Fortuna liga

Zítra proti Mladé Boleslavi

Zítra nás po pauze zaviněné počasím čeká druhý jarní zápas, opět doma. Na Strahově přivítáme od 16:40 před televizními obrazovkami TV Prima Mladou Boleslav.

Dnes jsem bohužel nemohl vyrazit na trénink kvůli své nemoci. Přesto se dá odhadovat, jak by mohla sestava vypadat. Asi nejzásadnější otázka zní, zda bude zdravotně v pořádku Miroslav Holeňák. Podle tiskové zprávy by měl být připraven nastoupit, takže tomu věřme. Jeho případná absence by byla velmi špatná, stačí vzpomenout na týden starý debakl s Libercem, kdy se nepředvedli Bejbl a Švec na postech stoperů. K dispozici bude Lukáš Došek, absentuje nadále Hrdlička a Táborský.
 
Sestava by se příliš neměla lišit od posledního ligového zápasu. Pravděpodobně nastoupíme ve stejném složení.
Kozáčik – Švec, Holeňák, Bejbl, Zbončák – Piták, Latka, Gedeon, Sedláček – Vlček, Fořt
 
V historii novodobé české ligy se Slavia s Mladou Boleslaví utkala pouze jednou. V sobotu 11. září 2004 remizovala v Boleslavi 1:1. Za aktivně hrající domácí otevřel skóre v první půli Roman Bednář, remízu pro červenobílé trefil dvacet minut před koncem Karel Piták. Pětadvacetiletý Záložník ví, že zvítězit nad ligovým nováčkem je pro jeho tým V pondělí povinnost. „Musíme na ně vlítnout hned od první minuty a pokusit se zápas rozhodnout co nejdřív. Když budeme hrát svoji hru, jsem přesvědčen, že uspějeme.“
 
Podobně mluví i kouč Josef Csaplár. „Chceme hrát od začátku útočně, tak abychom dostali Boleslav pod tlak. Naším cílem je zisk tří bodů a udržení druhé příčky v tabulce.“
 
Na zápas se akreditovalo několik pozorovatelů z evropských fotbalových klubů. Utkání budou sledovat i skauti Arsenalu Londýn. Tohle je ale většinou obvyklé, jestli někteří naši hráči jsou na seznamech některých týmů, tak musíme věřit, že se na nich udrží co nejdéle.
 
Sázková kancelář Chance společně s oficiálním fanklubem Slavie připravila akci s názvem Sázka na derby. Každý, kdo vstoupí do fanklubu nebo prodlouží své členství do 25. března, obdrží zdarma sázkový tiket v hodnotě 50 Kč na derby, které se hraje v sobotu 16. dubna na Strahově.  Podmínkou je zaplacení členského poplatku tak, aby byla částka připsána na účet fanklubu nejpozději 25. března. Více na www.slavista.cz.

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Zítra proti Mladé Boleslavi

    gary     před 19 lety 14.03.2005 15:35 |  
    0 0

    Hmmm nějaká Boleslav no asi juknu na TV. Takový názor převládne u většiny fanoušků Slávie a podle toho také bude vypadat dnešní návštěva.
    Já osobně se ale na tento zápas hodně těším. Občas mám rád takové to nostalgické vzpomínání. Doufám ,že potkám pana Šeterleho a Kudelu a zavzpomínáme na tu jízdu za titulem. Docela jsem zvědavý na Míru Baranka .Tenhle fotbalista mne nijak nedráždil ani tím svým rudým dresem.
    No a nemohu zapomenout na své mládí. Ještě když jsem kopal za Strašnice vedl nás tam jeden mladej trenér. Občas se na něj přišel podívat ta?ka. Ten už tenkrát v trenérské branži něco znamenal. Od té doby jeho syna pozorně sleduji a jsem zvědavý jak bude v této Uhrinovské tradici pokračovat.
    Osobně bych to dneska viděl na remízku. Doufám však ve tři body ,které budem v boji o druhou příčku hodně potřebovat.