Ženský fotbal

Slávistky se zúčastnily exhibicí

Fotbalistky Slavie se v sobotu zúčastnily exhibičního turnaje v Krásné Hoře. Ve třech zápasech se střetly s českou televizí, Primou a místním celkem. Na závěr jsme si mohli všichni pochutnat na opékaném prasátku. V pondělí pak zakončily sezonu dalším exhibičním zápasem, tentokrát proti Pastýřce, za kterou nastoupil třeba Martin Pěnička, František Veselý či Antonín Panenka. Prohlédněte si fotografie z obou exhibicí. Fotek je spousta.

Sobotní exhibiční turnaj se hrál jednoduchým systémem každý s každým na dvakrát dvacet minut. V případě remízy se kopaly penalty a vítěz dostal dva body, poražený jeden. Výhra v řádném hracím čase znamenala tři body.
 
Slávistky dorazily na místo konání po dlouhé cestě z Itálie chvíli před dvanáctou hodinu a za necelé dvě hodiny už začínalo první střetnutí. Bylo teplé slunečné odpoledne a vyčerpání holek bylo znatelné. Šestnáctičlenný kádr měl další problémy, během prvního zápasu odstoupila naše jediná brankářka Petra Taušová, takže jsme museli improvizovat. Navíc z Itálie si přivezla zranění Vlaďka Skůpová.
 
Slavia – česká televize 1:2 (Branka Slavie: Blanka Pěničková)
Když holky nastupovaly, tak tu byl znatelný výškový rozdíl. Nejvyšší Lukáš Přibyl z čT byl snad o půl metru vyšší než naše nejmenší hráčka Veronika Pincová. A právě nejvyšší hráč otevřel skóre utkání. Když soupeř začal trochu hrát, tak holky neměly šanci stíhat. Stačilo jim udělat jeden krok, my museli udělat tři. Navíc byli technicky zdatní. Nehrálo se naštěstí vůbec zákeřně a abychom měli alespoň nějakou šanci, tak ani moc neběhali a nenapadali. Po poločase jsme prohrávali o dvě branky.
 
Do druhého poločasu šla do brány Andrea Budošová, která do té doby nehrála. A vedla si náramně. Zabránila několika gólům, vybíhala a i díky ní už jsme neobdrželi branku. Nakonec se nám v závěru utkání podařilo snížit a postarala se o to naše kapitánka Pěničková střelou z dvaceti metrů.
 

1. Podání rukou se soupeřem české televize. 2. Známý hokejový komentátor Robert Záruba. 3. Pavla Benýrová sprintuje i v tom velkém vedru.

4. Lukáš Přibyl říká: "Proč jsem se zase rozběhl?" 5. Výškový rozdíl je znatelný. 6. Šárka Holečková přemýšlí, kam vyšle nahrávku.

7. "To jsem zase v ofsajdu?" říká Přibyl. 8. Nejmenší hráčka Verča Pincová v blízkosti nejvyššího hráče turnaje.
 
10. Společná fotografie nesmí chybět. 11. Pro porovnání, jak velký je ten rozdíl. 12. I v kleče jsou skoro stejně vysocí :-).
 
TV Prima – Slavia 4:0
Hráči TV Prima vzali utkání až příliš vážně, protože si chtěli nahrabat skóre pro poslední zápas proti čT. Přišlo mi to trochu neférové, jim stačilo běžet naplno a holky neměly šanci jim stíhat. Někdy hráli až moc důrazně. V bráně byla opět Budošová a za obdržené góly nemohla, ještě jich plno vychytala. Do pár šancí jsme se dostali, ale únava byla velká, takže nasazení našich holek ustupovalo a jen jsme se bránili, aby nepadlo ještě více branek.
 

13. Podání rukou před utkáním s TV Prima. 14. Verča Přibyslavská atakuje soupeře. 15. Že by Hanča čmakalová brzdila?

16. Verča Pincová klidně centruje i levou nohou. 17. "Kam asi tak pošlu centr?" říká asi Pincová. 18. Na Přibyslavskou doléhá hráč Primy.
 
19. Nejstarší hráčka Slavie Dáša Hreňová zrovna rozehrála. 20. Vyčerpaná Šárka Holečková.
 
Slavia – TJ Krásná Hora 2:3 (Branky Slavie: Holečková, Pěničková z pen.)
Třetí utkání během dne a po náročném návratu z Itálie, navíc chvilku po předchozí prohře s Primou. Krásná Hora stejně jako my všechno prohráli, takže se holky chtěly porvat o výhru. Nastoupila co nejsilnější sestava, jaká mohla, do brány se postavil sám trenér! A jak jsme tedy nastoupili?
čermák – Zubková, Hreňová, Jeřábková, Pincová – Benýrová, Budošová, Pěničková, Přibyslavská – Holečková, Voňková
 
Holky ze sebe vymáčkly poslední zbytky sil. Hrál se útočný fotbal nahoru dolů, přestože to byl boj proti chlapům, tak to bylo zcela vyrovnané, někdy jsme je dokonce zatlačili, oni těžili z brejků, které však často odvracel trenér-brankář. Bohužel jsme prohrávali, po poločase jsme ale vyrovnali díky brance Šárky Holečkové po nádherné střele z vápna. Během chvilky však Krásná Hora utekla na rozdíl dvou branek a nám se podařilo snížit v samotném závěru, kdy ve vápně byla faulována Holečková a penaltu proměnila Pěničková. Minimálně remíza by byla spravedlivější.
 

21. Kapitánka Blanka Pěničková dostala od domácího celku kytku. 22. Společná fotografie. 23. Verča připravena odcentrovat.

24. Verča se nenechá obehrát. 25. "Mám toho dost," říká si Dana Jeřábková. 26. Trenér Petr čermák jako brankář.
 
Ostatní výsledky:
TV Prima – TJ Krásná Hora 2:0
TJ Krásná Hora – čT 0:4
čT – TV Prima 1:1, 3:4 na pen.
 
Vítězem se tedy stala TV Prima před českou televizí a domácí Krásnou Horou. Naše holky obsadily poslední místo, každopádně zaznamenaly často potlesk od diváků za pohledné akce. Nejlepší hráčkou byla zvolena Blanka Pěničková. Na závěr proběhlo hromadné focení všech zúčastněných.
 

27. Společná fotka slávistek před předáním cen. 28. Blanka Pěničková s cenou pro nejlepší hráčku turnaje. 29. Že by nová trenérská dvojice Jeřábková - čermák?

30. Trojice nadějí - Pincová, Benýrová, čmakalová. 31. Společná fotografie všech zúčastněných týmů.
 
V pondělí se konal poslední exhibiční zápas proti hospodě Pastýřka, za kterou nastupují známé osobnosti. Soupisku měli opravdu nabitou a to navíc v den utkání odřekli účast Vladimír Šmicer, Ladislav Vízek či jiné celebrity! I tak jsme mohli potkat plno zajímavých jmen.
Martin Michal (manžel a manažer Heleny Vondráčkové, nastoupil do brány), Martin Pěnička (bývalý slávista, držitel mistrovského titulu z roku 1996), Aleš Brichta (rockový zpěvák, bývalý člen skupiny Arakain a současný člen skupiny Grizzly), Antonín Panenka (mistr Evropy v roce 1976), František Veselý (legendární slávista). Dále zde byli Vlastimil Křelina, Jirka Lang, Jarda Panenka, Jaroslav Kadlec, Ota Svátek, Patrik Dobiáš, Milan Boháč a Miroslav Valent.
 
Slavia – Pastýřka 4:8 (1:5), hráno 2x40 minut
Branky: 3. Pěničková, 43. Chlumecká, 50. Voňková, 78. Benýrová – 8. Boháč, 19., 27. a 30. Veselý, 40. Brichta, 57. a 64. Pěnička, 61. Dobiáš
 
Slávistky se na svého soupeře vrhly a po třech minutách se ujaly vedení. Pěničková vyslala do brejku Voňkovou, která ve vápně přihrála zpět a naše reprezentantka se brankáře Michala mohla zeptat, kam to chce. A nemýlila se. Kvalita Pastýřky byla znatelná, hodně vážně to bral hlavně František Veselý. V osmé minutě z pravé strany nacentroval do vápna na Boháče, který se hlavou zblízka nemýlil. V 19. minutě si role vyměnili, nahrávající Boháč našel na vápně Veselého, který v pohodě umístil míč k tyči. Jedna branka mu však nestačila, ve 27. minutě předvedl svou genialitu, kdy jednoduše dloubáčkem přehodil naši brankářku. Svůj hattrick završil ve 30. minutě, kdy na svůj věk předvedl takový sprint, že mu nikdo nestačil a v pohodě prostřelil gólmanku. Aby svůj koncert završil, tak v poslední minutě utekl po právě straně, přihrál do vápna volnému Brichtovi, který v pohodě doklepl do prázdné.
 
Druhý poločas se nám podařilo velice rychle snížit a hlavně Franta Veselý se začal rozčilovat na spoluhráče, že nehrajou naplno. Ve 43. minutě obrana Pastýřky dokonale namazala Chlumecké, která prudkou střelou z vápna nedala Michalovi v bráně šanci. O tři minutky později měly velkou šanci Chlumecká a Pěničková. V 50. minutě Pěničková přihrála ve vápně Voňkové, která doklepávala do prázdné brány. Franta Veselý se předvedl ještě jednou, v 57. minutě nacentroval přesně na hlavu Pěničky, který se nemýlil. O tři minuty později přišel pas za naší obranu a Dobiáš přehodil vyběhnutou brankářku. A za dalších pár minut přidali hráči Pastýřky poslední gól, Pěnička získal míč, obešel několik hráček a podél brankářky zakončil. V závěru se nám ještě podařilo snížit díky Benýrové, která střelou z úhlu přesně k tyči překvapila Michala v bráně.
 

1. Společná fotografie, na které nechybí ani Helena Vondráčková. 2. Evža Zubková dostává výstavní housle od Martina Pěničky, Pavla Benýrová v kleče přihlíží. 3. Na Blanku Pěničkovou doléhá Martin Pěnička.

4. Pavča se zase válí na zemi :-). 5. Martin Michal, manžel Vondráčkové, chytal dobře. 6. Andrea Budošová prchá k bráně soupeře.

7. Antonín Panenka spíše chodil, běhat nemůže. 8. Franta Veselý hrál naplno. 9. Martin Pěnička vyklusává.

10. V akci Markéta Šeranová s Pěničkou. 11. Opět Markéta. 12. Pro změnu Lenka Kaplanová.

13. Pěnička kouká na ležící slávistku (Markéta Šeranová pro zranění musela odstoupit). 14. I Panenka přihlíží. 15. Franta Veselý v další akci, že by chtěl přihrát na další gól?

16. I Gábina Chlumecká si zahrála. 17. Vlevo Panenka, vpravo Pincová. 18. Rod Pěničků? Kromě přijmení nemají nic společného.

19. Naše známá trojka - Pincová, Benýrová, čmakalová.
 
Slávistkám začíná příprava na novou sezonu 18. července. První ligový zápas hrajeme v neděli 14. srpna od 14:00 v Hostivaři.

Komentáře (8)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky se zúčastnily exhibicí

    martin08     před 19 lety 29.06.2005 23:20 |  
    0 0

    YES - Pavča dalo GOAL!!!!!!!

    • Re: Slávistky se zúčastnily exhibicí

      KING25     před 19 lety 30.06.2005 08:32 |  
      0 0

      No vidíš a už víš dokonce i kdy začínají holky hrát mistráky....:-)))))

  2. Re: Slávistky se zúčastnily exhibicí

    Urbie     před 19 lety 30.06.2005 10:19 |  
    0 0

    No doufám, že kdyby byly holky v plné síle, že by je vykleply.

    • Re: Slávistky se zúčastnily exhibicí

      Richi (admin)     před 19 lety 30.06.2005 10:27 |  
      0 0

      Při té sobotní exhibici, kdybychom byli v lepší sestavě a měli více energie, tak určitě bychom byli lepší. A v pondělí? To se nedá, to jsou páni fotbalisti, to je čest si s nima zahrát :-).

  3. Re: Slávistky se zúčastnily exhibicí

    honzah (přítel SN)     před 19 lety 30.06.2005 16:25 |  
    0 0

    Richi byl vždycky skoupý na obrázky. Až do okamžiku, kdy došlo k omlazení fotbalového týmu :-)))

    • Re: Slávistky se zúčastnily exhibicí

      Richi (admin)     před 19 lety 30.06.2005 16:59 |  
      0 0

      No dělám to pro vás, ne? :-) ... určitě vás zajímají mladší holky než ty starší :-). No já dřív moc nefotil, teď se tomu věnuji více :-).

      • Re: Slávistky se zúčastnily exhibicí

        honzah (přítel SN)     před 19 lety 30.06.2005 17:10 |  
        0 0

        Jasně, taky ti za ty fotografie děkuju!

      • Re: Slávistky se zúčastnily exhibicí

        (host)     před 19 lety 11.07.2005 09:23 |  
        0 0

        a co je spatnyho na starsich holkach, zajickove?!