O Slavii

Tiskovka po utkání Slavia - české Budějovice

Slávisté se v závěrečném podzimním kole ligy a generálce nepředvedli, prohrou si sebevědomí jistě nezvedli. Naopak trenér hostů Pavel Tobiáš si své svěřence nemohl vynachválit.

"Mně se utkání hodnotí samozřejmě velmi dobře," začal Pavel Tobiáš s nadšením v hlase komentovat dnešní zápas, "považuji takový výsledek za velký úspěch pro nás. Na druhou stranu musím říct, že jsme po výhře šli od první minuty utkání a že je spravedlivá a zasloužená. Myslím, že jsme se na tento zápas nachystali dobře a věděli jsme, kde má soupeř slabiny, využili jsme jich, hlavně protiútoky s rychlými hráči, kteří již v prvním poločase mohli zakončit," připomněl Tobiáš budějovické ostřelování Radka černého. "Slavii se nedařilo v kombinaci, byla na ní znát nervozita. Náš gól v závěru utkání je třešinka na dortu. Výkon byl velmi kvalitní a jsem spokojen. Pro nás jsou to cenné body znamenající pro nás pozici v klidném středu tabulky do jarní části." Při shodě okolností se klidnému středu tabulky může přiblížit i Slavie. Dnešní zápas se jí nevydařil, nastoupila opět v kombinované sestavě zapříčiněné zraněními. "Na poslední chvíli jsme museli dělat změny v obraně, vypadl Adam Petrouš a Tomáš Hrdlička, který má virózu. V prvním poločase jsme dělala tolik chyb v defenzívě jako jindy za čtyři zápasy, hráli jsme špatně dopředu, kromě dvou náznaků jsme nevymysleli nic. Ve druhém poločase jsme se nemohli prosadit kombinačně, snažili jsme se zjednodušit hru tím, že jsme nasadili vyšší hráče do hry, vytvořili jsme si standardní situace, ale chyběl nám důraz v koncovce. I když jsme hráli špatně, tak nám chyběl gól, který by rozhodl a vítězství by nám urval," zhodnotil zápas Miroslav Beránek. Slavia inkasovala při nepochopitelné situaci, kdy se v brejku řítili čtyři budějovičtí hráči na dva slávisty. "Po naší standardce, a nebylo to poprvé, jsme nechali odkrytou obranu, takže jsme inkasovali. Na konci jsme ještě mohli srovnat, ale naše koncovka byla žalostná." Vyhlídky nemá Slavia dobré ani do odvety s Levski Sofia, pohárová soupiska vydá skoro jen na základní sestavu. "Věřím, že se Tomáš Hrdlička dá dohromady, u Adama Petrouše si nejsem jistý, ale budeme se snažit, aby byl připravený do hry. Vzhledem k absencím máme tak úzký kádr, že se dá říct, že nemáme s kým hrát." Přes zimu by se měl kádr určitě posílit, což vyplynulo i ze slov Beránka. "Další hráči mohou ještě odejít, takže by posil mělo asi přijít hodně."

Komentáře (4)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Tiskovka po utkání Slavia - české Budějovice

    (host)     před 20 lety 22.11.2003 08:27 |  
    0 0

    V této situaci by měl volit p. Beránek slova, možná přijdou hráči. Nazvat je posilami je blbost , to ukáže čas, např. od Lukeše jsem si hodně sliboval a on když náhodou nastoupí, tak je nejhorší na hřišti.

    • Re: Tiskovka po utkání Slavia - české Budějovice

      EdCable     před 20 lety 23.11.2003 13:58 |  
      0 0

      A to jeste spousta lidi vola po tom, aby mu byla dana sance, v patek byl moc spatnej:( ale kdo nebyl, kdyz to nejde ani Pitakovi:(

    • Re: Tiskovka po utkání Slavia - české Budějovice

      (host)     před 20 lety 24.11.2003 09:24 |  
      0 0

      Ba ne, horší je Hašler. Ten je tam vyloženě navíc.

    • Pánové - a co Kratochvíl?

      (host)     před 20 lety 24.11.2003 17:10 |  
      0 0

      Myslím, že v soutěži o nejhoršího hráče Slavie by měl velkou šanci uspět Kratochvíl. Já vím, že normálně hraje vpravo, ale i na té levé straně by aspoň něco ukázat mohl. Zatím jsem si ale na něm nic jiného než "koncentráčnické" postavy a příšerného stylu běhu nevšiml...