O Slavii

Silvestrovské derby na Nový rok

Pokud letos plánujete navštívit tradiční, už jubilejní dvacáté silvestrovské derby Slavie a Sparty, tak nezapomeňte, že letos se kvůli televizi posunul zápas až na 1. ledna.

Původní termín kolidoval s přímým přenosem z běhu na lyžích z Nového Města na Moravě, který logicky dostal přednost. Dá se spekulovat, zda by nebylo lepší hraát v původním tradičním termínu bez televizních diváků, ale zato s vyšším počtem diváků přihlížejících, než přesunout derby na první den nového roku. Nyní se lze jen dohadovat, jakou úroveň bude hra mít a kolik zmožených diváků dorazí po půlnočních oslavách... „Abych pravdu řekl, je to porušená tradice, moc se mi to nelíbí. Účast jsem přislíbil, takže nebudu chybět, pokud se něco mimořádného nepřihodí,“ okomentoval nezvyklý termín Pavel Řehák.

Každopádně letos bylo derby obohaceno o další souboj, v němž se proti sobě postaví fotbalistky obou týmů pražských rivalů. Program však začne už v 11 hodin, kdy se střetnou žáčci narozeni v roce 1996 a mladší. Od jedné hodiny se pak představí hráči nad 50 let, Slavii budou reprezentovat například František Veselý nebo Ivo Lubas.

Vrcholem celé akce je pak souboj hráčů nad 35 let od dvou hodin. Ve slávistickém týmu by se měly objevit známé tváře Miroslava Beránka, Pavla Řeháka, Ivo Knoflíčka, Karla Jarolíma či Petra Čermáka, trenéra fotbalistek.

Program:
 
11:00 žáci
12:00 fotbalistky 
13:00 bývalí hráči nad 50 let 
14:00 bývalí hráči nad 35 let

Přibližná nominace bývalých hráčů Slavie nad 35 let:
Šimurka, Klíma, Janů, Jeslínek, Karel Jarolím, Beránek, Příložný, Knoflíček, Řehák, Kubík, Medynský, Šimůnka, Michal Váňa, Jindráček, Petr Čermák a Václav Hrdlička.

Přibližná nominace fotbalistek Slavie (ještě může dojít ke změnám):
Petra Taušová, Lenka Tománková, Šárka Holečková, Evženie Zubková, Alena Petranová, Kateřina Hejlová, Veronika Pincová, Pavla Benýrová, Kristýna Feixová, Veronika Přibyslavská

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)