Info o SN

Přechod na nový hosting dokončen

Tak konečně jsme doladili přechod na nový hosting. Při přechodu se vyskytly nakonec takové problémy, které nikdo neočekával. Proto jsme museli často dělat odstávku. Nyní by vše mělo fungovat, ale pojďme se podívat, jak to vše probíhalo.

Začali jsme den před Štědrým dnem, přesně 23. prosince ve 20:00 jsme pozastavili činnost webu na starém hostingu a zažádali o převod DNS. Pak se jen muselo čekat, kdy se dostaneme na nový hosting. Někteří měli to štěstí, že se tak stalo dopoledne na Štědrý den, ale já ani Capino jsme to štěstí zatím neměli. I proto se nadále objevovala hláška, že probíhá přesun.

Ve večerních hodinách na Štědrý den se většina už na nový hosting dostala, ale po chvilce jsme objevili první problém - špatné kódování. Nebylo tomu tak u starých dat, ale u nových. Když se napsal článek či někdo vložil komentář, blbly háčky a čárky. Takže jsme to ihned začali řešit, ale ten den jsme nic nevymysleli, i když jsme pracovali do tří do rána.

Dnešní den byl dosti náročný, lámali jsme si hlavu, jak to pořádně vyřešit. Nakonec nám hodně pomohl Kronn, který příšel na způsob a nakonec ho i vyřešil. Tedy až dnes večer jsme mohli plně spustit web. Díky Kronne.

Díky přechodu na nový hosting máme i nové adresy:
Slávistický chat - http://chat.slavistickenoviny.cz
Slávistická tipovačka - http://tipovacka.slavistickenoviny.cz
Mobilní chat - http://mobilchat.slavistickenoviny.cz

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)