Ženský fotbal

Protrápená výhra nad Hlučínem

Zápas proti slabému Hlučínu se slávistkám vůbec nevydařil. Sice jsme vyhráli, ale zvláště ve druhém poločase jsme předvedli špatný výkon. Stáhněte si i premiérově video sestřih z utkání!

Hlučín nepatří mezi kvalitní celky. Sparta, náš největší sok, zde vyhrál nedávno 14:2! My jsme na jejich hřišti před rokem vyhráli 4:0. Ale tentokrát přes výhru z našeho výkonu bolely oči.

Úvod však vyšel dobře. Hned v páté minutě vyslala Pěničková přesně do levé strany Budošovou, která se dostala až do vápna, kde nahrála na druhou stranu úplně volné Ižové, pro kterou nebyl problém zakončit do prázdné brány. Bohužel první šanci využil soupeř. V desáté minutě zahrávali standardní situaci, před brankářkou ještě tečovala jiná hráčka, míč se dostal až k zadní tyči, kde v pádu před dotírající Urbančíkovou nechtěně srazila do vlastní sítě Petranová.

Odpověď byla rychlá. O minutu později z vlastní poloviny vyslala Hejlová do brejku dvojici Pěničková, Chlumecká. První jmenovaná šla na bránu a těsně před brankářkou přihrála volné Chlumecké, pro kterou nebyl problém zakončit. Šance jsme si i nadále vytvářeli, ale nebylo jich příliš mnoho. často jsme se trápili, hra nebyla plynulá, nedařila se kombinace. Další branky jsme ale přidali.

Ve 36. minutě po brejku z levé strany nacentrovala Budošová, u pravé tyče našla volnou Ižovou a ta hlavou v pohodě dala do prázdné brány. Před koncem poločasu jsme se radovali ještě jednou, po nahrávce Ižové prostřelila domácí brankářku Pěničková.

Druhý poločas byl ale dost zvláštní. Sice jsme přidali jednu branku, kdy Ižová nahrála volné Chlumecké, která dávala do prázdné. Pak jsme si však už nedokázali vytvořit moc brankových příležitostí. V zakončení se ocitla Přibyslavská či Ižová. Po střídání se hra začala i nadále zhoršovat, soupeř byl dost houževnatý. A po dvou chybách jsme dostali dvě branky.

Dnešní zápas opět ukázal, že se na podzim trápíme, stále se nedaří tak, jak bychom si představovali. Ještě zbývají tři zápasy, které bychom měli nějak odehrát a v zimě zmobilizovat síly.

„Do zápasu jsme měli dobrý nástup, pak přišlo plno nepřesných přihrávek, chyba vzadu a vyrovnávající branka Hlučína přinesla nervozitu na naše kopačky. Naštěstí jsme dokázali dát do poločasu ještě tři góly. Ve druhém poločase jsme předvedli snad nejhorší výkon, jaký jsem u našich hráček viděl,“ zhodnotil utkání trenér Slavie Pavel Hejhal.

Hlučín – Slavia 3:5 (1:4)

Sestava Slavie: Taušová – Hejlová, Marková, Šteffanová, Petranová (70. Bottová) – Přibyslavská (56. Kaplanová), Pěničková (80. Holečková), Budošová, Zubková (55. Benýrová) – Chlumecká, Ižová

Sestava Hlučína: Gatnarczyk – Bláhová – Schwarzerová, Hraběová, Kütnerová – Špiláčková (58. Sedláčková, 90. Seďová), Urbančíková, Zajac, Špacírová (87. Janíková) – Sýkorová (73. Malohlavová), Hlavenková

Branky: 10. vlastní Petranová, 74. Hlavenková, 87. Kütnerová – 5. a 36. Ižová, 11. a 54. Chlumecká, 42. Pěničková

ŽK: 15. Zajac - 14. Zubková, 14. Ižová

VIDEO:
Délka: 3:06
Rozlišení: 320x240
Velikost: 7,8 MB
Stahování: zde

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)