Ženský fotbal

Slávistky utrpěly debakl na Moravě

Fotbalistky Slavie doslova vyhořely s třetím celkem loňské sezony a zažily tak pravý fičák. Otrokovice na cestu do Prahy našim hráčkám naplnily pytel třemi brankami. Útěchou může být výhra naší juniorky!

Do zápasu jsme poprvé vstupovali bez veledůležité hráčky Blanky Pěničkové, která je necelý týden v Itálii a v dnešním zápase její celek uhrál cennou remízu 0:0 na hřišti soupeře. Navíc na tomto hřišti v Otrokovicích jsme dlouho nevyhráli, poslední dva vzájemné zápasy skončily 1:1 a podobaly se v předvedené hře, která byla špatná.

Zápas jsme začali poměrně dobře, domácí se totiž spoléhali na defenzivu, proto jsme Otrokovice zatlačily. Z toho jsme dokázali vytěžit jednu šanci v osmé minutě, kdy se za obranou ocitla Holečková, ale z úhlu trefila pouze vyběhnutou brankářku. První přesun domácího celku na naší polovinu znamenal gól, po přenesení hry zbytečně z brány vyběhla Taušová, u míče však nebyla první, hráčka Otrokovic chtěla trefit prázdnou bránu, tam však zaskočila naše hráčka, míč se dostal k Zubkové, která si však až moc hrála ve vápně, až z toho byla ruka. Následnou penaltu bez problémů proměnila Skupinová. Byla to velká rána, najednou jsme byli dost zaraženi. Otrokovice se ještě více vrhly na bránění, proto se prakticky nedostali k naší bráně. Slavia však hrála zmatečně s plno chybami, do šancí jsme se dostávali těžce. Od 35. do 40. minuty jsme byli blízko vyrovnání, po standardní situaci Chlumecké jsme prověřili Plachou. Dali jsme i gól, ten však nebyl uznán pro správně odpískaný ofsajd, přestože naše hráčky si tak nemyslely. Tvrdou ránu jsme dostali v poslední minutě, po třetí se Otrokovice dostaly k naší bráně, prošly naši rozháranou obranu a z úhlu Marcoňová prostřelila Taušovou.

Druhý poločas byl poměrně zvláštní, vrhli jsme všechny síly do útoku a tím se vytvářely díry v naší obraně, takže domácí mnohokrát šly do nadějného brejku. Mnohdy jsme měli štěstí, že branek nepadlo více. Soupeře jsme často tak zatlačili, že všechny hráčky byly čtyřicet metrů od brány, tedy za polovinou. V 64. minutě scházelo pár centimetrů, abychom snížili, ale střela Budošová skončila na břevně. O chvíli později jeden z mnoha brejků využila Strožová. V závěru už to byla spíše křeč a přestože jsme se snažili o vyrovnání, vyloženou šanci jsme si nevytvořili, i když míč kolem branky často poletoval.

Otrokovice vyhrály naprosto zaslouženě, předvedli jsme strašný výkon. Byla vidět nesehranost, kterou podpořila dlouhá pauza, kdy jsme více jak měsíc nesehráli mistrovský zápas. Liga je mnoha odloženými zápasy hodně neregulérní.

Otrokovice – Slavia 3:0 (2:0)
Sestava Slavie: Taušová – Zubková, Hreňová, Hejlová (67. čmakalová), Šeranová – Bottová, Petranová (51. Pincová), Budošová, Přibyslavská (58. Benýrová) – Holečková, Chlumecká
Branky: 15. Skupinová, 45. Marcoňová, 61. Strožová


Juniorská soutěž, hráno 2x40 minut
Juniorka vstupovala do zápasu z pozice předposledního celku, doposud jsme uhráli pouze bod se slabým Hlučínem, navíc Otrokovice byly naším nejsilnějším soupeřem! Před úterním derby juniorek, které hrajeme doma v Hostivaři od 15:30, jsme si tak zvedli sebevědomí.

Holky začaly dobře, v desáté minutě ukázala kličkovanou Tesková a kousek za vápnem se opřela do míče, který krásně plachtil ke vzdálenější tyči. I nadále jsme byli lepším celkem a domácí moc k naší brance nepouštěli, jednou se tak stalo ve 20. minutě, kdy nás podržela Matůšková. O pět minut později centrovala před bránu Chlastáková a vlastní hráčka míč srazila na tyč. Ve 36. minutě udělala brankářka Bednaříková hrubku, po ataku našich hráček nakonec faulovala Roubalovou a kopali jsme penaltu. Tu však neproměnila Benýrová, vystřelila vysoko nad bránu. V poslední minutě po rohu Benýrové hlavičkovala ve vápně Přibyslavská, ale mířila těsně vedle.

Druhý poločas probíhal v podobném duchu a branka padla ve stejné minutě. Tentokrát své umění předvedla čmakalová, kdy obešla tři hráčka a zpoza další hráčky prostřelila brankářku. O čtyři minuty později orazítkovala Benýrová břevno domácí branky. Ta samá hráčka v 60. minutě byla faulována ve vápně, druhé penalty se tentokrát ujala Roubalová a bez problémů proměnila. V závěru párkrát zahrozily Otrokovice, ale naše obrana v čele s brankářkou Matůškovou veškeré nebezpečí zažehnala. V závěru se k dalekonosné střele z pětadvaceti metrů odhodlala Holečková, míč však skončil na břevně.

Otrokovice – Slavie 0:3 (0:1)
Sestava Slavie juniorky: Matůšková – Pincová – Králíčková (41. Tománková), Přibyslavská, Feixová – Chlastáková, Roubalová, Tesková, Podrazilová (60. Holečková) – Benýrová, čmakalová (75. Marková)
Branky: 10. Tesková, 50. čmakalová, 60. Roubalová z pen.

Komentáře (5)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky utrpěly debakl na Moravě

    KING25     před 19 lety 08.10.2005 20:06 |  
    0 0

    No co...takovýhle zápas potká každý tým. Jen hlavu vzhůru a dál bojovat!!..:-)

  2. Video

    (host)     před 19 lety 09.10.2005 23:32 |  
    0 0

    Ahuj Richi,
    nevim, zda toto je Tvůj obravdový pohled na zápas, nebo je to napsáno, že je to napsáno, nebo? na tom zápase to nevypadalo, že jste přesvědčeni o tom, že si to zasloužíte...
    A ještě bych Tě chtěla poprosit, zda budeš vyvěšovat shoty důležitých momentů zápasu a zda by bylo možné kopii videa z celého zápasu poslat i mě. Dík moc za odpověď

    Hofi
    PS: e-mail: hofifirek@dablik.cz

    • Re: Video

      Richi (admin)     před 19 lety 10.10.2005 07:57 |  
      0 0

      Shoty na web davat nebudu, ale zapas na DVD poskytnout mohu. Uz to mam hotove. A kazdej ma na prubeh zapasu jinej nazor, ja to psal bezprostredne po zapase juniorek, na papire jsem mel par poznamek, nestihal jsem si to poznamenavat behem nataceni a pokud s tim nesouhlasis, tak sem napis komentar s prubehem podle sveho mineni. Tot to nejlepsi :-). Ale tri body jste si zaslouzili, to je pravda.

      • Překvapení

        (host)     před 19 lety 10.10.2005 19:51 |  
        0 0

        Právě že mě překvapilo, že se ani nezmiňuješ o rozhodčí, že přiznáváš, že jsme vyhrály po zásluze, právě že jsem čekala, že budete naříkat a Vy ne, proto jsem se ptala, zda to je opravdu tak vidíš, i když asi ostatní od Vás to tak neviděli (alespoň ne v zápase). Hofi.

        • Re: Překvapení

          Richi (admin)     před 19 lety 10.10.2005 20:13 |  
          0 0

          V zapase je to vzdy dost vyhecovane a kazdej to vidi jinak. Kazdopadne pravda je ta, ze za vsechny goly si muzeme sami, prvni jasna ruka, i kdyz na videu to neni videt, neuznany gol zrejme opravnenen neuznany, opet az podle videa, je fakt, ze v zaveru jste i vy zahrali jasnou ruku ve vapne a rozhodci to neodpiskala. Ale proste chyba byla na nasi strane.