Ženský fotbal

Slávistky odvetu proti Almě zvládly

Fotbalistky Slavie v odvetném zápase proti kazašskému celku Almy zvítězily bez problémů vysoko 4:2. Dvě branky dala Chlumecká, po jedné Benýrová a Voňková. Přečtěte si ohlas aktérky zápasu Veroniky Přibyslavské.

Fotbalistkám se odveta za prohru z minulého týdne podařila na jedničku. Utkání se odehrálo na hřišti v Satalicích, přestože původně se mělo hrát v Edenu. Sestava byla posílena o několik hráček a bylo to znát.
 
Utkání však nezačalo dobře. Hned ve druhé minutě se naše obrana otevřela, soupeřka se dostala před brankářku a zkušeně jí prostřelila. Chvíli nám trvalo, než jsme se rozehráli. V osmé minutě udělala hrubku Zubková, kdy v obraně přišla o míč, Kazaška šla sama na Matuškovou, ale nezakončila mezi tyče. O čtyři minuty později jsme také my zahrozili, Hejlová přenesla na levou stranu na volnou Přibyslavskou, která se dostala do vápna, vrátila míč Pěničkové, ta však netrefila ideálně a obraně se podařilo odkopnout. Vyrovnali jsme ve 21. minutě, po pravé straně unikala Benýrová, následně nacentrovala před bránu, míč se však stočil pod břevno a kazašská brankářka situaci podcenila a míč jí propadl mezi rukama.
 
Ve 27. minutě před naší bránou pěkně Kazašky zatopily. Nejdříve centr do vápna podskočila Hejlová, soupeřka střílela na bránu, ale Matušková skvěla srazila její pokus, míč však přesto směřoval do brány, v poslední chvíli však odkopla Pincová. Hned poté zahrávali standardní situaci, Kazaška vyskočila nejvýše a hlavou umístila ke vzdálenější tyči, náhle tygřím skokem se u tyče objevila Matušková a vyrazila, sice k protihráčce, ale i následnou dorážku chytla. Do vedení jsme se dostali ve 32. minutě, Pěničková vyslala mezi obranu super balon, na který si naběhla Chlumecká a před vybíhající brankářkou umístila ke vzdálenější tyči.
 
Začátek druhého poločasu se až moc podobal tomu prvnímu. Po dvou minutách se Kazaška dostala do otevřené obrany a z dálky technickou střelou přehodila vyběhnutou brankářku. Pak však přišla hodně krušná chvíle a hodně nesportovní! Zubková faulovala protihráčku, byly trochu emoce, naše hráčka asi i š?ouchla Kazašku, ta si pak stoupla a odcházela, jenže zničehonic ji popadl zkrat, rozeběhla se k naší ležící hráčce a surově jí nakopla do nohy. Následně se strhla strkanice a hrozily i další incidenty. Vše se naštěstí uklidnilo, Kazaška po právu dostala červenou, jenže Zubková dohrála, pro zranění musela být vystřídána. Naštěstí to za pár dní bude v pohodě.
 
Početní výhodu jsme využili za pár minut, v 57. minutě Pěničková vyslala po levé lajně Přibyslavskou, dostala se do vápna, poslala přihrávku před bránu, míč se však zmocnily soupeřky, ale než stačily odkopnout, vypíchla jim míč Voňková a doklepla do brány. O dvě minuty později jsme málem přidali další branku, Voňková při?ukla Chlumecké, která vystřelila levačkou na vzdálenější tyč, bohužel těsně vedle.
 
Oslabený soupeř bránil a podnikal brejky. Několikrát se bravurně předvedla naše brankářka, předváděla jeden tygří skok za druhým. Zabránila asi třem jistým brankám. Pojistka přišla v 80. minutě, Pěničková vyslala další krásný balon za obranu na Chlumeckou, která si pohrála jak s brankářkou, tak i obranou a pohodlně zakončila. V závěru soupeř ještě párkrát zahrozil, ale Matušková byla bezchybná. Jednou se sice radovali, ale dorážka padla z ofsajdu.

„Dnešní zápas se oproti tomu minulému zdál být lepší, tedy alespoň z mého pohledu. Asi to bylo dané i tím, že nás bylo víc, takže vlastně i víc lidí na střídání. Bylo pár momentů, kdy jsme měly opravdu štěstí, že jsme nedostaly gól, ale na druhou stranu si myslím, že i my jsme si dokázaly vytvořit šance a dát si přihrávku. Dost mě překvapila mladá gólmanka z Hodonína, odchytala opravdu dobrý zápas,“ zhodnotila utkání Veronika Přibyslavská.
 
Zápas začínala na levém kraji zálohy, pak se přesunula do středu a zápas dohrávala na stoperu. Přitom občas nastupuje také v útoku. Jaký post je pro ní nejlepší? „Nevím, asi nejvíce mi vyhovuje záloha. Někdy se mi lépe hraje kraj, jindy střed. Dneska jsem si zahrála obojí a ještě k tomu i post stopera. I tady mě to bavilo,“ uvedla mladá hráčka.
 
Na začátku druhého poločasu došlo k hrubému zákroku, což zvláště u přípravných zápasů je něco nepochopitelného. „Já vlastně ani pořádně nevím, jak to přesně celé bylo. Viděla jsem pak akorát, jak kazašská hráčka nakopla Evžu. Nevím, jestli to bylo něčím vyprovokováno, protože se to odehrálo u pravé lajny a já zrovna hrála levou zálohu, takže jsem byla na opačné straně. Každopádně jsem to nakopnutí vůbec nepochopila, trošku nesportovní. Asi to Kazaška neunesla psychicky. Podle mě je právě psychika docela důležitá,“ okomentovala tuto inkriminovanou situaci.

Slavia - Alma 4:2 (2:1)
Sestava Slavie:
Matušková - Zubková (50. Tománková), Hejlová, Pincová (76. Benýrová), Petranová (46. Šeranová) - Benýrová (46. Holečková), Bottová (63. čmakalová), Chlumecká, Přibyslavská - Voňková,  Pěničková
Branky: 32. a 80. Chlumecká, 21. Benýrová, 57. Voňková - 2. a 47. tým Almy
ŽK: 85. Tománková
čK: 48. hráčka Almy
 



Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky odvetu proti Almě zvládly

    KING25     před 19 lety 04.08.2005 09:09 |  
    0 0

    Super výsledek. Jen tak dál holky.:-)

    • Re: Slávistky odvetu proti Almě zvládly

      (host)     před 19 lety 04.08.2005 13:57 |  
      0 0

      Ahojda,

      vcera jsem byla na fotbálku a bylo to super. Prekvapily mládata, mysleno, nove mlade hracky, skoda zbytecneho incidentu, zakerneho faulu kazasske hracky. Jinak opet holky potrvrdily, ze se muzou merit i s profesionalkama i bez toho, ze by Slavie nakupovala bezmyslenkovite hracky, jako jeden nejmenovany klub. Jen tak dal, fandim Vam.