O Slavii

Hlavním cílem postup do LM

Na dnešní tiskové konferenci vedení Slavie jako tradičně představilo cíle pro letošní sezonu. Ten nejdůležitější je postup do základní skupiny Ligy mistrů.

Tiskovou konferenci zahájil generální ředitel Slavie ing. Vladimír Leška představením našich cílů: "Podařilo se nám vybojovat účast v kvalifikaci Ligy mistrů, skóre je nyní 0:3, uděláme však vše pro postup, i když nám pozici komplikuje fakt, že nejsme nasazeni."

Postup je snem každého slávisty, ale i všech, kteří se podílejí na chodu Slavie. Jsou jimi i hráči, Patrik Gedeon za ně slíbil, že se o základní skupinu poperou. "Hlavním cílem je postup do Ligy mistrů, věříme si, máme dobrý tým a budeme se snažit."

Pouze s postupem bychom se asi nesmířili, je tu ještě Gambrinus liga, i na tu nikdo nezapomíná, i když v nebližší době jsou priority jiné. "V Gambrinus lize nám v poslední sezoně chyběly body ze hřiš? soupeřů, to se však, věřím, podaří zlepšit," čímž naznačil, že bychom rádi získali i titul.

Nezapomíná se ani na Pohár čMFS, i když podle druhého kola to mohlo vypadat, že pro nás není důležitý. "Přestože jsme v Náchodě postoupili až po penaltách, chceme v poháru postoupit co nejdál," dodal manažer A týmu Josef Jinoch.

Slávistický rozpočet se pohybuje ve stejné výši jako minulý rok, tedy 120 mil. Kč. V této sumě však nejsou zahrnuty náklady za nákup a prodej hráčů. Ing. Leška byl též potěšen, že jsme si některé hráče již zajistili v předstihu, konkrétně Fořta a Latku. "Díky včasným nákupům jsme se mohli lépe finančně připravit na novou sezonu," řekl generální ředitel. Tyto všechny transakce však také něco stály, jedná se o částku 60 mil.Kč, kterou jsme vynaložili na nákup nových hráčů.

Slavia v letní přípravě byla na dvou soustředěních, v Blšanech a v Německu. Během této doby jsme měli možnost vyzkoušet téměr všechny hráče. V Německu jsme sehráli celkem sedm zápasů, což hráče určitě vyčerpalo. Trenér Beránek nazval tuto část přípravy takto: "Dá se říci, že se jednalo o zápasové soustředění." Vše však neprobíhalo podle představ, někteří hráči měli i zdravotní problémy, u některých dokonce přetrvávají. "Kazem přípravy bylo zranění Martina Latky, nyní se připravuje sám. Po druhém zápase měl navíc problémy Martin Lukeš, který se připravuje individuálně. Michal Otočka měl problémy s kotníkem a Tomáš Došek měl natažené kolenní vazy," shrnul zdravotní potíže hráčů trenér Miroslav Beránek. Je jasné, že ani jeden z výše uvedených nenastoupí v sobotním zápase proti Viktorii Žižkov.
Přípravu s áčkem si vyzkoušeli i nadějní odchovanci Slavie. "Bylo jich kolem pěti a v podstatě je se všemi spokojenost," dodal Beránek.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)