Ženský fotbal

Slávistky se připravují na ligu

Tuto sobotu čeká fotbalistky Slavie první mistrovské utkání proti Hlučínu. Od 14:00 se hraje na domácím hřišti v Hostivaři. Pro fanoušky je připraven oficiální Slávistický poločas!

V letní přípravě se docela obměnil kádr. Z týmu odešla Lenka Šteffanová a Vlaďka Skůpová do Rakouska, Dana Jeřábková ukončila kariéru. Do Slavie naopak přišla patnáctiletá talentovaná brankářka Eva Matůšková z Hodonína, Jana Roubalová z Kunic a od zimy Lucka Voňková z Teplic, velký talent v mládežnických kategoriích. Do užšího týmu se také zapracovaly Veronika Pincová a Hana čmakalová
 
„Slavia je jeden z nejúspěšnějších klubů v republice, proto nemůžeme ztrácet. Tento rok bude zlomový, máme dost mladý kádr, který chceme ještě doplnit. Cílem je opět bojovat o mistra ligy, jiný cíl ani nemůžeme mít. Během podzimu se musíme připravit na jarní play-off,“ prozradil o plánech trenér Petr čermák.
 
V sobotu se představíme proti Hlučínu, se kterým máme dobrou bilanci. V podzimním zápase na jejich hřišti jsme vyhráli 5:3, doma už pod současným koučem jsme kralovali a rozdrtili je 12:1, což byl nejlepší výsledek za poslední roky. „Chceme jednoznačně zvítězit, protože v minulé sezoně se pohybovali na hraně sestupu. Zápas využijeme i ke zkoušení a zabudovávání nových hráček do kádru, abychom si vyzkoušeli souhru,“ prozradil trenér.
 
„Na ligu se moc těším, přestávka už byla docela dlouhá,“ prozradila reprezentantka Kateřina Hejlová. „Taky se těším a věřím, že se povede vstup A týmu i juniorkám,“ doplnila střelkyně Pavla Benýrová. „čekám, že proti Hlučínu bychom mohly ještě vyzkoušet některé věci, s Hradcem, se kterým hrajeme další zápas, to bude generálka. A juniorka? Uvidíme, ale věřím, že se nám také podaří vyhrát,“ doplnila nejlepší střelkyně přípravy Benýrová.
 
„Myslím, že odložení zápasů nám pomohlo, protože jsme se připravovaly pod novým trenérem. Jsme na tom lépe fyzicky i psychicky. Ukázal nám, že máme na to vyhrávat a pokusit se o titul,“ prozradila Hejlová. „S Hlučínem nám to snad bude šlapat ve všech řadách a začneme ligu výhrou,“ zakončila.
 
Zápas začíná v sobotu 3. září na hřišti v Hostivaři od 14:00. Mapku najdete ZDE. Juniorky zahájí své utkání od 16:15. Pro fanoušky je připraven nový Slávistický poločas. Všichni jste srdečně zváni.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)