Fortuna liga

Důležitá výhra nad Teplicemi

Slavia dokázala v klíčovém utkání jara porazit Teplice 2:0 a více se přiblížili druhému místu. O oba góly se postaral znovuzrozený střelec Pavel Fořt.

Slavia - Teplice 2:0 (1:0)

Sestava Slavie:
M. Kozáčik - M. Latka, M. Holeňák, J. Rychlík (46. L. Došek) - M. Švec, V. Koloušek (56. T. Hrdlička), R. Bejbl (67. P. Kuka), P. Gedeon, M. Zbončák - S. Vlček, P. Fořt

Branky: 45. P. Fořt, 83. P. Fořt

Lavička: M. Slavík, M. Suchý, P. Eliáš, I. Táborský

Do začátku utkání nastoupila Slavia překvapivě se třemi obránci a s Rychlíkem v základní sestavě. Poprvé v lize od své nemoci hrál Václav Koloušek.

První poločas jsme si příliš šancí nevytvořili, prakticky jedinou větší, díky čemuž jsme dali branku. Teplice byli nebezpečnější, skórovat mohl Mašek či Krmaš. Největší příležitost si hosté vytvořili ve 39. minutě, kdy po našem rohu podnikli rychlý brejk, který bravurně zneškodnil Kozáčik. Konečně se dostává do formy. V posledních sekundách první půle se přeci jen usmálo štěstí na slávistickou stranu po krásné kombinaci. Nejdříve ze středu hřiště přihrával Koloušek na Bejbla, který po levé straně vyslal do brejku Zbončáka a ten z první po zemi nacentroval na Fořta, pro kterého nebyl problém usměrnit do brány.
 
Pavel Fořt uniká teplickému hráči
 
Druhý poločas nastoupil Lukáš Došek místo Rychlíka a pro tým to byl přínos. Nejenže po lajně unikal, ale soupeř ho často fauloval, takže jsme mohli zahrávat standardky. Největší šance Teplic přišla v 58. minutě, po rohu Verbíře zakončoval do prázdné brány Mašek, ale z brankové čáry vykopávali naši obránci. Hosté ještě párkrát zahrozili, ale důležitou druhou branku, zaručující lepší vzájemnou bilanci, přidali slávisté. Po dlouhém odkopu Kozáčika hostující Ryška míč lízl a ideálně tím přihrál mezi obránce Fořtovi, který byl u míče dříve jak brankář a přehodil ho.
 
Vítězství je velmi cenné, přestože hra nebyla vždy optimální, tak právě takovéto zápasy musíme vyhrávat. Snad se probudil Pavel Fořt, autor obou branek. Je potřeba, aby už konečně začal dávat góly. Teď nás čeká dohrávka v Brně, pokud jí zvládneme, druhé místo by nám nemělo uniknout.

Komentáře (7)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Důležitá výhra nad Teplicemi

    (host)     před 19 lety 02.05.2005 21:28 |  
    0 0

    Ja su tak š?astné :-) Matůš byl tentokrát skvělej, na čáře, při centrech, prostě paráda... A fořt taky překvapil :-) LordEdmund

  2. Re: Důležitá výhra nad Teplicemi

    GeorgK (přítel SN)     před 19 lety 02.05.2005 21:57 |  
    0 0

    Kozačik předvedl skvělý výkon, Dnes ale zahrál výtečně Došek jeho hra .... paráda.

  3. Re: Důležitá výhra nad Teplicemi

    bojler     před 19 lety 02.05.2005 22:20 |  
    0 0

    k tomu prvnimu ofsajdu: zdalo se me, ze i ten nahravajici byl i za poslednim teplicakem

    • Re: Důležitá výhra nad Teplicemi

      PetCC     před 19 lety 03.05.2005 00:10 |  
      0 0

      Pravidla dokonale neznám, ale myslím, že hráč je v ofsajdu, pokud je v momentu přihrávky blíž brance než míč. Vtomhle případě byl Fořt a míč prakticky v jedný rovině, takže bych to jako ofsajd neviděl. Navíc se běžně většina těchto situací pouští.

  4. Re: Důležitá výhra nad Teplicemi

    randy     před 19 lety 02.05.2005 22:37 |  
    0 0

    Konečně jedno vydřený vítězství,tyhle jsou nejcennější! Snad to vyjde i v Brně! Mně osobně se nejvíc líbil Švec,Zbončák a L. Došek.Oceňuji i V. Kolouška-hrát proti Teplicím ve 30ti stupň.vedru,to je první zápas v základu (Ostravu nepočítám a ani ji nikdo nepřipomínejte ) s prominutím jako kráva!

  5. Re: Důležitá výhra nad Teplicemi

    brtas     před 19 lety 03.05.2005 08:04 |  
    0 0

    Zápas jsem neviděl, byl jsem v práci když jsem slyšel v rádiu vstup v 77 min. tak mně bylo jasný že to vyjde. Konečně se probudil Fořt a jestli to půjde takhle dál tak máme 2 flek jistej ale nezakřiknout to a potvrdit to v Brně bude hrozně těžký Brno potřebuje body taky jako sůl.

  6. Re: Důležitá výhra nad Teplicemi

    honzah (přítel SN)     před 19 lety 03.05.2005 15:42 |  
    0 0

    No vida, Fořt si konečně řekl o nominaci na jednoho z 5 nejlepších slávistů jara. Ale v tuto chvíli bych stále ještě upřednostnil jiné...