala, že se v sobotu dobře dívala na první branku v síti Slovácka – její dloubnutí nad padající brankářku Liberce nemohlo být účinnější – 2:0. Netrvalo dlouho a červenobílé holky přidaly další gól ze stejné dílny. Szewieczková lehkým obloučkem překonala obranný val soupeřek, Svitková si nechala míč jednou skočit a parádním volejem vymetla pravou šibenici – 3:0. Zápas byl rozhodnut a trenér Kolomazník ještě přitopil pod kotlem střídáním. Tereza Kožárová vtrhla na hřiště jako velká voda. Dvakrát se nechala chytit v těsném ofsajdu, ale potom už dvakrát udeřila. Nejprve si naskočila na centr z levé strany, hlavička jí úplně nesedla, ale vzhledem k tomu, že byla na malém vápně a správně tlačila míč k zemi, gólmanka její pokus zkrotit nedokázala. Minutu před koncem svým napadáním donutila obranu k chybě, vystihla malou domů a i když se dostala s míčem až k brankové čáře, navedla si je na střed a trefila ke vzdálenější tyči – 5:0.

Slávistky v zápase dominovaly už od začátku, přestože byl výsledek dlouho na vážkách. Nejlepší na hřišti byla Kateřina Svitková, která ukazovala, že v práci s míčem je opravdu někde jinde, hodně jí sekundovala kapitánka Bartovičová. Zajímavý výkon předvedla na pravém kraji obrany Jarchovská, produktivní byla Szewieczková. Závěr zápasu patřil nejlepší střelkyni týmu Tereze Kožárové.

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky porazili Liberec 5:0

    Karel13     před 5 lety 16.09.2019 00:36 |  
    1 1

    Fakt tam hráli převlečení chlapi ? ...

    • Re: Slávistky porazili Liberec 5:0

      kjandourek (admin)     před 5 lety 16.09.2019 09:23 |  
      2 0

      To bude tím, že o ženském týmu nepíšu tak často... omlouvám se - opraveno :-)

      • Re: Slávistky porazili Liberec 5:0

        Rozumbrada     před 5 lety 16.09.2019 19:02 |  
        0 2


        Nevadí a děkuji za info ze zápasu.

        Nemáte tušení, jak to bude se zápasem s Hibernian? Je napsán na stejný den, jako domácí pohár mužů proti Vyšehradu. Na Facebooku je navíc napsán Eden, ale na slavia.cz info a stadionu chybí.

        Jinak držím palce proti Slovácku, tam už body dlouho nejsou zadarmo.

        • Re: Slávistky porazili Liberec 5:0

          kjandourek (admin)     před 5 lety 16.09.2019 20:36 |  
          2 0

          Holky budou hrát v Edenu, je to nahlášené na UEFA, to se změnit nesmí... řeší se, kde se bude hrát pohár...

          • Re: Slávistky porazili Liberec 5:0

            Rozumbrada     před 5 lety 16.09.2019 22:15 |  
            1 2


            Díky, doufám, že tedy Vyšehrad bude přeložen na jiný den, a ne že s nimi budeme hrát ve stejný čas třeba na Strahově. :-) Zajímavá varianta by byl dvojzápas v Edenu, ale nevím, zda by to regule povolily, a navíc všední den se na to nehodí (MOL cup v 21:00 jako generálka na Barcelonu?).


  2. Re: Slávistky porazily Liberec 5:0

    Akuls     před 5 lety 20.09.2019 16:40 |  
    1 0

    Na webu MOLCupu je uvedeno, že pohárové utkání Slavie s Vyšehradem se hraje 25.9. od 16:00 hod., takže to vypadá, že se tento zápas bude hrát opravdu jako předzápas CH.L. žen Slavia vs. Hibernian, který se hraje v Edenu ve stejný den, od 18:30 hod. Mohl by se tím pádem vytvořit nový rekord v návštěvnosti na utkání ženské kopané v ČR.
    My pamětníci si zavzpomínáme na dobu, kdy se zcela běžně hrál před každým ligovým zápasem dorostenecký předzápas. Vstupenky tehdy stály zlevněná 5,- Kčs, k stání 10,- Kčs a tribuna 20,- Kčs a zahrnovaly i 1,- Kčs ve prospěch mládežnického fotbalu. Třeba na naše mistrovské dorostence ze sezóny 1965/66, které vedl legendární Emil Seifert, se už v poločase jejich zápasu často sešlo v hledišti kolem 20.000 diváků a bavili se stejně dobře jako při zápasech Ačka Slavie a to za SKS tehdy hráli hráči jako Veselý, Lála, Hildebrant, Smolík, Nepomucký, Kadraba, Píša a spol.
    Pamětníkům připomenu ještě sestavu našich dorostenců z té doby: Kučera - Morkus, Votava, Lekner - Hošek, Švejda - Petržela, Rut, Zachariáš, Jarolímek, Hrázský.