Fanoušci Slavie

Mládež - budoucnost Slavie!

Článek z Červenobílých listů, který vydává Fotbalový oddíl, vyšel v posledním čísle koncem srpna. Časopis dostávají pouze členové Fotbalového oddílu, ale i díky našemu webu máte možnost si přečíst, co zajímavé se zde psalo. Tentokrát je zaměřeno na mládež Slavie.

Dejme nejprve slovo sportovnímu řediteli Slavie, Ing.Michalu Šrámkovi:
Máme za sebou kvalitní ročník, ať to vezmeme od přípravek, které dosáhly výborných výsledků, přes žáky, které čeká republikové finále, až po dorostence, kde B-dorost vyhrál svoji soutěž a A-dorost skončil na druhém místě. Potěšující je i to, že se nám podařilo všechny týmy vhodně doplnit.
Je pravda, že nás nakonec Sparta předstihla v soutěži A dorostu, i když ve vzájemných duelech jsme je dvakrát porazili. V závěru nám trochu došly síly, v týmu bylo hodně reprezentantů, kteří byli na mnoha akcích. Opory hrály v úspěšné reprezentaci, která vybojovala titul vicemistra Evropy, takže se mohla projevit i únava. Ale je to škoda, měli jsme to pevně v rukou, ztráty přišly až v závěru soutěže. Přesto byla odvedena dobrá práce; i stříbro je úspěchem.
Spolupráce s koučem juniorky (třetiligovým B-mužstvem) Lubošem Kozlem funguje příkladně, pečlivě sleduje hráče, kteří pak dostávají v juniorce možnost hrát. Tenhle rok bude B-tým ještě mladší, nemyslím si, že by poklesla jeho kvalita, naopak čekám výborné výsledky. Tomáš Necid, Lukáš Vácha, Bořek Dočkal, Jaroslav Starý, Karel Zelinka a další jsou ještě v dorosteneckém věku, přesto se posouvají do dospělé kategorie, kde se budou připravovat pro ty nejvyšší cíle, jimiž by měl být start v prvním týmu. Juniorka by měla být takovou mezistanicí.
Rozloučil se s námi trenér Radim Nečas, který působil u A-dorostu, přišel Daniel Šmejkal, další bývalý hráč Slavie, bude trénovat B-dorost. C-dorost svěříme Mirkovi Jírovi, D-dorost panu Prokešovi.
Bilance je tedy následovná: A dorost 2.místo, B dorost 1.místo, C dorost 3.místo, D dorost 2.místo.

Informaci o žákovských kategoriích pro nás připravil Mgr.Miroslav Jíra:
A žáci (roč.1991) obsadili v soutěži České ligy starších žáků 1.místo o 6 bodů před Spartou s celk.skóre 88:32. Soutěž to byla velice náročná se spoustou velmi vyrovnaných a kvalitních zápasů. Titul české ligy st.žáků a navíc finále ČR Nike cupu s Olomoucí a zde porážka až na penalty po výsledku 0:0. I.ve finále ČR hráli žáci s vítězem moravske ligy, znovu s Olomoucí, porážka 1:3. Trenéři Jíra M.,Mácha K a Boev V.
B žáci (ročník 1992) obsadili v soutěži České divize star.žáků pěkné 3.místo za K.Vary a Sokolovem, kdy všichni soupeři byli o rok starší.Tato soutěž je výbornou přípravou na ligu st.žáků a pevně věříme, že ani tam se naši žáci neztratí! Navíc B žáci dokázali vyhrát Mezinárodní turnaj sportovních škol z 5 evropských zemí.Trenéři Vyhnal P. a Voska F.
C žáci (ročník 1993) obsadili v soutěži České ligy ml.žáků také 1.místo o 3 body před Spartou a stejně jako A žáci dali také nejvíc branek v soutěži -112.Ve finále ČR o mistra ČR mladších žáků navic dokázali porazit FC Brno na penalty po výsledku 2:2.Krásný a zasloužený ůspěch našich mladších žáků vedených P.Karochem a Z.Blažkem.
D žáci (ročník 1994) obsadili v soutěži České divize mladších žáků 1.místo, i když hráli s o 1 rok staršími soupeři.Navíc dokázali nastřílet 95 branek a jen 14 dostat. Trenéři P.Kovařík a M.Fanta.
E žáci (ročník 1995) obsadili ve velmi náročné soutěži Přebor mladších žáků krásné 5.místo a navíc zde naši nejmladší žáci hráli s až o 2 roky staršími soupeři,přesto dokázali řadu utkání vyhrát a zejména vítězství nad o rok starší Spartou je vynikající úspěch. Trenéři M.Titěra,D.Petržílka a M.Tesař.
Mini 10 (ročník 1996) obsadili v Přeboru starších přípravek 3.místo. Zde jsme bohužel nestačili na mužstvo Sparty a M.Příbram.Musím však zdůraznit,že zejména v kategorii přípravek pro nás není postavení v tabulce to nejdůležitější a důležité je,že se mistrovkých zápasů zúčastnjí všichni hráči z kádru a hrajeme zápasy na 2 sedmičky. Trenéři V.Schejbal a P.Mrázek.
Mini 8A (ročník 1997) obsadili v Přeboru mladších přípravek krásné 2.místo,kdy celou soutěž vedli a nakonec skončili jen o 1 bod za Spartou. Trenéři:J.Vavříček a J.Šetka.
Mini 8B (ročník 1998) obsadili v soutěži Mladších přípravek 1.A třídy suverénně 1.místo,kdy za celou sezonu ani jednou naši nejmladší slávisté neprohráli a patří ve své kategorii opravdu k nejlepším týmům ČR.trenéři: D.Krištof,P.Bartoš a I.Souček.
Navíc naši žáci i mužstva přípravek výborně reprezentovali Slavii v celé řadě zahraničních turnajů,kde se pravidelně umísťovali na medailových pozicích. Je třeba poděkovat všem trenérům,vedoucím mužstev a rodíčům za práci a podporu našich mladých slávistů. Sezóna to byla krásna a úspěšná.

PLAY-OFF? Raději ne!
Sportovci Slavie byli 4x ve svých sportech ve finále play-off a 4x tahali za kratší konec!
Zatímco pro áčko fotbalistů byla letos druhá příčka po několika zbytečných remízách, ale i po "konzumaci kyselých košťálovin" reálným maximem (vlastně k němu chybělo pár vteřin při zápase Boleslavi v Liberci), mysleli další sportovci Slavie právem na mety nejvyšší. Pomineme-li totiž stále hvězdné pozemní hokejisty, překvapily některé oddíly už jen účastí ve finále. Ve sportech, kde cesta k titulu vede jen a jen přes play-off.
Největší ambice měli právem naši hokejisté. Po celou soutěž oscilovali mezi první a druhou příčkou, úvodní kola play-off zvládali bez zaváhání a poté, co vypadl Liberec, byli jednoznačně pasováni na favority. To by se ale nesměla doslova z pekla vyškrábat na výsluní konkurenční Sparta. A ukázalo se, že zřejmě rozhodl první duel. Vést 3:1 ještě 5 minut před koncem a zápas prohrát, to se neodpouští. A odpuštěno nebylo ani v tomto zápase . Ve finále play-off hokejové soutěže tak nakonec zaslouženě vítězí náš největší rival.
V jiné situaci byly naše volejbalistky. Ty překvapivě vyhrály dlouhodobou soutěž. Volejbalová liga má svoje pravidla, na veřejnost toho moc vlastně nepronikne, a tak jsem asi nebyl sám, kdo se podivoval nad tím, že domácí zápas navíc nemá Slavia, ale favorizované Brňanky. Při první odvetě naše slávistky ještě dokázaly srovnat krok, při druhé odvetě vítězí Moravanky a je konec. V podobné situaci byly a také skončily naše házenkářky. Ty s Veselím nad Moravou. Potěšitelné je, že se oba celky (volejbalistky dokonce po dlouhé odmlce) vracejí na výsluní.
Jako poslední se do finále play-off vložily naše fotbalistky. Už jen postup do finále bylo možno považovat za malý zázrak. Naše fotbalistky dokázaly ještě výhrou 3:0 zvrátit stav po prohře 0:2 v Otrokovicích, na Spartu už ale nestačily. Po prohře 1:4 doma v Hostivaři prohrály i 2:4 na Spartě! Výsledek play-off jen potvrdil dlouhodobou soutěž, kdy zvítězila Sparta se 46 body (2 body ztratila za jedinou remízu!), Slavia byla druhá o 8 bodů zpět a o 6 bodů před třetími Otrokovicemi.
Čtyři finále, čtyřikrát svěšené hlavy. Osud? Smůla? Náhoda? Podcenění či maximum možností? Od každého asi trocha! Ale i druhé místo je vlastně úspěchem! Tedy příště!

Komentáře (7)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. 2. místa

    Mac     před 18 lety 06.09.2006 16:20 |  
    0 0

    Hezký článek. Chtěl bych se jen vyjádřit k těm ostatním sportům - nejsem žádný znalec, ale podle mě byla letošní stříbrná žeň jednoznačně úspěchem.
    Házená - 2. místo bylo úspěch a maximum, na Veselí nikdo neměl, po základní části byly holky z českých klubů druhé, takže zůstaly na svém.
    Volejbal - 2. místo je skvělé, přímo senzační. Po základní části holky vedly, ale pak se ještě hraje nadstavba (1.-4. tým) a ta nevyšla, klesly na 3. místo, takže se v play-off dokonce posunuly nahoru.
    No a hokejisté i fotbalistky skončili po základní části druhé a v play-off to potvrdili. Play-off nám tedy nevzalo ani jednu příčku, naopak +1 přidalo. :-)

  2. Re: Mládež - budoucnost Slavie!

    (host)     před 18 lety 06.09.2006 16:32 |  
    0 0

    Muzete mi nekdo prozradit co dela p.Ricka po odchodu ze Slavie? Taky by me zajimalo v cem se neshodoval s vedenim...prijit o takovy kalibr,ach jo..osophy

  3. Luboš Kozel - budoucnost Slávie

    (host)     před 18 lety 06.09.2006 18:47 |  
    0 0

    Chtěl bych vyzdvihnout význam Luboše pro Slavii. Patřil mezi mé velké oblíbence už jako hráč a moc rád čtu, jak sleduje slávistickou mládež a buduje svůj bé tým. I na MS v Německu byl (podle mého názoru) jednoznačnou odbornou jedničkou, pestrostí a přesností postřehů. Myslím, že pro Slavii dělá v současné době spoustu možná neviditelné práce, připravuje spoustu talentů, doporučuje mladé kluky do á týmu a spoluvytváří i budoucí úspěchy dospělého Áčka. Zůstaň Luboši věrný Slavii, může to být i tvoje velká budoucnost. Myslím, že i s Karlem Jarolímem umíte najít společnou řeč. A ještě, když čtu tak pozitivní články o mládeži ve Slávii, přece jen ten Leška nebyl tak špatný, nemyslíte? Třeba už lepšího nenajdeme.

    • Re: Luboš Kozel - budoucnost Slávie

      (host)     před 18 lety 06.09.2006 22:55 |  
      0 0

      Chtělo by se to podepsat. Jinak souhlasím s oceněním práce Luboše Kozla. Jestli je mládež úspěchem Lešky... to si tak úplně nemyslím, myslím že si ale našel vhodné lidi, kteří se mu o ní postarali. Musím se přiznat že mi článek udělal velkou radost, můžeme bejt na ty mladý kluky hrdý. Taxi

      • Re: Luboš Kozel - budoucnost Slávie

        (host)     před 18 lety 07.09.2006 10:15 |  
        0 0

        Ano Lubose je potreba pochvalit, ale je zajimave , ze zapominate na toho ,kdo za poslednich temer pet let tento system vybudoval, holt mame kratkou pamet, pan Ricka je uz bohuzel mimo Slavii, ale byl to hlavne on , kdo dal vyhledavani talentu smysl. kdo zavedl jasne pravidla hry a privedl nektere kvalitni trenery, je smulou , ze skoncil i kvuli neustalym nervakum ohledne penez na mladez a B tym, nechtel jiz spojovat sve jmeno s dluhy nasi firmy, je to obrovska smula, vzdyt nyni aktivne nikde nepusobi

  4. Re: Mládež - budoucnost Slavie!

    honzah (přítel SN)     před 18 lety 07.09.2006 11:16 |  
    0 0

    Hm, věčně druhý :-((

  5. Re: Mládež - budoucnost Slavie!

    (host)     před 18 lety 07.09.2006 15:59 |  
    0 0

    Nejsem slávista, ale mládežnické dění sleduji - bohužel pro Slávii se v sklubu nachází čím dál tím méně peněz a na mládeži se šetří kde se dá - kdo občas navštíví Eden - a nejen jako divák - tam nemůže nevidět, že technika je hrozná (pc předpotopní, že je problém napsat zápis, když se napíše, tak nejde vytisknout a když se náhodou vytiskne, tak nejde nakopírovat, protože kopírka je taky na vyhození), sprchy již téměř dosloužily, klub už ani na zápasy nedává tabuli na střídání. Regeneraci si hráči musí platit sami. Dorostencům se nabízejí směšné smlouvy (když nabídnu 17letému hráči smlouvu na 5 let na 8.000, tak ji samozřejmě nepodepíše) a nikdo se nemůže divit, že dorostenci utíkají (příklady: Toma, Eliáš, Valenta...).