O Slavii

Vachoušek na 99,99% přestoupí!!

Podle Idnes do Slavie opravdu Vachoušek přestoupí. Potvrdil to i František Hrdlička z Teplic, který tvrdí, že přestup je na 99,99% jistou záležitostí! Slavia má prý pro Vachouška připraven pětiletý kontrakt. Zítra v dopoledních hodinách by mělo být vše stvrzeno na 100%! Celý článek na Idnes můžete číst zde.

Komentáře (7)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Vachoušek na 99,99% přestoupí!!

    (host)     před 22 lety 07.03.2002 05:23 |  
    0 0

    Asi jako všichni se zájmem sleduji poslední vývoj ve Slávii. Na jednu stranu člověka začíná opět hřát u srdíčka, ale nemohu, než si neklást některé otázky. První se sama nabízí. Proč tolik peněz a proč až teď? Navíc za útočníka, když Slávii nejvíc tlačí bota v záloze. Proč nebyly peníze, když byla šance na ligu mistrů, a co se stalo, že jsou teď, když jde tak maximálně o to, zda skončíme pátí nebo osmí?
    Dnes to vypadá, že "personální politika" konečně má nějakou logiku, a že majitel začal konečně opravdu brát Slávii jako investici do budoucna, ale nezapomínejme na nedávnou minulost a pečlivě všechny kroky nadále sledujme. Připomínám "koncepčnost" práce minulých 2 let.
    Na podzim 2000 jsme měli možnost postoupit do ligy mistrů. Z mužstva tehdy odešli Pavel Horváth a Petr Vlček. Náhrada? Radim Nečas a těsně před vstupem do soutěže Petr Švancara za 20 milionů. Shrnuto a podtrženo, mužstvo, které potřebovalo po prohraných dostizích se Spartou nutně posílit, a to herně i morálně, bylo výrazně oslabeno. Dojem mělo udělat zřejmě oněch 20 milionů za Švancaru. Ten od té doby prakticky nehraje. Připomeňme si několik tehdejších přestupů. Pavel Kuka přišel do Slávie až v průběhu soutěže. Pavel Hapal se vracel do Olomouce, kde potom alespoň v této sezóně zářil. V průběhu soutěže přišel do Sparty Václav Koloušek. David Jarolím se stal hráčem druholigového Norimberku.... Ne dlouho předtím byl ve Slávii i Lukáš Jarolím. Pavel Horváth ho do sestavy nepustil. V našem vedení byli zřejmě všichni přesvědčeni, že Pavel vydří ve Slávii až do důchodu. A tak místo, aby se Lukáš někde připravoval na hostování, byl prodán. Připomenu slova šéfa Sparty Koš?ála: "prodej takového Jarošíka se musí připravovat dlouho dopředu......."

    V průběhu tragické sezóny se š?astným koncem 2000-2001 trenér Jarolím několikrát zmínil, že ne všichni hráči mají potřebnou kvalitu. Následovala kritika vedení a neprodloužení kontraktu, přestože nakonec kýžené 2. místo se Slávií vybojoval. Tehdy jsem si ovšem také myslel, že to bylo asi správné opatření. Dnes se panu Jarolímovi, který byl mým oblíbeným hráčem, moc omlouvám. Na podzim 2001 přišel trenér Pešice. Většina z nás si ho u mužstva přála (viz ankety na IDnes). Opět byla šance postoupit do ligy mistrů. Rozklížené mužstvo, které nutně potřebovalo posílit, bylo posíleno tak, že odešel poslední tvořivý hráč Ivo Ulich. Opět tedy výrazné oslabení. Ulich chtěl přitom odejít již před rokem. Ve Slávii to tedy pochopitelně všechny překvapilo, stejně jako každoročně silničáře sníh v prosinci v Praze. Trenér Pešice mluvil o nutnosti posílení ještě hlasitěji než jeho předchůdce. Znovu následovala tvrdá kritika vedení a konec kontraktu pro trenéra. Nemohu ještě nepřipomenout jeden koncepční tah. Marcelu Ličkovi končil v Ostarvě za půl roku kontrakt. Přesto naše vedení neváhalo vyplatit za tohoto hráče, který potom snad vůbec nezasáhl do hry, 8 milionů Kč. Stačilo počkat půl roku.... Za střelce Malára, který předtím na hostování rozhodně uspěl, se to zdálo moc. Nepochopil jsem a dodnes nechápu.
    Teď přišel trenér Beránek. Asi zvolil správnou taktiku. Nemluvil o nutnosti posil, tak posily nakonec přišly. Radujme se z toho. Doufejme, že nastala opravdu změna k lepšímu, že konečně bude při práci s mužstvem nějaká koncepce. Doufejme, že investice do Vachouška se vyplatí. Že se stane novým Karlem Poborským a ne Petrem Švancarou. Věřme trenéru Beránkovi a hráčům a těšme se na lepší budoucnost v příštím roce. A pečlivě kontrolujme majitele, a? nás zase po konci letošní sezóny nějak "příjemně" nepřekvapí.

    • Re: Vachoušek na 99,99% přestoupí!!

      (host)     před 22 lety 07.03.2002 07:46 |  
      0 0

      Podle mě bylo naprosto v pořádku, že koupili útočníka. Jednak zároveň odešel Zelenka a jednak Kuka asi taky nebude hrát věčně (i když bych mu to přál).

    • Re: Vachoušek na 99,99% přestoupí!!

      Mattingly (host)     před 22 lety 07.03.2002 09:36 |  
      0 0

      Není tak moc pravdou, že Slavia nepotřebuje posílit v útoku.
      1. V útoku teď hraje Kuka s Doškem. Kuka na tom není zdravotně nejlépe a pokud se pan Beránek bude držet své zásady, že buduje perspektivní mužstvo, tak je dost možné, že Pavel bude hrát méně a méně. Došek je slušný hráč, ale rozhodně potřebuje konkurenci a tlak k větším výkonům.
      Zbývá nám Švancara a kdo ještě? Svoboda? Nově Skácel?
      2. Nejsem moc přesvědčen, že je třeba nutně posílit zálohu. Po příchodu Pitáka a Skácela a navíc objevení Hrdličky došlo k dostatečnému doplnění této řady. Navíc v lize není moc záložníků (řekněme tvořivých, protože ten by se nám hodil), které by Slavia mohla koupit. A pokud jsou, tak jsou neprodejní.
      3. Osudy hráčů jako jsou Lička či Kozák jsou mi záhadou. Jestli se nemýlím, tak se takové posily kupují proto, aby hráli a ne aby zvyšovali konkurenci v B týmu.

      • Re: Vachoušek na 99,99% přestoupí!!

        (host)     před 22 lety 07.03.2002 13:04 |  
        0 0

        Ano a ještě bych dodal ,že nám chybí obránce -Hrdlička svoje předpoklady dokázal v záloze a ne v obraně !!!

      • Re: Vachoušek na 99,99% přestoupí!!

        (host)     před 22 lety 07.03.2002 13:27 |  
        0 0

        S tím poměrem záloha útok máš možná pravdu. Ale pořád mi neodpovídáš na mou otázku proč tolik a proč právě teď. Položím další otázky. Proč se "škudlilo" na Šestákovi a nabídlo se pouze 8 milionů, když se pak v klidu zaplatí za Skácela 14 milionů a vypálí za Vachouška milionů 35? Je Vachoušek 4x lepší než Šesták? Opravdu se s Vachouškem počítá do perspektivy, nebo se spíš věří, že zazáří za jednadvacítku a hned se prodá dráž? Není právě fakt, že na jaře mu to stejně jako celému teplickému mužstvu příliš nešlo důvodem, že mazaný teplický ředitel Hrdlička změnil taktiku a vzal radši zavděk "jistými" 35 miliony od Slávie?

        • Re: Vachoušek na 99,99% přestoupí!!

          2holms (host)     před 22 lety 07.03.2002 14:39 |  
          0 0

          Ten Šesták mě taky bude mrzet dlouho ,13 miliónů a byl by ve Slavii...

        • Re: Vachoušek na 99,99% přestoupí!!

          (host)     před 22 lety 07.03.2002 17:03 |  
          0 0

          S tím Šestákem bych jim to nevyčítal. Jestliže se s někým domluvím na sumě a pak ten někdo mě ani neuvědomí, že dostal nabídku vyšší, a jestli nechci přihodit, tak je to podraz.