Archiv

Slavia B - Letohrad 1:0

Slávistická rezerva dokázala podruhé na jaře zvítězit. Po celé utkání byla lepším týmem, ale opět měla problémy s útočnou fází.

Trenér Slavie Pavel Trávník musel udělat opět změny v sestavě oproti minulému zápasu s Břevnovem. Kvůli únavě chyběl stoper Tomáš Šilhavý, zápas sledoval jen z hlediště i útočník Tomáš Jirásek, který laboroval s nakopnutým kolenem. Reprezentační povinnosti plnil další útočník Michal Otočka. Kvůli naplnění cizinecké kvóty dnes chyběl Brazilec Jefferson, který sice proti Břevnovu hrál mizerně, ale podle trenéra Pavla Trávníka se v týdnu v tréninku jevil velmi dobře. Do sestavy se naopak vrátil další Brazilec Neno, tým opět posílil Matúš Kozáčik, dále Michal Švec, Tomáš Hašler a Milan Zachariáš, který v lize nehrál kvůli osmi žlutým kartám.

Utkání začalo o dvacet minut později, důvodem byla absence rozhodčích z Moravy, kteří zápas nestíhali, a tak museli být narychlo povoláni arbitři z Prahy. V zápase měla Slavie jasnou převahu, hosté z Letohradu ji dostali pod tlak až na konci druhého poločasu. Hrálo se vlastně jen na půlce Letohradu, slávisté si vypracovali poměrně značné množství standardních situací, ale opět měli problémy v koncovce. Chyběl přesný centr před bránu, pokud vůbec nějaký centr přišel, tak byli hráči ve špatném postavení a na balón nedosáhli. V utkání tak nebylo k vidění moc stoprocentních šancí, spíš se jednalo o náznaky.

Ze strany Slavie stojí za zmínku jen příležitost ve 4. minutě, kdy Krajčík nacentroval na Hašlera, ale jeho pokus gólman Kykal vyrazil na roh. Na druhé straně byla nebezpečná situace ve 20. minutě, kdy zavládlo před Kozáčikovou bránou malé nedorozumění mezi obránci a Kozáčikem, naštěstí nikdo z Letohradských se k míči nedostal. Hosté se ještě předvedli ve 35. minutě Vackovým obloučkem mírně z úhlu, který Kozáčik chytil.

Letohradští se nedokázali z brejků prosadit ani ve druhém poločase. V 57. minutě se ocitnul ve vzdušném souboji čada s Kozáčikem, kterému míč ve vzduchu vypadnul, ale ještě ho stačil znova lapit. Místo Emmerlinga šel na hřiště Stejskal a Krajčík se přesunul do útoku, ale Slavia si stále nebyla schopná vypracovat gólové šance. Až v 69. minutě si při standardní situaci míč pět metrů za velkým vápnem postavil výborně hrající Tomáš Hrdlička a krásně vymetl Kykalovu bránu. Gólman hostů byl bez šance a ani nezareagoval. Hned za tři minuty z velkého úhlu napálil Stejskal břevno. Posledních pět minut se hrálo na naší půlce, Letohrad si vytvořil převahu. Dvě minuty před koncem se v hlavičkovém souboji před bránou ocitnul s naším obráncem Balíkem čada, ale Balík odvrátil, navíc čadovi byl odpískán ofsajd. Slávisté tak získali podruhé na jaře tři body.

Trenér Slavie Pavel Trávník měl z utkání velmi dobrý pocit. „Zápas jsme vyhráli zaslouženě, měli jsme ho pod kontrolou a byli jsme lepší, i když jsme si nevypracovali žádné stoprocentní šance. Věřili jsme, že gól dáme. Vstřelili jsme krásný gól ze standardky a zapla?pánbůh za něj. Co s týče fotbalovosti, tak jsme odehráli nejlepší zápas na jaře.“

I v dalším utkání Slavia zůstane v Praze, jedná se již o sedmý pražský zápas od začátku jara. Ve vloženém kole ve středu od 17 hodin přivítá mužstvo Náchoda.

Slavia B – Letohrad: 1:0

Sestava Slavie: Kozáčik – Neno (85. Budějský), Chleboun, Milan Zachariáš, Balík – Krajčík (81. Dubský), Švec, Vondráček, Hrdlička – Emmerling (66. Stejskal), Hašler

Gól Slavie: Hrdlička

Lavička: Buryánek, Kotrba, Vaněk, Podaný

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)