Fortuna liga

Jablonec - Slavia 1:1

Slavia si z venkovního utkání přiváží opět pouze jeden bod, a tak vše v Jablonci skončilo tradičně.

Sestava: R. černý - L. Došek, M. Latka, M. Holeňák, J. Rychlík - K. Piták, P. Gedeon, R. Bejbl, M. Zbončák - P. Kuka, E. Adauto da Silva (85. P. Fořt)

Góly: 25. Adauto

Lavička: M. Kozáčik, M. Švec, S. Vlček, L. Sedláček

Dnes čekalo slávisty těžké utkání na severu. Soupeřem byl Jablonec, s kterým Slavia rozhodně nesehrává pěkné a úspěšné zápasy. Kdo některá utkání v Jablonci viděl, tak si to umí jistě představit. Již pětkrát za sebou vzájemný střet skončil remízou. Trenér Csaplár a jeho svěřenci se vydali toto malé prokletí změnit.

Slavia nastoupila trošku v nečekané sestavě. Do základní sestavy se vrátil Latka a postavil se do obrany vedle Holeňáka. Kapitán Bejbl tak dostal šanci po dlouhé době si zahrát v záložní řadě. Jen místo na lavičce tedy zbylo na Sedláčka, který se pro Csaplára nejspíše stává hráčem jen pro domácí utkání.

Jedna změna oproti minulým utkáním byla patrná hned z počátku – na fotbal se dalo koukat. Obě mužstva předvedla několik pěkných akcí. Tu první gólově zakončil Adauto po přihrávce Pitáka, ale pro ofsajd nebyla branka uznána. Radost tak poprvé měli domácí, kteří zakončili pěknou akci střelou do prázdné branky. Sešívaná obrana nepůsobila dobrým dojmem, a tak když Latka dostal žlutou kartu, vrátila se do původní podoby. Latka šel do zálohy, místo v obraně zaujal spolehlivý Bejbl. Ještě předtím se podařilo Adautovi hlavou zúročit centr Zbončáka, bylo vyrovnáno. Ještě se odehrálo několik zajímavých akcí, ale žádná nevedla ke změně skóre.

Druhý poločas nebyl už tolik pohledný, ale rozhodně ne nezajímavý. Obě mužstva se snažila strhnout vítězství na svou stranu, ale s postupem času byla hra čím dál tím více rozkouskovaná. Nikdo se nedostával do vyložených šancí. čekal jsem, že trenér se pokusí posílit ofensivu stažením Latky a nasazením třeba Sedláčka, ale nestalo se. A tak se nám zrodila další remíza v Jablonci.

Komentáře (13)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Jablonec - Slavia 1:1

    (host)     před 20 lety 26.09.2004 02:15 |  
    0 0

    Zápas jsem bohužel neviděl. Z komentářů vyplývá, že první poločas byl slušný, druhý nic moc. Snad výkony trochu rostou. Teď už máme relativně slušný kádr, tak by to mohl být trvalý trend. V každém případě se ukáže, co je v trenérovi Czaplárovi. Já ho v Liberci rozhodně nemusel. Jako víc arogantní ješita mi připadal už jen tehdy teplický Straka. Sympatický mi začal být, když si dokázal dupnout a otevřeně říct vedení, že s tím, co měl k dispozici na začátku letošní sezóny tedy opravdu nejde nic dělat. K určitému posílení došlo. Hvězdy v mužstvu určitě nejsou, ale jistá kvalita tam je. Chce to jen víc bojovnosti a ta se snad začíná objevovat. Uvidíme hlavně na jaře, až se noví hráči zapracují.

  2. Re: Jablonec - Slavia 1:1

    vlada     před 20 lety 26.09.2004 10:14 |  
    0 0

    Myslím,že výkony Slávie opravdu rostou zápas od zápasu, jenom mám dojem, že až budou hrát naši dobře, tak ta ztráta na špičku už bude moc velká. Zbončák je skutečná posila.

    • Re: Jablonec - Slavia 1:1

      (host)     před 20 lety 26.09.2004 18:32 |  
      0 0

      Ztráta na špičku velká je a zřejmě bude ještě větší. Ale trochu skromnosti. To, s čím nás naše geniální vedení vybyvilo na začátek soutěže, bylo tak spíš na boj o udržení. Teď máme na klidný střed, ale myslím si, že jestli je Czaplár opravdu tak dobrý trenér, jak sám sebe představuje, mohlo by se zadařit i takové 3. místo. Druhé místo by bylo skvělé. Ale mám obavy, že jsou tam lepší mužstva s lepšími hráči i podmínkami - Ostrava, Liberec, Olomouc, Teplice.. Uvidíme. Moje sympatie k Czaplárovi poté, jak si dokázal dupnout, opravdu vzrostly. Zatím toho sice Slavie pod jeho vedením moc neukázala, ale kádr byl opravdu strašný. Něco v něm snad opravdu musí být, když za ním hráči jdou. Koloušek, Zbončák, Holeňák.., to už přece musí něco znamenat.

  3. Re: Jablonec - Slavia 1:1

    (host)     před 20 lety 26.09.2004 12:53 |  
    0 0

    prislis nechapu sestavu slavie obvzlaste na hristich nasich souperu. je sice hezke, ze pan Csaplar zamysli hrat predevsim na brejky a proto postavi vice ci mene defenzivnejsi sestavu. hra na dva defenzivni zalozniky by mela jasne zvysit obranou hru, ale zatim mi to tedy ani v jednom pripade prilis neprislo, ze by se nase defenziva timto zlepsila. ve druhem polocase mi to prislo ze strany trenera, tak trochu prokoucovane. slavie se snazila hrozit predevsim ze standartnich situaci, ale nechapu proc se pri tomto zameru na hriste nepodival nejlepsi zahravac standartek Sedlacek, ktery by urcite byl platnejsim nez napriklad nevyrazny Latka ve stredu zalohy.

  4. ofsajd nebyl!

    (host)     před 20 lety 26.09.2004 14:39 |  
    0 0

    Nemůžu si pomoct, ale žadnej ofsajd tam podle mě nebyl -akorat mrtvej adauta na zacatku akce, ale ten se nemava a pomezni ho taky snad nemaval, jestli se nepletu, tak zvednul praporek až při golu a tam proste ofsajd neby!
    Jinak si taky myslim, že měl Cs. střídat do hry Sedláčka za Latku, ale nejlepší by asi bylo přeškolit někoho z trojice Bejbl-Latka-Holeňák na pravýho beka, aby tam nemusel hrat tragik Došek -pak by mohl hrat jak Latka, tak Sedlaček -Sedlaček by zahraval standardky a sazel by je na palici Latkovi a všechno by bylo fajn...
    Jinak, co se tyče Doška -už druhy zapas bedlivě sleduju jeho hru a je to skutečna tragedie. Některe jeho chyby jsou sice nenapadne, ale vysledek je vzdycky znat...

    BUCK

    • Re: ofsajd nebyl!

      jacko (přítel SN)     před 20 lety 26.09.2004 19:33 |  
      0 0

      Podle me Adauto byl opravdu v mrtvem ofsajdu, ale jak se zapojil do hry, tak to rozhodci asi opravnene mavnul. Na druhou strane muzeme byt radi, ze rozhodci zastavil akci domacich chvili po vstreleni prvniho golu, taktez mavnul ofsajd, ale kdyby to pustil, tak by sel jeden z domacich sam na Radka.

      • Re: ofsajd nebyl!

        (host)     před 20 lety 27.09.2004 19:14 |  
        0 0

        jenže kdyby rozhodči uznal ten adautuv gol, kterej podle novejch pravidel skutečně je regulerni, coz musi rozhodci moc dobře vědět, tak by všechno zas bylo uplně jinak a k tamte situaci by vubec nemuselo dojit -ja proste filozofii kompenzaci neuznavam, kazdy moment meni vyvoj zapasu.... a ten gol regulerni byl! Ja osobne si třeba myslim, že takovy situace, kdy hrač teží ze své původní pozice z ofsajdu, by měly byt piskany, ale když už se jednou ustanovilo, ze to ofajd neni, tak at to teda koukaj pouštět! Nistelrooyovi ten gol na euro taky uznali a tam ze sveho ofs. postaveni tezil desetkrat vic než adauto v jablonci! Kamos si delal trenersky zkousky a i tam jim o tomhle řikali, prostě se to ma poustět a cesky rozhodči sou burani!!!!!!!!!!!!!!!!

        !BUCK!

    • Re: ofsajd nebyl!

      PetCC     před 20 lety 27.09.2004 02:15 |  
      0 0

      Došek po našem útoku bránil hráče Jablonce u jejich vápna, soupeři se povedlo rozehrát na neobszeného hráče u půlící čáry a ten bez většího otálení přihrál do levýho křídla a kdo ho ze slávistů bránil? Zase Došek! Kdyby se takhle zodpovědně vraceli všichni ostatní hráči, a? klidně za Doška hraje někdo jinej, ale zatím nikoho takovýho nevidim. Navíc to nebyla jediná pododbná situace, při protiútoku Jablonce v 34. minutě střed obrany někam zmizel, takže Došek byl uprostřed hřiště před vápnem a bránil 2 hráče, jeden byl před nim s míčem, druhej si nabíhal zleva. Podle mě neudělal žádnou taktickou chybu a byl vždycky tam kde bylo potřeba.

    • Re: ofsajd nebyl!

      PetCC     před 20 lety 27.09.2004 02:15 |  
      0 0

      Došek po našem útoku bránil hráče Jablonce u jejich vápna, soupeři se povedlo rozehrát na neobszeného hráče u půlící čáry a ten bez většího otálení přihrál do levýho křídla a kdo ho ze slávistů bránil? Zase Došek! Kdyby se takhle zodpovědně vraceli všichni ostatní hráči, a? klidně za Doška hraje někdo jinej, ale zatím nikoho takovýho nevidim. Navíc to nebyla jediná pododbná situace, při protiútoku Jablonce v 34. minutě střed obrany někam zmizel, takže Došek byl uprostřed hřiště před vápnem a bránil 2 hráče, jeden byl před nim s míčem, druhej si nabíhal zleva. Podle mě neudělal žádnou taktickou chybu a byl vždycky tam kde bylo potřeba.

      • Re: dosek

        (host)     před 20 lety 27.09.2004 19:20 |  
        0 0

        snaha je sice hezka vec, ale to by mela byt samozrejmost, ligovy hrac ma vsak mit jeste neco navic, nemuzu si pomoct, ale dosek proste je jen a jen prumerny, kazi spoustu prihravek, postrada chytrost, jediny co umi je buransky nakopavat balon, coz je sice lepsi nez kdyz podela prihravku, ale... proste jako je pitak dlouhodobe nejlepsi, tak dosek je podle me dlouhodobe nejhorsi... to neni jen prazdna hlaska ale vysledek dlouhodobeho sledovani......

        buck

        • Re: dosek

          (host)     před 20 lety 28.09.2004 11:20 |  
          0 0

          Já už bych toho Doška nechal. V průměrném mužstvu je průměrem až podprůměrem, to je fakt. A přihrát se asi taky nikdy nenaučí. Zase na druhou stranu "mladej nadějnej Latka" je většinou ještě větší tragéd a větší nebezpečí pro naší branku hrozí od něj. I podle poměrně mizivých reakcí soudím, že i čtenáři Slávistických novin se smířili s tím, že máme mužstvo tak na střed tabulky a tam Došek docela zapadá. A zapla? pánbůh za ten střed, na začátku to vypadalo spíš na sestup.

          • Re: dosek

            (host)     před 20 lety 28.09.2004 19:13 |  
            0 0

            důvod proč ho pořád jebu je ten, že po určitejch obměnách v týmu se mi zdá, že ten kádr už neni zas tak špatnej ....až na ten jeden post...

  5. Re: Jablonec - Slavia 1:1

    (host)     před 20 lety 27.09.2004 07:59 |  
    0 0

    Nechápu to ,proč nebyl střídán Latka který měl žlutou a proč tam nešel Sedláček určitě by to ožilo.Myslím že to pan Caplár Prokoučoval střídat jen Fořta to je docela slabota.Takle se na špici nikdy nedostanem a ještě k Latkovi to co předvádí poslední zápasy to je hruza zamyslete se nad ním.