Ženský fotbal

Slávistky remizovaly se Slováckem

V šestém ligovém kole remizovaly fotbalistky Slavie na domácím hřiště s ambiciózním Slováckem 0:0. Ani jeden tým nedokázal nalézt recept na vstřelení gólu, proto utkání skončilo zaslouženou remízou. Juniorky svého soupeře dokázaly porazit nejtěsnějším rozdílem 1:0 a nadále se drží na prvním místě tabulky. Prohlédněte si 14 fotografií.

Fotbalistky Slavie nastoupily opět ve stejné sestavě jako proti Spartě, chyběla tedy stále zraněná Pěničková. Slávistky měly navíc v nohách dvě těžké utkání proti Hradci a Spartě v posledním týdnu. Od samého začátku bylo zřejmé, že dnes to nebude pohledný fotbal a bude to převážně boj. To se nakonec potvrdilo, celky si nevytvářely prakticky žádné šance. První nebezpečí bylo před naší brankou, kdy se po kombinaci dostala ke střele z vápna Cahynová, ale branku minula. Během prvního poločasu nedokázal ani jeden celek vystřelit mezi tyče, proto se hrálo stále bez branek.

Ve druhém poločase jsme přeci jen o něco byli lepší a vytvořili si větší šance, které volaly po brance. Ve 48. minutě Budošová pěkně uvolnila Holečkovou, která šla sama na branku, ale nedokázala přehodit vyběhnutou brankářku a obrana Slovácka nebezpečí zažehnala. O dvě minuty později Krůzová trefila ze standardní situace břevno. Po vystřídání si šance vytvořila i Mészárosová, ale po uvolnění střílela z hranice vápna těsně vedle tyče. Dokonce jsme dali branku, ale pro ofsajd nebyla uznána, kdy nejdříve Bottová chtěla přehodit ležící brankářku, míč se dostal k Mészárosové, která však stála v ofsajdu a zakončovala do prázdné branky. V závěru chtěly oba celky vstřelit vedoucí branku, to se však nepodařilo, takže utkání skončilo zaslouženou remízou. Při absenci důležitých hráček je bod přijatelný, směrem dopředu jsme totiž nedokázali být dostatečně nebezpeční.

Slavia - Slovácko 0:0
Slavia: Zbořilová - Kulichová, Králová, Pincová, Benýrová - Tomášková, Divišová, Budošová, Holečková, Krůzová (74. Bottová) - Šeranová (61. Mészárosová)
Slovácko: Reuter - Sedláčková, Marcoňová, Vlasatíková, Hýlová - Cvernová, Cahynová (45. Bartovičová), Polášková, Freislerová (64. Bačová) - Danielová, Skupinová
ŽK: 35. Holečková, 90. Kulichová - 51. Cvernová
Rozhodčí: Ratajová - Žáková, Navrátilová
Střely na branku: 2 - 1, mimo branku: 6 - 4, rohy: 5 - 4, fauly: 11 - 12


Juniorky:
Neporazitelné juniorky byly po celé utkání lepším celkem, ale v koncovce se nemohly prosadit. Navíc na úzkém hřišti měly problémy s kombinací, takže plno akcí se nepodařilo dotáhnout do úspěšného konce. Nakonec o třech bodech rozhodla Plzáková, která rozehrání rohu vystřelila z hranice vápna na zadní tyč a míč se snesl za bezmocnou brankářku.

Slavia - Slovácko 1:0 (0:0)
Slavia: Šolcová - Marková, Stanková (61. Necidová), Beránková, Dvořáková (41. Kuklová, 76. Ondrášková) - Komárková, Vytásková, Bělohlávková, Čmakalová, Plzáková - Burešová (73. Mádlíková)
Branka: 59. Plzáková
Střely na branku: 6 - 0, mimo branku: 5 - 2, rohy: 5 - 1

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky remizovaly se Slováckem

    cica     před 16 lety 18.10.2008 22:17 |  
    0 0

  2. Re: Slávistky remizovaly se Slováckem

    evidamek     před 16 lety 23.10.2008 06:59 |  
    0 0

    Nechtěla bych tady až tak komentovat zmíněný zápas,jako se spíše jen zeptat na dvě věci:
    1)Proč není Divišová v nominaci na repre?Myslím,že předvedla velmi dobrý výkon i přes doléčované koleno...?
    Omlouvám se, že se ptám tady a Vás,ale stále mi chybí možnost jakési "otevřené" komunikace o ženském fotbale celkově-co se týče repre ani nemluvím...:-(
    Stránky pro "registrované" na hlavním webu ČMFS jsou výsměchem- na dotazy v jednotlivých sekcích se odpovídá i s měsíčním zpožděním nebo vůbec a diskuze s náměty ustrnula v loňském roce.....:-o
    2)Myslíte,že při zápase juniorky je vhodné-ne-li vůbec pravidly povoleno-aby po celou dobu hry stála,či vlastně skákala,ječela,pokřikovala a houpala se na síti za brankářkou soupeře.....teď hledám slušná slova....paní, evidentně pod "vlivem?"

    • Re: Slávistky remizovaly se Slováckem

      Richi (admin)     před 16 lety 23.10.2008 07:11 |  
      0 0

      1) To je třeba se zeptat reprezentačního trenéra.

      2) Ta paní byla za plotem, takže tam mohla být.