Ženský fotbal

Slávistky prohrály s Kazaškami

Fotbalistky Slavie v prvním ze dvou přípravných zápasů s Kazašským celkem Alma prohrály v Nymburce 1:3. Odveta je na programu ve středu v Edenu.

Proti kazašskému celku jsme hráli naposledy před rokem v Lize mistrů na Slovensku. Tehdy jsme k postupu potřebovali vyhrát. Sice jsme vedli, ale nakonec to profesionálky otočily. Tentokrát jsme v rámci jejich soustředění v čR měli možnost si opět zahrát proti kvalitnímu celku.
 
Sestava byla poskládána ze zbytků, které se na toto utkání sešlo. A začátek nám docela vyšel, hned v první minutě po kombinaci Benýrová – Šeranová – Benýrová – Holečková se poslední jmenovaná už dostávala do zakončení, ale míč jí byl na poslední chvíli zablokován. V šesté minutě zahrozil soupeř, po několika při?uknutí se hráčka Almy dostala do střelecké pozice, ale Taušová skvěle chytla. Ve 13. minutě padla první branka, chybně zahraný ofsajd systém dokonale kazašské hráčky využily, šly tři samotné na naši brankářku. Přehlídka chyb pokračovala. V 25. minutě další špatný ofsajd systém, soupeřka šla sama na Taušovou, ta však parádně vystihla kličku. Ve 28. minutě Hejlová z obrany přímo namazala protihráčce a vznikla z toho nebezpečná situace, naše brankářka však byla opět na svém místě. Druhý trest přišel ve 34. minutě, opět po chybném ofsajd systému. Dvě hráčky šly na gólmanku a tentokrát si poradily.
 
Do druhého poločasu jsme změnili rozestavení a bylo to o něco lepší. Alma zahrozila střelou do boční sítě a další nebezpečnou šanci zažehnala skvělá Taušová. Snížit jsme mohli ve 48. minutě, ale její pokus z hranice vápna mířil mimo bránu. V 52. minutě utekla po levé straně Benýrová, dostala se do vápna a vyslala levačkou centr, ten však zablokovala hráčka Almy rukou a byla nařízena penaltu. S přehledem proměnila Pěničková. Vyrovnat se nepodařilo, naopak Kazašky opět zvýšily na rozdíl dvou branek, v 65. minutě se dostal míč za obranu a hostující hráčka byla u balonu dříve než naše brankářka a přehodila jí. O čtyři minuty později jsme zahrávali standardní situaci, od Hreňové míč ve vápně lehce tečovala Pěničková a na vzdálenější tyči dorážela Petranová, jenže těsně vedle.
 
Do konce zápasu se již nestalo nic zajímavého, případné ošemetné situace vyřešila asi nejlepší hráčka/brankářka Petra Taušová. Odveta je na programu ve středu 3. srpna v Edenu od 18:30, všichni se můžete přijít podívat.

„Přípravné zápasy jsou od toho, aby se zkoušelo. Zatím nás je málo, některé holky se nemohou uvolnit z práce, další mají ještě dovolené, takže vše pokračuje za pochodu. Zatím je i díky prvnímu odloženému zápasu dost času, věřím, že se nám podaří kádr ještě kvalitně doplnit. A do soutěže vstoupíme tak, aby to bylo hodné jména Slavie. Sice jsme trochu oslabili, ale pro mladé holky je to šance se poprat o místo a ukázat, co v nich je,“ řekl k dosavadnímu průběhu přípravy trenér Petr čermák.

Slavia - Alma 1:3 (0:2)
Sestava Slavie, 1. poločas:
Taušová - Zubková, Hejlová (34. Petranová), Bottová, Pincová - Benýrová, Pěničková, Přibyslavská, Hreňová - Holečková, Šeranová
2. poločas: Taušová - Zubková, Hejlová, Petranová, Pincová - Hreňová, Pěničková, Bottová, Benýrová - Holečková, Šeranová
Branky: 53. Pěničková z pen. - 13., 34., 65. tým Almy

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)