Ženský fotbal

Slávistky zahájily přípravu vítězstvím

Fotbalistky Slavie v prvním přípravném zápase porazily v pohodě druholigový celek Uhlířské Janovice vysoko 14:0. čtyři branky dala Gabriela Chlumecká, po třech daly Benýrová a Pěničková.

Slavia – Uhlířské Janovice 14:0 (4:0), první půle 40 min., druhá půle 35 min.
Sestava Slavie: Taušová – Zubková, Jeřábková (41. Tománková), Hejlová (68. Přibyslavská), Pincová (49. Feixová) – Hreňová (63. Benýrová), Pěničková (72. Hreňová), Přibyslavská (61. Holečková), Benýrová (58. Pincová) – Chlumecká, Holečková (53. Jeřábková)
Branky: 34., 46., 55. a 68. Chlumecká, 15., 30. a 47. Benýrová, 37., 53. a 72. Pěničková, 50. Holečková, 52. Přibyslavská, 60. Pincová, 65. Zubková

Přehled zajímavých situací v prvním poločase:
4. minuta – Chlumecká ideálně přihrála na volnou Holečkovou, její střela ale mířila přesně do náruče brankářky.
6. minuta – Do brejku se po parádní nahrávce ze zálohy dostala Holečková, z první se snažila přehodit gólmanku, ta však míč srazila.
7. minuta – Zubková na pravé straně vyslala po lajně Hreňovou, která poslala pěkný centr do vápna, Chlumecká míč minula, ale za ní byla Holečková, jež z první prudce vystřelila na bránu, ale opět přímo na brankářku.
11. minuta – Hreňová vyslala centr přímo na hlavu Chlumecká, ta však mířila nad bránu.
15. minuta – Gól – 1:0. Hreňová poslala dlouhý balon až k lajnové čáře, kde ho zachytila Chlumecká a před vápno přihrála Benýrové, která svou bojovností protlačila míč mezi tyče.
30. minuta – Gól – 2:0. Míč se dostal k hranici vápna, kde se do něho opřela a střelou k tyči dala svou druhou branku.
34. minuta – Gól – 3:0. Pěničková přihrála ideálně Chlumecké, která svou několikátou šanci proměnila střelou k tyči.
37. minuta – Gól – 4:0. Pěničková prošla po levé straně přes tři hráčky a zblízka nekompromisně prostřelila brankářku.
Souhrn – Chvíli nám trvalo, než jsme se dostali do tempa. Největším problémem bylo zakončení, plno střel létalo přímo na brankářku, jako by v sobě měla magnet. Hráčky Uhlířských Janovic ze začátku hodně bojovaly a nechtěly darovat kůži lacino. Výstavní opalovačkou šancí se stala Holečková, Chlumecká, ale i Jeřábková, která v první půli omylem měla jiné číslo. Některé akce byly pohledné, ale proti takovémuto soupeři se dá testovat plno věcí.

Přehled zajímavých situací ve druhém poločase:
46. minuta – Gól – 5:0. Hejlová poslala po pravé straně Hreňovou, která se svou rychlostí dostala až do vápna, podél malého vápna přihrála Chlumecké, pro kterou nebyl problém zakončit do prázdné brány.
47. minuta – Gól – 6:0. Velice pohledná akce na jeden dotek. Pincová na Přibyslavskou, ta z první na Benýrovou, jež po levé straně utekla k bráně a suverénně zakončila.
50. minuta – Gól – 7:0. Chlumecká utekla po levé straně, poslala po zemi míč před bránu na Holečkovu, která po zpracování doklepla pod padající brankářkou.
52. minuta – Gól – 8:0. Hreňová zahrála roh a Přibyslavská po zpracování dostala míč mezi tyče.
53. minuta – Gól – 9:0. Přibyslavská poslala centr na Chlumecká, která hlavou prodloužila na Pěničkovou, jež z první k tyči v pohodě umístila svou střelu.
55. minuta – Gól – 10:0. Jubilejní desátý gól přidala Chlumecká, když přihnula míč za obranu od Pěničková a následně obešla i brankářku a doklepla do prázdné brány.
60. minuta – Gól – 11:0. Ve vápně se k míči dostala mladá Pincová a levou nohou vyslala pěknou střelu na vzdálenější tyč. Dala tak svůj první gól v áčku.
65. minuta – Gól – 12:0. Po rohu se k odraženému míči dostala Zubková a levačkou nekompromisně uklidila míč do šibenice. Byl to opravdu nádherný gól.
68. minuta – Gól – 13:0. Pěničková hlavou prodloužila na Chlumecká, která sama před brankářkou levou nohou střílela k tyči. Dala tak svůj čtvrtý gól v zápase.
72. minuta – Gól – 14:0. Holečková při?ukla na Pěničkovou, která si parádně obhodila obránkyni a nakonec přehodila vybíhající brankářku.
Souhrn – Ve druhé půli se projevila naše síla. Soupeř postupně ztrácel odhodlání a my jsme naopak měli neustále chu? přidávat další branky. Janovice prakticky neohrozily naši branku, takže dnešní soupeř byl spíše na zkoušení si herních situací.
 
Příprava slávistkám začala v pondělí 18. července. Po třech trénincích mají za sebou první zápas. „Teprve se vše rozjíždí, dáváme se do kupy. Na zápas jsem se hodně těšila, po pauze je vždy chu?,“ řekla na úvod mladá útočnice Šárka Holečková. Liga nám začne až 20. srpna utkáním v Plzni, hned poté bude následovat reprezentační přestávka. Poprvé se doma představíme 3. září proti Hlučínu. Pro fanoušky se chystá zajímavá novinka, která, jak pevně věřím, všechny potěší. I proto doufám, že vás bude chodit co nejvíce.
 
Dnešní zápas byl spíše testovacím. „Bylo to jednoznačné, měly jsme dostatek prostoru, takže jsme si mohly vyzkoušet různé herní varianty. V utkání padaly velmi hezké góly a předvedly jsme pohledné akce,“ okomentovala utkání. V zápase se dostala do hodně šancí, ale jen jednu proměnila. Plno jich létalo doprostřed brány. „Sem prostě palič,“ začala s humorem. „Ale ne všechny střely šly do brankářky, nejen mě. Asi to ovlivnil i fakt, že na rozcvičení jsme měly pět minut a moc jsme si neosahaly míč. Holt to pro mě nebyl gólový den, ale i za ten jeden jsem ráda. Podstatné je, že se vyhrálo a nikdo se nezranil,“ rozpovídala se.
 
Po tomto utkání hrála stará garda Slavie proti místnímu celku Zásmuk. V útoku hrál náš trenér Petr čermák, bohužel slávisté prohráli 1:3. Mimo jiné se představil i Martin Pěnička či Ivo Lubas.

 
A jaký je další plán přípravy? V nejbližší době bychom se měli střetnou s kazašským celkem Alma, se kterou jsme hráli před rokem na Slovensku v UEFA Women´Cup. Chystá se i krátké soustředění v čechách. O dalších přípravných zápasech vás budeme informovat. Juniorka svůj první zápas sehraje 31. července v Krhanicích.
 
Přípravné zápasy juniorek:
31. 7. 11:00 – Krhanice – Slavia
7. 8. -  v jednání
9. 8. – Mořina – Slavia
14. 8. 14:00 – Štěchovice - Slavia
 

1. Veronika Přibyslavská v akci. 2. Evža Zubková. 3. Opět Verča.

4. Kateřina Hejlová běží za míčem. 5. Týmová fotografie po zápase. 6. I trenér hrál za starou gardu Slavie.
 
7. Na zemi se fotbal nehraje, pane trenér.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)