Ženský fotbal

Juniorky porazily Spartu!

Juniorky Slavie vyhrály v derby nad Spartou 2:0 a podruhé za sebou nedostaly gól! O obě branky se postarala kapitánka týmu Šárka Holečková. Prohlédněte si fotografie ze zápasu.

Juniorky Slavie zvládly zápas na jedničku. V kompletní sestavě jsme proti oslabenému celku Sparty, kterému chybělo několik hráček, protože byly povolány do prvního týmu na zápas UEFA Women´s Cup, sehráli parádní střetnutí a zaslouženě vyhráli.
 
Na soupeře jsme vlétli od první minuty, po pár sekundách se do šance dostala Chlastáková, ale neuspěla. O chvilku později se ve své první velké šanci ocitla čmakalová, ale brankářka Roubíčková vyrazila na roh. První branku jsme zaznamenali po jedenácti minutách, kdy čmakalová nacentrovala z pravé strany, gólmanka míč podběhla a na zadní tyči číhající Holečková z první volejem přesně umístila.
 
I nadále jsme byli lepším celkem, mladé Spar?anky se nedostávaly k naší bráně, obrana pracovala na jedničku. Ve středu hry rozdávala míče Holečková a právě ona byla klíčovou osobou tohoto střetnutí. V 29. minutě unikla po lajně, dostala se z úhlu do vápna, zbavila se protihráčky a přihrála na malé vápno úplně volné Teskové, ta však trefila pouze břevno. O chvíli později jsme zahrávali standardní situaci z dvaceti metrů, míče se chopila kapitánka Holečková a přesnou trefou k tyči nedala brankářce šanci.
 
Druhý poločas už nepřinesl tolik pohledný fotbal, Slavia se soustředila na udržení výsledku, Sparta chtěla vstřelit kontaktní gól. Pár náznaků šancí měli, ale obrana zapracovala bezchybně, podržela i brankářka Matůšková, i když v jednom případě všem zatrnulo, když nechytla skákavou střelou, naštěstí šla mimo tyče. Pár úniků předvedla ještě čmakalová, ale tentokrát se jí v koncovce nedařilo. V poslední minutě mohla korigovat spar?anská hráčka Nováková.
 
„Je to derby a je dobře, že jsme byli prakticky kompletní. Hráčky byly stoprocentně připravené, makaly naplno. Spokojen jsem se všemi hráčkami, předvedly opravdu dobrý výkon. Spartě chyběly některé hráčky, které večer nastoupily v Lize mistrů, na to se však historie neptá. Chci vyzdvihnout perfektní práci trenéra Ondrůška, protože ve Spartě odvádí kvalitní práci,“ řekl k zápasu trenér slávistické juniorky Jaroslav Dolejš.

„Byl to dobrý zápas. Každé derby je svým způsobem výjimečné a ani tohle nebylo výjimkou. Je to rivalita a každý chce vyhrát a jsem ráda, že se to podařilo nám. Už se těšíme na další derby,“ řekla úvodem Šárka Holečková.
 
O obě branky se postarala naše kapitánka. „Při prvním gólu si čmaky zpracovala dlouhý míč, podržela a připravila centr, který přeletěl gólmanku a já zakončovala prakticky do prázdné brány. Druhému gólu předcházel faul zezadu na Pavču, z následné standardní situace jsem se snažila kopnout míč podél zdi, což se podařilo. Je jedno, kdo dal branky, důležité je vítězství týmu,“ uvedla střelkyně.
 
Druhý gól byl opravdu pěkný, bylo to tak skvěle kopnuté? „Ani nevím, ale holky mi pak říkaly, že to byla opravdu krása, tak asi jo. Povedlo se to a jsem fakt ráda, že to tam padlo,“ uvedla.
 
Sparta si během zápasu nevytvořila moc šancí, i proto je výhra zasloužená. čím to však bylo? „Spartě chyběly dvě hráčky základní sestavy a určitě to bylo znát, ale takový je fotbal. Nevytvořily si stoprocentní šanci, my jsme hrály dobře, mohly přidat další branky. Makaly jsme jako tým, vítězství je naprosto zasloužené a všechny jsme rády. Pomůže nám to,“ rozpovídala se. „Sparta je vždycky těžký soupeř a opět to potvrdily, ale opravdu jsme zahrály dobře. Kombinace, pěkné akce. Vydaly jsme maximum, opravdu spokojenost,“ zakončila.

Slavia – Sparta 2:0 (2:0), hráno 2x40 minut
Sestava Slavie: Matůšková – Pincová – Tománková, Přibyslavská, Feixová – Chlastáková (55. Podrazilová), Tesková, Holečková, Králíčková (76. Bastlová) – Benýrová, čmakalová
Sestava Sparty: Roubíčková - Michálková (65. Kovářová), Nehodová, Ondrůšková, Hlaváčková - Vyštejnová, Pomijová (59. Heřmanová), Landová, Riegelová - Kratochvílová, Nováková
Branky: 11. a 30. Holečková
ŽK: 40. Landová (Sparta)
Diváci: 75





Komentáře (4)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Juniorky porazily Spartu!

    Marrak     před 19 lety 11.10.2005 21:16 |  
    0 0

    Gratulace, tj parada ;)

  2. Re: Juniorky porazily Spartu!

    KING25     před 19 lety 11.10.2005 21:43 |  
    0 0

    Paráda! Holky gratuluji! Šárka si to opravdu nechala na ten nejlepší zápas-)

  3. Re: Juniorky porazily Spartu!

    (host)     před 19 lety 13.10.2005 22:04 |  
    0 0

    SLAVIE PRAHA..JIANK TO NEVIDIM..SLAVIE PRAHA ZA NÍ SE NESTYDIM..:))

  4. Re: Juniorky porazily Spartu!

    (host)     před 19 lety 14.10.2005 22:14 |  
    0 0

    Super výkon holky-opravdicky super-gratuluji z celého srdéčka mého