Ženský fotbal

V derby slávistky nestačily na Spartu

Slávistky v prvním letošním derby prohrály vysoko 1:5, když hlavně ve druhém poločase dostaly tři góly. Za Slavii jednou skórovala Kožárová. V závěru dostala červenou Krejčiříková.

Slávistky před zápasem musely sčítat ztráty, jelikož ze základní sestavy kvůli zranění chyběly Bartovičová a Szewieczková. Od začátku se tak na hřišti objevily Cahynová se Šlajsovou. Úvod patřil domácí Spartě, která byla aktivnější, a hned z rozehrávky se pokusily překvapit slávistickou obranu. Tutovku měla Sparta v 7. minutě, kdy se k odraženému míči dostala Pochmannová, ale Votíková její střelu reflexivně vyrazila na roh. O dvě minuty později ale už slávistická brankářka neměla šanci na zakončení Martínkové, když dostala míč přesně mezi obranu a umístěnou střelou k tyči dostala Spartu do vedení. Slavia se nedostávala do hry, hodně ztrácela míče a chyběla větší síla ve středu hřiště. Přesto v 16. minutě se dostal míč přes střed ke Šlajsové, která ihned vyslala do úniku Divišovou, která si ve vápně poradila s obranou a přesnou přihrávkou vybídla Kožárovou ke skórování. Do konce poločasu už toho moc k vidění nebylo, hlavně boj ve středu hřiště, větší snaha domácí Sparty dostat se k slávistické brance. Za zmínku jen stojí dalekonosná střela Šlajsové mimo branku a chybná malá domů Krejčiříkové, kterou však nevyužila Martínková, když v důležitý okamžik uklouzla.

Druhý poločas začala Slavia aktivněji, ale do vedení se dostala Sparta. V 53. minutě po centru z levé strany propadl míč k Pochmannové a na její zakončení pod břevno neměla Votíková šanci dosáhnout. Slavia se dostala k šanci po standardní situaci, kdy Kožárová prodloužila do vápna, ale před Divišovou včas zasáhla Sloupová. V 75. minutě se po lajně prodrala do vápna Nepokojová a dokázala před branku protlačit míč, který k tyči dostala podruhé Pochmannová. A v 78. minutě bylo ještě hůře, ze standardní situace za vápnem se přesnou střelou prosadila Martínková. V závěru zápasu dostala druhou žlutou kartu Krejčiříková a Slavia tak dohrávala v deseti. V poslední minutě svou třetí branku přidala Pochmanová.

3. kolo - Sobota 05. 09. 2020 16:00

1. liga žen, 2020/2021
5 - 1
1 - 1
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha

9. Lucie Martínková
53. Aneta Pochmannová
75. Aneta Pochmannová
78. Lucie Martínková
90. Aneta Pochmannová

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

16. Tereza Kožárová

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: V derby slávistky nestačily na Spartu

    mudrc     před 4 lety 05.09.2020 19:46 |  
    8 4

    To je ale ostuda!

  2. Re: V derby slávistky nestačily na Spartu

    Dobi     před 4 lety 05.09.2020 19:55 |  
    6 3

    No, byl jsem tam taky a referát odpovídá smutné skutečnosti. Naše holky byly pomalejší, bez důrazu a časo bez myšlenky. A trochu mě zamrzelo, že tam nebyl ani žádný aspoň minikotlík.... No jo...

  3. Re: smutek

    zeleznik2     před 4 lety 06.09.2020 15:11 |  
    0 0

    Tohle bolí, debakl a navíc zrovna s tímhle soupeřem.

    • Re: smutek

      Dobi     před 4 lety 06.09.2020 15:17 |  
      3 2

      A na vlastní oči dvojnásob. Ta atmosféra na tom Strahově, který Kolibřík primátor Bém ukradl pro Spartu, byla příšerná. Kotlík sralťanů, urážka za urážko. Po zápase nás drželi asi čtvrt hodiny, než jásající sralťanky dojdou do šatny... Smutek na tělě i na duši!!!

  4. Re: V derby slávistky nestačily na Spartu

    vlk30 (přítel SN)     před 4 lety 06.09.2020 16:28 |  
    2 0

    S chátrou to vždycky nasere, nevím jestli tak chybí Svitková, moc se v tom neorientuji. No zase není konec světa a je teprve začátek ligy.

  5. Re: V derby slávistky nestačily na Spartu

    ColinSKS     před 4 lety 08.09.2020 09:28 |  
    0 6

    takovéto články se sem neměly ani dávat....