Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 20. kolo

Slavia v Teplicích v prvním poločase naprosto vybouchla, ve druhém dokázala jen vyrovnat. Místo nemocného Alanora hodnotí hráče výjimečně quelhar.

V sobotu odpoledne před zápasem nic nenasvědčovalo tomu, že by Slavia měla na hřišti Teplic selhat. Naopak, domácí byli rozložení, ve třech jarních zápasech ani jednou nebodovali, navíc se jim rozpadla obrana. Někteří hráči byli vykartovaní, kvůli dohodě o hostování nemohl hrát Sy. Slavii sice chyběli Ševčík či Lingr, ti však v minulých zápasech nevypadali na hřišti jako nepostradatelní. Proti Slavii hrály mírně nepříznivé podmínky v podobě větru, rozhodně ale nešlo o nepřekonatelný extrém. Proto nenacházím omluvu pro to, jak vypadal především první poločas zápasu.

Inkasovat branku v prvních minutách zápasu je sice nepříjemné, ale stát se to může. Co by se rozhodně nemělo stát je to, že taková branka tým naprosto paralyzuje a ten není schopný celý zbytek poločasu vytvořit kloudnou akci a jediné nebezpečné zakončení je tečovaná střela Traorého do tyče. Po prostřídání se hra v druhé půli mírně zvedla, opravdu dobře ale hrála Slavia sotva dvacet minut ze sta. Není proto divu, že v Teplicích ztratila dva body. Proč se tak stalo? Vinu na tom dle mého nesou úplně všichni zúčastnění.

Trenéři naprosto netrefili základní sestavu. Ano, potýkali se s vlnou onemocnění a museli tak zřejmě trochu improvizovat, nicméně veškeré překvapivé tahy v sestavě selhaly. Hráči navíc nevypadali psychicky správně nastavení a koncentrovaní, i to jde minimálně z části za trenérským týmem. Slavia také neměla na hřišti žádné vítězné typy, které by to strhly když ne fotbalovou kvalitou, tak nasazením. V tom je domácí (opět především v prvním poločase) naprosto předčili.

Komentáře k výkonům jednotlivých hráčů najdete níže a proto přejdu k poslednímu tématu k hodnocení, a tím je výkon sudího Klímy. Ten je pod velkou vlnou kritiky za neodpískání penalty po ruce Igoha Ogba v první půli. Upřímně řečeno já bych takové zákroky pískal jako penaltové, zároveň však neznám současné nuance pravidla o hraní rukou, a tudíž si počkám na zhodnocení od komise rozhodčích. Novináři, kteří píší o zářezu Teplic, sice přináší emotivní výroky, ale nepodložené žádným pravidlovým výkladem, ale jen dojmologií, tudíž jejich názory nelze brát za příliš relevantní. Klíma také odpískal dvě penalty pro Slavii a obě mi přišly jako jasné. Čtyři nastavené minuty v první půli byly rozhodně málo vzhledem k prodlevám ve hře, osm minut ve druhé půli zrovna tak, navíc za zdržovaní domácích během těch osmi nastavených minut nepřidal ani vteřinu. To však rozhodně nejsou žádné polehčující okolnosti pro konečný výsledek.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 4 - Samostatný nájezd Vachouška zlikvidovat nedokázal, ve druhé půli se štěstím přispěl ke zneškodnění závaru, při kterém se míč od Ogba odrazil na vlastní bránu. V rozehrávce nebyl příliš výrazný.

David Pech - 2 - Pech nevypadal, že by byl připravený do zápasu. První dva auty, které hodil, byly přímo na hráče soupeře. Při ruce Ogba ve vápně jej Urbanec rychlostně naprosto znemožnil. Směrem dopředu měl dva nebo tři zajímavější momenty, ale nedokázal v nich dobře přihrát. Střídal už v první půli, kdy kandidátů na vystřídání bylo daleko víc. Pech není na hřišti lídrem, neukazuje emoce a když je na hřišti takových hráčů mnoho, celý tým působí jako leklá ryba. Můžeme mít mnoho výhrad k výkonům Davida Douděry na tomto postu, tak špatně jako Pech v Teplicích ale nezahrál nikdy. Nasazení Pecha do zápasu se trenérům vyloženě nepovedlo.

Igoh Ogbu - 2 - Při inkasované brance se zachoval nepochopitelně, vystupoval proti míči směrem k Olayinkovi, když neměl sebemenší šanci se k němu dostat. Byl namočen v závaru ve druhé půli, kdy to skončilo málem vlastní brankou. Směrem dopředu nebyl nebezpečný, o rozehrávku se prakticky nesnažil. Ve druhé půli hrál středního z trojice stoperů a míče jen posílal buď doprava na Santose nebo doleva na Juráska. Je v týmu nový, a tak od něj nelze čekat kdovíjaké vůdcovské schopnosti, ale přesto ani on týmu v tomto směru nijak nepomohl.

Eduardo Santos - 2 - Jeden zápas a všechno je zpět tam, kde to bylo na podzim. Při inkasované brance měl šanci akci zastavit a neuspěl. Celý zápas působil na prosto laxně a bez zájmu, což je jeho definující vlastnost, zřejmě nikdy jiný nebude, ale pro fanouška je strašně bolestivé vidět na hřišti hráče s takovou řečí těla ve chvílích, kdy se týmu nedaří. Měl se starat o rozehrávku, určitě se o to snažil více než Ogbu, jeho snaha ale vyšla naprosto vniveč, dlouhé míče létaly velmi často mimo. Při standardních situacích Slavie nebyl nebezpečný, když se k hlavičce dostal, míč letěl blíže rohovému praporku než bráně.

David Jurásek - 3 - Juráskovi se poslední zápasy nedaří, ale při zranění Oscara není konkurence, takže hraje pořád. Podobně jako před týdnem proti Brnu první poločas hrál velmi špatně, ve druhém se trošku zvedl. Přitom se po změně rozestavení zařadil na post stopera, ovšem s výraznými ofenzivními úkoly.

Ibrahim Traoré - 3 - Jako nejzkušenější hráč měl být týmu oporou, ani on však nedokázal svým výkonem ostatní hráče strhnout. Alespoň se ale neschovával a snažil se nějak ke hře Slavie přispět. V dobré pozici nastřelil tečovanou střelou tyč, ve druhé už se k ničemu nedostal a dvacet minut před koncem byl střídán Holešem.

Lukáš Provod - 1 - Naprosto nepochopitelný výkon bývalého českého reprezentanta. Schválně píšu bývalého, protože po takovém výkonu je nemyslitelné, aby byl znovu do reprezentace povolaný, a to ani typem trenéra jako je Šilhavý. Provod měl být v této základní sestavě lídrem, v této roli ale naprosto selhal, nepředvedl vůbec nic. Většina jeho přihrávek šla dozadu nebo do stran, prakticky žádná nepřispěla k rozvoji nebezpečné akce. Po vystřídání Pecha s Ewertonem dohrával první poločas jako levý stoper. Po zranění se bohužel nedokázal bývalé formě ani přiblížit, je méně dynamický, celkově pomalejší, špatně se rozhoduje s míčem. Slavia se na něj v tuto chvíli nemůže spolehnout.

Peter Olayinka - 2 - Svým zákrokem ve středu hřiště prakticky založil gólovou akci soupeře. Sám toho směrem dopředu nepředvedl téměř nic. Jeho statistiky naměřené Wyscoutem v tomto zápase jsou neomluvitelné, 14 úspěšných přihrávek z 23 pokusů za celých sto minut zápasu, žádný úspěšný driblink z pěti pokusů, naopak 15 ztrát míče. Nejnižší známce se vyhnul jen proto, že vybojoval penaltu a že druhý poločas hrál na pro sebe netypické pozici pravého wingbacka.

Ivan Schranz - 2 - Nejsem si jistý, jakou roli měl Schranz na hřišti vlastně plnit. V zápase se dostával poměrně hluboko do pole, kde pomáhal s rozehrávkou, tam však jeho kvality rozhodně nejsou, Slavia jej potřebuje ve vápně, kde je nebezpečný při zakončení. K tomu se vůbec nedostal. Hasil rozvíjející se akci soupeře za žlutou kartu, po vystřídání Pecha se přesunul na post pravého obránce, ale vydržel tam jen do poločasu, kdy jej trenéři stáhli. Ani on nedokázal týmu pomoci jak kvalitou, tak nasazením.

Ewerton - 1 - Nevím, jak to Slavia dokázala, ale má v týmu dva Brazilce a oba jsou typy hráčů, kteří u fotbalu vypadají, že je zápas nezajímá. Ewerton si o základní sestavu řekl výkonem proti Brnu, těžko jeho nasazení trenérům vyčítat, ale také tento tah naprosto selhal a trenéři Ewertona stáhli už po půlhodině hry. Je naprosto neakceptovatelné, aby ofenzivní hráč Slavie měl po 36 minutách šest pokusů o přihrávku a pět ztrát.

Mick van Buren - 2 - Také Mick v zápase naprosto selhal. Ano, v první půli měl těžkou pozici, přihrávky kolem něj neustále létaly do zámezí. Ve druhém poločase se postavil k penaltě a neproměnil ji. Ve vyložené šanci hlavičkoval jen slabě do náruče Grigara. Hrál proti nezkušené obraně, ale nebylo to poznat. V dalším zápase jej nejspíš znovu uvidíme jen v roli střídajícího hráče, určitě si neřekl o start v základní sestavě

Petr Hronek - 4 - Hronek poprvé v roli střídajícího hráče týmu pomohl. Nejprve pěkně poslal za obranu Olayinku a byla z toho penalta. Pak sám vybojoval druhou penaltu po přihrávce Zafeirise. Ve vyložené šanci ovšem jen nastřelil ruku ležícího Grigara. Zápas ukončil, když v dobré pozici nikým neatakován poslal centr daleko za bránu. Házel dlouhé auty, ovšem naprosto bez úspěchu.

Christos Zafeiris - 4 - Zázraky na počkání ani v jeho případě čekat nemůžeme. Zafeiris rozhodně chce hrát, hledá si pozice, kde by mohl přebrat míč a přispět týmu, už to byl obrovský rozdíl oproti všem hráčům v prvním poločase. Ani on však nedokázal být úspěšný v okolí pokutového území, jediná jeho úspěšná přihrávka do vápna byla ta na Hronka, po které se pískala penalta. Byl významně namočený do závaru, po kterém si Ogbu málem dal vlastní branku.

Matěj Jurásek - 2 - Také on se významně míjí s formou, hrál zleva, kde zdaleka není tak přínosný jako na druhé straně hřiště. Zpětným pohledem je až zarážející, proč se trenéři rozhodli hrát Juráska zleva a Olayinku zprava. Přirozenější pro oba hráče se jeví opačné strany. Za celý poločas se dostal jen k sedmi pokusům o přihrávky a z dvanácti soubojů vyhrál tři. Je třeba přiznat, že na křídlech má Slavia v těchto týdnech problémy, žádný z hráčů k dispozici nemá formu, kterou by si říkal o základní sestavu.

Stanislav Tecl - 4 - Proměnil penaltu, to je víc, než o sobě mohla říct v pozitivním směru drtivá většina hráčů Slavie. Jinak ale nebyl kdovíjak nebezpečný.

Tomáš Holeš není hodnocen, protože hrál příliš krátce. Pro Slavii je však dobrá zpráva, že se vrátil na hřiště a naznačil některé dobré věci. Při zranění Hromady by bylo hodně potřeba, aby proti Slovácku mohl už nastoupit v základní sestavě.

20. - Sobota 18. 02. 2023 18:00

Fortuna liga, 2022/2023
1 - 1
1 - 0
FK Teplice
FK Teplice

3. Vachoušek

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

74. Stanislav Tecl (pen)

Komentáře (200)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    cipisek246     před rokem 19.02.2023 12:57 |  
    7 7

    Tak toto je velmi přísné hodnocení. Já se pohyboval mezi 3-4, jen Kolářovi jsem dal 5 a Zafeirisovi 6. Pech ode mne měl 2. Ale na druhou stranu si myslím že není čas, alespoň pro nás, pro fanoušky, kreslit si vzdušné zámky.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Myšák     před rokem 19.02.2023 12:59 |  
    1 0

    Pane Bože, co to bylo???

  3. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    buran     před rokem 19.02.2023 13:06 |  
    25 0

    Hodnocení přísné ale odpovídající obrazu hry a výkonům hráčů. Upřímně něco tak hrozného jsem od nás už hodně, hodně dlouho neviděl!!! Vždyť Teplice hráli prakticky s B a hlavně snad poprvé v takové sestavě..

  4. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Myšák     před rokem 19.02.2023 13:06 |  
    13 2

    Jo, a hodnocení (podle mne) v naprostém pořádku!

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Slávista 51     před rokem 19.02.2023 13:10 |  
      2 1

      Ještě bych jednou ubral.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Myšák     před rokem 19.02.2023 13:55 |  
        0 0

        Prosím tě, jak je to možné? Takový skok dolů, Brazilci hráli, jako by je tam někdo nahnal za trest, neudrželi jsme chvíli míč, samá nepřesnost, alibismus a ještě jsme klidně mohli vyhrát! Jsem rád, že se tak netalo, alespoň bude (doufám) pořádný průvan a hoši si z toho vezmou ponaučení.

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          Slávista 51     před rokem 19.02.2023 14:39 |  
          0 7

          Jo, mohli.
          Ale to by Kolář, musel vyrazit tu střelu na roh a neprohrávali jsme, měl by to zase za 8 !

          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

            Arya     před rokem 19.02.2023 15:12 |  
            6 0

            Ta chyba opravdu nebyla Kolářova.

  5. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Ragnarok     před rokem 19.02.2023 13:17 |  
    6 11

    Drsné. Hronka bych zanesl do skupiny dvojkaru. Je nefotbalovy, neumí nacentrovat, neumí přejít 1 na 1. I proto je to pro nás nevhodný hráč. Je to bojovník a to je vše. Pro Evropu tím pádem k ničemu, protože nema žádnou nadstavbu a mezery v základních dovednostech. Pro od je mi záhadou, snad jen on sám ví, jak se vrátit. Extrém je Ševčík. Pokud si nerovná v hlavě priority a nezačne se chovat jako profesionál, tak neprodluzovat. Není možné napůl bydle 300 km od Prahy a zároveň být jakože profi fotbalista. Ke zdraví to nepřidá. Rybník nerybnik.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Edenjejenjeden     před rokem 19.02.2023 13:33 |  
      12 0

      Ragnare , tak já bych třeba Hronka nezatracoval , samozřejmě není to technik a nikdy nebude , ale měl by to být hráč právě pro takové "hnusné" zápasy , jako byl ten včera . Zatím bych mu dal ještě čas

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Ragnarok     před rokem 19.02.2023 14:38 |  
        1 0

        Já ho nezatracuji, v zápasech proti něm byl super nepříjemný. Ale to je ten problém. On hrál v prostředí, že se i poprat o body. My musíme bohužel ty body jít sebrat, ne se o ně přát s nejistý výsledkem. To samé v předkolech. Hronek je nejistota. Odbojuje to, jednou to stačí, podruhé ne. My potřebujeme hráče s větší pravděpodobností úspěchu, absolutního bodového zisku. Dna vítěze, ne bojovníka, který to tam jednou dorve a jednou ne. Hronek je prostě naprostý ideál pro Bohemians, Liberec, Teplice. I Slovácko chce od hráče víc. Netvrdím, že se nám nemůžou dlouhé auty hodit, ale je to málo.

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          Edenjejenjeden     před rokem 19.02.2023 14:43 |  
          3 0

          Máš v něčem určitě pravdu , ale já si na druhou stranu myslím , že takovej typologicky zcela odlišnej hráč od našich "technickejch skleněnek" , nám v kádru chyběl . Prostě někdo důraznej , bojovnej , co neuhne ze souboje ...

          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

            Papol     před rokem 19.02.2023 19:10 |  
            6 0

            Přesně, a to je Hronkova velká přednost. Každý tým potřebuje nejen technické hráče, ale také bojovníky. Vcera nakonec Hronek dost dobrý

            • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

              Edenjejenjeden     před rokem 19.02.2023 19:16 |  
              1 0

              Přesně tak Papole , v tý včerejší bídě byl jeden z mála hráčů , na kterém byla vidět snaha s výsledkem něco udělat

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      IJS     před rokem 19.02.2023 23:39 |  
      1 0

      Hronek je podobný typ fotbalisty jako Douděra. Oba mají viditelné technické nedostatky, které už neodstraní, ale mají v sobě bojovného ducha. Mě si např. Douděra získal tím, jak dokáže slavit naše úspěchy a hecovat diváky ( např. v derby! ). On je skutečně slávista! Naše liga není soutěž pro "drbaly" typu Ewertona a bohužel ani pro Christose.

  6. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Radek097 (přítel SN)     před rokem 19.02.2023 13:21 |  
    4 0

    Aktualizuji můj půlroku starý příspěvek k otáčení zápasů od sezóny 16/17.

    16/17 1-6-1 … 9b/24 … 37,5 % bodů … (v Dukla 2:1 - d Zlín 2:2, v Jihlava 1:1, v Teplice 2:2, d Bohemians 1:1, d sparta 1:1, d Jablonec 1:1 - v plzeň 1:3)
    17/18 3-1-5 … 10b/27 … 37 % bodů … (d Baník 2:1, d Sigma 3:1, d Karviná 3:2 - v sparta 3:3 - d Liberec 1:2, v plzeň 0:1, v Jihlava 0:1, d Zlín 1:2, d Jablonec 1:3)
    18/19 4-1-4 … 13b/27 … 48 % bodů … (d Zlín 3:1, v Opava 3:2, d Sigma 2:1, d Jablonec 2:1 - v sparta 2:2 - d Jablonec 0:2, v Baník 1:2, v plzeň 0:2, v Zlín 0:1)
    19/20 1-1-2 … 4b/12 … 33,3 % bodů … (d Příbram 3:1 - d sparta 1:1 - v Bohemians 0:1, v Slovácko 0:2)
    20/21 3-2-0 … 11b/15 … 73,3 % bodů … (d Sigma 3:1, v Slovácko 3:2, d Zlín 2:1 - v Pardubice 1:1, v Příbram 3:3)
    21/22 1-3-5 … 5b/27 … 18,5 % bodů … (v Bohemians 5:1 - v Karviná 3:3, v Budějovice 2:2, v Baník 3:3 - v sparta 0:1, d Karviná 0:1, v Liberec 0:1, v Hradec 3:4, d sparta 1:2)
    22/23 1-2-3 … 5b/18 … 27,8 % bodů … (v Bohemians 4:1 - v Slovácko 1:1, v Teplice 1:1 - v HK 0:1, v plzeň 0:3, v Sigma 0:2)
    *pozn. 100 % bodů = průměr 3b za zápas

    Doma 9-5-6 … 32b/60 … 53,3 % bodů
    Venku 5-11-14 … 26b/90 … 28,8 % bodů
    Celková bilance je 14-16-20 … 58/150 … 38,6 % bodů

    https://www.slavistickenoviny.cz/clanek/15199-Hradec-Kralove-Slavia-1-0#komentar-853339

  7. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Edenjejenjeden     před rokem 19.02.2023 13:29 |  
    15 0

    Nepamatuji tak mizerné hodnocení , ale víceméně souhlas , jak už zde někdo poznamenat "výkon bolel" . Odpustit se může leccos , ale rozhodně ne nedostatek bojovnosti . A ta tam včera rozhodně až na vyjímky (Tecl , Hronek , Zafeiris) nebyla . A třeba David Jurásek na podzim a (zatím) na jaře , to jsou dva úplně jiní hráči .

  8. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    ervin     před rokem 19.02.2023 13:31 |  
    2 0

    To to šlo rychle,tak přísný jsem nebyl, nějakého fotbalistu jsem tam našel ale chválit není za co.

  9. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Lantenac     před rokem 19.02.2023 13:54 |  
    16 0

    Jako pozitivum u Standy ještě vidím výbornou přihrávku na Hronka. Zafeirise bych hodnotil aspoň za 5, dost toho zkazil, ale chtěl pořád hrát, výbornou přihrávkou zařídil penaltu a byl i docela důrazný v soubojích, což nám jinak chybělo. Zdá se mi, že je to o i v 19 letech typ hráče, který do všeho jde naplno a není mu to u p...e.
    Modlím se v dlouhodobý návrat Holeše a uzdravení Oscara/Hromady. Strašně potřebujeme mít stabilní osu týmu, myslím, že už je to víc než 50 ligových zápasů, kdy naposledy nastoupila stejna sestava ve dvou zápasech po sobě...

  10. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    pehacko     před rokem 19.02.2023 13:54 |  
    8 5

    Vcera jsem byl nasranej a byl jsem proto nechat cely tym bezet z Teplic po stare a cestou je bicovat po zadech. Dneska ale to s chladnou hlavou vidim jako moc tezky zapas a nakonec remiza… Teplicím vyslo vse a nam nic. Mame vlastne strasne mlady tym a ty zkusene (holes, boril) nechal Jindra na lavicce. Pro vsechny je to cenná lekce, ze nejsme mistri sveta a ze bez bolesti a odvahy jit si pro ranu to nepujde. Hodnoceni je hodne prisne jako po prohre pet nula.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Myšák     před rokem 19.02.2023 14:03 |  
      5 0

      Hrozně mi vadí,že spousta lidí hrála, jako kdyby se jich to vůbec netýkalo. Podcenění???

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      damade     před rokem 19.02.2023 14:05 |  
      23 2

      "Pro vsechny je to cenná lekce, ze nejsme mistri sveta a ze bez bolesti a odvahy jit si pro ranu to nepujde."

      Ano, kdybychom ten zápas takhle odehráli v sezóně 2019/20, tak napíšu to stejný. Holt zápas blbec. Ale teď jsme v jiný situaci. Takových facek jsme v poslední době dostali šíleně moc. Jen za poslední rok - dvě prohry v Hradci, prohra v Liberci, příšernej výkon a remíza na Baníku, Kluž, Sivasspor, Olomouc, podzimní zápas v Plzni.
      Poučili jsme se?
      Ne. Sestava se furt točí jak kolotoč na Matějský. Ve středu zálohy máme padesátiletýho Traoreho, Provoda v příšerný formě a Schranze. Schranze, pomalý a netechnický křídlo, co vyniká jen zakončením a bojovností. Neni to špatnej hráč, to vůbec, ale bože, nemuže hrát na desítce.

      Včerejší improvizovaná sestava byla plná vyjukanejch poserů, nekopů co neuměj hrát z prvního dotyku a hráčů, co na to evidentně uplně serou. V druhym poločase to pak táhnul Zafrieis, což je přesně typ hráče, kterej má takový zápasy hrát od začátku. Jo a marodka se z nějakýho důvodu už zase plní strašně důležitejma hráčema. Kurva, je čtvrtý jarní kolo a my tam máme Hromadu, Masopusta, Ševčíka, Lingra, Oscara. Jak je tohle možný?

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        pehacko     před rokem 19.02.2023 14:12 |  
        5 1

        Protoze stavime tedy spise nestavime na sklenenkach a tim padem osa tymu neni… Provod, kdyby hral vedle sevcika a holese, tak by se treba chytil… ale vedle traoreho? To si proste vsude pozde a na nic nemas silu. Cela obrana nezkusena… a k tomu jeste bohorovny Santos co vypada, ze to ma u prdele. Dz zadne. Takze základy hliněné a s tim nejde hrat liga natoz o titul.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Lunaris     před rokem 19.02.2023 14:15 |  
        6 3

        "Včerejší improvizovaná sestava byla plná vyjukanejch poserů, nekopů, co neuměj hrát z prvního dotyku a hráčů, co na to evidentně uplně serou."
        Hustá hláška, cením.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        wimpy     před rokem 19.02.2023 14:23 |  
        3 0

        Masopust se potýká s nemocí, Lingr a Ševčík viróza. Pro to mám celkem pochopení, neb jsem už týden na antibiotikách. :-)

  11. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    damade     před rokem 19.02.2023 13:56 |  
    11 6

    Říkám to furt a řeknu to znova - bez technických hráčů, co dokážou hrát na jeden dotyk, kvalitně nacentrovat a vystřelit z dálky, tyhle zápasy nemůžeme zvládat. Všem bylo jasný, že Teplice zalezou do středního bloku a budou nás dostupovat jak o život. A trenéři tam pošlou Schranze na DESÍTKU (!!), Olayinku a Micka. Jak se maj tyhle nekopové dostat skrz teplickou urputnou obranu? V těhle zápasech potřebujem dostat na hřiště Zafeirise, Oscara, Masopusta, Ševčíka, Holeše. A i toho Ewertona. Vim, že vás všechny ty jeho výkony serou, mě taky. Ale takovej hráč potřebuje trošku důvěry a času, ne že ho po dvou nepovedenejch akcích stáhem v 40. minutě.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      domácí     před rokem 19.02.2023 14:23 |  
      8 7

      Obavam se,že Ewerton na Slavii nemá

  12. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    SKEP     před rokem 19.02.2023 14:37 |  
    10 3

    Zatím mně moc nepřesvědčil Ogbu. Chápu, že potřebuje čas na aklimatizaci, i proto jsem respektoval spartakiádu, kterou před týdnem nacvičoval s brněnským Hladíkem. Včera pro změnu předvedl dezorientaci a špatné vyhodnocení situace. A to ho školili
    junior Vachoušek, 30. letý ligový zelenáč Urbanec, exvlašimský Gning a Jediný slušný ligista Trubač.
    Od borce, jemuž je 23 let, média o něm hovoří v superlativech a data má jak Virgil, bych rozhodně nečekal výkony na úrovni dorostence Kričfalušiho.
    Ale věřím, že jeho výkony porostou v přímé úměrnosti s kvalitou protivníka. Včera by v Teplicích s přehledem vyhrál i náš pohárový soupeř Vyškov a Béčko by se ze Stínadel vracelo minimálně s bodem. Jsem přesvědčen, že v příštím kole již podá výkon odpovídající jeho pořizovací ceně. Pokud se ovšem nestane obětí rotace.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Ragnarok     před rokem 19.02.2023 14:44 |  
      0 6

      Mám obavu, že jeden z drahých příchodu se po včerejšku stane obětí tradiční rotace navždy. Má výhodu v tom, že ze svého bydliste bude v nové destinací pohodlné za 40 minut pouze po dálnici.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      japoko     před rokem 19.02.2023 18:45 |  
      2 11

      Vím že to zde není populární, ale ze všech těch Tarasů, Ogbú, Ousů, Maxů a nevím koho, se mi nejvíc zamlouval ten Tijani!

  13. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Cross     před rokem 19.02.2023 14:52 |  
    11 7

    V základu bylo sedm cizinců, bez (stejně marného) Schranze tedy šest. Z těch co mluví a rozumí česky, a hrají v poli, nikdo nebyl v pozici, aby to nějak řídil a hru do poločasu zvedl. Buď je jim kolem dvaceti, anebo zcela z formy. By mě zajímalo zdali ta naše osmahlá kavalerie vůbec tuší co se po nich v zápase chce.

    Dva body nám - při všî úctě - sebralo mužstvo, které momentálně na ligu nemá. Kdo ale viděl prvních šedesát minut pohárového zápasu ve Velvarech (prohrávali jsme v plné palbě 2-0), může se ještě divit? Jsou to spokojená a vymachrovaná děcka. Wifina, baby, sranda, BMW. Co víc čekat? Trpiš v pozápasovém rozhovoru vypadal docela zoufale. Vlastně přiznal, že do týmu hlavně bušili, aby zápas nepodcenil, a - takhle to dopadlo.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Radovan62 (přítel SN)     před rokem 19.02.2023 18:50 |  
      2 7

      Zlatá.slova,vidím to úplně stejně.Čim více cizinců tím více nedorozumění

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Cross     před rokem 20.02.2023 00:02 |  
        7 0

        Mi ani tak nejde o cizince jako takové, spíš mi jde o to zdali vědí co mají hrát a zdali rozumí o čem jsou předzápasové porady. Mluví s nimi vůbec někdo anglicky? Z toho možná - mimo jiné - vyplývají i ty mizerné standardky.
        Sestava se točí jak na kolotoči a smyslem už asi není být předním týmem ve střední Evropě, ale každý půlrok koupit a prodat 5-7 hráčů, dneska už mužstvům, které jsme před časem uměli porážet. Koňský trh, ať je zas půl roku na výplaty, jiný smysl to nemá. Kupuje se nekvalita, o níž se doufá, že z ní někdo vystřelí. A když se to stane, mizí hned v dáli. A kdyby se mohlo prodávat kazdy měsíc, tak to budeme dělat. Lazaři pochopitelně zůstávají. Provod nemůže jít hostovat, protože by nehrál ani ve Vlašimi. Ta stereotypní házená, co hrajeme proti zaparkovanèmu autobusu je už nesnesitelná. A beznadějná. Vlastně jsme opravdu dobře hráli od podzimu tak jeden poločas. Cesta odnikud nikam.

  14. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Ivan     před rokem 19.02.2023 14:56 |  
    4 3

    Říkám si bezprecedentně nízké hodnocení a on je to nový hodnotitel :-) Osobně jsem tam nějaké pěkné věci našel, třeba Zafeiris se mi vyloženě líbil a Standova přihrávka na Hronka do vápna byla moc hezká. Kdybychom ušmudlali 2 góly - kdyby Mick proměnil penaltu - tak je to pro mě vlastně stejný zápas jako Pardubice nebo Brno.

  15. góly v prvních minutách

    Petr74 (přítel SN)     před rokem 19.02.2023 15:09 |  
    7 2

    Nenapadá mě ani vzdáleně jiný tým na této úrovni, který by tak často dostával góly hned v prvních minutách...
    Je to koncentrací nebo přehnaným sebevědomím...?

    A poslední hráč Slávie, který dokázal někoho předběhnout je už pryč (Sor)

  16. Nákupy hráčů

    Mesiaš     před rokem 19.02.2023 15:13 |  
    10 21

    Takhle to vypadá když po odchodu Nezmara dostal Trpišovský volnou ruku k nákupu hráčů.

    • Re: Nákupy hráčů

      Arya     před rokem 19.02.2023 17:58 |  
      6 3

      Tohle už tady dlouho nebylo...

      • Re: Nákupy hráčů

        ElvisPresley     před rokem 19.02.2023 18:03 |  
        5 15

        MÁ NAPROSTO PRAVDU

        • Re: Nákupy hráčů

          El Greco     před rokem 20.02.2023 21:54 |  
          2 0

          To je známá věc, že pravda se na internetech pozná podle capslocku.

  17. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Radovan62 (přítel SN)     před rokem 19.02.2023 15:29 |  
    1 11

    Zlatá.slova,vidím to úplně stejně.Čim více cizinců tím více nedorozumění

  18. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Juventus turin     před rokem 19.02.2023 17:43 |  
    9 4

    Nejdůležitější zápas 20.kola nám vyšel na100%. Slovácko - Plzeň 2:0. Smekám, gratuluji, děkuji. Slavia zůstává na čele

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      jiras     před rokem 19.02.2023 18:54 |  
      15 2

      Nejdůležitější zápas je vždycky ten náš, sorry jako. Nevím, co je větší ostuda, rupnout se silným Slováckem nebo dojebat remízu s Teplicemi, při vší úctě tým co má spíš na druhou ligu. Taky teď za námi bude teplá parta jen o pět bodů a jsou zpět ve hře.

      Ale ten průser se dal čekat, vždycky když se o nás začne psát, jak je vše suprové, tak to grandiózně poděláme, nejlépe se slabým soupeřem.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Myšák     před rokem 20.02.2023 13:28 |  
        6 0

        Slovácko nás otestuje, kamaráde, potom teprve uvidíme, jak na tom doopravdy jsme!

  19. TAKŽE PODĚKOVÁNÍ na Slovácko

    Slávista 51     před rokem 19.02.2023 18:03 |  
    3 0

    a ukázka toho, co to je - potit krev/jezdit po prdeli !

    • Re: TAKŽE PODĚKOVÁNÍ na Slovácko

      Tacit     před rokem 19.02.2023 19:05 |  
      2 0

      V neděli v 15,00 se uvidí, co je to potit krev a jezdit po prdeli.
      V Teplicích o tom neměla většina slávistů ano potuchy.
      Chvíli před tím jsem se díval na bundesligu a asi jsem to neměl dělat.

  20. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    standa.e     před rokem 19.02.2023 18:13 |  
    13 0

    Na rovinu, ve kterém zápase by se neměl Trpišák bát nasadit ty, kteří běžně nehrají? Proti Slovácku? Plzni? Pokud k tomu započteme onu virozu a zranění... Tak mu tu úvodní sestavu vlastně ani nevyčítám.
    Naštěstí toho Plzeň nevyužila.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      jiras     před rokem 19.02.2023 19:01 |  
      1 7

      Taky mě to napadlo, ale trochu rozumu by do toho měl dát. Schranz na desítce? Prohodit Juráska s PO aby oba hráli prd? Naopak chápu Provoda (kdy jindy se má zkusit chytit) nebo Chytila (holt dvacetiletej kluk podělal první zápas za Slavii, to se stalo i zkušenějším). Van Buren by měl být prostě žolík, tak je nám nejužitečnější. Prostě Trpiš někdy vymýšlí fakt kokotiny. Na stavárně na to měli takové přirovnání - chtějí stavět mrakodrapy a základy mají na hnoji.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Radek097 (přítel SN)     před rokem 19.02.2023 19:20 |  
        1 2

        Jelikož Chytil ještě ve Slavii není, tak neměl co podělat. Myslel jsi Pecha.

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          jiras     před rokem 19.02.2023 20:56 |  
          1 0

          Pravdu díš, díky.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        standa.e     před rokem 19.02.2023 19:37 |  
        1 0

        S tím Matějem a Peterem souhlas. Vysvětluju si to ale tím, že chtěl mít na pravé straně někoho zkušenějšího, kdo dokáže hrábnout dozadu. Vlevo se mohl na Davida Juráska spolehnout spíš. Spíš mě v jednu chvíli ve druhé půlce zaujalo, že si prohodili strany stopeři - nácvik na dvojici O-O? Nebo lehké obavy z Igohových výletů?

        Prostě si nemyslím, že si ráno hodil Trpišovský kostkou a podle toho stavěl...

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          jiras     před rokem 19.02.2023 21:07 |  
          6 1

          Možná měl tuhle myšlenku, ale už minule bylo vidět, že to tam M. Juráskovi hrubě nesedí. Je mu 19, chtělo by mu trochu pomoct a ne mu to komplikovat, aby to zase neskončilo hostováním po půl roce, neb se čekalo víc...

          Ani já si nemyslím, že si hodil kostkou, spíš naopak - vymýšlel až přemyslel. Tohle cpaní hráčů na divné pozice vyjde snad jednou z pěti případů.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      _karlik_     před rokem 20.02.2023 14:51 |  
      1 0

      na rovinu, stando.e" proč by měl trenér stavět (na teplice) ty, co málo hrají (asi dobře ví, proč hrají jen málo nebo vůbec!) a nepostavit ty, kdo na to mají a jsou schopni i takovýhle zápas vyhrát? tvůj příspěvek dokazuje jediné - široký kádr, holé neštěstí.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        standa.e     před rokem 20.02.2023 15:27 |  
        0 0

        Zjednoduším to: Jak poznamenala nebo ne hráče reálně ta viróza nevíme. Zároveň obraz zápasu s Brnem také zajišťoval místo nanejvýš tak Kolářovi. Samozřejmě se snažíš hrát to nejlepší co máš - bohužel pak koukáš i na to, jak dotyčný najednou zapomněl hrát fotbal. Zároveň ale musíš obehrávat i ostatní hráče kádru. Aby nevypadli alespoň z té formy co mají, kdybys je najednou potřeboval, abys je případně vůbec mohl prodat, aby se ti nesežrala kabina.

        Úzký kádr je OK, pokud ti neodpochoduje zdraví (a karty a...) - třeba v KL jsme na to jasně dopláceli. Osobně souhlasím, že je náš kádr přebujelý.


        Komentář byl uživatelem upraven (20.02.2023 15:33) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          Radek097 (přítel SN)     před rokem 20.02.2023 17:19 |  
          0 0

          Jenže EKL má jiné podmínky na sestavení soupisky, to bychom mohli mít klidně 40člennou soupisku, ale pro EKL bychom mohli využít jen 20 z nich, protože neustále doplácíme na nedostatek odchovanců klubu.
          Ono je problém využít 25 hráčů do pole (nepočítám Hovorku a Kričfalušiho) u třech soutěží, my hrajeme jen dvě, resp. ligu a 1-3 zápasy v národním poháru. Během 17 týdnů nás čeká 20-22 zápasů + jedna reprezentační pauza. Rotovat hráče je nesmysl, protože při takovém počtu hráčů a zápasů nemáš šanci udržet všechny v herním tempu, natož dostat hráče do formy. Ideální je ustálit sestavu. Nejlepší by to bylo osekat na nějakých 17-18 hráčů, kteří budou hrát prim, ostatní holt budou na jaře dopočtu. Jednou za čas se dostanou na trávník, ale vytíženost budou mít spíše v B-týmu, který povedou k záchraně.
          (dle soupisky na Slavia.cz jsou rozděleni na br-ob-zá-út) Kolář - Oscar, D. Jurásek, Ogbu, Ousou, Santos - Douděra, Holeš, Hromada, Hronek, Lingr, Masopust, Olayinka, Ševčík, Zafeiris - Jurečka, Tecl, van Buren
          (zbylí hráči) Mandous, Stejskal - Bořil, Hovorka, Kacharaba, Kričfaluši - Ewerton, M. Jurásek, Pech, Provod, Traoré - Schranz

          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

            standa.e     před rokem 20.02.2023 21:45 |  
            0 0

            1) Já nerozporuji, že by mělo být hráčů méně a ustálená sestava. Ze sportovních i ekonomických důvodů.
            2) Příští rok chceme zase hrát Evropu. Z toho důvodu bude třeba zase kádr širší, jestli nebudeme chtít dopadnout jako Liberec, Slovácko atp. v lize (pokud se soustředí na Evropu, liga katastrofa), nebo naopak Plzeň v Evropě (v Evropě katastrofa, protože se soustředili na ligu, protože jdou pragmaticky po penězích a je větší šance vyhrát naši ligu než nad Barcelonou). Mám si to představovat tak, že budeme podepisovat hráče na půl roku, pak je zase pouštět a věřit v srdcařství a sehranost? Nedej bože, abychom na jaře v Evropě hráli jedno kolo - co pak s těmi hráči? Nerozporuji, že máme pod smlouvou nadmíru zbytečných hráčů. Ale prostě jsem názoru, že určité sportovní ambice s sebou logicky přinášejí další - nepříjemné - jevy.
            3) Ten příklad KL reagoval na otázku úzkého kádru. Kolega tvrdil, že široký kádr je zlo. Já poukazoval, že úzký kádr má také svá negativa - a je jedno, zda je úzký z administrativních důvodů (EKL) nebo proto že my chceme.
            4) Určitě bychom měli využít hráče Áčka k pomoci Béčku, ale neshodli se vloni všichni, že má B tým sloužit k růstu mladých a že ti někdy bojují víc a víc se naučí, než když přijdou frajeři z Áčka a vezmou to (v lepším případě) na sebe?

            • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

              Radek097 (přítel SN)     před rokem 20.02.2023 22:11 |  
              0 0

              Každý extrém je špatně a má své zápory, ale jde o nějaký balanc. Když se hraje evropská soutěž, očekával bych 23-24 hráčů do pole. Už těch 24 mi přijde hodně hraničních, ale dejme tomu. Bez poháru 20-21 je dostačující. My jsme na 26 bez Hovorky a Kričfalušiho.
              K bodu 4 - Rozhodně nedojde k tomu, že by na jaře mladíci nehráli, ale lepší je obětovat 2 místa za zápas někým zkušeným po dobu půlroku, než rok či déle mít B-tým v ČFL. Nezapomeň na jména jako Šmíd či Švec, co nastupovali vedle mladíků… takže to nikdy nestálo jen na náctiletých fotbalistech. Je dobře, že se B-tým tak brzo dostal do druhé ligy, byla by škoda, kdyby se po roce muselo jít zase o ligu níž. Vzniká taky menší kvalitativní rozestup mezi A-týmem a B, jelikož už tolik hráčů nepošleš hostovat jako tomu bylo v době, kdy B působilo v ČFL. Což je pro A-tým dobře a má kde brát v případu nouze. Kdyby B-tým byl v ČFL, tak by třeba Kričfaluši hostoval někde v druholigovém týmu, takhle může trénovat s A-týmem, hrát za B-tým a třeba pár minut dostane i za A.

  21. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    butters     před rokem 19.02.2023 18:25 |  
    20 1

    Hodnocení přísné, ale spravedlivé, pohyboval jsem se v podobných číslech, ode mě teda "výbornou" (dle školní stupnice) dostal bohužel i Mick, protože přestože herně byl aspoň na hranici 3 a 4, tak neproměněnou penaltu beru jako největší chybu, co může hráč v zápase udělat - plus minus na stejné úrovni se zaviněním gólu, ale tam je to většinou tak, že málokdy je gól výhradně chybou 1 hráče, u penalty je za to exekutor zodpovědný vždycky sám.

    U půlky hráčů mi přišlo, že jim je výsledek fuk, jestli se takový přístup bude opakovat, tak by jim mělo vedení sáhnout na prachy, nebo rovnou nakopat do spodní části zad.

    Hodně smutný je pohled na Provoda. Před zraněním nejlepší hráč ligy s potenciálem jít za 10 milionů eur do top 5 ligy, teď to vidím tak, že by měl být v hierarchii našich mnoha středních záložníků snad až na posledním místě. Až se bude v létě dělat další inventura kádru, doufám, že to trenérský štáb bude hodnotit bez emocí a bude měřit stejně všem hráčům - jak těm, s kterými mají "kamarádský" vztah, tak s těmi, kde je ten vztah na ose hráč-trenér výhradně "pracovní".

    Po každém takhle zpackaném zápase si říkáme, že nám snad ta facka pomůže, ale už těch facek bylo letos několik a stejně po pár zápasech přišla zase další. Pomohlo by mít na hřišti pár hráčů, kteří by těm ostatním "mámvpíčistům" vysvětlili, co znamená nosit tenhle dres.

    Zatím je to mezi námi a Plzní na jaře rvačka kriplů (jak by řekl Eric Cartman), tak doufám, že z toho nebudou těžit ti věčně třetí...

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Lennon80     před rokem 19.02.2023 20:09 |  
      9 1

      Sparta bohužel za mě momentálně z první trojky nejlepší forma, má teď relativně příznivý los a hraje s Plzni i s náma doma, pokud se rychle nedáme dohromady tak se bojím že se brzy dotáhne

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        bongor     před rokem 19.02.2023 22:52 |  
        0 4

        Na tu sraltu Ti řeknu jednu věc:Když si ze mne za bolševika dělali rudí srandu,že s nima prohráváme,moje odpověď byla:"Nevytahujte se,nejste nejlepší,ale z těch špatných jste nejméně špatní".To se po zhlédnutí Slavia-Teplice a plíseň-Slovácko přesně hodí na současný stav.Na komáry jsem se nedíval,vím že stejně uměj hovno,to se hned tak nezmění.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Balvan86     před rokem 20.02.2023 11:05 |  
        1 3

        Já bych zase tak nejančil. Ano, zápas v teplákách byl opravdu nepovedenej, slušně řečeno. Přesto se povedlo "udělat" aspoň bod. Na místě je opravdu i říci, že toto se nesmí už opakovat, jinak to bude průser. Ale když si to vezmu zpětně od úvodu jara, tak s těma z druhé strany a plísní jsme na tom pořád dobře a díky tomu i vedeme ligu. Následovně:
        1. Sralta 10 bodů skóre 14:4
        2. SKS 10 bodů skóre 10:2
        3. Plíseň 6 bodů skóre 6:6

        Tedy situace po tomto zápase není růžová, mohlo to být výrazně lepší, páč Teplice by pro nás neměli být těžkým soupeřem. Ale je potřeba si připomenout, že už jsme s nimi v nedávné minulosti na jejich půdě měli problémy, ztratili jsme tam body, a dokázali jsme to stejně k titulu otočit. Teď je potřeba se probrat, v kabině si zařvat a profackovat se a přejet Slovácko, který nám teď výrazně pomohlo. Pokud se toto podaří, tak věřím, že to realizák i tým nakopne a celou sezonu uděláme. Pravda, že derby budeme hrát na toaletné, nicméně za poslední léta se nám tam dařívávalo, takže to bych nebral jako minus. A Plíseň budeme mít doma, což bych bral jako možnost vendety a naložit jim děsnej kotel, aby se výhoda vzájemného zápasu překlopila na naší stranu. HOWGH


        Komentář byl uživatelem upraven (20.02.2023 11:41) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          _karlik_     před rokem 20.02.2023 14:57 |  
          0 0

          ano, s plísní i odpady budeme hrát (doufám) ještě s oběma dvakrát, čili půjde o 12 bodů. ideální by v tomto případě bylo, základní část vyhrát a hrát obě nadstavby doma. pokud by se to nepovedlo, viděl bych to na problém. venku (snad) zatím dobře nehrajeme a pokud by z těch utkání byly venku tři, mám obavu...

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          Radek097 (přítel SN)     před rokem 20.02.2023 17:25 |  
          1 0

          Ale když se podíváš na koho jsme narazili my a na koho ostatní, tak těch 10 bodů může působit jako málo.
          sparta - 5. Sigma, 9. MB, 6. Bohemians, 13. Jablonec
          Slavia - 13. Jablonec, 16. Pardubice, 11. Brno, 14. Teplice
          plzeň - 7. HK, 11. Brno, 12. ČB. 4. Slovácko
          A s 15. Zlínem jsme hráli poslední podzimní kolo, tedy s týmy ze chvostu tabulky (patřící do skupiny o udržení) se již letos pořádně ani neutkáme - proti 12. ČB hrajeme 22. kolo, tedy hned po zápasu se Slováckem.

          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

            Gordo     před rokem 20.02.2023 19:03 |  
            0 2

            Tady všíchni fnukaj,ale náskok před RB máme neustále stejný jako po podzimu. Chápu,že zápas proti TP nebyla žádná hitparáda,ale je to fotbal prostě to nešlo.Jindra jim v týdnu zvedne mandle a proti Slovácku to zase bude naše Slavia. Věřím tomu.

  22. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Marek3     před rokem 19.02.2023 18:45 |  
    14 1

    Stale se tady mluvi o chybejici ose muzstva a zaslouzene. Mnozstvi zmen je skutecne neuveritelne. Az se vrati Hromada tak bych dal Holese na stopera, Hromadu na 6 a Oscara na 8. Tenhle stred, spolu se spolehlivym golmanem a Juraskem/Douderou na beku (ikdyz to neni idealni) by uz mohlo jakousi kostru vytvorit. Pruser je ze zadny z nasich ofenzivnich hracu neni be forme (obcas MVB a Standa maji zajimave veci) tak bych se nebal dat Reckeho mladika na podhrot, pokud na to ma fyzicky. Do utoku Jurecku a dat mu skutecne duveru aby se rozehral. Ac ho mam rad tak MVB je fakt asi lepsi ma stridani.


    Komentář byl uživatelem upraven (19.02.2023 19:03) . Zobrazit původní komentář

  23. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    domácí     před rokem 19.02.2023 18:47 |  
    23 1

    Největší zmar, jsou naše standartky. Tak jalový je nemá nikdo. Zahráváme 50x za zápas a uplné h. Vždyť to se dá natrénovat, ne?

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Slávista 51     před rokem 19.02.2023 19:16 |  
      1 0

      Tak, snad trénují.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      mig52     před rokem 19.02.2023 19:40 |  
      6 1

      Za standardky odpovídá Kostl.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      IJS     před rokem 19.02.2023 23:58 |  
      9 0

      To by mě taky zajímalo, jak se připravuje Slavia na útočné standartky! Roh pro nás není žádná výhoda, protože je buď špatně kopnutý nebo naši hlavičkáři jsou moc opatrní! Naši hráči ve vápně Teplic jsou vyšší a urostlejší než jejich dorostenci, ale ohrožení branky žádné! Je smutné, že musíme vzpomínat na to, jak to kopali Nico, Stoch nebo i Sýkora...

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Lunaris     před rokem 20.02.2023 01:02 |  
        2 0

        Dobiáš říkal, že útočné standardky máme 6. nejlepší v lize. Pro srovnání Plzeň první, sparta druhá.

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          domácí     před rokem 24.02.2023 09:50 |  
          0 0

          Mě by zajímala procentuální úspěšnost. Že ze sta standartek dáme jeden gól , to ani nejde nedat vůbec nic

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Ferguss     před rokem 20.02.2023 08:05 |  
        4 0

        No oni i ty obrané. Pokaždé když k nám letí roh, tak trnu.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Myšák     před rokem 20.02.2023 13:43 |  
      0 0

      A co ten trestňák v Brně?

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        domácí     před rokem 24.02.2023 09:51 |  
        1 2

        Ewerton se ukop, náhoda

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          Myšák     před rokem 24.02.2023 13:06 |  
          0 0

          Pusť si to znovu a podívej se, co bylo před před samotným kopem. Proč se ta zeď rozestoupila?

          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

            domácí     před rokem 25.02.2023 18:58 |  
            1 1

            Nerad to říkám, ale pan Kestl by se měl podívat na spartu jak to cvičit

  24. TY za Stalinem,

    Slávista 51     před rokem 19.02.2023 18:57 |  
    1 2

    jsou teda herci/komedianti.

  25. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Dru Zeree     před rokem 19.02.2023 19:15 |  
    16 1

    Výkony většiny hráčů byly strašné. Co mě ale trošku děsí, je fakt, že si během týdne v jedné chvíli naši trenéři řekli, že by bylo fajn dát Provoda do základu. Ten kluk neodehrál za 10 měsíců jediný dobrý zápas. Nechápu jeho nasazování. Pro jeho i naše dobro měl jít na jaře hostovat.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Crispo     před rokem 20.02.2023 08:19 |  
      3 0

      A nebo jim Provod do toho středu "zbyl" po tý viróze.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      krumicek     před rokem 19.02.2023 20:04 |  
      7 0

      Zaujalo mě hodnocení Milana Škody: "Vyhodit. Hned."
      :DD

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Ivan     před rokem 19.02.2023 23:50 |  
        0 0

        "Kdyby ve Slavii skončil, tak si sešívaní jen pomohou." :D

  26. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    mig52     před rokem 19.02.2023 20:00 |  
    2 10

    Zdá se mně to nebo je to skutečnost, že šel Koli dolů s kvalitou rozehrávky nohama?

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      coogee     před rokem 19.02.2023 20:16 |  
      5 2

      Ano, zdá. Málokdy se totiž někdo "nabízel"!

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        mig52     před rokem 20.02.2023 07:01 |  
        3 1

        Jistě, i to může být klíčový důvod. Navíc, hrají - li v záloze Schranz, Lingr, Oli lze s úspěchem předpokládat, že jim balón nezůstane přilepen na kopačce a dobrá rozehra přijde vniveč.

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          El Greco     před rokem 20.02.2023 21:50 |  
          0 0

          Možná to nebylo vidět, ale v Teplicích foukalo a hřiště bylo zoraný, jak má v takové situaci brankář rozehrávat?

  27. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    guyincognito     před rokem 19.02.2023 20:27 |  
    13 18

    Tohle hodnocení je podle mě fakt úlet, tenhle zapas patří do škatulky “venkovní zápas na příšerném terénu v hrozném počasí, ve kterém se mažou rozdíly mezi týmy” - každý rok se takový zapas objeví (loni venku v Karviné, předloni venku v Teplicích a Příbrami, rok predtim na Bohemce) a v žádném z nich nebyli hráči takhle vyplísněni, a to ani když udělali rozhodující hrubku atd. Za mě by to chtělo trochu nadhledu.
    Například si položit otázku - opravdu hráči, které sledujeme už léta nastoupili tak špatně mentálně nastavení, že nedali ofenzivní přihrávku (viz kritika Olího), nebo je pravděpodobnější, že se ve vichru a na oraništi prostě prunikova přihrávka nebo driblink prostě udělat nedá a jediné co jde je cpát míče do vápna a čekat na odražené míče a když to vyjde tak super když ne tak se nedá nic moc co jiného dělat?
    Bije do očí například srovnání s loňským utkáním v Karviné, kde jsme dostali tři góly a stoperi dostali známky 6 a 5 nebo předloni s Příbramí, když jsme dostali taky tři, oba stoperi si dali vlastní gól a odešli “jen” se ctyrkami.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Crispo     před rokem 20.02.2023 08:16 |  
      2 8

      Souhlas, taky bych ten zápas zařadil do škatulky těch nepovedených z dob, kdy jsme s přehledem válcovali celou ligu. Že sestava nebyla trefena taky může znamenat, že vzhledem k viróze, trenéři moc jiných variant neměli. A vichr i terén už potom moc ovlivnit nejde. Po sérii tří chyb padne gól, rozhodčí toleruje zdržování, nedáš penaltu, a průser je na světě.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Myšák     před rokem 20.02.2023 14:07 |  
      8 1

      Hodnocení je podle mne správné. Hráči hráli bez zájmu : Teplice jsou slabý tým, chybí jim 8 hráčů základní sestavy, to se uhraje samo, a bác ho, průser! Tak že žádný terén, žádný vítr, to jsou alibistické kecy! Podcenění a hovno nasazení!!!

  28. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    donford     před rokem 19.02.2023 21:09 |  
    17 4

    Hodně přísné hodnocení a dost skeptické, takové nedávající ani naději. Přece jen tam záblesky alespoň na 5 byly. Na 6 jsem tam ale ani já nikoho neviděl.
    Slovácko ovšem bude po dnešku v euforii. Jak jen si Plzeňáky "starý" Petržela prováděl! A Sparta je zrovna dneska, myslím doslova dnešní den, asi nejlepší z celé ligy. Záleží jen a jen na nás, nedělat neustále hokusy pokusy se sestavou, vím, že množství až 30 hráčů k tomu svádí, ale takto nedáme mančaft dohromady nikdy, ale nasadit a preferovat tvrdou, bojovnou a pro úspěch se rvoucí kostru týmu. Nedělat soustředění v Portugalsku, jen aby si tam zahrálo naše áčko s béčkem. To jsme si mohli pozvat třeba Vlašim, Jihlavu nebo Vyškov a bylo by to užitečnější než tahle baga z tréninku. Ta nás nenaučí chodit do mlýnice a o tom dnešní velmi tvrdá česká liga je a ani zpracovávání standardek z rohů, jež jsou v našem podání přímo tristní. Takže rychle na zem a dřít a dřít!

  29. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    japhy     před rokem 19.02.2023 21:19 |  
    9 0

    Quelhar je přísnej, ale fér.
    Jako jediná možná varianta pro příští zápas mi snad přijde střed Holeš - Hronek - Zafeiris. + snad Ševa a Lingr. Pokud to Holeš dá.
    Což je teda poměrně vtipný, když si uvědomíme, jak jsme to ladili v přípravě.


    Komentář byl uživatelem upraven (19.02.2023 21:22) . Zobrazit původní komentář

  30. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Harvey     před rokem 19.02.2023 21:43 |  
    19 4

    Hroňa klidně šestku. S týmem je chvilku, přinesl do zápasu energii, podílel se na zisku dvou penalt. Kdyby si u pětky Mick splnil povinnost, tak Hroňa jen svým herním příspěvkem pomohl otočit prohraný mač. Lepší šestka, já bych mu teda fláknul horší sedmu jako kompenzaci za ty kecy od hloupé části slávistické obce na něj neoprávněné, chlap utkání. Díky Hroňas, že se rveš za Slavii, jen se už příště tref.

  31. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    jose01     před rokem 19.02.2023 21:59 |  
    13 1

    Po dlouhé době jsem se během druhé půle přestal dívat , ale nedalo mi to a po čase to zase zapnul. To že když potřebujeme ke konci vyrovnat nebo vyhrát a ani si nevytvoříme tlak, to už je klasika. Nemusíme všechno vyhrát, ale musí tam být vidět snaha, což u většiny celkem chybělo. Když ten zápas odmakáme, budeme mít šance a nevyhrajeme, ale zápas bude bavit, proč ne. Ale toto někoho bavilo? Bohužel venku celkem nic novýho.

  32. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    IJS     před rokem 19.02.2023 23:31 |  
    11 2

    Takhle drsné hodnocení Slavie jsem snad ještě neviděl! Přesně jsi vystihl mentální přínos obou Brazilců, kdy oba vypadají, že je to vlastně ani moc nezajímá! U Traorého bych dal 4. On byl 1. poločase jediný, kdo chtěl hrát a nebál si říci o míč. Že to nebyla žádná hitparáda, to je jiná věc. Asi i Ogbua bych hodnotil výše. On mi, jako jediný z obrany přidal, že něco ubrání... O Santosovi jsem po zápase s Brnem psal, aby nás nemile nepřekvapil a on to dokázal hned v následujícím zápase! Vůbec se mi nelíbil Oli, ale koho tam dát? Ewerton je hráč do zápasu, kdy se daří a je převaha, Matěj je teď tragický ( měl by mu to někdo z realizáku říci - není to druhý Hložek! ). Jsem přesvědčený, že Plavšič by byl dnes naše nejlepší křídlo a Tomič jasná pravá obrana!

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      rak (přítel SN)     před rokem 20.02.2023 01:04 |  
      6 1

      On to také většinou nehodnotil quelhar. Bylo to hrozné, první půle přímo tragická, ale také bych dával v průměru o trošičku víc. O Traorém jsem psal. Už bych ho nestavěl, rozhodně ne do základu, i když nebyl včera zrovna nejhorší. Ale ta celá záloha v první půli byla úplně nesmyslná. Petera bych také nestavěl, i když se přičinil o penaltu.
      Souhlas s Ewertonem. To ale neznamená ho odepisovat. Nico také rozhodně nebyl do zápasů, kde se mužstvu nedařilo, svezl se většinou s tím. Naopak Standa, Lingr, Holeš, Hromada, Hronek, jsou hráči, kteří můžou mužstvo vyhecovat. Hronkovi vyčítám neproměněnou šanci (vítězství by úplně změnilo tuto diskusi, sice bychom na výkon také nadávali, ale brali bychom tři body a tolik to asi nerozebírali). Jinak se mně Hronek ale docela líbil. Konečně Zafeiris také. Na to, že tady je pár dní. Potenciál velký. Tedy Olayinka je také typ bojovníka, ale teď se mně moc nelíbí, nepřejde hráče, dělá dost chyb.
      Jak říkal Jindra, každý by nejraději hrál celý zápas. Mick už ale mnohokrát ukázal, nejen letos, jak dokáže být důležitý, když přijde v průběhu zápasu. Je to pak skvělý faktor. Měl by tuto roli vzít. Soupeři se pak budou děsit chvíle, že přijde na hřiště :) a pro nás to bude nejpřínosnější.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      rfslavia     před rokem 20.02.2023 08:26 |  
      11 3

      a proc najednou stavi Mateje s Olim na opacnejch stranach, kdyz Matejovi to jde zprava a Oli hral vzdycky zleva...tohle je uplne postaveny na hlavu
      to sami Schranz, koncovej hrac a on s nim vytira podlahu jednou na pravym beku, podruhy na obou kridlech a nakonec ho postavi na podhrot
      naprosto stejne odepsal Talovierova, zacne ho stavet do zalohy, kde mu to nejde, ztrati formu a sebedomi a pak ho poslou na hostovacku
      dalsi pripad byl Mick, kteryho stavel na kridlo...
      jo povedlo se mu to u jedinyho hrace a to byl Holes

      nevim o zadnym top trenerovi, kterej by tohle s hracema provadel

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Radek097 (přítel SN)     před rokem 20.02.2023 09:12 |  
        0 1

        Provod ještě a i Oscar se mi na beku líbil.

  33. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Fitas     před rokem 20.02.2023 06:47 |  
    0 1

    Bohužel známka pro mužstvo 3.81 je nadhodnocena chybou hodnotícího. Mně z uveřejněných čísel vychází pouhých 2.533

  34. TAK Kolář 5, za

    Slávista 51     před rokem 20.02.2023 06:53 |  
    0 6

    ten gól, co dostal !

  35. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    rybarmirek     před rokem 20.02.2023 07:37 |  
    10 2

    Zdravím,něco tak strašného,co jsme předváděli v Teplicích,jsem snad zažil pouze před mnoha a mnoha lety,kdy jsme neměli zdaleka takové možnosti,jako dnes.Souhlasim s většinou názoru zde publikovaných.Muj krátký poznatek,Trenérský štáb se evidentně už poněkolikáté netrefil do sestavy,to je ale problém nabitého kádru!Oba Brazilci v sobotu strašní,že zahrají jeden s pěti zápasů,je nám ........Provod a Schranz po zranění,nepoužitelní a Pech,to se mi snad zdá.Jak zde někdo píše,líbil se mi Hronek,je to bojovník.Cil do dalších zápasů,ustálit sestavu a ať už konečně začne hrát Holeš!Nemám strach,zažil jsem už mnohé,jen bychom se měli vzpamatovat,dokud je čas a to nejen hráči!

  36. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Mijk     před rokem 20.02.2023 08:03 |  
    18 0

    Nevím, jestli to bylo jen tím, že nezachytil začátek toho souboje, ale dost mě vyděsilo, když kolem Pecha projel Urbanec jako na motorce.. Nechce se mi věřit, že bychom přivedli hráče s takhle výrazným rychlostním deficitem.. Ať už jsou jeho přednosti jakékoliv, tak v dnešním fotbale je to podle mě alfa i omega a měl jsem za to, že i základní požadavek pro angažmá..

  37. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    DF007     před rokem 20.02.2023 09:09 |  
    18 3

    Celkem oprávněně tady kritizujme naše hráče za výkon, který v Teplicích předvedli. Naloženo dostali v posledních dvou článcích na SN dost, tak zde nebudu opakovat něco, co už zaznělo. Mě poslední dobou začínají strašně vytáčet experimenty se sestavou, které vymýšlí trenérský tým, ať už to byl Pech v Pardubicích na 10 nebo Hronek na 6. V sobotu se to znovu zopakuje se Schranzem na 10 nebo přesunutím Provoda na levého stoperav tříobráncovém systému. Neustálé točení stoperskou dvojicí. My nemámě žádnou kostru, na kterou by se mohli nabalovat další. Po průseru v Olomouci trenér správně vsadil na bojovné typy hráčů (Hromada, Ling, Jurečka) a v Teplicích, kde se dalo očekávat, že domácí budou bojovat o holou prdel, tak nasadíme leklé ryby, Ewertona, Traoreho, Santose, když za ně máme náhradu. Kvůli Ewertonovi přesuneme Olayinku na pozici, která mu nesvědčí, tedy na pravou stranu, naopak když chceme oživit hru, tak Matěje Juráska dáme vlevo, když nejlepší výkony zatím předvedl vpravo.
    Jak píšu, základem je vytvořit kostru týmu, na kterou poté nabalovat další a další korálky. Nelze si myslet, že můžu poslat na hřiště 11 hráčů a je jedno na jakou pozici. Automatismy, které hráči na jednotlivých pozicích mají, jim poté scházejí. Změnu pozice je možné udělat na jedné pozici v sestavě, ale udělat jich 5 je hazard. Tím nijak nechci snižovat vinu za katastrofální výkon z hráčů, ale jestli ono to nemá své podhoubí už při tvorbě sestavy. Je zřejmé, že máme nejlepšího trenéra v lize, ale někdy je těch experimentů prostě moc.

  38. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před rokem 20.02.2023 09:29 |  
    41 2

    Přeji Vám všem hezké ráno a koukám se na svůj šálek s kávou..... ale ta za to nemůže, takže je dobrá.
    Děkuji za Quelharovo hodnocení a nemám co bych dodal. Dobrá práce příteli.
    Tímto chci také popřát Alanorovi brzké uzdravení a Kájovi Jandourků taky:-))).
    Pokud mohu sám za sebe říci, tak se cítím výkonem, působením hráčů na hřišti a tím, jak realizační tým vůbec nepřipravil mužstvo k zápasu, podveden a strašně zklamán.
    Tohle jestli má být připravené mužstvo k boji o titul, tak to mám tedy, alespoň za sebe, opravdu docela "bobky".
    Většina hráčů je z formy, nevíme co máme hrát (Teplice to věděli naopak velmi přesně) a pokud mohu dát dohromady pocit ze všech zatím odehraných jarních ligových zápasů, tak jsme kvalitně odehráli asi 30 minut proti Jablonci, v Pardubicích asi 15 minut, proti Brnu cca 30 minut a proti Teplicím nic. Takže ze šesti poločasů byl odpovídající jeden poločas a kousek.
    Je hezké, že mi trenér Trpišovský řekne, co všechno bylo špatně a kde a v čem jsme dělali chyby.
    Ale nedozvěděl jsem se, co jsme vlastně chtěli a měli hrát?
    Nejen , že jsme nikoho neuběhali, že jsme nikoho pořádně nepresovali, ale my jsme v útočné a přechodové fázi byli doslova prázdní.
    Hrajeme průměrný, nenápaditý a upachtěný fotbal a to je na pováženou.
    Kdybych nebyl slávistou a ten svůj klub nemiloval, tak bych asi propadl malověrnosti a pochybám.
    I proto jsem výše uvedl, že se cítím být podveden celým týmem včetně trenérů.
    Vůbec se nedivím p. Tvrdíkovi, že to cítil úplně stejně a hodně špatně to rozdýchává.
    Tři zápasy nám ( někdy i s odřenýma ušima) přinesly 9 bodů.
    Ale ucho se u džbánu utrhlo a buďme rádi za alespoň bod z posledního zápasu, i když mám pocit, že jsme si ho moc nezasloužili.
    Víte, nejsem žádný expert na fotbal a to že jsem ho hrál 40 let neznamená, že bych mu rozuměl.
    Ale poznám, když je něco špatně a neladí to. A nám to teď opravdu moc neladí.
    Víra, pokora a poctivá práce na hřišti, to by měli být naše základní atributy.
    A to je to, co musí každý hráč i trenér mužstva tomu beze zbytku i dát.
    A to jsem v Teplicích postrádal.
    Zní to trochu více pesimisticky:-(( ?
    Ano, někteří z Vás namítnou, že jsme první, že máme nejvíce nastřílených branek, že máme v procentech nejvíce držení míče, nejvíce střel a že to nevidí nijak špatně. V pořádku a klidně mě za můj názor kritizujte.
    Asi mám po pradědovi a i dědovi takový ten obyčejný selský (mlynářský) pohled na celou tuto současnou situaci.
    Jen si myslím, že než se nějak poškodí a nebo přímo rozbijí vantroky, je lepší je opravit hned, než to opravdu prdne.
    Omlouvám se za svou úvahu.
    S úctou k Vám
    Sokrates55


    Komentář byl uživatelem upraven (20.02.2023 09:31) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      donford     před rokem 20.02.2023 12:33 |  
      12 1

      Jsem moc rád, Sokrate, že to vidím jako ty. Ano, v Teplicích naše vantroky ne jen kapaly, ale přímo tekly. A také by se mohly rozlomit a celý mlýn (naše mužstvo) by se zastavil. Hodně mě štve, že pořád zkoušíme, probíráme se a přehazujeme mezi skoro 30 hráči, zatím co jiná mužstva hrají. Plzeň třeba těžkopádně, ale skoro na maximu možností svých hráčů, i když u Sýkory vidím ještě velké rezervy a Sparta, tak jak jsem ji včera viděl v TV, ta je teď v lehkosti hry a bohužel s vycizelovanou obranou na tom lépe.
      Správně může každý namítnout, co je nám tady do nějaké Plzně či Sparty, nás zajímá Slavia, ale to jsou naši největší soupeři a Sparta je momentálně v obraně a na křídlech lepší. Takže velké varování pro nás.
      Kéž bychom už měli ustálenou sestavu! My stále hledáme, zkoušíme, variujeme, ale už začne letošní páté kolo a na trávníku jsme bezradní a upřímně, i slabí. Výkony proti Pardubicím, Brnu a Teplicím, to byly křeče, nesourodost, najednou nesehranost, zmatek z hráčů na mě působil pocit, už abychom to dneska měli za sebou. Musíme se chytit, nasadit bojovníky a rváče, žádné kytičky a zmatkáře a převálcovat Slovácko. Pak můžeme na jasném vítězství a sebevědomí stavět dál. Snad nám také tribuny pomůžou.


      Komentář byl uživatelem upraven (20.02.2023 12:34) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Myšák     před rokem 20.02.2023 14:27 |  
      3 0

      Slovácko nás odhalí, potom budeme přesně vědět, na čem jsme!

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      davy     před rokem 20.02.2023 15:13 |  
      3 0

      Když už to mělo přijít, tak to přišlo v ideální čas. Jednak realizák teď opravdu nic nepodcení (navíc by mohla ustoupit ta viróza, jejíž vliv nelze opomenout) a jednak Slovácko může po posledním kole poněkud létat v oblacích. Mimochodem plzeňský trenér je s výkonem svých svěřenců celkem spokojen, takže jim přeju co nejvíc podobných zápasů. :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      mig52     před rokem 20.02.2023 17:01 |  
      2 1

      Sokrate, nepodceňuj se. Pokud někdo hrál 40 let fotbal, tak mu určitě, veden selským rozumem, rozumí! Ono to zas není talová věda a myslím, že pro mnohé věci, týkající se fotbalu, fakt není potřeba mít papír o ukončení trenérského kurzu. Já už nemám sílu se tímto utkáním zabývat. Ale protože z prozatímních zápasů jsme odehráli slušně snad půlhodinový úsek, si kladu otázku, co všichni dělali v Portugalsku na herním soustředění??!! Co tam nacvičovali? Kdo to ví, odpoví?:(((

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Sokrates55 (přítel SN)     před rokem 20.02.2023 18:24 |  
      0 0

      Omlouvám se, ale neumím počítat. Ne ze šesti poločasů, ale z osmi poločasů.
      Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      bbslavia     před rokem 20.02.2023 19:24 |  
      3 1

      Care Amico,
      jsem rád, že vidíš to, co jsi dlouho neviděl.Ten problém není zápas s Teplicemi, ten problém je dlouhodobá nekoncepce od zbytečných posil, nefunkční hry a naprosté chaotičnosti realizačního týmu.Pokud nedojde k potřebným změnám, tak nemáme šanci navázat na dřívější úspěchy.Neporazit B tým Teplic, být horší proti Pardubicím, to je prostě ostuda.Hra a tým se jen zhoršuje a jde do průměru v lize.Není možné hrát průměrně, ale mít rozpočet jako spodek bundesligy.Hráči si musí peníze zasloužit za kvalitu.To samé realizační tým.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        mig52     před rokem 21.02.2023 06:37 |  
        2 1

        Si říkám, jestli té "vědecké" práce v přípravě není až moc. Samý tester, hodiny sledování videa, kde po čase začne pálit prdel i v pohodlném křesílku a hráči se přestávají soustředit a myšlenkami jsou na hřišti s balónem. Tedy v tom lepším případě. :)) Zda by to nechtělo, aby si v dané situaci sedlo vedení týmu a určilo jasnou osu týmu zákl.sestavy, rozseklo, kdo stabilně bude hrát pravého beka a na stoperech, atd., přesto, že občas se chybička vloudí, netočit to furt jako na kolotoči a to vzhledem k současnému zdravotnímu stavu kádru. A víc než v učebně drilovat hru na hřišti. Tady bych vidět cestu k bývalé formě a výkonům.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      buran     před rokem 20.02.2023 20:30 |  
      1 0

      Zamrzí to ,ale bohužel se vším souhlas...

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Sokrates55 (přítel SN)     před rokem 21.02.2023 11:05 |  
        1 0

        A protože už nemohu opravit svůj napsaný text, tak se Vám všem omlouvám za tu hrůznou hrubku ve větě, že:" měli !!!! :-((( být naše základní atributy. Asi to je tím smutkem, který jsem pořád ještě nerozdýchal:-(((
        S úctou k Vám
        Sokrates55

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          dm52     před rokem 22.02.2023 12:05 |  
          1 0

          Když tak na misku svych "hříchů" přihoď ještě Teplice věděli. ;-)
          Ale to píšu jenom pro odlehčení situace. Já kolikrát vyplodim daleko větší prasárny. Přeji spoustu inspirace do dalšího psaní.

          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

            Sokrates55 (přítel SN)     před rokem 22.02.2023 13:57 |  
            2 1

            Díky moc příteli a asi si půjdu snad hodit mašly:-)) - prosím píšu schválně tvrdé y , abych to umocnil:)).
            To jsem tedy byl po těch Teplicích opravdu ve formě:-((.
            Ještě jednou se za ten kopec hrubek omlouvám.
            Sokrates55

            • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

              dm52     před rokem 23.02.2023 12:37 |  
              0 1

              Netřeba se omlouvat. Chybička se občas vloudí. V dnešní době psaného slova, hlavně v internetových diskuzích, jsou tvé příspěvky jako zjevení z jiného světa. Slova do vět poskládána tak, že je vše na první přečtení jasné a čtenář/ka nemusí dlouho bádat, co tím chtěl autor vlastně říct. To jen tak na okraj. Howg.

  39. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    cvočkař Danda     před rokem 20.02.2023 09:37 |  
    11 7

    Zdravím všechny skeptiky a potenciální trenéry! Před časem tady někdo psal o tom,že hrál 3.ligu Hanspaulka.Ja jsem hrál Hanspaulku 4 roky,3.celkově2.místo za klub zakladatele Jirky Sedláčka SPM,nenapadlo by mne hodnotit a kritizovat hráče a trenéry ve velkém fotbale.Je jasné,že zápas v teplákách"se nám nepovedl jak herně,tak výsledkově.
    Ráz celému utkání určil hloupý gól(vypíchnutý balón v souboji přímo do běhu hráči protivníka)V1.púli jsme hráli proti vichřici.která se po poločase zmírnila.Šsnce na otočení výsledku jsme si vypracovali,bohužel ale neproměnili.
    Nechci se tady zastávat trenérů ani hráčů,ale měli bychom i při nepovedeném zápase s pokorou přijmout výsledek a neztrácet víru v naši SLÁVII.Příští neděli na tribunách Edenu a ať je Vás slišet


    Komentář byl uživatelem upraven (20.02.2023 09:39) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      cvočkař Danda     před rokem 20.02.2023 09:40 |  
      2 0

      Omlouvám se za překlep!

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      SKEP     před rokem 20.02.2023 09:54 |  
      4 6

      Fotbal je všude stejný, kope se do kulatého balónu, mělo by se u toho běhat a po zápase se jde na pívo.
      Kdyby nám ve 3. Hanspaulce vázla komunikace podobně jako zadním řadám Slávie v Teplicích, tak bych ji tak dlouho nehrál, poněvadž bychom okamžitě spadli do čtyřky.
      A že jsme hráli proti větru? Když kapitán rajzuje do Bělehradu místo aby doma cvičil los, budeme hrát vždy proti větru. Správný kapitán losování vyhraje a vybere si okamžitou výhodu. Alespoň ta to činil náš kapitán!


      Komentář byl uživatelem upraven (20.02.2023 09:56) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      koudys2 (přítel SN)     před rokem 20.02.2023 14:50 |  
      3 0

      Za sebe říkám, že v ní víru neztrácím. Pro mě navždy to bude klub číslo jedna, který bezmezně miluju a budu při něm stát v časech dobrých a zlých. Ale výsledek 1:1 a co je pro mě ještě více bolestivější - předvedená hra - z doslova tragických Teplic je pro mě neakceptovatelná a obrovským zklamáním. Když jsme se topili v dluzích a Milan Škodů hrál na stoperovi, tak člověk podobné výkony alespoň částečně pochopil. Ale v současné situaci to osobně teda nedávám:)

  40. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Ferguss     před rokem 20.02.2023 10:09 |  
    9 0

    Já to vidím tak, že potřebujeme především ustálit obranu. Nevzpomínám se na jediné 2 zápasy po sobě, kdy hrála obranná čtyřka ve stejném složení (tím neříkám, že se to nestalo). Pak chybí automatismy, komunikace a kromě chyb vzadu to vede ve zpomalení rozehrávky a celkově výstavbě hry. Pokud hráči v záloze ví že vzadu je spolehlivá obrana, která je schopná uhasit případnou ztrátu, je snadnější risknout kličku nebo průnikovou přihrávku. Ale když je vzadu plašan a salámista a napravo kdo jde zrovna kolem, to se pak hraje blbě.

  41. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    houston (přítel SN)     před rokem 20.02.2023 10:14 |  
    0 3

    Nedrží se ještě teď Alanor za hlavu, jak přísně vystavil vysvědčení místo něj quelhar ? Byla to opravdu všeobecná haluz a rákoskou si všichni dostat zaslouží, ale snad se z toho chlapci poučí. Co nám taky zbývá a navíc v neděli na třicátníky ze Slovácka. To bude šichta...


    Komentář byl uživatelem upraven (20.02.2023 10:14) . Zobrazit původní komentář

  42. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Taky     před rokem 20.02.2023 10:35 |  
    2 5

    Qelhare, vejš! :-)

    Slovní hodnocení je excelentně napsaný, ale ty známky jsou o stupínek níž, než to vidím já.
    Je ale fakt, že manželka se synem se mi smáli, že mě u bedny ještě takhle sprostýho neslyšeli... :-)
    Snad je to pro náš tým facka v pravou chvíli a ještě se sladkou tečkou v podobě navýšení náskoku na Plzeň. Klidně to může bejt zlatej titulovej bodíček...
    Těším se na zápas se Slováckem, bude to mít náboj jako kráva. Slovácko nedostalo 4 zápasy gól, my musíme urvat 3 body a otazníků v sestavě bude požehnaně.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Slávista 51     před rokem 20.02.2023 11:15 |  
      1 0

      ZŘEJMĚ JEDEN Z ROZHODUJÍCÍCH,
      na cestě k titulu i o tom, jak tedy na tom Slavia ( hráči ) je !

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        rak (přítel SN)     před rokem 20.02.2023 11:24 |  
        6 0

        Jeden z ... Důležitá samozřejmě bude Plzeň doma. To chce vyhrát A pak i na Spartě, kde by to chtělo neprohrát. Sparta docela jede. Potřebovala by uzemnit. Z každého zápasu je to ale o tři body. Jinak už bych rád Teplice hodil za hlavu. Škoda, že musíme čekat až do neděle.

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          Slávista 51     před rokem 20.02.2023 12:44 |  
          5 0

          Tak Sparta, by měla dostat v derby - přes čumák !

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          žbl68     před rokem 20.02.2023 12:54 |  
          3 0

          nejtežší soupeři v lize jsou ti ze suterenu - ale mistr musí zvládnout vše - ted se uklidnit, porazit slovacko min. o 2 goly a začít pilovat venkovní zápasy ...

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      krumicek     před rokem 20.02.2023 11:44 |  
      28 2


      Hele a proč my pořád potřebujeme nějaký "facky"? Po každým propadáku se tu píše, že to byla užitečná nebo potřebná facka, která nás snad probere. Karviná, Liberec, Hradec, Hradec, Sivaspor, Kluž, Olomouc, Teplice... není toho už nějak moc? To jako máme plnej tým dementů, kteří si opakovaně myslí, že se outsider porazí sám, a zároveň máme v realizáku amatéry, kteří si to myslí taky a nedokážou tým patřičně připravit a nahecovat? A je tudíž potřeba je jednou za 1-2 měsíce probrat fackou, po který zase pár zápasů nikoho nepodceníme a takhle to jde furt dokola? Ano, výkon byl hroznej, ale mně se nechce věřit, že to bylo podceněním nebo špatným přístupem, protože to by po všech těch kiksech s outsidery už fakt bylo na Chocholouška.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        japhy     před rokem 20.02.2023 11:49 |  
        12 1

        Nevím, jestli plnej tým dementů, ale podívej se třeba na Ousoua. Ten se pořád z něčeho poučuje a pak ti už se žlutou vběhne do hry bez pokynu rozhodčího. A to píšu jako jeho Fanda s výhradami.

  43. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    samop     před rokem 20.02.2023 10:57 |  
    1 2

    Hodnotit budu po přečtení

  44. .

    japhy     před rokem 20.02.2023 11:46 |  
    10 1

    O přílišné rotaci a s tím související absenci kostry jsem psal už loni, palce ovšem mluvily proti. Je ale fakt, že do příspěvku obvykle natahám víc věcí, tak bůhví, za co to bylo :)
    Když se podívám do historie na zákl. jedenáctky, jak šly po sobě, vidím dlouhé sloupce stálic - Souček, Holeš, Provod, Olie, Hušbauer, Maso, Stanciu, Sima. Jistěže nehráli pořád spolu, ale prostě každej post v záloze měl svoji takovou jistotu někdy v průběhu sezony.
    Loni se to už dost zhoršilo, kdy takhle zůstávali jen Holeš, Stanciu a Olie. Pak odešel Stanciu a bylo.
    No, a letošní sezona to dorazila úplně, kdy to vypadá, že JiT si po vzoru KJ přetáhl přípravu do sezony. Hodně do sezony, když se záloha ustálila až v Derby 23.10., 3 měsíce po startu ligy! A to ještě spíš z donucení.
    Já vím, objektivní důvody a tak, navíc jsme pořád nahoře. Stojím si ale za tím, že spoustu změn se dělalo "jen pro změnu samotnou", a že nás tohle chování dožene, až to půjde z tlustejch do tenkejch. Viz letošní pohárová Evropa.

  45. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Lagavulin16     před rokem 20.02.2023 12:18 |  
    18 0

    Na jaře nám zatím nefunguje střed hřiště a od toho se odráží všechny naše problémy. Nikdo ze střeďáků nemá formu a někteří, jako třeba Provod, nehrají ani svůj podprůměr. To je za mě hlavní problém všech zápasů, ve středu hřiště prohráváme souboje, nemáme pohyb, střeďáci nezajišťujou dostatečně stopery a ti pak musej hrát hrozně často 1v1 a 2v2, což z nich dělá často na první pohled šašky. Vzpomeňte si, když hrál Souček, Holeš v dobré formě. Ti kluci často vyhrajou první balon co letí ke stoperům, zajistí stopera když vystoupí . Traoré tu 6ku bohužel nezvládne, protože to jednoduše neuběhá. Je to vlastně vtipný, protože na středu zálohy máme největší přetlak :D

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      rak (přítel SN)     před rokem 20.02.2023 12:54 |  
      12 0

      Přesně. Také to vidím teď jako největší problém. Věřím, že dozadu se to zlepší nasazením 1-2 z trojice Holeš (nedával bych na stopera, těch máme dost), Hromada, Oscar. Dopředu pak by těch alternativ mělo být víc - Zafeiris, Ševčík, Ewerton, Lingr, Hronek i další, podle typu zápasu. Já bych zase nenapadal tolik tu rotaci. Pořád se píše, jakou výhodou je pro nás silná lavička a my bychom se toho zbavovali? Horší je měnění těch postů. Také doufám, že několik hráčů půjde občas za béčko - vytížení, pomoc béčku.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      japhy     před rokem 20.02.2023 13:54 |  
      11 2

      Taky proto už Traorého víc jak rok nedáváme na DZ. O to víc šokující je, že když ti Brno ukáže, že to není úplně oukej, a to tam s ním byli Ševa s Lingrem, tak ho tam nechaj znova a navíc s pomalejšími Provodem a Schranzem.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        fleder     před rokem 20.02.2023 17:17 |  
        4 0

        Máš naprosto pravdu. ALE. Kdo tam tedy na DZ měl hrát z kluků, co byli připravení?
        Momentální hráč č.1 Hromada vypadl, protože nemoc. Hráč č.2, původně č.1 Holeš je po zranění, sice nastoupil, ale JT si nejspíš vyhodnotil, že na celý zápas to ještě není. Zvlášt na trávníku v Teplicích...
        Poslední backup je tedy Ibra Traoré.

        Kluky před ním, /Provoda a Schranze/ neřeším, opět to by asi nebyla dvojice, co by nastoupila, kdyby nebyla ta viroza..
        Jak je vidět, on ten kádr paradoxně moc široký být nemusí.

  46. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    p!erreCORE     před rokem 20.02.2023 12:56 |  
    9 1

    Je to hodnocení tak trochu z prdele, ale co čekat po takovým výkonu. My se na výjezd těšili od rozlosování a byli sme pěkně votrávený.
    Hráči, kteří podle mně hráli aspoň se snahou a zápalem, i když se jim ne všechno podařilo, jsou:

    Ogbu, který i když udělal chyby, tak několikrát napravoval Santosovy chyby, pěkně mu vyčinil, snažil se rozehrávat a bořil šance v zárodku, hecoval a snažil se.
    Tecl, který kromě penalty bojoval a snažil se, fakt makal.
    Zafeiris se jako jediný snažil něco vymyslet a ukázal, že může být platným hráčem.

    viděl bych to: Tecl, Zafeiris, Hronek, Ogbu - 5
    jinak fakt nic moc :/


    Komentář byl uživatelem upraven (20.02.2023 12:58) . Zobrazit původní komentář

  47. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    ctute     před rokem 20.02.2023 13:19 |  
    14 5

    tak bohužel..podle současné formy nemáme jednu srovnatelnou řadu se Spartou..mužstvo rozházené a řáda hráču bez formy,kde nás nejvíce dnes tlačí bota je středová řada, dříve naše chlouba..a její složení a hra..Provod, Schranz , Evrton , Olayinka a Traoré budí rozpaky..nedali skoro jedinou kloudnou přihrávku, natož néco fotbalového vymyslet, není to kreativní řada na jakou jsme byli zvyklí a kde vznikala naše dominace..nechc strašit , ale jaro bude ještě zajímavé

  48. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Pedro50     před rokem 20.02.2023 13:21 |  
    13 1

    Pořád je to kulatý a neznamená, že nemůžeme ztratit v Teplicích. Co mě znepokojuje je hra kterou předvádí Provod, Santos, Pech .... A to opakovaně.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      koudys2 (přítel SN)     před rokem 20.02.2023 15:02 |  
      8 1

      Nejhorší je, že to není jenom o nich. Douděra, oba Juráskové, Lingr, Ševčík, Olayinka a další, ti všichni hrajou pod průměrem svých možností. Vždy jsme se pyšnili tím, že jsme po soustředění první zápas / dva měli těžší nohy a pak jsme všechny smetli z povrchu zemského. Nyní je ten trend téměř až šokově opačný ..

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      jiras     před rokem 20.02.2023 15:19 |  
      10 2

      Co máte všichni s tím Pechem? Dvacetiletý kluk co přišel v zimě se podělal trémou z prvního zápasu za Slavii, stane se. Jeden zápas nedělá hvězdu ani lůzra. Za mě nepatří do skupiny jako Santos, Ewerton, Provod, Douděra, Traoré a další, kteří to mají když ne táhnout, tak aspoň mít nějaký ligový nadstandard.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        lassiter     před rokem 20.02.2023 17:28 |  
        10 0

        To je pravda. Na druhou stranu mě celkem nemile zaujalo jeho rychlostní vybavení, a to nejenom směrem dozadu od Urbance, ale i v jednom momentu, kdy to dostal po lajně dopředu u vápna a hostující bek mu dal na deseti metrech metr a půl...

  49. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Taky     před rokem 20.02.2023 14:06 |  
    1 4

    Ve Sportoblesku dostal M. Jurásek 7 a Olayinka dokonce 8... :-)

  50. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Marek3     před rokem 20.02.2023 14:34 |  
    7 7

    Zacinam MIT pocit ze nas kadr potrebuje vetsi prestavbu aby byl opet konkurence schopny v Evropskych soutezich. Lonske druhe misto sem prekousl protoze jsem mel dojem ze se snazime prebudovat kadr a plnohodnotne nahradit hvezdy jako Stanciu, Sima, Kuchta, Kudela nebo Bah. Muj dojem byl mylny a letos vidime stale vysoce nepresvedcive vykony jak v lize tak v poharech. Stale nemame rovnocenne nastupce za Sevcika, Stancia, Kuchty, Baha, Masopusta, nebo stopery. Individualni forma nasich hracu je zalostna (snad krome Kolare) a tym ma obrovsky problemy se sehranosti a absenci jakychkoliv automatismu. Tym je stale postaven na hracich kteri jsou casto zraneni (Maso, Holes, Seva), na hracich kteri uplne nezapadaji do nasi herni koncepce (Lingr,Ewerton, Jurecka), nebo hracich kteri uz jsou (u nas) herne za zenitem (Standa, Ibra, Olayinka). A to ani nemluvim o hracich kteri hraji mimo sve pozice - chudak Schranz hral v utoku snad trikrat. Kadr za mne potrebuje dale nutne omladit a sance musi but dana mladsim hracu I za cenu urcitych dilcich neuspechu, nebo se budeme takhle motat dalsi roky bez nadeje na nejake uspechy treba Jen postup do El. Nakup noveho stopera byl krok dobrym smerem, stejne tak jako prichod Reckeho mladika a v lete Chytila. Fakt uz nevidim jak by nam mohli urciti hraci dale pomoci a tak bych se nebal nekolika odchodu. Zacal bych budovat tym okolo Hromady, Holese, Jurasku, Oscara, Kolare a mladych hracu kteri knam v posledni dobe dorazili nebo v blizke budoucnosti dorazi.

  51. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    kupik     před rokem 20.02.2023 15:50 |  
    19 3

    Dobrý odpoledne přátelé,
    známkování nechám na kantorech,každý máme stupnici nastavenou jinak.Pouze bych zde vyjádřil pár myšlenek a názorů,kterak současnou Slavii vidím očima řadovýho konzumenta fotbalové zábavy.Nejsa ani trenérem a ani manažerem,nahlížím na současný stav patrně jinak než velmi hojně obsazený skautský a realizační tým.Můžete se mnou nesouhlasit,můžete mít pochopitelně názory opačný,ale můj subjektivní úhel pohledu na mančaft není radostný.A tedy proč?Tak se nějak vytratili rváči,hecíři,prostě plejeři s hvězdou v srdci.U některých hráčů mi nepřijde podle řeči těla,že je práce ve Slavii baví.Vždyť pro ně by měl ten fotbal bejt i koníčkem,nejenom povoláním a to tam nevidím.A taky naopak vidím,že někteří jedinci na Slavii opravdu nemají.Nechci nikomu ublížit,nebudu jmenovat,každý nechť si jména dosadí sám.Dost často,a možná i chybně hledáme "posily" v zahraničí.Až na pár vyjímek mi nepřijde,že by byli tito hráči lepší než celá řada českých hráčů.Neznám platovou politiku klubu,ale chybí mi tady dobře odvedená práce za slušnou mzdu.Někdy i velmi slušnou.A nejenom u hráčů.O chod celýho mančaftu se stará řada odborníků a mně ta odbornost neoslovuje.Jak je možný,že v Teplicích vyběhne na plac takto poskládaná parta?Pohled na lavičku mi dává poněkud jiný možnosti.Dobrá,trenér viděl přípravu a stav hráčů takto,čili je vyznamenal tím,že můžou reprezentovat firmu a ukázat zaměstnavateli,že tam patří.Opak je pravdou.Řada jedinců vyklusává,několik jich jaksi ani nejeví zájem se o míč řádně porvat,jiný nám ukáže triky z okresního přeboru.Přátelé,nezlobte se na mně,ale tohle přeci není hodno slávistického jména.Ano,můžu leccos pokazit,nemusím mít svůj top den,ale právě na tehle den,na tuhle hodinu jsou tito chlapci fyzicky a i psychicky celej tejdej chystáni.Začne mač a my čumíme s otevřenou hubou.Není třeba lámat hůl a dělat generála po bitvě,ale mám dojem,že v současný době ani ty bitvy nějak nemáme v programu.Osobně si přeju,aby byla dána možnost mladejm nadějnem klukům co nosej slavistickej dres s hrdostí a jsou schopni na hřišti nechat vše.Bohužel,u řady sportovců tyto vlastnosti postrádám.Doufám tedy,že již proti Slovácku bude mít realizák šťastnou ruku a že si hráči uvědomí jakej dres mají na sobě.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      záplata     před rokem 20.02.2023 17:51 |  
      7 0

      S jednou tvojí poznámkou si dovolím nesouhlasit, a to, že často a možná i chybně hledáme posily v zahraničí, co si tak vybavím, tak každý z těchto hráčů byl posila, ne že ne, tedy snad až na Altintopa, ten se nepoved. Na ty hráče ze zahraničí by mně stačily prsty jedné ruky, nezaměňovat s cizinci z naší ligy. To souvisí s mým názorem, že v naší lize prostě není kde brát, až na světlé vyjímky. Naše liga není fotbalová a tak v ní fotbalisty neseženeš. Jediná cesta je kupovat mladý kluky a ty cepovat a cepovat, ovšem u nás a ne je obratem posílat na hostování do nekopova, jak je vidno, tak to asi cesta není. nemusíme brát každý přestupový období 10 hráčů s vírou, že se jeden nebo dva povedou, za ty peníze by se dali právě v zahraničí koupit 2 - 3 ,,posily" nejlépe s evropským pasem. Já vím, že je to těžké, ale to opět souvisí s úrovní našeho ligového fotbalu, to by ovšem bylo na jinou diskuzi, nejlépe u piva, samozřejmě.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        kupik     před rokem 20.02.2023 18:58 |  
        2 0

        Souhlas.A mládenci se daj jak kupovat,tak i vychovávat.A samozřejmě nenechat zdrhnout za pár korun...

  52. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    carevitchando     před rokem 20.02.2023 17:58 |  
    6 1

    Ostré hodnocení výkonu našich borců, ale pravdivé. Snad jen bych nedával stejnou známku Pechovi a Ogbu, Pech si zasloužil jedničku "podtrženou"...

  53. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Radovan62 (přítel SN)     před rokem 20.02.2023 18:47 |  
    2 11

    Isport.cz,podcast,doporučuji

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      VFL     před rokem 21.02.2023 07:42 |  
      6 2

      Leda pro pobavení ne? Opravdu podcast Podry & Vacíno je to nejsměšnější podcast o fotbale, který jsem kdy slyšel.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Radovan62 (přítel SN)     před rokem 21.02.2023 15:02 |  
        2 3

        Teda nevím čím jsem si vysloužil tolik _,ale mě na tom rozhovoru nepřišlo nic nenormálního a směšného

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          koudys2 (přítel SN)     před rokem 24.02.2023 12:46 |  
          0 1

          To nemá smysl řešit. Tady jsou všichni až nesmyslně zaujatý. Ten podcast je daleko lepší, věcnější, originálnější a zábavnější, než co od ČT předvádí pan Jahoda a spol - byť si ho také rád poslechnu.

  54. experimentovani se sestavou?

    Snivec     před rokem 20.02.2023 18:55 |  
    11 2

    casto se tady pise o experimentovani a zbytecnem toceni se sestavou
    takze jsem si projel sestavy a zmeny v nasledujicim zapase, abych zjistil, zda zmeny jsou vynucene nebo se jedna o "experiment"
    vubec nebudu hodnotit, zda hraci maji na tom postu hrat, napr zda Schranz ma hrat na beku :), podhrotu nebo na kridle

    Jablonec 5:1
    Kolář – Schranz (46. Douděra), Ousou, Santos, Jurásek D. – Hromada, Ševčík – Jurečka (46. Jurásek M.), Lingr (72. Provod), Olayinka (80. Ewerton) – Tecl (61. van Buren)
    ........

    Pardubice 2:0
    Kolář – Douděra, Ousou, Santos, Jurásek D. – Hromada (68. Pech), Ševčík (55. Hronek) – Jurečka (55. Jurásek M.), Lingr (55. Provod), Olayinka – van Buren (83. Tecl)
    V podstate jedina zmena Doudera za Schranze dava smysl

    Brno 2:0
    Kolář – Jurásek D., Santos, Ogbu, Douděra (84. Schranz), – Lingr (84. Zafeiris), Traoré (65. Hronek), Ševčík P. – Jurásek M. (54. Ewerton), Jurečka (54. van Buren), Olayinka
    Vynucene zmeny: Ogbu za Ousou (trest), Traore za Hromadu (zraneni)
    Takticke: Jurecka posunut na hrot a M. Jurasek hraje od zacatku kraj zalohy

    Teplice 1:1
    Kolář – Pech (37. Hronek), Ogbu, Santos, D. Jurásek – Traoré, Provod (46. Tecl) – Olayinka (C), Schranz (46. M. Jurásek), Ewerton (37. Zafeiris) – van Buren
    Vynucene zmeny: Traore za Hromadu (zraneni), Provod za Sevcika (zraneni), Schranz za Lingra (zraneni)
    Takticke: Ewerton hraje od zacatku, Jurecka na lavicce, Pech za Douderu na zkousku

    Nerikam, ze nehledame idealni sestavu, ale z meho pohledu se ve vetsine pripadech jedna o vynucene zmeny.
    Dalsi otazkou je, jak je mozne, ze po 3. kole mame 5 zranenych hracu, nepocitam Hovorku a Borila.

    Nejvetsi problem mame na prave strane obrany, zatim hledame a tapeme na kraji zalohy a ve stredu zalohy cekame na uplne uzdraveni Holese, Hromady, pripadne Oscara. Se stredem zalohy ale nebude problem, protoze mame jeste Zafeirise.

    Ja to vlastne az na ten pravy kraj obrany vidim pozitivne a i tam Doudera umi zahrat dobre.

  55. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    pinochet     před rokem 20.02.2023 20:04 |  
    1 11

    Hodně přísné hodnocení a že by Zafeiris hrál stejně špatně jako Hronek, který je nakonec ze všech hráčů hodnocen nejlépe, se mi opravdu nezdá jako odpovídající realitě, stačí vzpomenout Hronkův nepovedený centr v poslední minutě zápasu. U Ewertona jsem jako plus viděl dobře kopané rohy, zatímco u Olayinki jenom to, že rychle podával balony z autu...

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Radek097 (přítel SN)     před rokem 20.02.2023 20:48 |  
      9 2

      Jakoby Zafeiris neudělal žádnou chybu... dle mého se Hronek u toho centru dobře rozhodl, že to dával hned z druhého dotyku, že už je provedení horší. To se stane. Není to fotbalista, který přitáhne lidi na stadión, ale když nechá všechno na hřišti, jsem ochoten akceptovat určité nedostatky.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        pinochet     před rokem 20.02.2023 21:06 |  
        3 8

        Mě nezajímá, kolik ze svého umu nechá hráč na hřišti, ale čistě přínos pro tým. Mám raději „flákače", kteří dávají góly a asistence, i když třeba hrají na 50%, než dříče, kteří na hřišti nechají všechno, a výsledný efekt 0. Konkrétní příklad: je lepší mít v týmu nebránícího Messiho, než obětavého Olayinku...

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          záplata     před rokem 20.02.2023 21:32 |  
          9 2

          Údaje z GPS neoblafneš, Messi by mazal do Vlašimi.

          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

            mig52     před rokem 21.02.2023 06:24 |  
            1 1

            :))))

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          lukas6novak     před rokem 21.02.2023 07:25 |  
          8 0

          Ano Hronek není fotbalista na kterýho se hezky kouká ale sám si zde tak trochu protiřečíš. V poli byl sice sotva průměrný ale má velký podíl na obou penaltách takže se dá říct že měl dost možná největší ofenzivní přínos

          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

            Ragnarok     před rokem 21.02.2023 08:18 |  
            6 4

            Hronek je fajn, sympaťák, v super kondici. Ale tenhle typ hráčů je k tomu, že hraješ s kýmkoli v lize o body. Ne že si ty body bereš. A my si nemůžeme dovolit bojovat o body. Bojem o body se titul nevyhrává. My je musíme sbírat vyšší kvalitou, která má odpovídat rozpočtu.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Mijk     před rokem 21.02.2023 09:06 |  
      1 0

      U Zafeirise si vybavím minimálně jednu nebezpečnou ztrátu, kdy předržel míč a přišel o něj v nebezpečném prostoru, spíš bych řekl, že se mu to stalo dvakrát.. Za mě větší průšvih, než nepovedenej centr..

  56. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Hesmir (přítel SN)     před rokem 21.02.2023 08:40 |  
    3 6

    Když vidím to hodnocení a zdejší zděšení, ani si to nepustím ze záznamu. Ale víte co je fakt boží? Že z toho máme bod a Slovácko vyhrálo! Takže máme po téhle hrůze vlastně zdvojený náskok :D

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      japoko     před rokem 21.02.2023 14:54 |  
      5 2

      Ale taky -2 body na Spartu, né?

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Hesmir (přítel SN)     před rokem 22.02.2023 15:00 |  
        1 0

        Jasný. Ale tak zkusil sem v tom nářku a panice zde najít alespoň kousek světla na konci tunelu no :))

  57. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Juventus turin     před rokem 21.02.2023 09:51 |  
    13 0

    Slovácko ještě nedostalo gól, je naší povinností je porazit a rehabilitovat se za hru v Teplicích. Chceme titul

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Ragnarok     před rokem 21.02.2023 09:59 |  
      19 1

      Slovácko s Plzní jsem sledoval, stejně jako jejich představení v Evropě a mají fakt super systém a hlavně ho téměř všichni dodržují. Navíc Kadlec a Hofmann jsou hodně kvalitní dvojice na stoperu, krajní beci super, Havlík je asi top ligový střeďák, to je hráč k nezaplacení, v 27 letech má 273 ligových zápasů, to je neskutečné číslo.
      V Edenu jim to minule moc nešlo, takže věřme, že to zopakujeme.
      Pokud má být někdo v pohárech a něco tam uhrát, tak je to právě Slovácko - nikdo je nepřehrál a toměli hodně slušné soupeře. A v předkolech vyběhli se Švédy, kteří měli docela nabušený tým, naprosto s přehledem.
      Pan Svědík odvádí výjimečnou práci.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Ivan     před rokem 21.02.2023 11:40 |  
        3 3

        A k tomu je ještě odchovancem nějaké Slavie :-) Mimochodem nevíte proč existují ty fejkové Slavie (minimálně ve Varech a v Kroměříži) a mají stejné dresy?

        A u Slovácka v EKL si pamatuju hlavně to jak vedli 2:0 proti 10 v 20. minutě a ještě byli rádi za remíz a to jak je rozhodčí řezal z němcama... Ale souhlas, hráli důstojnou roli.

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          mig52     před rokem 21.02.2023 13:39 |  
          13 1

          Když před dávnými léty jezdívala Slavia po republice na exhibiční zápasy, zanechala v středomoravském regionu takový dojem, že si některé kluby na její počest vzaly její název. A tak vznikla hanácká Slavia (Kroměříž), slovácká Slavia (Uherské Hradiště), jenže její název zlikvidoval Valenta, který klub namixoval že Starým Městem a přejmenoval na Slovácko. (Ještě předtím asi Synot). Sparta takový dojem nezanechala, pamětníci mi říkali, že tehdy hrála skotský fotbal, který tolik nezaujal. Kdežto naše Slávinka hrála "Brazílii", technicky a lidé tu její herní projev milovali. Takže na tuto tradici bychom měli být spíše hrdí, než nerudní!

          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

            Sherudan     před rokem 21.02.2023 14:58 |  
            2 1

            Taky Moravská Slavia Třebíč!

            • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

              Dru Zeree     před rokem 21.02.2023 20:57 |  
              2 0

              Je to Horácká Slavia

          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

            SKEP     před rokem 21.02.2023 16:28 |  
            1 0

            Také Sparta měla na Moravě řadu jmenovkyň, například:
            Brno, Otrokovice, Slavkov, Mor. Prusy, Valašskou Vsetín, Rychvald, Nový Svět Olomouc, Heřmanice, Prostějov a mnoho dalších. V republice jich byly desítky, většinu z nich odvál čas na AVE smetiště dějin.

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          pcitron     před rokem 23.02.2023 00:08 |  
          4 0

          Fejková Slavia v Kroměříži? Klub založený v roce 1919, který vychoval Jožku Silného? Tak to běž pěkně do prdele....

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Slávista 51     před rokem 21.02.2023 15:11 |  
      1 0

      Ano a stačilo by i 1 : 0,
      ale o třídu/3góly a s nulou k tomu, to zavřelo hu bu mnohým !
      Připraveným štěstí přeje.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Juventus turin     před rokem 21.02.2023 15:48 |  
        3 0

        1 : 0 Mick van Buren jako střídající hráč. Odčiní pently z Teplic

  58. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    VanDel     před rokem 21.02.2023 11:27 |  
    20 9

    Naprosto správně nízké a velmi kritické hodnocení všech hráčů. Výkon v Teplicích byl neskutečně ostudný. Ale jeden velký vykřičník tu chybí - největší kritika by se měla snést na Trpiškovského a jeho trenérský tým. Ano, hráči předvedli hrůzu, ale za tím vším je práce trenérského týmu. Neskutečné a stále se opakující změny v základní sestavě (nevynucené zraněním) jsou cesta do pekel. A Trpišovský to opakuje stále a stále. Poslední 2-3 roky se pravidelně pereme a máme velké problémy se soupeřem, který nechce hrát fotbal a zakope se v defenzivě. A za celou dobu s tím nebyl Trpišovský schopen udělat absolutně nic!

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      mig52     před rokem 21.02.2023 13:26 |  
      8 5

      Ano, v tomto zápase smrděla ryba od hlavy. A pořádně!!! Znovu kolotoč jako na Matějské.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        žbl68     před rokem 21.02.2023 14:22 |  
        2 1

        ... ale - je čerstvá ....

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Zd3nA1CZ     před rokem 21.02.2023 15:33 |  
      11 0

      tak široký kádr když chtějí pořád rotovat na ligu je hrozně moc, tím že máme v týmu 25 nadstandartních hráčů a prakticky nikoho na lavičku... tedy tam momentálně patří Provod.. ne li na tribunu či B tým... tak ta rotace nám hrozně ubližuje.... na druhou stranu nikde moc nebylo řečeno koho a jak moc postihla viroza.. a kdo s tím ještě hrál ...

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Papol     před rokem 21.02.2023 16:20 |  
      2 1

      Určitým způsobem máš pravdu, ale copak realizák může za to, že vystřelíme 4x na branku a z toho 2x z penalty? To je kromě výkonu ta největší hrůza. Je to samý cizinec, nekomunikují spolu a pak to takhle vypadá. Snad se hra výrazně zlepší a urveme body se Slováckem. Hoši musí jezdit po zadku.

  59. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    SLAVIESTA     před rokem 21.02.2023 11:41 |  
    13 6

    To co se teď strhlo kolem ruky Slavie v Teplicích považuji za nechutné. Hlavní příčinu vidím v gumových pravidlech, kdy i experti jsou mnohdy na rozpacích zda desítka ano, nebo ne. Tvrdíkovu akci nepovažuji za šťastnou, jen doufám až nás někdo poškodí, že nepožádá, aby dotyčný rozhodčí pískal Slavii co nejvíc.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      lassiter     před rokem 21.02.2023 13:32 |  
      7 6

      Hlavní příčina jej v našem obránci, který jde do souboje ve vápně jak šílenec.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        houston (přítel SN)     před rokem 21.02.2023 14:24 |  
        17 2

        Větší chyba byla na Pechovi, stoper už to jenom hasil...

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          El Greco     před rokem 21.02.2023 19:17 |  
          4 3

          Nehasil, respektive šel tam stejně blbě jako předtím bránil Pech. A taky takhle do skluzu nešel jen jednou. Ať se hezky zapracuji a ukáže se jestli ty 2mil Eur nebyl nesmysl.
          Taras nevím jestli je zdravej a v kondici, ale v lize obvykle bylo na Aihama s Tarasem spoleh, což teď o to víc vynikne.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      IJS     před rokem 21.02.2023 22:59 |  
      15 1

      Naprostý souhlas! Reakce JaT, jak může být pochopitelná, je naprosto zbytečná, nic neřešící a v důsledku náš tým poškodí! Protože si každý rozhodčí rozmyslí, zda ve sporném momentu udělat rozhodnutí ve prospěch Slavie. Vzpomeňte si na to!!


      Komentář byl uživatelem upraven (21.02.2023 23:00) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        benny231     před rokem 22.02.2023 10:50 |  
        5 1

        Máte pravdu, bylo to naprosto zbytečné....Tohle může být opravdu pouze na škodu.

  60. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Zd3nA1CZ     před rokem 21.02.2023 15:37 |  
    2 8

    Pevně doufám, že na Slovácko bude sestava Kolář- Jurásek, Holeš, Ogbu, Douděra - Hromada, Zafeiris, Lingr - Olayinka, Jurásek - Jurečka a MvB pustit max na 40 minut druhého poločasu.... popřípadě místo Juráska nechat hrát zprava Lingra a na střed dát Hronka


    Komentář byl uživatelem upraven (21.02.2023 15:40) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      mig52     před rokem 21.02.2023 15:45 |  
      11 3

      Proč sestavu píšeš "přes ruku"?

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      rak (přítel SN)     před rokem 21.02.2023 15:56 |  
      10 1

      Já jsem tedy rád, že už neřešíme Teplice. Proč Holeše na stopera? Byl tam vždy z nouze. Ani tam moc hrát nechtěl. Klidně bych dal zase duo Kačaraba (jestli je schopen) - Ousou, případně místo jednoho Ogbua. Olayinku bych do základu nedával vůbec. Jak je na tom Zafeiris (kondice, souhra), nevíme, ale rád bych ho v zápase viděl. Pravý bek je problém, Douděra moc dobře nebrání, ani Masopust, Pech asi nebude v nejlepším rozpoložení. Micka jasně na druhou půlku a doufám, že s ním opět přijde rozhodnutí pro nás.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Papol     před rokem 21.02.2023 16:31 |  
        4 2

        Souhlasím s Tebou. Na stopera bych dal Kačarabu, už jenom kvůli jeho češtině a schopnosti komunikovat. Olyho bych taky nedával do základu. Zafeirise asi na první půli /kondice/ a Buráka na 2 půli. Jsem zvědavý, jak to Trpiš vymyslí

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      pcitron     před rokem 22.02.2023 23:59 |  
      3 0

      Pevně doufám, že na Slovácko bude kvalitní klobása a vychlazené pivo. Kromě svých hlasivek ostatní přenechám na Jindrovi, ostatně je za to královsky placen:-)

  61. Něco o Slavii v Teplicích

    Slávista 51     před rokem 21.02.2023 21:44 |  
    1 1

    ruik.cz - Kolář

  62. Liverpool : Real

    Slávista 51     před rokem 21.02.2023 23:01 |  
    2 2

    fotbal - pastva pro oči
    3gól Realu zvlášť.

  63. Reakce na vyjádření Jaroslava Tvrdíka

    IJS     před rokem 21.02.2023 23:11 |  
    41 5

    Dnes mě velmi překvapila zpráva, jak se Slavia staví k rozhodčímu Klímovi! Sama Slavia navrhuje zakázat Klímovi řídit její zápasy! To jsme fakt už papežtější než papež! Reakce JaT, jak může být pochopitelná, je naprosto zbytečná, nic neřešící a v důsledku náš tým poškodí! Protože si každý rozhodčí rozmyslí, zda ve sporném momentu udělat rozhodnutí ve prospěch Slavie. Vzpomeňte si to!! Něco podobného proběhlo na podzim 2021, kdy nám rozhodčí "pomohl" v pohárovém zápase se Zlínem. Následovaly trapné a zbytečné omluvy klubu, které vyzněly, že nás to hrozně mrzí. A potom začal hon ( pánové Limberský, Csaplár ) na Slavii, který vyvrcholil zápasem v Ostravě 3:3. Rozhodčí se báli písknout ve prospěch Slavie, penalty se nepískaly vůbec! A obávám se aby to opět nenastalo!!


    Komentář byl uživatelem upraven (21.02.2023 23:11) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Reakce na vyjádření Jaroslava Tvrdíka

      mig52     před rokem 22.02.2023 07:13 |  
      19 3

      JT propadl boji s větrnými mlýny. Tož, hodně štěstí. :(((. Prádelník si musí mnout ruce. Ano, i já jsem pro férové řízení zápasů, jenže musí platit pro všechny!!!! A v tom mi připadá náš šéf naivní, protože být v té naší příhodovské žumpě papežštejší než papež, je k pousmání. Žel, hodně hořkému.


      Komentář byl uživatelem upraven (22.02.2023 07:14) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Reakce na vyjádření Jaroslava Tvrdíka

        rak (přítel SN)     před rokem 22.02.2023 14:27 |  
        20 2

        JT podporuji ve většině věcí, někdy i kontroverzních. Tohle se mně ale také zdá silně přestřelené a těžko hledám smysl.

        • Re: Reakce na vyjádření Jaroslava Tvrdíka

          SLAVIESTA     před rokem 22.02.2023 14:49 |  
          9 3

          Lidově se tomu říká nadělat si do bot. Jemněji - rychleji jednat, než myslet.

    • Re: Reakce na vyjádření Jaroslava Tvrdíka

      rakusan     před rokem 22.02.2023 20:08 |  
      1 0

      Aby to nebyl podobný zlom ve výkonech jako po kauze Kudela.

    • Re: Reakce na vyjádření Jaroslava Tvrdíka

      Merlinus (přítel SN)     před rokem 22.02.2023 22:49 |  
      6 1

      Jak Tvrdíka obdivuji a maximálně podporuji, tak tohle mi hlava nebere. Podle mě úplně zbytečné a silně kontraproduktivní gesto...

  64. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Radek097 (přítel SN)     před rokem 22.02.2023 20:56 |  
    6 3

    Co ukázal nepovedený výkon Slavie v Teplicích?
    ▪️ nevypořádání se s absencí Ševčíka
    ▪️ Zafeiris klíčem ke zlepšení
    ▪️ špatné krytí prostoru před stopery
    ▪️ problémy stoperů s Gningem

    Trenéru Trpišovskému scházelo několik hráčů kvůli chřipce, nejvíce však bolela absence Petra Ševčíka. Osmadvacetiletý středopolař je pro hru Trpišovského klíčový, jelikož přináší do hry kontrolu, progresivní přihrávky a kreativitu z hloubi pole – důkazem je 0.35 xA (očekávané asistence) na 90 minut (nejvíce mezi středopolaři), 13.35 přihrávek do finální třetiny na 90 minut (nejvíce v lize) či 2.61 průnikových přihrávek na 90 minut (nejvíce v lize).

    https://twitter.com/JakubLebloch/status/1628444582257037317
    https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-1-liga-rocnik-2022-23/427570/hlavni-problemy-slavie-v-teplicich-zavislost-na-sevcikovi-a-chybejici-stit.html?kapitola=922019

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      rak (přítel SN)     před rokem 22.02.2023 21:19 |  
      1 0

      Sice isport,ale víceméně pravda.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Martin 58     před rokem 23.02.2023 10:07 |  
      8 2

      Problémem ovšem je, že jsou to celosezónní čísla nedostatečně reflektující Ševovu špatnou nebo průměrnou formu s poměrně výraznýma chybama, na které nejsme zvyklí.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Lunaris     před rokem 23.02.2023 13:29 |  
      12 1

      Co k tomu dodat, jak jsem psal, Ševčík instrumentální hráč pro střed pole, přechodovou fázi, zároveň toho strašně moc oběhá. Pokud platí to, co tu někteří psali, že tráví víc času v autě do Šumperka než regenerací, tak je to škoda, mohl být úplně jinde, kdyby tomu dával 100%. S kontrolou hry ale máme kolikrát problém i se Ševčíkem v sestavě, sám se některých chyb nevyvaruje. Chtěl bych vidět pořádný rozbor toho, v jakých situacích a prostorech Slavia nejčastěji ztrácí míče.
      Prostor před stopery, tady jsem moc nepochopil, za co Traore dostal aspoň tu trojku. Když si vezmeme, že pozici šestky u nás zastávali zpravidla nejlepší hráči týmu - Souček a Holeš, tak hrát to s pomalým a pozičně mizerným Ibrou je sebevražda. Když jsem viděl Liverpool proti Realu, tak to bylo podobné jako my. Liverpool vzadu ve dvou hráčích, a to i v situaci, kdy vedli 2:0 a mohli v klidu trochu zvolnit, a střed pole naprostý průchoďák. Jestli se nám středoví hráči neuzdraví a Trpišovský bude stejně slepě trvat na té stejné taktice pořád dokola, tak nemáme šanci na nějaké trofeje v téhle sezóně. Ibra možná s míčem u nohy nebo když se dostane do souboje, vypadá ok, ale tady je stěžejní hra bez míče, která je do našeho stylu hry naprosto nedostatečná.


      Komentář byl uživatelem upraven (23.02.2023 13:29) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        rak (přítel SN)     před rokem 23.02.2023 13:53 |  
        6 0

        Přesně. Tiehy i Traore špatní nejsou, ale tuto roli nezvládají. Traore už vůbec ne. Tiehio jsme kvůli tomu nedrželi. Ověřili jsme si vícekrát, že to umí Holeš i Hromada. V konci podzimu výborně Hromada s Oscarem. Snad teď bude někdo z nich k dispozici.


        Komentář byl uživatelem upraven (23.02.2023 13:55) . Zobrazit původní komentář