Archiv

Slavia B - Písek 2:0

Slávistická rezerva má výborný vstup do jara, v Edenu porazila čtvrtý Písek brankami Koreše a Tecla. Z áčka hráli Romanovs, Koreš a Tecl.

Slavia B - Písek 2:0 (1:0)

Branky: 18. Koreš (pen.), 90. Tecl

Sestava Slavie: Romanovs - Mikula, Zieris, Čmovš, Dens - Balcar (21. Z. Zahálka), Milutinovič, Kolařík, Koreš (75. Vyhnal) - Tecl, Pázler

Slávisté vstoupili do utkání, které po velkou část hrací doby ovlivňoval silný boční vítr, aktivně a soupeře z Písku od začátku přehrávali. Už ve čtvrté minutě prošel míč zprava skrz vápno soupeře ke Korešovi, který zblízka brankáře Vršeckého neprostřelil. Soupeř odpověděl hlavičkou z 11. minuty, která však šla vedle. V 17. minutě slávisté vytvořili další závar ve vápně, Koreš protlačil míč za záda gólmana, ale ve skórování mu zabránil hráč soupeře ležící na brankové čáře, který míč chytil do ruky. K údivu všech přítomných sudí sice odpískal penaltu, ale hráči Písku nedal ani žlutou, natož červenou kartu. K penaltě se postavil sám Koreš a poslal míč do opačného rohu, než kam skočil brankář, a Slavia vedla 1:0. O dvě minuty později měl dobrou příležitost Milutinovič, který nejprve z přímého kopu trefil zeď a opakovanou střelu poslal těsně nad. Pak musel vystřídat Balcar, kterého soupeř trefil do kolene, na hřiště přišel Zdeněk Zahálka. Ten v 30. minutě střílel z hranice vápna vedle. V 32. minutě si Písek vypracoval největší šanci, když po centru zprava zabránil gólové hlavičce vynikajícím zákrokem Romanovs.

Ve druhé půli slávisté čelili platonickému tlaku favorita z Písku, který sice držel míč, ale nevytvářel si šance a to ani z poměrně velkého množství standardních situací, které dnes obrana sešívaných bránila výborně. Naopak z ojedinělých akcí hrozili slávisté. V 60. minutě hlavičkoval úplně sám Milutinovič a Vršecký skvěle vyrazil. V 78. minutě se v podobné pozici ve vápně ocitl Zdeněk Zahálka, ten však vystřelil vedle. V závěru soupeř hrál vabank a umožnil Slavii chodit do brejků. V 83. minutě ještě Tecl neuspěl, když ho vracející se stoper stihl zablokovat, ale dvě minuty před koncem sehráli slávisté brejk přímo učebnicově, když si po odvráceném míči z vlastního vápna narazil Vyhnal s Milutinovičem a šel ze strany sám na bránu, místo střely předložil Teclovi míč na zlatém podnose před prázdnou bránu a ten měl už jednoduchou úlohu a pečetil zasloužené vítězství 2:0.

"Jsem spokojený s bojovností týmu, která byla důležitá a chtěl bych za ní klukům poděkovat, zápas ovlivnil velký vítr. V naší hře byly i nedostatky, ale kladné věci převažují. Vstřelili jsme gól z penalty a když Písek ke konci otevřel hru, přidali jsme krásný druhý. Věděli jsme, že soupeř bude hrozit ze standardních situací, což se ve druhé půli potvrdilo, ale podařilo se nám standardky ubránit. Podržel nás Romanovs, všichni kluci z áčka odvedli výborný výkon. Tři body jsou zlaté, máme těžký los, je to pro nás na úvod jara povzbuzení. Navíc jsme hráli v improvizované sestavě, máme hodně nemocných, přibyl Kindel se svalovými problémy, Uvidíme, jak moc bude závažné zranění kolena Balcara," zhodnotil utkání Miroslav Janů.

Komentáře (5)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia B - Písek 2:0

    Eluin (přítel SN)     před 14 lety 13.03.2010 14:00 |  
    0 0

    Výborný výsledek. Vůbec se mi tomu ani nechce věřit. Teď to ještě potvrdit v podvečer proti Teplicím.

    • Re: Slavia B - Písek 2:0

      quelhar (admin)     před 14 lety 13.03.2010 14:14 |  
      0 0

      A hlavne vyborny vykon! Opravdu dneska pres nepriznive podminky hrali slaviste skvele, tezko nekoho vypichnout, slabina nebyla prakticky nikde. Vyborne braneni standardek, aktivita smerem vpred, docela dost sanci a zaslouzene vitezstvi. Opravdu parada a pro me osobne trosku necekana po nevyrazne priprave.

      • Re: Slavia B - Písek 2:0

        Eluin (přítel SN)     před 14 lety 13.03.2010 14:33 |  
        0 0

        Měl by Tecl na áčko?

        • Re: Slavia B - Písek 2:0

          Jiri1     před 14 lety 13.03.2010 15:01 |  
          0 0

          zDRAVIM VYHRA POTESU





          Zdravim , vyhra jiste potesi, ale zase bych to Vase svate nadseni neprecenoval. Tecl mne neoslnil stejne bych hovoril o dalsich hracich, predvedli standartni vykon, nemyslim si, ze bych uz becko v posledni dobe nevidel takto hrat.l O jednom jmenu , ale slysim rad. Kolarik je hracem, ktery uz mel nekolikrat zahajit pripravu s ackem, ale ze studijnich i zdravotnich duvodu se tak nestalo. Tomuto hraci davam osobne velkou perspektivu urcite vetsi nez Densovi, pro nehoz uz se 9 mesicu pry usilovne hleda angazma a stale nic.

          • Re: Slavia B - Písek 2:0

            quelhar (admin)     před 14 lety 13.03.2010 16:20 |  
            0 0

            Na podzim hralo becko podobne dobre, ale tenhle tym je trosku jiny. Vanek pryc, Tafat pryc, Toleski pryc, Mares pryc, Simecek zraneny. Hral Zoran Milutinovic, ktery na podzim vice mene jen stridal. Proto me kvalita hry prijemne prekvapila, videl jsem taky pripravu s ackem Dukly a tam to tak dobre nebylo. Navic Pisek je podle me hodne kvalitni souper a ze jsme je pustili prakticky do jedine sance, to je dobre vysvedceni pro obranu. Mi se velmi libil Mikula, hlavne v prvni puli. Nevim, kolikrat mel Kolarik zahajit pripravu s ackem, ale vzhledem k tomu, ze mu je zitra 19, to asi zas tolikrat nebylo, kazdopadne jsem si ho vsiml i v minulych zapasech, kde hral i na jinych postech nez ve stredu zalohy.
            Densovi se angazma hleda a nenachazi, to je nespis pravda. Snad se to povede v lete, dneska byl spis z tech horsich, ale zadna tragedie to taky nebyla.