Archiv

Béčko prohrálo s Ústí nad Labem

Slávistická rezerva dnes podlehla lídrovi české fotbalové ligy, ačkoliv zejména v prvním poločase měla více ze hry a za celé utkání si vypracovala více šancí.

Zápas byl svým průběhem podobný několika dalším jarním utkáním. Slávisté sice měli převahu, v prvním poločase velmi výraznou, jak v držení balónu, tak v možnostech zakončení. Pokud by ale chtěli získat alespoň bod, nesměl by brankář Podaný vůbec inkasovat, protože spoléhat se na to, že jeho kolegové v útoku branku dají, prostě nelze.


Ze začátku zápasu byl aktivní ve střelách na bránu i mimo ni Kratochvíl, jednou ho vychytal Chodora, podruhé mířil ze standardní situace nad pravý roh brány. Chodorova velmi špatného vyběhnutí z brány mohl využít Neno, ale jeho střela by musela být přesnější. Hosté se dostali před naší bránu až v 15. minutě, kdy po zákroku Šilhavého byla nařízena penalta, kterou Novák proměnil. I nadále však hru měli pod kontrolou slávisté, hosté začali hrát až po půlhodině hry, ale žádné zajímavé útočné akce neměli. Slávisté však nedokázali využít úniku Buryánka u postranní čáry a jeho centru na Kotrbu a posléze pokusu Otočky, který gólman vyrazil. Střelecky byl nadále při chuti Kratochvíl, Kotrba si při pěkném úniku nechal vzít balón. Jedno z kouzel ze svého brazilského repertoáru předvedl Neno, z půlky hřiště se chytře snažil přehodit Chodovu. Mířil jen těsně vedle, ale byl to dobrý pokus.

Ve druhém poločase hosté srovnali hru a měli i více šancí. V 55. minutě se položil do střely Ohněníka Podaný, o chvíli později hlavičkoval před bránou osamocený Martykán mimo tři tyče. Hodně se slávisté zlobili na pomezního rozhodčího, který odmával ofsajd třem hráčům Slavie, kteří se vraceli po akci zpátky za obranu, když se balón dostal k Vondráčkovi a ten krásným pasem přes celé hřiště našel právě tyto vracející se hráče, kteří zřejmě v ofsajdu nebyli. Ústí nad Labem se podruhé gólově prosadilo v 80. minutě, kdy zleva přehodil Podaného Sedlák. Náš gólman přesně vystihnul směr letu míče, stačilo možná trochu povyskočit a balón konečky prstů vyrazit. Slávisté se dostali ještě několikrát před bránu soupeře, ale vždy mířili mimo.


Slavia B - Ústí nad Labem: 0:2

Sestava Slavie: Podaný - Neno, Vondráček, Šilhavý, Martin Zachariáš - Kratochvíl, Milan Zachariáš, Dubský (76. Held), Buryánek (46. Zelinka) - Kotrba, Otočka (81. Jirásek)

Lavička Slavie: Balík, Budějský, Šteiner

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)