Rozhovory

Rozhovor s Pavlem Kukou

Pavel Kuka včera poprvé nastoupil do přípravného zápasu a uvedl se gólem, v dnešním utkání žádnou branku nevstřelil, i když příležitosti k tomu měl.

Včera jsi odehrál první přípravné utkání, dnes většinu zápasu. Jak tyto dva duely hodnotíš? Jsou to zatím příliš těžké terény, takže se to nedá moc hodnotit, spíš hodnotím dobře tréninky. Snažíme se pokaždé vyhrávat, což je na těchto terénech taky hodně důležité, protože vítězství vždy posune mužstvo dopředu. O to je to těžší, že nemůžeme prodat to, co umíme, ale musíme se soupeřům vyrovnávat bojovností a jednoduchostí, to se nám povedlo třeba včera proti Regensburgu, kdy jsme ho v druhé půli i přehráli, škoda, že jsme nevyužili dalších příležitostí. Trenér Csaplár o tobě říkáš, že si přidáváš tréninkové dávky a proto jste se dohodli, že první přípravné zápasy neodehraješ. Cítíš, že tvá výkonost klesá, že trénuješ víc? Trénuju pořád stejně, nic jsem nezměnil, vždycky je to otázka chuti nebo nechuti, jestli člověka trénink baví nebo je z něj otrávenej. Nechci hodnotit něco během prvních čtrnácti dnů, ale samozřejmě člověk jinak pracuje v dobré atmosféře. Teď jsi spokojený, ale budeš stejně mluvit, když během jara na tebe zbude jen lavička? Bude mi to úplně jedno, protože budu sedět na lavičce v případě, že tady budou lepší hráči. Nikdy jsem nechtěl hrát za předpokladu, že bych viděl, že někdo dal deset gólů a já dal jeden. To, že se minulé časy takto prezentovaly, bylo jen zastřešení problémů, které tu byly, házelo se to na Kuku, že nehraje a má plnou pusu řečí, ale to vůbec nebyla pravda. S klukama jsme řešili úplně jiné problémy a doufám, že už je to všechno pryč. Nenastupoval jsi v zápasech tady v Xaverově i ze strachu ze zranění? Přiznám se, že umělou trávu moc rád nemám, protože je na ní větší nebezpečí zranění a je to daleko větší nápor na klouby, na kotníky, na kolena. V době, kdy se hrály první zápasy, tak jsme měli za sebou jen několik tréninků, kdy svaly ještě nebyly tolik rozcvičené. Měl jsem možnost si vybrat, takže jsem nechtěl riskovat. Je to fajn, že se může člověk takhle dohodnout. Jaké si dáváš cíle do jarní části ligy? Po tom, kde jsme teď v tabulce, se musíme za každou cenu zlepšit, což asi nebude tak těžké. Musíme vylepšit vše, co jsme zanedbali, hlavně výsledky, dostat se o nejvýš a čekat na jakékoliv zakolísání soupeřů, protože ta situace není ještě ztracená, liga se může ještě zamotat a být hodně zajímavá. Myslíš, že budete moci hrát o vyšší příčky, i kdyby nepřišly už žádné posily? Věřím tomu, že se do přestupního termínu ještě podaří někoho získat. člověk musí umět pracovat s tím, co má, ale nebudeme si nalhávat, že Slavie nepotřebuje posílit.

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Rozhovor s Pavlem Kukou

    (host)     před 20 lety 26.01.2004 11:21 |  
    0 0

    Děkuji panu Kukovi! Správně, jen se nebát říci naplno názor, že Slávka potřebuje vzhledem k cílům nutně posílit (střed obrany, ofenzivní střed zálohy a levou stranu (nejspíš obrana, vzhledem k možnostem). Nebát se dát jasně najevo tento stav, a? se vedení snaží nebo a? jsou jasné jejich schopnosti!!