Fortuna liga

Statistické okénko - 18. kolo

Další ligové kolo je za námi a tak na vás čeká pravidelná dávka statistik a zajímavostí.

Začneme opět Slavií, která v Edenu porazila České Budějovice 3:2 a protáhla sérii vítězství na tři utkání a sérii bez porážky na pět utkání. Slavia dala popáté v sezóně tři branky (ve všech případech se tak stalo v Edenu) a potřetí v sezóně inkasovala dvakrát (předtím jednou venku a jednou doma). Standa Vlček oslavil svůj čtyřstý start v lize premiérovými dvěma ligovými brankami v sezóně a stejně tak Petr Janda se trefil v letošní lize poprvé. Slavia tak stáhla náskok vedoucí čtyřky už na šest bodů a od čtvrtého Jablonce ji dělí již jen body čtyři. Možná byste si mysleli, že dvě branky hráčů Budějovic v jejich utkání venku nepadly už hodně dlouho, ale opak je pravdou. V předchozím utkání černobílých venku, v 15. kole v Brně, zvítězili hosté dokonce 3:0. Jinak ale České Budějovice ukončily sérii tří zápasů bez porážky.

18. kolo začalo čtyřmi sobotními zápasy od 16:00. Po podzimu vedoucí Teplice se utkaly s posledními Bohemians Praha, kteří zvenku ještě nepřivezli ani bod. V Teplicích k němu byli poměrně blízko, když v poločase překvapivě vedli 1:0, ale po porážce 1:2 jejich série bez bodu zvenku pokračuje, spolu s minulou sezónou už trvá 15 zápasů, naposledy Střížkov uhrál bod v 19. kole loňské sezóny v Brně za remízu 0:0. Teplice po dvou venkovních zápasech bez výhry bodovaly doma opět naplno a letos doma ještě neprohrály, mají bilanci 5-3-0. Další domácí zápas odehrají už ve středu proti Plzni.

Po porážce s Plzní se dále propadá Liberec. Zůstal na dvaceti bodech a pokud nezačne bodovat, mohl by se dokonce dostat do pásma ohrožení sestupem. Z posledních pěti zápasů má jen tři body za domácí vítězství 3:0 v posledním podzimním kole nad Mladou Boleslaví. Naopak Plzeň jistě chce promluvit do boje o evropské poháry, naposledy prohrála v sedmém kole v Příbrami, od té doby má pět vítězství a pět remíz.

Dalším týmem, kterému se hrubě nedaří, je Slovácko. To v této sezóně chtělo spoléhat především na domácí prostředí, ale ani tam neboduje tak, jak se možná před začátkem sezóny čekalo. V tomto kole prohrálo s Brnem a prodloužilo sérii bez výhry na šest zápasů, v nichž navíc bodovalo jen jedinkrát remízou s Jabloncem. Naopak Brno vstoupilo do jara podobně úspěšně jako do podzimu, má dvě výhry v řadě a je spolu se Slavií jediným týmem, který na jaře ještě neztratil ani bod.

Bohemians 1905 překvapivě hladce vyhráli nad Olomoucí na Strahově 2:0, hrálo se na sněhu a bez diváků. Klokani se tak bodově dotáhli na Liberec. Olomouc chtěla na jaře ještě promluvit do bojů o poháry a že odjede z větrné hůrky bez bodu, to asi nečekala. Takto na čelo tabulky ztratila další body a z posledních tří zápasů má stejný počet bodů.

V Příbrami se nehrál zápas s Mladou Boleslaví, vyhřívání trávníku ani desítky pracovníků nestačily na přívaly sněhu, které se podle různých zdrojů navršily do pěti až třiceti centimetrů. Představitelé ČMFS i Příbrami se nyní snaží veřejnost přesvědčit, že vyhřívání v Příbrami není jen Potěmkinovou vesnicí.

Sparta na Strahově ubránila vítězství nad Kladnem 1:0 brankou z penalty a připsala si velmi cenné tři body z vyrovnaného zápasu. Sparta si upravila průměr vstřelených branek na zápas na 1,17 a po Bohemians 1905 je nejnudnějším týmem ligy, když v jejích 18 zápasech padlo jen 29 branek (klokani mají 27, Slavia pro srovnání 41). Kladno bylo velmi blízko bodu, ale do brány nedokázalo dotlačit nic a odešlo poraženo, nicméně s body pro záchranu asi počítá z jiných zápasů.

Šlágr kola se hrál ve Vítkovicích, kde Baník hostil Jablonec. Diváci jej však vidět nemohli, protože se jej ČT rozhodla nezařadit do vysílání a z technických důvodů nenabídla ani internetový přenos. Baník vyhrál 4:1, dvě branky dal v závěru Vydra. Baník doma nadále kraluje a nevadí mu ani hřiště ve Vítkovicích. Z 10 utkání vyhrál osm a jen dvakrát remizoval. Na druhou stranu však Baník bude hrát doma už jen pětkrát včetně těžkých utkání se Slavií, Spartou a Ml. Boleslaví. Jablonec venku už potřetí v řadě nevyhrál a z posledních pěti utkání má jen pět bodů.

Celkově vzato toto neúplné kolo skončilo bilancí 4-0-3, která je výjimečná snad jen tím, že nenastala žádná dělba bodů. To se naposledy stalo v 27. kole minulé sezóny. Na branky bylo kolo poměrně bohaté, v Edenu a ve Vítkovicích padlo dohromady více branek než celé minulé kolo dohromady, 20 branek v sedmi zápasech je solidní průměr téměř tří gólů na jedno utkání.

Komentáře (39)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Statistické okénko - 18. kolo

    Kmotr (přítel SN)     před 14 lety 09.03.2010 14:06 |  
    0 0

    Dokonalé.. ;-)

    • Re: Statistické okénko - 18. kolo

      Jiri1     před 14 lety 09.03.2010 15:21 |  
      0 0

      Vazim si toh, ale k dokonalosti jeste hodne chybi.

  2. Re: Statistické okénko - 18. kolo

    Jiri1     před 14 lety 09.03.2010 15:21 |  
    0 0

    Zdravim, vytapeni v Pribrami skutecne existuje, neni to zadna Potemkinova vesnice . Pokud ale napadne 20 cm za 24 hod, je schopnost vyhrivani silne omezeno, treba na Strahove je vytapeni stadionu zlikvidovat 4 cm snehu a namraz. Jen pro nektere bych pripomenul jmeno Ostravskeho borce Vydry , jenz se nasemu vedeni zdal za 15 milionu drahy , konkurence pry zaplati v nekolika rozlozenych splatkach behem roku okolo 20 a divne ji to neprijde.

    • Re: Statistické okénko - 18. kolo

      moe     před 14 lety 09.03.2010 16:16 |  
      0 0

      S tím hodnocením Vydry bych ještě počkal, je samozřejmě možné, že z něj bude hvězda, ale oba dva góly, které dal, byly dost jedonduché, to by dal snad každý náš ligový útočník taky. Koukněte na slavného Kadlece z Letné, o němž bylo vloni jeden čas 5 oslavných článků týdně a teď ho kritizují sparťani i Chovanec.

      • Re: Statistické okénko - 18. kolo

        slaviator     před 14 lety 09.03.2010 17:06 |  
        0 0

        To je totiž to, že proč by měl V.Kadlec makat, když v 18ti má každej měsíc 160.000 korun na účtu, že...

        • Re: Statistické okénko - 18. kolo

          moe     před 14 lety 09.03.2010 17:09 |  
          0 0

          No to je možné, ale o tom nemluvím.

          Jen jsem reagoval, protože nemám rád opěvování/odepisování hráče po jednom zápase, což se u Kadlece a u Vydry dělo (u Vydry teď v zimě v tisku vlastně i bez zápasu ;))

    • Re: Statistické okénko - 18. kolo

      Eluin (přítel SN)     před 14 lety 09.03.2010 17:11 |  
      0 0

      Vydra je zatím dobrý hráč, to ano, ale jestli bude dobrý i příštý sezónu, to je ve hvězdách. Soudit podle několika zápasů v 1. lize je trochu unáhlené.

      • Re: Statistické okénko - 18. kolo

        Jiri1     před 14 lety 09.03.2010 17:25 |  
        0 0

        Zdravim, Lukasi nema cenu sem tahat vyplaty Kadlece , ktery zdaleka ani v mladsich hracich neni ve Sparte spickou, navic myslim, ze si to Chovanec a i ostatni bafici dost uvedomuji a v soucasne dobe cinni kroky ke zmene struktury odmen. Je fakt , ze to neni jen on, spousta Spartanskejch hracu, ktery v becku valeli dnes minimalne stagnuji a nemaji ani na lavicku nahradniku.Ale nejsou sami , ve Slavii je i po dalsi cistce v zime taky spousta hracu, kteri tam nemaji co delat a kterejm vyhovuje system neustalych treninku. Spis by mne zajimalo, kolik si treba vydela Kovarik v Jablonci a jestli jsme ho nemeli udrzet.

        • Re: Statistické okénko - 18. kolo

          mirecek1111     před 14 lety 09.03.2010 20:22 |  
          0 0

          no jo, Kovařík se v Jablonci chytnul, nakonec škoda, že si Komnacký vybral zrovna jeho. A co ten Svoboda z Kladna, je teda nakonec ve Slavii jak se tenkrát psalo?

          • Re: Statistické okénko - 18. kolo

            quelhar (admin)     před 14 lety 09.03.2010 20:24 |  
            0 0

            Bylo to v clanku o A dorostu. Nedohodla se opce, takze u nas neni, ale vsichni veri, ze se to povede v lete.

  3. Re: Statistické okénko - 18. kolo

    Eluin (přítel SN)     před 14 lety 09.03.2010 17:08 |  
    0 0

    Quelhare, opět skvělý report. Tvé příspěvky po každém kole je radost číst.

    • Re: Statistické okénko - 18. kolo

      Jiri1     před 14 lety 09.03.2010 17:28 |  
      0 0

      Tento report pravdu skvely neni, vazim si Ouehlarovi prace ale treba mne mrzi , proc se treneru dorostu nezeptal na pocet hracu se smlouvami ci na to proc vlastne mladsi dorost doplnili jen hraci z Hlucina a ten nejlepsi byl odeslan zpet.

      • Re: Statistické okénko - 18. kolo

        quelhar (admin)     před 14 lety 09.03.2010 17:41 |  
        0 0

        Jiri, odhlednu od toho, ze tento clanek neni o dorostech a ze rozhodne netrpim pocitem, ze me clanky jsou skvele - tento konkretne napr. neni reportem a ani neni tak zamyslen, je uspokojenim me uchylky ke statistikam a publikuji jej proto, ze jsem ziskal pocit, ze to tu par lidi muze zajimat.
        Co se tyce dorostu, tak treneru jsem se ptal na to, na co me napadlo se zeptat. Pocet hracu pod smlouvami me opravdu nenapadl, stejne jako me nenapadlo se ptat na hodne dalsich veci. Na to, abychom nemuseli byt v redakci Nostradamove, tu probihaly akce typu "zeptejte se sportovniho reditele". V redakci uvazujeme o tom, ze bychom takovou akci zopakovali se soucasnym sefem sportovniho centra mladeze SKS a trenerem A dorostu Frantiskem Slukou, ktery se zadne spolupraci s nasim webem nebrani. Tam tedy muzes mit moznost se jej na takove veci zeptat.

      • Re: Statistické okénko - 18. kolo

        Troubi     před 14 lety 09.03.2010 17:41 |  
        0 0

        tak se zeptej ty a udelej clanek. ty jsi fakt nemocnej. kup si domu na splatky vydru, to te rozveseli...

        • Re: Statistické okénko - 18. kolo

          Jiri1     před 14 lety 09.03.2010 17:50 |  
          0 0

          Zdravim, myslim ,ze jste to nejak nepochopili, Quehlar dela dneska tenhle web rozhodne zajimavejsi. je dobre , ze chce vyvracet drby a polozpravy primo lidma od pramene, hodne mne zajimaji vsechny clanky o vsech tymech muzske Slavie i acka zen, jen proste mam pocit, ze nektere veci byly mimo misu . Podobne sou si zkousim kazdy tyden i kdyz v jine oblasti , fotbalu si uzivam opravdu az dost a nemusim nutne souhlasit ze vsim. A Vydra, co je spatneho na tom, ze by se nam vyplatil 1 Vydra nez zbytecne vynalozene prachy na hostovacky ci dokonce platy nekterych hracu na hostovani.

        • Re: Statistické okénko - 18. kolo

          Khadgar     před 14 lety 09.03.2010 21:44 |  
          0 0

          Taková vydra musí ale pěkně smrdět...

          • Re: Statistické okénko - 18. kolo

            slaviator     před 14 lety 09.03.2010 23:05 |  
            0 0

            Žere vydra kapříky?

        • Re: Statistické okénko - 18. kolo

          DrFe1     před 14 lety 09.03.2010 22:59 |  
          0 0

          :-) Kdybys nebyl tak drzej vůči mě, tak bych tě snad i pochválil.

          • Re: Statistické okénko - 18. kolo

            Troubi     před 14 lety 09.03.2010 23:30 |  
            0 0

            Kdybys nemlel proti Jarolimovi a kdybych si nepamatoval tvuj nick z idnesu, kterym maximalne pohrdam, tak bych nebyl drzej:D

            • Re: Statistické okénko - 18. kolo

              DrFe1     před 14 lety 09.03.2010 23:39 |  
              0 0

              Já už tam teď moc nechodím, alespoň teda ne na fotbalový diskuze. Tak se upínám k tomu, že mi tu mojí mladickou nerozvážnost třeba časem velkomyslně odpustíš :-o

  4. Re: Statistické okénko - 18. kolo

    hamlo1 (přítel SN)     před 14 lety 09.03.2010 17:38 |  
    0 0

    vyhřívání v Příbrami skutečně je, akorát není napojené na kotelnu, tak jsem to alespoň slyšel v Příbrami při našem posledním zápase

    • Re: Statistické okénko - 18. kolo

      Jiri1     před 14 lety 09.03.2010 17:51 |  
      0 0

      Tak ja zase slysel o tom , ze treba v Edenu vyhrivani nikdo moc nechce poustet a ze se okolo toho vedly diskuze.....

      • Re: Statistické okénko - 18. kolo

        lassiter     před 14 lety 09.03.2010 17:57 |  
        0 0

        vyhřívání nechce pouštět nikdo nikde, protože to stojí peníze

  5. Re: Statistické okénko - 18. kolo

    tolsimir     před 14 lety 09.03.2010 20:38 |  
    0 0

    Ta CT je furt horsi a horsi. Nymburk hraje nejdulezitejsi zapas ve sve historii a oni misto primeho prenosu davaji pitomy sestrih z 1. hokejove ligy. A na CT2 nam mista tradicniho studia LM davaji nejakou estradu..

    • Re: Statistické okénko - 18. kolo

      quelhar (admin)     před 14 lety 09.03.2010 20:50 |  
      0 0

      Jsou to fakt tragedi. Aspon na Nova Sport je ve studiu LM KJ, ale nic zajimaveho zatim nerikal.

      • Re: Statistické okénko - 18. kolo

        bongor     před 14 lety 09.03.2010 21:51 |  
        0 0

        Z tý Příbrami několik kluků psalo,že tam napadlo 5cm a ne 30.tak komu věřit,nějakejm nezúčastněnejm hochům,nebo ctihodnému bossovi?

        • Re: Statistické okénko - 18. kolo

          DrFe1     před 14 lety 09.03.2010 23:00 |  
          0 0

          To záleží na tom jestli máš pistoli u hlavy nebo ne

          • Re: Statistické okénko - 18. kolo

            Eluin (přítel SN)     před 14 lety 10.03.2010 07:47 |  
            0 0

            :-)

    • Re: Statistické okénko - 18. kolo

      slaviator     před 14 lety 09.03.2010 22:23 |  
      0 0

      Nejsou prachy. Do Nymburka by platili tak sedmsedesat tisic za dopravu a pak sto padesat tisic nocleh...

  6. Re: Statistické okénko - 18. kolo

    martyni (přítel SN)     před 14 lety 09.03.2010 22:16 |  
    0 0

    Hezky souhrn quelhare, nejvic me zaujala statistika o tom, ze sparta je druhym nejnudnejsim tymem ligy..:-).

    Mimochodem, pri sledovani LM me napadlo drobne popichnuti..kdo ze to rikal, ze arsenal hraje hrozny fotbal? no podle me se na to da koukat..:-))

    • Re: Statistické okénko - 18. kolo

      bongor     před 14 lety 09.03.2010 23:16 |  
      0 0

      Arsenal zase za jedna,Rosickýho jsem čekal v lepší formě,ale co tam ostatní prováděli s tím Portem.Hlavně ten třetí gól Nasriho to byla lahůdka.Při srovnání s českým fotbalem je to asi jako když si dáš ve čtyřce tlačenku a potom si pochutnáš v Alcronu na nějaké specialitě.
      Sparta Mnichov zase podvodem postoupila.Klasika.

      • Re: Statistické okénko - 18. kolo

        slaviator     před 14 lety 10.03.2010 08:04 |  
        0 0

        Simte, ten Nasri, tohle v gambac lize umi kdejakej Bony Wilfried nebo Lacny...

      • Re: Statistické okénko - 18. kolo

        slaviator     před 14 lety 10.03.2010 08:06 |  
        0 0

        A s tim Mnichovem... vsak se rika: fotbal je hra, kde proti sobe stoji dva tymy o jedenacti hracich - a vzdycky vyhraji Nemci.

  7. Re: Statistické okénko - 18. kolo

    Huzgi (přítel SN)     před 14 lety 09.03.2010 23:11 |  
    0 0

    No tak KJ nakonec přece jen řekl něco zajímavého, a to že Petrovi Jandovi nic moc není a v sobotu by mohl hrát. Kéž by. Další zranění - to snad ne. Navíc se mi po dlouhé době hodně líbil, jeho pracovitost a sveřepost byla a bude ještě moc užitečná. Z mého pohledu byla největší devizou týmová práce, nechce se mi rozdělovat mančaft na ty dobré a ty špatné. Zdá se, že to zatím šlape a pořádnou zkouškou budou právě sobotní Teplice.

    • Re: Statistické okénko - 18. kolo

      bongor     před 14 lety 09.03.2010 23:18 |  
      0 0

      Jestli Jandysovi někdo neurazí nohu,tak dojde na moji předpověď,že ho po čase prodáme dráž než Necku.Ale chce to neblbnout a ještě ho
      pár roků podržet.

      • Re: Statistické okénko - 18. kolo

        DrFe1     před 14 lety 09.03.2010 23:33 |  
        0 0

        No, to sis trošku zapřeháněl. Ne že bych mu to klukovi ušatýmu nepřál, ale že by za něj někdo dal přes 100 mio :-o To nezní moc pravděpodobně.

        • Re: Statistické okénko - 18. kolo

          bongor     před 14 lety 10.03.2010 06:38 |  
          0 0

          Proč ne,má v sobě potenciál špičkového hráče.Určitě to není otázka roku,kdy se zase srovná a může jít i nahoru.Rychlost má vrozenou,je pracovitej.S míčem se oproti období před zraněním zhoršil,ale to je právě tou dlouhou pauzou.Uvidíme.Každopádně bych byl radši rád ,kdyby ho nikdo nekoupil a byl to na pár let jeden z našich "sloupů sestavy".To nám teď chybí úplně nejvíc,kostra sestavy.Je to takový nějak zmatečný,ode zdi ke zdi.

          • Re: Statistické okénko - 18. kolo

            Kocour_mike     před 14 lety 10.03.2010 18:09 |  
            0 0

            Bongore, s těma 100mio je to fakt asi úlet ... Navíc za pár let ??? V kolika teda jako ? Jinak s tím potenciálem špičkového hráče - nevím, možná sis na to odpověděl sám, sice pracuje a je rychlej, ale s míčem mu to až tak moc nejde (i když kdyby mě to šlo alespoň takhle, tak bych byl za hvězdu :-) ) a špičkový hráč musí být dneska komplexní - pracovitej, rychlej, technickej. A nemyslím si, že se Jandys, při vší úctě k němu, v práci z míčem ještě nejak výrazněji zlepší. Ale třeba překvapí.

  8. ČT proti fotbalu!

    JSat (přítel SN)     před 14 lety 10.03.2010 11:54 |  
    0 0

    Lidičky, jestli jste na facebooku, zde je skupina o pondělních přenosech, doufám, že se za chvilku rozhoří diskuze a budou tam přibývat lidi, pak bychom mohli argumentovat čísly příznivců a oslovit jak Otu tak ČMFS: http://www.facebook.com/group.php?gid=390493317505

    Ota, pořád tvrdí, že diváci jsou spokojeni, tak mu pojďme ukázat že ne...

    JM