Fanoušci Slavie

Beseda v Rožďalovicích

V Rožďalovicích se dnes konala beseda s Petrem Doležalem, Markem Suchým a Ivo Knoflíčkem. V pěkném slávistickém prostředí hosté odpovídali na všemožné dotazy přítomných. Akci si všichni zúčastnění pochvalovali. Musím říct, že před fanoušky z Rožďalovic smekám. Prohlédněte si 39 fotografií!

rozdalovice.jpg Ve čtyři hodiny začala beseda, které ještě předcházela výroční členská schůze, kde byli lidé informováni o činnosti této rožďalovické odbočky Fotbalového oddílu. Poté tedy na řadu přišel Marek Suchý a Ivo Knoflíček, mezi hosty byl vyzván i Ondřej Zlámal z oficiálního webu.

Generální ředitel Slavie Petr Doležal měl menší zpoždění, takže prostor alespoň dostali ostatní hosté. Knoflíček třeba líčil zážitky z minulosti, o rivalitě mezi Slavií a Spartou či svém odchodu do zahraničí za komunistů. Suchý řekl pár informací k zimní přípravě či svému studiu.

Další informaci, které zazněly, si pojďme rozdělit do několika témat.

Stadion
Petr Doležal jako na všech besedách řekl známá fakta, která nemá smysl opakovat. Jak ale jistě víte, v areálu na Edenu budou tři tréninková hřiště, kam se však zřejmě nevejdou všechny současné celky. I proto se uvažovalo o koupi areálu v Horních Počernicích, kde nyní působí naše béčko. "Současná finanční situace nám neumožňuje areál koupit, ale ten zatím není prodaný. Prioritou je nyní vlastní stadion. Tato varianta je otázkou budoucnosti," uvedl Doležal.

Jak jsme byli informováni, snad již po novém roce by měla být spuštěna webová kamera. A permanentky? "Do konce roku by snad měl být spuštěn systém na rezervaci permanentek," řekl Doležal. Uvidíme, zda se to vše podaří realizovat.

Marek Suchý má ještě smlouvu na nějaký ten rok, takže by měl stihnout si zahrát na stadionu, pokud neodejde do zahraničí. "Vidina stadionu je velké lákadlo a rád bych si zde za Slavii zahrál," svěřil se. Takže věřme, že v brzké době neodejde a na vysněné zahraniční angažmá si počká. "Věřím, že s Markem do budoucna prodloužíme smlouvu a na tom stadionu si bude moci zahrát," doplnil generální ředitel.


Realizační tým
Novou posilou by ve Slavii na postu asistenta mohl být velký slávista Pavel Řehák. O jeho uvažovaném příchodu se zmínil v online rozhovoru na iDnes.cz Karel Jarolím. "Jednání ještě uzavřená nejsou," konstatoval Doležal. Podle všeho je jeho příchod téměř jistý.

Kdo by však v budoucnosti mohl realizační tým rozšířit, je další slávista a nyní brankářská dvojka v Tottenhamu, Radek Černý. "Do budoucna s ním počítáme, mohl by vést brankáře," řekl Doležal.


Adidas
Každého fanouška Slavie rozhodně hodně štve, že si nemůže koupit originální dresy. Kdy by se to mohlo změnit? "Mrzí nás to. Jenže s Adidasem je to problematické, spolupráce není ideální. V létě se uzavření smlouvy dlouho táhlo. Dokonce přemýšlíme o změně partnera, ale uvidíme, zda v zimní přestávce najdeme společnou řeč, aby se to zlepšilo," prozradil slávistický šéf.


Turnaj v Sazka aréně
Slavia s účastí na velice prestižním turnaji počítá, ale zatím není potvrzené, že se bude akce konat. "Jsme s pořadatelem domluveni," řekl Doležal. Smlouva však zatím nebyla podepsána. Hrát by se mělo na umělé trávě třetí generace, kolem které by byly mantinely. Délka zápasů by byla 2x15 minut. Konalo by se to podle německých parametrů, kde jsou turnaje hodně sledované. Z česka by akci měl vysílat Eurosport.


Odchody, příchody

Opustí někdo Slavie? Přijde někdo do Slavie? Těžko říct. "Rádi bychom udrželi mužstvo pohromadě, protože máme dobré vyhlídky na jaro. Uvidíme však, zda přijdou nějaké nabídky na přestup," konstatoval Doležal. O několik hráčů je sice zájem, ale zatím nebyla předložena konkrétní nabídka. Pokud někdo odejde, zřejmě by nabídka musela být atraktivní pro klub i hráče. Pozorní čtenáři určitě vědí, že se Jarolím zmínil, že by rád přivedl tři zkušené hráče, do každé řady jednoho. Zmínil i Zdeňka Šenkeříka. Realita je však taková, že podobné přání není snad ani možné splnit, to by jedině musel odejít hráč základní sestavy za velkou sumu.


Rožďalovičtí slávisti jsou hrdí na Romana Valeše. A proč? Tento šestnáctiletý kluk je hráčem slávistického C dorostu, za který chytá a je i reprezentantem do 17 let, kde pravidelně nastupuje. Uvidí v budoucnosti svou hvězdičku i v A týmu? Nechme se překvapit.

Beseda byla ukončena po půl šesté. Nás nezasvěcené mile překvapilo, že všichni přítomní dostali guláš, který byl opravdu podařený. Poté jsme se chtěli vydat domů, ale místní nás ještě pozvali na své slávistické klubovny, kde se mimo jiné Doležal, Suchý a Knoflíček podepsali na zeď slávy. Místnost je opravdu pohledná, každý by tu určitě rád trávil večer. Přestože hosté odjeli domů, v Rožďalovicích tím dnešní den neskončil, v sále radnice se rozběhla taneční zábava. Pivo tak teklo proudem ...


FOTOGRAFIE (39)

Komentáře (8)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Beseda v Rožďalovicích

    Vhoo (přítel SN)     před 17 lety 10.12.2006 00:39 |  
    0 0

    mno tak stema prichodama me to trosku mrzi ale zase je fakt ze mame kvalitni mustvo a neni ho potreba prilis doplnovat

  2. Re: Beseda v Rožďalovicích

    malaska     před 17 lety 10.12.2006 11:07 |  
    0 0

    Rádi bychom poděkovali všem zúčastněným, nejen Petru Doležalovi,Markovi Suchému a Ivo Knoflíčkovi , ele i panu Zlámalovi a Richimu i touto cestou , bylo to vydařené prosincové odpoledne , které může být každý rok takto pěkné , právě díky těmto lidem , kteří věnují svůj volný čas právě nám
    ,, FANOUŠKUM " .
    ,,Upřímě" u nás chodí na tyto besedy i sparťani a rok co rok můžou jen tiše závidět .

  3. Re: Beseda v Rožďalovicích

    (host)     před 17 lety 10.12.2006 15:00 |  
    0 0

    Potěšilo mě že naše vedení uvažuje o rozvázání smlouvy s ADIDASEM. Chtělo by to někoho jiného.

    • Re: Beseda v Rožďalovicích

      GeorgK (přítel SN)     před 17 lety 10.12.2006 17:58 |  
      0 0

      UMBRO? Je ne Nike!;)

      • Re: Beseda v Rožďalovicích

        carfi-sks (přítel SN)     před 17 lety 10.12.2006 19:56 |  
        0 0

        Ja bych bral PUMA jako driv, ale aby pak Slavia nehrala v retro dresech...

  4. Re: Beseda v Rožďalovicích

    GeorgK (přítel SN)     před 17 lety 10.12.2006 18:10 |  
    0 0

    Pokud jde o Pavla Pavel Řeháka, v současnosti mu končí smlouva v divizní Velimi. A jelikož tu byla velká ambice postupu a stávající situace to už vylučuje, předpokládám (a informace z hospody tomu nasvědčují) neprodloužení smlouvy.

  5. pANE DOLEZAL NEDELEJTE Z FANOUSKU BLBCE

    (host)     před 17 lety 11.12.2006 10:22 |  
    0 0

    Besedy jsou fakt hezka vec, ale proc vedeni Slavie nemluvi pravdu, smlouvu chce vypovedet Addidas a to kvuli neplaceni jiz dodanych zakazek vcetne mladeze, to neni slozite , to je proste fakt, nevim ja osobne Rehaka nepovazuji do avizovane funkce asistenta za prinos, ta Velim mu opravdu nevysla a podle zdroju z klubu to bylo i jeho pristupem k hracum. Brebta

  6. Re: Beseda v Rožďalovicích

    Dobi     před 17 lety 13.12.2006 09:38 |  
    0 0

    Bohužel jsem se nemohl tentokrát zúčastnit, i když jsem v Rožďa poměrně častým hostem. Jsem osobně rád, že se tam všem líbilo, jejich klubovnička je unikum (zachránili vlastně vlastními silami domek, který hrozil spadnutím nebo se sem chystali ti méně přizpůsobiví...). Jsem rád, že to zaujalo a snad se trošinku poopravil názor některých z Vás na odbor přátel jako na organizaci dědků a páprdů, kteří s fajfkou a v bačkorách vzpomínají, jak bejvávalo! Rožďalovičtí jsou duchem mladí, věkem ještě méně a patří jim dík za vše! A dodávám, že samozřejmě nechybějí na žádném zápase Slavie doma, zatímco většina Pražáků je raději doma za pecí, u mamin či v tiché hospůdce!