O Slavii

Informace z další besedy

Slávistický fanklub dnes pořádal další besedu, na které se řešily zejména otázky týkající se stadionu a současného stavu týmu i Slavie jako takové.

Vzhledem k tomu, že hráči se speciálně připravovali na derby a dorazili tak i s Josefem Csaplárem o značnou chvíli později, padaly nejdříve dotazy týkající se výstavby stadionu, na které odpovídal tiskový mluvčí Alexandr Kliment. Asi nejzásadnější informací je fakt, že koncem října přijede do Prahy několik lidí z vedoucích postů ENICu a vyjádří své stanovisko k výstavbě stadionu – nyní již 14 dní zkoumají výsledky studie návratnosti, jejíž výsledek byl velmi pozitivní. To, kdo by mohl investovat do výstavby, je zatím tajemstvím, platí, že by to měly být domácí i zahraniční společnosti.

 

Nejvíce otázek mířilo na Josefa Csaplára a jeho názor na ty či oné hráče. Pozitivní je, že podle jeho vyjádření by se mohl brzy na trávník vrátit Vašek Koloušek. Od Martina Zbončáka očekává výrazné zlepšení v druhé půli podzimu, od Stanislava Vlčka zřejmě až na jaře po absolvování fyzické přípravy, kterou potřebuje ke svému stylu hry. Vyjádřil se i ke stavu našich dvou útočníků, Pavla Fořta a Adauta, od kterých čeká víc, ale nicméně uznává, že kvůli zraněním dlouho nehráli. Od pondělí je ve Slavii na stáži mladý Ir Paul Munster. „Je to mladý šikovný kluk, na tréninku góly dává, ale ještě je příliš brzy na to ho hodnotit,“ řekl Csaplár. Náš trenér se vyjádřil i k těžké situaci ve Slavii, navzdory které by se chtěl pokusit o stabilizaci týmu, aby byl navíc i perspektivní. Stále usiluje o příchod Jiřího Štajnera, se kterým je domluvený. Problém je tedy „jen“ v odstupném.

 

V průběhu dalších dnů si budete moci poslechnout audia z besedy.




Autorem fotografií je Cindy.

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Informace z další besedy

    Markus     před 20 lety 18.10.2004 08:26 |  
    0 0

    Do slavnostního otevření stadiónu zbývá: 366 dnů 10 hodin 3 minut a 22 sekund. No super, tak do roka a do dne pane Leško! :o)