Ženský fotbal

Juniorky porazily žáky

První přípravný zápas před juniorskou ligou mají za sebou fotbalistky Slavie. V kombinované sestavě si bez problémů poradily se žáky týmu Krhanic.

Krhanice žáci – Slavia juniorka 2:7 (0:3)
Sestava Slavie: Gablovská – Tománková – Králíčková (75. Marková V.), Marková Jitka, Feixová – Chlastáková (46. Marková V., 62. Beránková), Tesková, Holečková, Benýrová (72. Chlastáková) – Marková Jana (76. Benýrová), čmakalová
Branky: 63. a 80. z pen. Krhanice – 4., 28., 47., 55. (pen.) a 80. Benýrová, 11. Tesková, 77. čmakalová
 
4. minuta – Benýrová vystřelila z dálky pod břevno. Brankář si nesáhl na míč.
11. minuta – Po nahrávce čmakalové se Tesková zbavila protihráče a střelou ke vzdálenější tyči přidala druhou branku.
28. minuta – Po neproměněné penaltě Krhanic jsme podnikli rychlý protiútok, z vápna se dostal míč ke čmakalové, která přihrála na střed Holečkové. Ta po zpracování vyslala po levé straně do brejku Benýrovou a ve vápně přehodila vyběhnutého brankáře.
47. minuta – U rohového praporku vybojovala míč čmakalová, poslala centr do vápna, kde ve skluzu tečovala míč a přidala svoji třetí branku.
55. minuta – Ve vápně byla faulována Feixová a z penalty zkušeně zakončila Benýrová.
63. minuta – První úspěch domácích, po úniku vyslal hráč Krhanic prudkou střelu z úhlu pod břevno.
77. minuta – Benýrová zprava nahrála na Holečkovou, střela na bránu se jí nepovedla, míč se však dostal k volné čmakalové, která v pohodě prostřelila gólmana.
80. minuta – Po faulu Tománkové se z penalty nemýlili domácí.
80. minuta – Šárka vyslala čmakalovou, před brankářem ve skluzu se jí podařilo vybojovat míč, ten se dostal k Benýrové, pro niž nebyl problém zakončit do prázdné brány.  
 
Zápas se hrál 2x40 minut.

Pěkný počin se podařil střelkyni pěti branek Pavle Benýrové. V poslední době dává branky jak na běžícím páse. „No člověk se musí umět správně ukopnout, pak se to tam nějak dokutálí,“ začala humorně. „Ale fakt chci moc poděkovat holkám, které mi moc k těm gólům pomáhají, bez nich by to nešlo. Mám prostě štěstí, že jsem to právě já, kdo se jako poslední dotkne míče, než skončí v síti. Góly patří celému týmu,“ dodala.
 
Jelikož je Pavča hráčkou prvního týmu, tak v juniorkách bude patřit mezi klíčové a vůdčí osobnosti. „Bude to o zodpovědnosti, jak jsem na to připravena se ještě uvidí, nechci předbíhat. Sama jsem na to zvědavá, dáváme tým dohromady, ale myslím, že vytvoříme dobrou partu, zatím tomu vše nasvědčuje. A to je základ, pak vše vyhrajeme,“ zakončila.
 
Do dobrých výkonů se rozchytává brankářka Lucka Gablovská, dnes vyřešila plno ošemetných situací. „Nevím, proč se mi tak dařilo, asi kvůli dobré náladě, zlepšení fyzičky a mám více zkušeností,“ zauvažovala. Jednu branku nakonec dostala z penalty, druhou po prudké ráně z úhlu. „Byla to dost nepřehledná situace. Vůbec nevím, jak se soupeři podařilo vystřelit. Bohužel míč sem viděla až v poslední chvíli a to už bylo pozdě,“ řekla. A jaké situace byly pro ni nejsložitější? „Asi jejich rohové kopy. Měli výškovou převahu a ještě si nejsem tak jistá, abych do toho šla na 100%.“

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)