Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - Slavia - Servette 4:0

Slavia zakončila jízdu skupinou Evropské ligy přesvědčivým vítězstvím proti Servette.

Jak byl postup do skupiny přes Zorju dosti rozpačitý, tak výkony i výsledky v ní byly fantastické! Vše se uzavřelo domácím zápasem se Servette Ženeva, které bylo spláchnuto už během poločasu. Slavia si s bilancí pěti výher a jediné porážky a s impozantním skóre 17:4 zajistila první příčku ve skupině před slavným AS Řím vedeným neméně slavným Mourinhem. Obrovský úspěch! Co se týče dalšího působení v soutěži, tak už můžeme hrát bez tlaku a snažit se si ještě zvednout evropské renomé proti silným týmům. Podstatný bude pochopitelně i los, ale nikdo slabý už v osudí není a bude nás čekat buď vyrovnaný soupeř, nebo favorit. Zároveň se však dá říct, že oproti levelu Ligy mistrů bude alespoň trochu reálná šance postoupit s každým. Každopádně nás čeká minimálně jeden skvělý dvojzápas!

Ještě pár slov ke včerejšímu zápasu. Servette začalo odvážně a Slavia to neměla v úvodu proti vysokému presinku snadné. Pak se ale podařilo několikrát dobře přenést hru a v plné nahotě se ukázala velká nejistota hostů při bránění. Švýcaři hráli dosti na riziko a bez zajištění vzadu a byli za to našimi výborně hrajícími hráči bez milosti trestáni. Poločasový výsledek 4:0 byl drtivý. Ve druhé půli už se zápas víceméně dohrával a prostor dostalo i množství náhradníků na obou stranách. Hosté totiž už před zápasem věděli, že o nic nehrají a důležitější je pro něj víkendový ligový zápas s Luganem. Za rozhodnutého stavu v půli pošetřila síly na Baník i Slavia.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Aleš Mandous - 6 - Práce měl málo, obrana hrála dobře. Ve druhé půli zlikvidoval dvě lehčí, maximálně středně nebezpečné střely. Nohama hrál tradičně velmi jistě. Za sebe upřímně říkám, že by pro Mandouse osobně bylo odsunutí na pozici dvojky kruté. Na podzim potvrdil, že se na něj tým může spolehnout a nejsem si jistý, že se Staněk (o jehož příchodu se začalo v médiích spekulovat) bude do naší hry hodit víc.

Tomáš Vlček - 7 - Potvrzuje, že má na evropský level. Je rychlý, má dobrou rozehrávku a i směrem dozadu dost přidal a už se vyvaroval několika laciných větších chyb, které v úvodu podzimu udělal.

Igoh Ogbu - 7 - Nebyl úplně bezchybný a měl pár momentů, kdy hrál až příliš horlivě a hrozilo propadnutí. Nebylo jich ale mnoho a celkově předvedl nadprůměrný výkon jako jeho parťáci v obraně.

Tomáš Holeš - 7 - Velmi jistý výkon. Po menších zdravotních potížích se vrátil v dobré formě. Snad si ji přenese i na Baník, kde bude muset obranu zřejmě dirigovat on místo vykartovaného Ogbua.

David Douděra - 8 - Na konci podzimu je v opravdu dobré formě. Vstřelil naši první branku, navíc netradičně hlavou, když výborně předskočil naivního Mazikoua. Velmi dobře kopl i roh, po němž se hlavou prosadil Chytil.

Oscar Dorley - 7 - Kvůli svalovým problémům musel střídat už v 35. minutě. Ale do té doby se stihl podílet na vedení 3:0. Nezbývá než doufat, že nepůjde o nic vážného a že bude na Baník připraven.

Christos Zafeiris - 7 - Tentokrát nepatřil mezi nejvýraznější hráče na hřišti. I tak byl pro mužstvo velmi platný. Řídil rozehrávku a ve druhé půli za již rozhodnutého stavu ukázal svou skvělou týmovou mentalitu, když při brejku hostů udělal sprint přes celé hřiště a zvládl zastavit finální přihrávku ve vápně. Skvělý moment!

Conrad Wallem - 7 - V úvodu jednou trochu nešikovně při rozherávce přihrával míč zpátky na Holeše, který byl pod tlakem. Přitom měl Wallem kolem sebe volno. Jinak ale potvrdil svou vzrůstající výkonnost a podal dobrý výkon směrem dozadu i dopředu. U naší druhé branky pohotově pálil, míč pak dorazil Schranz.

Ivan Schranz - 7 - Povedený návrat na trávníky pro Schranze po menší pauze. Dobře si našel prostor u vyražené střely Wallema a míč doklepl do sítě. I ve zbytku zápasu byl aktivní.

Mojmír Chytil - 9 - Hráč zápasu. Jak mám v lize menší výtky k jeho produktivitě, tak v Evropě se mu v tomto směru daří skvěle. Jednou se přesně prosadil hlavou po rohu, podruhé se procpal do zakončení jako tank a i s trochou štěstí překonal brankáře. Mimo to skvělým otočením založil akci u naší druhé trefy. Jasně tím potvrdil své místo v základu!

Václav Jurečka - 7 - Pokud si někdo stěžuje, že Jurečka jen střílí góly a v mezihře je nevýrazný, tak mu doporučuji si pustit tento zápas, po němž musí změnit názor. Václav dobrým centrem zapsal asistenci u první branky, u druhé pak stál u samotného zrodu akce, když podržel dlouhý míč. Mimo to třeba skvělou patičkou vysunul Wallema. Tradičně dobře trhal obranu, velkou šanci však neproměnil. Mimo to právě on odvrátil na přední tyči dva rohy soupeře.

Jakub Hromada - 6 - V jeho (ne)formě pro něj nebylo snadné naskočit do rozjetého vlaku. Na druhou stranu mohl hrát v klidu, protože jsme vedli již 3:0. Nejdřív dvakrát zbytečně přihrával dozadu, když mohl snadno zrychlit hru, pak se ale do zápasu dostal a přispěl k povedenému večeru Slavie.

Muhamed Tijani - 6 - Podobně jako u Hromady i u Tijaniho by se našlo několik nepovedených momentů, v kontextu celého zápasu ale i jeho hodnotím kladně. Dvakrát se pohotově a dobře dostal do zakončení.

Michal Tomič - 6 - Ze střídajících hráčů vypadal asi nejlépe. Na své straně hrál aktivně a dobře.

Andres Dumitrescu - 6 - Schytal jeden tvrdší zákrok, přispěl k povedenému zápasu.

Samuel Pikolon není hodnocen, protože hrál příliš krátce. Gratuluji mu k prvnímu startu za áčko!

6. - Čtvrtek 14. 12. 2023 18:45

Evropská liga, 2023/2024
4 - 0
4 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

15. David Douděra
25. Ivan Schranz
30. Mojmír Chytil
45. Mojmír Chytil

Servette FC
Servette FC

Komentáře (37)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Servette 4:0

    buri     před 5 měsíci 15.12.2023 11:35 |  
    14 1

    To se to hodnotí... Já dal o stupeň vyšší známky, ale já vždy přidávám, když mám radost...Štamprličku jsem dal už po půli...Díky Alanore za Tvoji podzimní práci - ještě baník - snad bude i desítka...

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Servette 4:0

      Slávista 51     před 5 měsíci 15.12.2023 12:39 |  
      2 0

      1*

  2. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Servette 4:0

    Slávista 51     před 5 měsíci 15.12.2023 12:38 |  
    3 3

    Všichni o o číslo výše, si zaslouží - skrblíku !

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Servette 4:0

      honza1947     před 5 měsíci 15.12.2023 13:50 |  
      8 0

      Když nikdo jiný, tak Holeš určitě. Včera absolutně spolehlivý a naprosto bezchybný. Dal jsem mu 9.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Servette 4:0

      p!erreCORE     před 5 měsíci 17.12.2023 14:16 |  
      0 0

      Že!

  3. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Servette 4:0

    cvočkař Danda     před 5 měsíci 15.12.2023 13:19 |  
    25 1

    Výborně, hlavně vyhrát v Ostravě,a přes zimu citlivě posílit.Staňka bych nebral,jenom nakopává míče dopředu a nasypali bychom prachy Šadkovi.lepši by bylo sáhnout do vlastnich zdroju,v případě, že Koli nebude chtít pokračovat.Libila by se mi varianta s Jarošem,když v Liverpoolu mu nedají čuchnout.Je to odchovanec Slavie.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Servette 4:0

      levap     před 5 měsíci 15.12.2023 13:36 |  
      17 1

      Naprostý souhlas se Staňkem, v žádné případě není rozdílový, Mnohem raději Jaroše.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Servette 4:0

      Flame     před 5 měsíci 15.12.2023 15:16 |  
      6 0

      Staněk měl formu jako hrom před dvěma lety. Dnes má výkony střídavé a souhlasím, že by bylo dobré dát příležitost mladým.

      Bohužel to musím napsat, ale Kolář se do formy už asi nedostane a myslím, že je to o jeho hlavě, dělá v rozhodujících momentech stále stejné chyby. Odehrál skvělé zápasy, ale i obrovské propadáky a starého psa novým kouskům nenaučíš.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Servette 4:0

        mig52     před 5 měsíci 15.12.2023 16:14 |  
        2 2

        A navíc, 1kg tělesné váhy navíc.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Servette 4:0

      mig52     před 5 měsíci 15.12.2023 16:12 |  
      7 2

      Přesně, navíc Staněk měl vrchol před časem, pak ukázal, že umí chybovat jako jiní. Já bych Šádka také nepodporoval, ale kdoví, zda to není návnada, aby v únoru či kdy pomohl zlikvidovat umaštĕnce.


      Komentář byl uživatelem upraven (15.12.2023 16:13) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Servette 4:0

      Papol     před 5 měsíci 15.12.2023 17:51 |  
      5 0

      Přesně, máme dost mladých brankářů i na hostování a vůbec mi hlavně nebere, že Černý, jako trenér golmanů, dosud za ty roky nevychoval mlaďoše na post brankáře. Tak ať do toho šlápne

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Servette 4:0

      IJS     před 5 měsíci 15.12.2023 18:05 |  
      4 0

      Úplně přesně řečeno! Staněk je dnes lepší ligový průměr. Navíc po dvou těžkých otřesech mozku! Peníze za něj, to bude jen smích mafiána Šádka!!
      Pokud je Jaroš skutečně náš odchovanec ( já to nevěděl! ), tak raději jeho nebo Kinského!

  4. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Servette 4:0

    kupik     před 5 měsíci 15.12.2023 14:02 |  
    23 3

    Dobrý odpoledne,přátelé
    víte dobře,že známkování není moje oblíbená disciplína,dnes však udělám výjimku a dávám všem 10.Podtrženou.
    A když píšu všem,tak mám na mysli kompletní mančaft včetně realizáku,všechny fandy na stadionu zrovna tak i ty,který fandili u TV,velká pochvala TS za super choreo.
    Vono to tak trochu vypadá,že píšu v záchvatu euforie,ale kdy jindy,když ne teď.
    1. místo v tabulce,domácí výhry a skore 12:0,postup rovnou do 8finále,za náma mančafty s daleko větším rozpočtem a možnostma.
    Včera prostě báječnej večírek kdy musí zaplesat srdíčko každýho Slávisty.
    Nechci srovnávat 1. a 2.půli,sundaná noha z plynu mi vůbec nevadí.Čeká nás nevyzpytatelnej Baník,I.Ogbu stop,teď zranění Oskárka a nevíme jestli nastoupí,čili dvě stálice mimo.Tudíž údržba ve 2.půli za mě OK.
    Takže mám velikou radost a musím se vo ní podělit.
    A taky mám moc a moc velkou radost z D.Douděry.
    Je to tak 14,15 měsíců co byl tady doslova na pranýři a já vás prosil,dejte mu čas a prostor,ten kluk má potenciál a bude nám dělat radost.A dělá.Mě baví ta jeho bezprostřednost a slávistická živočišnost.Z něj to přímo tryská.Srdcař.
    Ale chválím všechny a díky.
    A tak snad budu moci poděkovat i po Baníku,že si užijeme krásný slávistický vánoce.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Servette 4:0

      Slávista 51     před 5 měsíci 15.12.2023 14:20 |  
      1 0

      +1*

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Servette 4:0

      Flame     před 5 měsíci 15.12.2023 15:19 |  
      8 0

      Ne, to není euforie, ta byla včera na staďáku, napsal jsi to moc hezky :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Servette 4:0

        mig52     před 5 měsíci 15.12.2023 16:09 |  
        5 1

        Souhlas, krásná emoce fans.

  5. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Servette 4:0

    Flame     před 5 měsíci 15.12.2023 15:08 |  
    22 3

    Zdravím všechny, přátelé, výkon celého mužstva prostě paráda a musím zdůraznit, že Ženeva nejsou žádní nazdárci, hrají dobře a na riziko jako my. Utkala se dvě mužstva, která svojí hrou musí bavit každého diváka.

    Když řeknu každého, myslím každého, nejenom plný stadion, ale snad každého fandy v ČR. Naše slavná tv dala TŘÍHODINOVÝ prostor k verbání masturbaci sralťanům a Slavia a Plzeň záznam po 5 minutách. Po návratu ze stadionu jsem to zkoušel na čt sport po konci na zápasu na Kypru a pokaždé zhnuseně přepnul.

    To je obrázek objektivní novinařiny a "spravedlivého" přístupu ke všem stejně. Proč o tom mluvím, takový zápas by určitě přivedl do našich řad další fanoušky a posílil naší základnu. Bohužel předpokládám, že zápas s baníkem bude z jiného soudku a jsem připravený ho protrpět s nadějí na body.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Servette 4:0

      pehacko     před 5 měsíci 15.12.2023 15:44 |  
      20 4

      Jo ruda masturbace to me taky na ct zaujalo a vypnul jsem to. Ze ve studiu pred zapasem nepusti ani nase goly a neřeknou, jak Slavia hrala, to bylo opravdu trapne a bylo videt, ze tam je ve sportovním úseku jen rudo.

  6. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Servette 4:0

    rybarmirek     před 5 měsíci 15.12.2023 15:33 |  
    9 1

    Zdravím,tak jako vždy super hodnocení. Ještě bych bodík nahoru přidal Holešovi a naprostou desítku dál tribuně sever.

  7. Komentář

    kupik     před 5 měsíci 15.12.2023 16:10 |  
    11 2

    Zdravím kolegu Flama,
    vo tý novinařině,potažmo žurnalistice máš naprostou pravdu.A proč? Protože s přenosama Slavie vyjebává nejenom ČT ale i Skylink.
    Nehledě na to,že mám všechno skrze O2,tak holt naší Slavii musím chytat na Skylinku.Byly doby,že to hráli na Sport1.
    Bohužel,v poslední době to většinou přesouvaj na Sport2.V tom bych asi problém neviděl,ale průser a určitě nenažranej finanční záměr Skylinku je ten,že Sport1 je třeba obsažen v balíčku Smart,kterej je finančně jakž takž dostupnej.Chceš-li dívat na Sport2 musíš zakoupiti balík Multi nebo Maxi,prase aby se v tom vyznalo...
    Neexistuje přikoupit jeden jedinej program,zároveň Skylink vod novýho roku ruší řadu levnějších balíků a vostatní zdražuje.
    Čili tolikero jenom k tomu,jak dostati parádní fotbal do podvědomí ctěného diváctva.
    No a potom tam O2 hodí nás s Teplákama s profláknutým zarudlým komentem a celý naše renomé je v prdeli.

    • Re: Komentář

      Slávista 51     před 5 měsíci 15.12.2023 16:18 |  
      7 13

      Vážení přátelé veřejnoprávní kopané - solidní psaní nejen o ČT a fotbale, na Parlamentních listech, mnohými odsuzovanými ( jinde se něco takového neobjeví ).

      • Re: Komentář

        Karel13     před 5 měsíci 15.12.2023 16:46 |  
        4 9

        Nepochopil jsem, jak tady hráče hodnotíš. Nebo jsi tak blbej, že nevíš, že tady existuje OT? ...

        • Re: Komentář

          Slávista 51     před 5 měsíci 15.12.2023 19:25 |  
          3 2

          Jó, jsem blbej vidlák a hráče hodnotím různě - za včerejšek poměrně vysoko.

    • Re: Komentář

      donford     před 5 měsíci 15.12.2023 17:45 |  
      5 0

      Já jsem včera díval na Slavii se Servette na počítači poté, co jsem vyťukal 365 stream. Šel tam přenos Sport 2 přes celou obrazovku počítače. Vyšel jsem z rady, kterou jsem zde již dříve od někoho přejícího na SN obdržel a dobře se mi to povedlo. I když jsem jinak počítačový negramot. Nebo téměř.

  8. Hodnocení slávisrů

    Myšák     před 5 měsíci 15.12.2023 16:51 |  
    17 0

    Dobře si tyto okamžiky plné euforie a radosti zapamatujte, a užijte si je. Člověk se má v životě radovat, i z maličkostí, kdo se neraduje, nežije.
    Já jsem rád, že jsou šťastné celé SN, a celá naše fanouškovská obec a třeba to i někomu přnese trochu radosti v jeho těžkém životě.

    • Re: Hodnocení slávisrů

      mig52     před 5 měsíci 15.12.2023 18:42 |  
      6 1

      Máš recht. Já tu také někdy blbnul jak jouda a teď jsem móóóc rád. A budu doufat, že i transformace klubu se podaří a i s novou akademií nás posune dál. A nebyl bych Čech, abych nezmínil to, co všichni víme, že i prkenice hezky otěhotněla.

  9. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Servette 4:0

    Wommi     před 5 měsíci 15.12.2023 18:00 |  
    1 0

    je prosím někde ke shlédnutí záznam. díky

  10. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Servette 4:0

    IJS     před 5 měsíci 15.12.2023 18:01 |  
    10 0

    Vysoké bodové ohodnocení, ale očekávané! Skutečně všichni hráči zahráli velmi dobře ( 7 ) a někteří výborně. K hodnocení asi není co dodat!
    Včera mě docela překvapil kvalitou svojí hry Douděra. Kdyby mi někdo začátkem jara řekl, že Douděra bude ve Slavii kopat zprava rohy a že budou nebezpečnější jak od Zafiho, tak bych si poklepal asi na hlavu! A dnes Douděra kope centry a rohy z pravé strany skoro jako Krajčík ( jestli si někdo vzpomene! ).
    Hlavně se po euforii z vítězství vrátit na zem a jet do Ostravy s pokorou a s tím, že to bude jeden z klíčových zápasů sezóny a že Matěj Jurásek nám v neděli nepomůže...

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Servette 4:0

      Slávista 51     před 5 měsíci 15.12.2023 19:18 |  
      1 3

      Vysoké hodnocení vypadá jinak.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Servette 4:0

      dm52     před 5 měsíci 15.12.2023 21:07 |  
      12 0

      Kdo si nevzpomene na Mateje K. není pravej slávista ;)

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Servette 4:0

        Papol     před 5 měsíci 16.12.2023 10:53 |  
        3 0

        Po zápase se slávistickou dekou na zádech :-)

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Servette 4:0

          mig52     před 5 měsíci 16.12.2023 14:58 |  
          0 1

          A hárem!:)))

  11. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Servette 4:0

    hiker42     před 5 měsíci 15.12.2023 23:02 |  
    4 0

    Pro mě byl mužem zápasu Tomáš Holeš. Neudělal jedinou chybu, byl skvělý. 10.

  12. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Servette 4:0

    dm52     před 5 měsíci 15.12.2023 23:11 |  
    6 0

    Ogbu, Holeš a Chytil v sestavě kola UEL

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Servette 4:0

      mig52     před 5 měsíci 16.12.2023 09:43 |  
      8 1

      Ok, ale za mne je důležitější tým. A ten byl super. Jen mám obavu, abychom nedojeli na těch, co tu před nedávnem hejtovali Ogbua. Dal bych tomu sportovní řez. Syniana! Natvrdo do vody a hyn sa hukáže. Samozřejmě, je-li fyzicky ok. Já mu věřím, ale na Chacharech bude spíš obrana Vlk-Holeš-Bóřa. I jí věřím. Bude to těžký mač.

  13. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Servette 4:0

    Slávista 51     před 5 měsíci 15.12.2023 23:56 |  
    1 2

    JO, JSTE UZNALEJŠÍ,
    děkuji.

  14. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Servette 4:0

    Lunaris     před 5 měsíci 17.12.2023 12:31 |  
    0 0

    Neměl tam Mandous jeden hodně brutální zákrok nebo si to pletu s jiným zápasem? To bylo asi proti Boleslavi, tak nic.


    Komentář byl uživatelem upraven (17.12.2023 12:33) . Zobrazit původní komentář