Fortuna liga

Bohemians - Slavia 1:0

Slavia si v prvním jarním ligovém zápase připsala první porážku v sezóně, nepovedený zápas rozhodla chyba Frydrycha, po které skóroval Vodháněl.

Trenér Jindřich Trpišovský zařadil do základní sestavy uzdraveného Traorého, Lukáš Červ tak nebyl ani na lavičce. Na stoperu vedle Kúdely nastoupil Frydrych, místo Stancia, který zůstal jen na lavičce, se do středu zálohy postavil Lukáš Provod a na hrotu útoku dostal přednost Petar Musa před Stanislavem Teclem. První střelu zápasu si připsal Petar Musa, z dálky ale bránu domácích minul. Ve velké šanci se ocitl v 10. minutě domácí Pulkrab, na poslední chvíli jeho pokus stihl zblokovat Ondřej Kúdela a míč pak sebral Kolář. Pulkrab při pokusu o střelu Kúdelu zranil a chvíli se nehrálo, Kúdela se po ošetření ale vrátil na hřiště. Bořilova střelu z více než 20 metrů v pohodě kryl Le Giang a o chvíli později minul z rohu vápna Olayinka. V 19. minutě našel Olayinka centrem Musu, jeho hlavička ale nemířila mezi tři tyče. Ve 27. minutě si domácí žádali penaltu po souboji Köstla s Traorém, sudí Rejžek jim ani po konzultaci s videorozhodčím nevyhověl. O tři minuty později střílel po Masopustově centru z úhlu Musa, Le Giang neměl problém. Domácí se do další šance dostali po dlouhém autu, který propadl až k Puškáčovi, jehož hlavička přeletěla Kolářovu branku. Ani v 38. minutě nemusel Le Giang předvést zákrok, Traorého střela z dobré pozice z 20 metrů skončila daleko mimo. V 41. minutě hlavičkoval Pulkrab po centru z přímého kopu nad Kolářovu bránu. O dvě minuty později našel pro změnu Coufal hlavu Musy, i tentokrát míč skončil nad bránou. V nastaveném čase prvního poločasu pak další střela Traorého skončila opět daleko mimo. Do kabin se tak šlo za stavu 0:0, největší šanci měli zřejmě domácí, nebezpečných situací před oběma brankami však bylo hodně málo.

Druhý poločas začal závarem ve vápně domácích po rohovém kopu, míč se dostal k Bořilovi, jehož centr ale nikoho v červenobílém nenašel. V 56. minutě stáhl Bořila při pokusu o hlavičku jeden z domácích obránců, penalta se nepískala. Jinak se ale na hřišti dlouhé minuty nedělo vůbec nic zajímavého, byl to spíš boj plný nepřesností a nedovolených zákroků. Až v 64. minutě přišla šance a byli to domácí, Bartkův prudký centr našel Puškáče, ten hlavou zblízka trestuhodně minul. Zlepšit hru Slavie přišel Nico Stanciu, který nahradil Ibrahima Traorého. Pět minut po šanci Puškáče to byl Bartek, kdo se prodral k hlavičce a poslal míč mimo. Dvě varování Slavii nestačila, v 70. minutě chyboval Frydrych v rozehrávce, míč se pak odrazil ve vápně k Vodhánělovi a ten otevřel skóre - 1:0. Slavia si vytvořila ve zbývající části zápasu velký tlak, jenže Bořilovo zakončení na zadní tyči nešlo na bránu, Stanciovu dalekonosnou střelu vyrazil Le Giang, Frydrychova hlavička po standardce letěla mimo a v největší šanci Musa zblízka trefil tyč. Poslední střela zápasu z kopačky Stancia skončila v náruči Le Gianga a Slavia tak odjela z Ďolíčku bez bodu.

21. kolo - Neděle 16. 02. 2020 17:00

Fortuna liga, 2019/2020
1 - 0
0 - 0
Bohemians Praha 1905
Bohemians Praha 1905

70. Vodháněl

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (589)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé