Fortuna liga

Zítra proti Opavě

Zítra nás čeká další utkání, na Strahov přijede Opava. Tři body jsou naprostou povinností, čelo tabulky už nám uteklo dost. Bohužel nám budou chybět tři defenzivní hráči.

Slavia již tři zápasy nevyhrála, navíc dala pouze jednu branku, což je dost tristní bilance. Napravit to musíme v tomto utkání proti Opavě, protože čelo tabulky se hodně vzdálilo a každá bodová ztráta by uškodila. Útočníci si nevedou vůbec dobře, je to náš nejslabší článek sestavy. Takže doufejme, že se tentokrát probudí.

V sestavě určitě nenastoupí Patrik Gedeon, kterému zbývá odpykat ještě dva zápasy za červenou kartu se Slováckem. Osudovou čtvrtou žlutou kartu dostal kapitán Radek Bejbl v derby proti Spartě. A aby toho nebylo málo, kotník Michala Švece stále není vyléčen, takže i on bude chybět.

Jak by asi mohla vypadat sestava? Na tréninku jsem bohužel nebyl, ale tak si trochu zaspekuluji. V bráně je to jasné, nastoupí černý. V obraně by měl distancovaného Bejbla nahradit Latka. A kdo nastoupí v záloze na postu defenzivního záložníka? Troufám si tvrdit, že to bude Tomáš Hrdlička, protože na tomto postu hrál i v Jihlavě a na jaře i za béčko. Útok zůstane stejný.
černý – Došek, Latka, Holeňák, Rychlík – Piták, Hrdlička, Sedláček, Zbončák – Kuka, Adauto

Proti Opavě se nám ale daří, ani jednou jsme ze čtrnácti zápasů neprohráli, devětkrát vyšli vítězně. Skóre je aktivní 31:10. Před necelým rokem jsme na domácím hřišti vyhráli vysoko 4:1. Tehdy se dvakrát trefil Adauto, což by přišlo tentokrát vhod.

„Opava není slabý soupeř, každopádně ji nesmíme podcenit, zaslouží si respekt. Doufám, že naše stoupající výkony přetavíme i v plný bodový zisk,“ řekl kouč Josef Csaplár. „Musíme se koukat hlavně na sebe a soustředit se na svůj výkon. Po herní stránce jdeme nahoru. Chceme vítězství,“ dodal záložník Karel Piták.

Středeční potyčku diváků při pohárovém zápase Jihlava – Slavia, která skončila těžkým zranění fanouška, bude řešit vedle policie i fotbalový svaz. Podle médií se jednalo o domácího fandu, ale on měl sebou spar?anskou šálu, takže je to vše trochu jinak. Každopádně je to neš?astná nehoda a kdyby ten fanoušek nebyl vožralej, tak by podle mě ani neupadl. Bohužel se to stalo a takto se zranil. Snad se brzy uzdraví.

Disciplinární komise čMFS předvolala předsedu představenstva Jihlavy Zdeňka Tulise, pořadatele utkání Petra Šilhána, generálního ředitele SK Slavia Praha Vladimíra Lešku, rozhodčího Tomáše čuřína a delegáta čMFS Jaroslava Šibala. Zasedání proběhne ve středu 27. října. „Jsme proti jakékoliv formě násilí na stadiónech. Co se stalo v Jihlavě, je nepochybně smutné a kategoricky to odsuzujeme,“ prozradil Vladimír Leška. Nezapomněl se ale zmínit i o incidentu na Spartě, kde cíleně byli napadnuti fanoušci Slavie domácími pořadateli. O tomto zmínka nikde ani nebyla a přešlo se to, až to vypadá, jako bychom za to mohli, i když to tak není. „Na druhou stranu jsme překvapeni, že delegát ligového střetnutí Sparta – Slavia považuje za adekvátní razanci zásahu pořadatelů proti našim fanouškům při derby, kdy jen š?astnou souhrou náhod nedošlo k vážným zraněním,“ dodal.

Zítřejší zápas začíná ve 20:00 a zvu všechny fanoušky, a? je účast co největší, i když po posledních událostech to asi nebude moc slavné.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)