Názory

Skončíme druzí, či až čtvrtí?

Zbývá nám poslední kolo do rozluštění hádanky, z jakého umístění se nakonec budeme radovat. Díky posledním výsledkům se nám naskýtá několik variant, ale jedno je jasné, Sparta skončí první či druhá. Naopak Slavia se nakonec může radovat i z druhého místa, a to díky remíze Boleslavi v Mostu!

Variant, jak to všechno skončí, je opravdu mnoho. O titulu už prakticky nikdo nepochybuje u Sparty. Toho si zřejmě jsou vědomi i v Liberci, takže i když budou chtít v Mladé Boleslavi vyhrát, v konečném důsledku tam pojedou minimálně pro bod, který jim zaručí druhé místo. Pro Mladou Boleslav je to vše dosti komplikované, díky remíze se dostala až na čtvrté místo, takže aby se dostala do pohárů, musí získat více bodů než Slavia. Pokud náš tým vyhraje v Českých Budějovicích, skončíme nejhůře třetí, v případě příznivé konstelace i druzí. Paradoxem je fakt, že kdyby Boleslav v Mostě prohrála, tak by nám tím i zavřela cestu k druhému místu! Pojďme si rozebrat, co se musí stát, abychom skončili na různých místech.

Slavia - 2. místo

Musíme získat jednoznačně tři body z Českých Budějovic. Pak nás bude zajímat, jak dopadne zápas Mladá Boleslav - Liberec. Zde musí vyhrát domácí celek. Pokud se tak stane, Slavia, Liberec i Mladá Boleslav budou mít shodně 58 bodů. V tomto případě, kdy nerozhodnou celkové body, se berou v úvahu vzájemné zápasy, v případě více týmů tzv. minitabulka. A zde je situace taková, že v ní by na prvním místě byla Slavia (7 bodů - výhra v Liberci a Mladé Boleslavi, remíza s Boleslaví), na druhém Mladá Boleslav (5 bodů - remíza v Liberci a na Slavii, výhra s Libercem) a třetí Liberec (4 body - výhra na Slavii, remíza s Mladou Boleslaví). Konečné pořadí by tedy bylo následující: 1. Sparta, 2. Slavia, 3. Mladá Boleslav, 4. Liberec. Jak už jsem uvedl, kdyby Mladá Boleslav neremizovala v Mostě, ale prohrála, tak by i v případě výhry nad Libercem měla o bod méně, takže o druhé místo by se bral v úvahu vzájemný zápas s Libercem. S ním však máme horší skóre ze vzájemných zápasů - 1:2.

Slavia - 3. místo
Pokud získáme stejně či více bodů jak Mladá Boleslav, ale zároveň Liberec získá bod z Boleslavi, skončíme na třetím místě. V tom případě bychom se na Liberec nedotáhli bodově, Boleslav by doplatila na horší vzájemný zápas. Pro třetí místo tedy můžeme i prohrát, pokud Liberec vyhraje, remizovat, pokud Liberec neprohraje, či vyhrát, pak už by nám na výsledku konkurentů nezáleželo, třetí bychom byli nejhůře tak či tak.

Slavia - 4. místo
I tato varianta může nastat. To pouze v případě, že bychom získali méně bodů než Mladá Boleslav. Pak bychom si vyzkoušeli poprvé Intertoto.

Jenže jak to všechno dopadne? Komu máme fandit v zápase Mladá Boleslav - Liberec? Je jasné, že pokud budeme v Českých Budějovicích směřovat k výhře, tak si budeme přát výhru Bolky. Ale co kdybychom náhodou v poslední minutě dostali vyrovnávací branku? Pak bychom zaplakali a byli bychom čtvrtí, kdyby Liberec prohrál. Pak by totiž na druhém místě skončila Mladá Boleslav. Jenže na to vážně pomýšlí i Liberec, takže v Bolce budou hrát o vše, navíc při shodě okolností by se mohli stát i mistry. Je to opravdu hodně zamotaný. Slavia se tedy musí zaměřit na svůj vlastní boj, tedy vyhrát. Pak se může ohlížet na to, jak dopadly další zápasy.

Jen si přeji, ať nezažijeme zklamání z loňského roku. To jsme po výhře v Jihlavě slavili druhé místo, jenže pak přeci jen Boleslav vyhrála gólem půl minuty před koncem a odsunula nás na třetí místo. Věřme, že se tentokrát karty obrátí, druzí skončíme my a Boleslav třetí.

Takže pokud chceme být druzí, první musí skončit Sparta. To je realita. Tentokrát by to však asi nikoho nemrzelo. Štvalo by mě to v momentě, pokud bychom druzí nebyli a Sparta by i tak byla mistrem. Jak vše dopadne? To se dozvíme příští pondělí.

Závěrem bych chtěl vyzvat všechny fanoušky. Pojeďte povzbudit hráče přímo do Českých Budějovic. Kapacita sektoru je 370 míst, takže můžeme vytvořit pořádnou kulisu. Navíc fandové, kteří vyrazí s fanklubem, budou mít možnost setkat se s hráči při zpáteční cestě a třeba společně oslavit druhé místo. A fanklub si je toho vědom, proto cena výjezdu je více než lákavá. tak se hlaste, ať nás jede co nejvíce!

Komentáře (25)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Skončíme druzí, či až čtvrtí?

    lucky-pilda     před 17 lety 22.05.2007 14:33 |  
    0 0

    já ale stejně pořád váhám, jestli chtít, aby s*arta nevyhrála titul, nebo aby libe prohrál a my skončili druhý. alespoň vim, že si přeju naší výhru (-;

  2. Re: Skončíme druzí, či až čtvrtí?

    PetCC     před 17 lety 22.05.2007 14:42 |  
    0 0

    V první řadě by jsme mohli pomoct ve čtvtek Jablonci ve finále poháru! :-)

  3. Re: Skončíme druzí, či až čtvrtí?

    PetCC     před 17 lety 22.05.2007 14:50 |  
    0 0

    Provokativní otázka - Oprvadu si myslíte, že by pro nás bylo dobrý skončit druhý a jít do kvalifikace o LM? Jste si jistý, že máme po všech stránkách silný mužstvo, schopný bojovat o postup ve třetím předkole třeba s Werderem, Celtikem, Rangers, Benfikou nebo Besiktasem?
    Mimochodem, s velkou pravděpodobností nebude nasazená ani Sparta.

    • Re: Skončíme druzí, či až čtvrtí?

      Richi (admin)     před 17 lety 22.05.2007 15:00 |  
      0 0

      No ale není fajn třeba v tom třetím předkole vypadnout se silným týmem, mít prachy z práv a pak ještě hrát UEFU? Při třetím místě bychom na lepší týmy narazili později zřejmě.

      • Re: Skončíme druzí, či až čtvrtí?

        PetCC     před 17 lety 22.05.2007 21:22 |  
        0 0

        Reakci jsem napsal dole.

    • Re: Skončíme druzí, či až čtvrtí?

      Bejbl     před 17 lety 22.05.2007 15:01 |  
      0 0

      Opravdu provokativní otázka. Nerozumím!

      • Re: Skončíme druzí, či až čtvrtí?

        (host)     před 17 lety 22.05.2007 17:20 |  
        0 0

        Soudě podle včerejšího výkonu dnes Slavia má v nejlepším případě - na čestnou porážku s dobrými evropskými mužstvy. Hráči jak Jan Vorel, Hubáček, Hrdlička, Gaucho ap. nemají už pomalu ani na naši malou Kaprinus ligu. Stačí se podívat na ty děsivé kiksy v obraně, na nepřesné přihrávky, na centry na nikoho a srovnat to s tím, co je vidět v televizi třeba z Champions League. Dokázala to například naše neschopnost vážně ohrozit branku Anderlechtu a jiných evropských týmů, proti kterým jsme hráli a na nic se nezmohli.Spíš bych se snažil podchytit mladé talenty, dávat jim šanci a připravit je na vyšší úroveň.
        Dnes na Evropu mají jenom Latka, Suchý, Švec, Švento a snad i Vlček. Tantalos

        • Re: Skončíme druzí, či až čtvrtí?

          (host)     před 17 lety 22.05.2007 17:51 |  
          0 0

          Souhlasím, k tvému výčtu však přidám Necida, Lukáše Jarolíma a za rok i Táborského a Váchu. Samozřejmě, že na Evropu by měl i Šmicer.

          • Re: Skončíme druzí, či až čtvrtí?

            (host)     před 17 lety 22.05.2007 18:38 |  
            0 0

            Za rok i Necid a Janda, ten alespoň dře, i když ještě z nezkušenosti kazí. Necidovi potrvá ještě déle než zesílí, otrká se a naučí se kolem sebe mydlit, ale myslím, že ten by se mohl jednou dostat i do opravdu špičkového týmu v Anglii nebo Španělsku. Za dva roky Dočkal, Gecov a Černý. To ovšem za předpokladu, že zůstanou fyzicky i psychicky v pořádku. A jednou možná ií Dejmkové. Ostatně Jablonský toho včera ukázal víc než Švento. Tantalos

    • Re: Skončíme druzí, či až čtvrtí?

      KING25     před 17 lety 22.05.2007 17:11 |  
      0 0

      No určitě je lepší si zahrát třetí předkolo LM...když se nám nepodaří postoupit, tak si aspon posuneme historický rekord ve vypadnutí z předkola LM..:-)

      • Re: Skončíme druzí, či až čtvrtí?

        PetCC     před 17 lety 22.05.2007 21:19 |  
        0 0

        Já to ovšem nemyslel na hráče, zda to unesou, hlavně jsem myslel jestli by případné další vypadnutí v předkole LM snesli slávističtí fandové. Ti, jak se znovu ukázalo po sérii nepříznivých výsledků, jsou velice málo ochotni a schopni snést neúspěchy. Například poslední zápas: hráči se snažili, rozhodně nic nevypouštěli, ale v okamžiku, kdy jsme po individuální chybě dostali gól a rozehrávali jsme akci, ozval o se opravdu hodně pískotu. Musím říct, že to mě mrzelo mnohonásobně víc, než rozhodně neúmyslná chyba, po který jsme dostali gól.
        Hráčům bych samozřejmě přál, aby si předkolo LM zahráli, ale rozhodně nechci znovu slyšet nemístnou kritiku, pokud to nevyjde.
        Byl bych rád, pokud by se slávističtí fandové dokázali dívat na realitu střízlivě a ne si střídavě měnit růžový a černý brýle, podle toho, jak to Slavii jde.

        • Re: Skončíme druzí, či až čtvrtí?

          (host)     před 17 lety 22.05.2007 21:41 |  
          0 0

          A ještě by se nám v LM hodil nějakej Kalivoda, dokáže trefovat bránu a otáčet výsledky, když ostatní tyčkujou :-)

        • Re: Skončíme druzí, či až čtvrtí?

          mitsu     před 17 lety 23.05.2007 17:57 |  
          0 0

          ja myslim,ze treba vypadnuti s werderem,kterej nahanel barcu by asi tezko mohl nekdo kritizovat...

    • Re: Skončíme druzí, či až čtvrtí?

      (host)     před 17 lety 23.05.2007 13:22 |  
      0 0

      Ty jo, a tak mi řekni, kdo z naší ligy může tedy jít do LM? Dle Tvého názoru nikdo a bohužel s tím musím souhlasit, protože na LM máme velice nevyrovnané týmy.

  4. Re: Skončíme druzí, či až čtvrtí?

    (host)     před 17 lety 22.05.2007 17:34 |  
    0 0

    Rozhodně si budu přát výhru nás a Boleslavi. Už jen protože jsem z Liberce a už ted si mě kamarádi dobírají, že mají více titulů jak my.

    Každopádně určitě stojí za to porvat se o Ligu mistrů! A kdyby se to náhodou podařilo, tak by to bylo skvělé. A když se vypadne, budeme hrát pohár UEFA a budem na svém...

    A to že vyhraje ligu Sparta? Tak ať, ta nám může být ukradená...

  5. Re: Skončíme druzí, či až čtvrtí?

    (host)     před 17 lety 22.05.2007 19:53 |  
    0 0

    Lidi pojeďte do Budějovic radči vlakovym výjezdem než s fanklube!!! Vlakem to bude lepší!!!

    • Re: Skončíme druzí, či až čtvrtí?

      (host)     před 17 lety 22.05.2007 20:52 |  
      0 0

      Tak já to asi tak udělám. Docela často jezdím ven, ale přiznám se, že raději sólo než organizovaně. Snad se nás tam pár sejde... knl66

  6. Re: Skončíme druzí, či až čtvrtí?

    (host)     před 17 lety 22.05.2007 21:31 |  
    0 0

    Já mám jen dotaz - v článku je uvedeno,že v případě shodnosti bodů s Libercem rozhoduje vzájmené skóre ze zápasů,které máme horší - 1:2. Ale mám pocit, že funguje pravidlo, že při vzájemných zápasech se hledí pouze na body a už nikoliv na skóre,jak tomu bylo dřív. a že místo toho rozhoduje celkové skóre ze všech zápasů (rozdíl branek). Možná se mýlím,ale mám pocit,že někde jsem na to narazil. neví někdo o tom víc? Vítek

    • Re: Skončíme druzí, či až čtvrtí?

      (host)     před 17 lety 22.05.2007 21:44 |  
      0 0

      Je to úplně jedno, na skore s Libercem nezáleží, protože stejně bodů jako Liberec budeme mít pouze za předpokladu, že vyhrajem a Bolka taky a pak rozhoduje minitabulka 2. Slavie, 3. MB, 4. Liberec

      • Re: Skončíme druzí, či až čtvrtí?

        (host)     před 17 lety 22.05.2007 22:06 |  
        0 0

        jo jasný,já to myslel teda hlavně k té spekulaci, kdyby Boleslav prohrála v Mostě,tak by pak nebyla vlastně žádná minitabulka,ale při vítězství Slavie a prohře Liberce v posledním kole by rozhodovaly jen vzájemné zápasy s Libercem. ale je to úplně jedno, máš pravdu. Vítek

    • Re: Skončíme druzí, či až čtvrtí?

      (host)     před 17 lety 23.05.2007 00:35 |  
      0 0

      Pokud vím, tak je to tak, že na vzájemném skóre záleží, pokud je rozdílné, což teď je, tak má prostě Liberec lepší vzájemný zápas. Rozdíl je v tom, že se při brání vzájemného zápasu v lize nehraje "pohárovým" systémem na tzv. pravidlo gólu na hřišti soupeře. Tzn. pokud by Liberec vyhrál u nás 2:0 a my u něj 3:1, tak bychom lepší vzájemný zápas neměli. Bylo by to vyrovnané a rozhodovalo by celkové skóre.

      • Re: Skončíme druzí, či až čtvrtí?

        (host)     před 17 lety 23.05.2007 11:02 |  
        0 0

        nechci tady moc polemizovat, vlakem bych jel, ale jedu s fotrem, nevadi to, , von si stejnak v Budekkach zaleze na tribunu, takze pokud to nevadi pojedeme s Vami.Karl

  7. Re: Skončíme druzí, či až čtvrtí?

    Bejbl     před 17 lety 23.05.2007 12:57 |  
    0 0

    Druhé místo a zápasy kvalifikace LM? Rozhodně ano! Kde jinde by měli kluci získávat zkušenosti, než v takovýchto zápasech. Utkání Intertota v Kazachstánu jim moc nedá. A když vypadnem? Na normální fanoušky to nebude mít vliv a těch "pohrobkům staré dřevěné tribuny z Edenu" stejně nikdo nepomůže...:o)

  8. Re: Skončíme druzí, či až čtvrtí?

    (host)     před 17 lety 23.05.2007 18:50 |  
    0 0

    Prodám dres Slavia s autogramy. Bylo to podepsaný na autogramiádě někdy listopadu 2006 a je tam celé mužstvo a trenéři z ročníku 06/07.kdybyste chtěli ukázat fotky z autogramiády nebo dresu tak napište.icq 422-879-628, bubazx@seznam.cz cena po domluvě.