Archiv

Slavia B - Chomutov 0:1

Slávistická rezerva prohrála s Chomutovem, ačkoliv naši hráči měli několik jasných gólových příležitostí.

Trenér Pavel Trávník se v dnešním zápase musel obejít bez posil z A týmu, Brazilců a reprezentanta Jakuba Chlebouna. Po delší době se tak v základní sestavě objevil útočník Michal Otočka. Náhradním gólmanem byl teprve šestnáctiletý Petr Klejna, do hry mohl z pozice náhradníka zasáhnout i asistent trenéra Luboš Kozel.

Utkání bylo poměrně vyrovnané, ve druhém poločase měli slávisté přeci jen navrch. Hostům stačilo pár šancí na gól, slávisté jich měli mnohem více, ale opět se střelecky neprosadili. Nejaktivnějším střelcem v dresu Slavie byl Karel Kratochvíl, Tomáš Hrdlička pak potvrdil své výborné jarní výkony. Při první zajímavější akci před bránou Chomutova se po Kratochvílově centru ukopnul Emmerling, neprosadil se ani Otočka hlavičkou o šest minut poději, kdy ho vychytal gólman četverik. Špatně zamířil i Kotrba o minutu později, kdy sice byl v souboji s dotírajícím obráncem, ale měl možnost vystřelit lépe. Mezitím hosté kopali standardku a poté přišla 18. minuta. V té se k rozehrání dvou rohů za sebou postavil Budka, při druhém rohu se mu míč znovu vrátil, nahrál do vápna a Kubík se hlavičkou nemýlil. Ze Slavie pak pálil Martin Zachariáš nad, Hrdličkovu přízemní střelu gólman vyrazil. Emmerling pak mířil mimo bránu po chybě obrany, kdy mohl pohodlně srovnat.

Devět minut po začátku druhé půle zahrával Hrdlička standardku, jeho střela mířila do brány, ale balón slávisté tečovali mimo bránu. Následnou Kotrbovu střelu pak četverik vyrazil. Střelecky se činil zejména Karel Kratochvíl, ale žádný z jeho pokusů se neujal, v 79. minutě před bránou z voleje nastřelil jen tyčku. Slávisté měli ještě další šance, ale proměnit nějakou z nich, to byl opět nepřekonatelný problém.

V tabulce jsou slávisté pátí. Další zápas hraje béčko 6. června v Hradci Králové.


Slavia B - Chomutov 1:0 (1:0)

Sestava Slavie: Podaný - Budějský (75. Vaněk), Vondráček, Šilhavý, Mar.Zachariáš - Kotrba, Kratochvíl, Dubský (64. Buryánek), Hrdlička - Emmerling, Otočka (70. Jirásek)

Lavička Slavie: Balík, Kozel, Klejna

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)