Názory

Vzestup a pád Karla J.

Karel Jarolím byl u jedněch z největších úspěchů v historii Slavie, ani to však nezabránilo jeho pádu. Proč k němu nevyhnutelně muselo dojít?

Zeptejte se bývalých či současných hráčů, kteří pod Karlem Jarolímem působili, jeho spolupracovníků, trenérů, funkcionářů, jaký je Karel Jarolím trenér. Víceméně všichni vám řeknou: Karel Jarolím je po trenérské stránce výborný. To  Jarolím ostatně minimálně v uplynulých pěti letech na lavičce Slavie potvrdil, jen těžko by někdo vyhrál v české lize dva tituly a postoupil do zakleté Ligy mistrů, pokud by nebyl dobrý kouč, nedokázal číst hru soupeře, podle ní určovat taktické pokyny a spoléhal pouze na štěstí. K tomu, aby byl někdo dobrým trenérem a nikoliv jen úspěšným trenérem, je ale potřeba zvolit i správný přístup k hráčům, nenechat se ovlivňovat v rozhodnutích vlastním prospěchem a hlavně, a to je podle mého názoru nejdůležitější, poslouchat názory druhých a uvažovat o tom, že mnou zvolená cesta nemusí být nutně ta jediná správná. To vše Jarolímovi zoufale chybělo.

Fotbal je kolektivní hra a není v ní místo na individualismus, hraní na sebe. Ať jsou hráči jakékoliv úrovně, vždy mají vystupovat jako jeden tým. Součástí tohoto týmu je však i trenér, který je zároveň součástí týmu spolupracovníků, kteří by mu měli poskytovat zpětnou vazbu nejen k dění na hřišti. Vedení Slavie při příchodu Karla Jarolíma deklarovala, že nový slávistický kouč je zde proto, aby dal týmu dlouhodobou koncepci, že vedení nebude vyvozovat závěry ze dvou nepovedených zápasů, ale poskytne trenérovi dostatečný čas na to, aby prokázal svoje kvality a držel mužstvo na nejvyšších příčkách. Součástí této koncepce byl i přechod na anglický způsob řízení klubu, tedy že trenér áčka je zároveň manažerem. Zpočátku vypadalo, že by to mohlo fungovat, ale události posledních měsíců ukázaly na pořádné trhliny této idey.

Karel Jarolím snad nejdéle v české lize vydržel v jednom klubu, myslím, že jeho pětileté působení nikdo nepřekonal. Čas tedy dostal, prostor taky, zpočátku vše neslo výsledky, poté se však stroj zadrhnul. Proč? Čím dál více do dění okolo prvního týmu začaly zasahovat vztahy z fotbalového zákulisí. Je sice výborné mít kontakty na manažery, spolupracovníky a trenéry, bez toho nejde dělat velký fotbal, ale je potřeba je brzdit v momentě, kdy nenesou užitek, ale páchají škody. Za Jarolíma přišlo několik špičkových hráčů, ale na druhou stranu i dost odstrašujících případů. To, když přijde do týmu zahraniční hráč s nadstandardní smlovou a po půl roce o něj již není zájem, nahrává spekulacím, jaký je osobní prospěch trenéra z příchodu takového hráče. Takové dohady by se neměly vůbec vyskytnout, natož spojovat nasazování fotbalistů do základní sesatvy na základě intimního vztahu s jejich manažerkou. Jarolím se tady pustil na tenkou ledovou plochu a propadl se. To vše za přihlížení lidí z vedení i asistentů, kteří se mu neopovážili zásadně oponovat. Na to se nabalily další problémy - nasazování hráčů na posty, na kterých nemůžou hrát, šílené točení  gólmanů v letošní sezóně, kdy brankář má být jeden ze základních kamenů týmu a trenér ho má podržet, pokud se dopustí nějaké chyby, ale jinak chytá výborně. Hráče Jarolím dostal pod stres, někteří věděli, že když udělají v utkání chybu, příště už si nekopnou, proto se báli v zápasech riskovat a hráli na nudnou jistotu. Některým skutečně stačilo udělat chybu a šli ze hřiště, jiní dostávali šanci neustále, i když jejich výkony byly minimálně průměrné. Prostě Jarolím neměřil všem stejným metrem, nechával hráče sedět kvůli malichernostem, to je zásadní chyba. Co mně přijde hodně smutné je to, že někteří hráči by rádi kopali za Slavii, ale už ne pod Jarolímem. Jak už jsem psala, Jarolímovi chyběli uvnitř klubu oponenti. Když se však našli uvnitř týmu, a věřím, že nevycházeli z nedostatku úcty či autority trenéra, museli ze Slavie odejít. To byl asi v letošní sezóně začátek konce, pokud i ostatní hráči sdíleli názor svého kapitána, těžko mohl jeho vyhazov něco změnit v jejich názoru na dění v týmu.

Držet se dlouhodobé koncepce v klubu jako je Slavia není jednoduché, je to dané nelehkou pozicí klubu, který každoročně bojoval o postup do Ligy mistů. Na tyto zápasy je samozřejmě potřeba posílit tým zkušenými hráči, kteří mají vyšší platy. Problém nastane, pokud se postup do LM nepovede, pak je nutné prodat nadějné hráče, aby byl dostatek peněz na zajištění chodu klubu. Takže pokud Jarolím chtěl stavět na nějakém kvalitním hráči delší dobu, nebylo to ve většině případů prostě možné. Těžko pak hrát neustále o titul. Je otázka, zda je reálné mít u týmu jednoho trenéra několik let. Neokouká se v týmu, nezačnou nudit stále ty stejné tréninky, neprokouknou soupeři taktiku, která se významněji nemění?   

Karel Jarolím se ze všech důvodů, které jsem uvedla, dostal do kolotoče, ze kterého nebylo jiné východisko než vystoupit, ačkoliv nuceně vyhozen z něj nebyl. Patří mu dík nás všech, za to, kam Slavii za těch pět let dostal, ale otázka na závěr zní: poučí se z toho, co udělal špatně, aby byl dobrým trenérem?

Komentáře (82)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Vzestup a pád Karla J.

    PetCC     před 14 lety 02.04.2010 18:56 |  
    0 0

    Přečtl jsem první odstavec a musím jednoznačně napsat: na takovou analýzu tu není dostatečný odstup dostatek informací. Je to jen u nás obvyklá (a asi oblíbená) spekulace, kterou nemá cenu nějak komentovat. Bylo by to jen mlácení prázdné slámy.

    • Re: Vzestup a pád Karla J.

      tantalos     před 14 lety 02.04.2010 19:26 |  
      0 0

      Nepochybuji, že ty, PetCC, na to dost informací nemáš. Jenže jane měla a má k mužstvu hodně blízko a ví, co píše. A Buď si jistý, že jako slušný novinář, píše jen to, co ví dobře a ještě tak, aby zbytečně neublížila.

      • Re: Vzestup a pád Karla J.

        mart     před 14 lety 02.04.2010 22:58 |  
        0 0

        Tantale, ta obhajoba Jane je zbytecna, a postavena na velmi chatrnych nohou.(martyni aby neprizvukoval:).
        Jane se mozna setka s hraci, a s nekterymi se i zna. Tezko se ji ale budou sverovat co se deje v kabine. Pokud se tak stane, je treba byt na pozoru o pripadne ucelovosti takove informace.
        Ohledne prestupu a jejich preference ze staje manazerky Novakove hraci vedi presne tolik co ja a co Vy, .... a co Jane . Nic.
        Navic, i kdyby nastokrat delal Jarolim nejake levarny ( a je mozne, ze se historie mohla opakovat), a delal nam kazdou sezonu titul a jednou za dva/tri roky LM ... tak at. Co by za to nasi tatove dali.
        Dalsi zminka je o stresovani hracu. Dovolte abych se zasmal = hlasite. Pokud ligovy hrac, ktery se fotbalem zivi ( a ne spatne), nesnese psychicky tlak, tak at se de vycpat. Ne, nesouhlasim s fyzickym napadani hracu (byt v mirne forme, a pouze u ... vlastne rodinneho prislusnika), netvrdim ze je to slusne chovani. Rozhodne ne. Musim se ale i Vas zeptat, jestli chceme trenera slusneho, nebo uspesneho. Sir Alex je znam daleko vetsim psychickym natlakem na hrace, ... a ne jen psychicky. Nemam ho rad (velice neobjektivni a neinformovany nahled=muj), nepovazuju ho za slusnaka, ... ale je uspesny.
        Zaverem, Karel urcite neni svaty, ale je to nejuspesnejsi trener Slavie za posledni hodne dlouhou radku let. Za to si zaslouzi velikou pochvalu a dik. [ne kydani hnoje :(]
        Navic uz u tymu neni.
        Do lidi, kteri neco dokazali a pak odesli ( i kdyz vynucene) kopou jen chudaci.
        Proto hlasam: " Nebudme chudaci!"
        Timto take dekuji Jane za prispevek.mart

        • Re: Vzestup a pád Karla J.

          spojka     před 14 lety 02.04.2010 23:06 |  
          0 0

          "delal nam kazdou sezonu titul a jednou za dva/tri roky LM" ... To si opravdu myslis, ze s tim kadrem, ktery si Karel za velky penize vytvoril a kterej je aktualne na 8. miste ligy, by nam vyhledove delal kazdou sezonu titul a dostaval se do LM?

          Se zbytkem v podstate souhlas.

          • Re: Vzestup a pád Karla J.

            mart     před 14 lety 03.04.2010 08:25 |  
            0 0

            Dobre rano :).
            Nemyslim si, ze s timto kadrem by mohld delat to co jsem popsal.
            To byla obecna formulace, na "obecneho trenera".( i kdyz se bude jmenovat Vyklouz a vyhraje nam vyse popsane)
            Ohledne KJ, ... je dobre, ze se situace vyresila tak jak se vyresila (... tady pochopitelne nemyslim formu reseni, ale jeho vysledek).
            Kral je mrtev (ten stary), at zije kral (ten novy).
            Tentokrat si dokonce dovolim uprimne souhlasit s panem Dolezalem, ze Franta Cipro je skutecne nejlepsim resenim .....a to z mnoha duvodu.mart

        • Re: Vzestup a pád Karla J.

          tantalos     před 14 lety 03.04.2010 00:51 |  
          0 0

          Milý Marte,
          obávám se, že v jednom máte skutečně pravdu, a to že jste opravdu velice neobjektivní a neinformovaný.
          Jsem přesvědčen, že kdyby šlo těm několika, které obviňujete z kydání hnoje skutečně o špinění jednoho či více lidí, psali by mnohem hůř.
          A zvláště jane -- mimochodem velmi slušná a seriózní dívka, na níž si velice vážím jejího rozhodnutí nebýt profesionální novinářka, ačkoli je mimořádně talentovaná.
          Já sám jsem několikrát jsem několikrát ve vzteku ulétl a napsal slova, která mě zpětně mrzela, přesto mohu říct, že jsem se skutečně vždy snažil psát věci ověření ze dvou i více zdrojů.
          A kdybych chtěl kydat špínu a vymýšlet si, bylo by to mnohem ostřejší.
          Jane se chovala vždy maximálně zdrženlivě. Velmi dobře kryla situaci kolem onoho skvělého Kozlova béčka. Ví, co ti kluci říkali a co si mysleli.
          A byly od nich slyšet o Jarolímovi tak zlé věci, jaké se ještě na těchto stránkách neobjevily.
          Pokud jde o preference svěřenců agentky Novákové, oceňuji Vaši dobrou vůli nevidět, co je tak evidentní a do očí bijící. Ale zřejmě jste neviděl utkání proti Tiraspolu.
          Na otázku, jestli chceme trenéra slušného nebo úspěšného, bych si troufl odpovědět otázkou: chceme fandit úspěšným sviním nebo ne tak úspěšným slušňákům?
          Vy evidentně dáváte přednost sviním. Svým způsobem volba odpovídající charakteru doby.
          Jenže já vždy považoval Slavii za spolek korektních, slušných, byť občas reptajících a někdy kverulantských lidí.
          Dáváte-li přednost úspěšným sviním: kupte si permanentku na Spartu, určitě vás to uspokojí.

          • Re: Vzestup a pád Karla J.

            Tonda     před 14 lety 03.04.2010 02:44 |  
            0 0

            Tantale,
            pokud bych v někom viděl svini, pak ve vás. Když jste schopný necelý týden po odchodu Jarolíma nazývat ho tímto zpsobem, nejste podle mě slávista. Už delší dobu si zde pročítám diskuze, a nacházím zde i Vaše příspěvky. Jsou plné nikdy nekončící kritiky, a popravdě jsou tak akorát k zamyšlení o tom, zda nemáte nějaké osobní problémy.

            Jane,
            S vašim článkem se dá místy opravdu souhlasit, ale k objektivitě jak tady o ní píše Tantalos to má opravdu hodně daleko. A když už tedy argumentujete o té temné stránce Jarolíma, o jeho vztahu s agentkou, atd. Předložte konkrétní důkazy, donuťte někoho ze slavie aby s tím šel do tisku. Máte přece spoustu kontaktů které vám o všem podávají ty zaručené zprávy, nebo ne? Pokud nepředložíte důkazy, je to jen čiré tlachání a spekulace, hodné různých tantalů a jemu podobným.
            Co mě na Vašem článku zaujalo a současně zklamalo nejvíce, je to jakým způsobem na začátku zmíníte že měl teda úspěchy. Výčet kladů, úspěchů a Jarolímova přínosu Slavii jste vměstnala do 4 řádků. Dalších asi 50 řádků už jen kritizujete a hážete na Jarolíma špínu. Navíc všechno jsou jen spekulace, nikým a ničím nepotvrzené. Dále v článku s názvem vzestup a pád bych čekal tedy jiné informace. Podle názvu bych čekal nějaký chronologický stučný přehled hlavních Jarolímových počinů ve slávii. Ať už to v jakém stavu Slavii přebíral, jakým způsobem se hráči pod jeho vedením prezentovali, atd atd. Podle toho doporučuji změnit název článku.

            • Re: Vzestup a pád Karla J.

              Tonda     před 14 lety 03.04.2010 02:48 |  
              0 0

              Tantale,
              A Vám doporučuji, jděte sledovat raději politiku, tam té špíny určitě najdete hodně. A věřím i tomu že si o tom budete mít s kým vyměnit souhlasné názory.

            • Re: Vzestup a pád Karla J.

              EdCable     před 14 lety 03.04.2010 04:11 |  
              0 0

              S jednou veci muzu rozhodne souhlasit, pokud se clanek jmenuje "Vzestup a pad Karla J.", tak bych rozhodne cekal nejake zhodnoceni nejenom neuspechu Karla J. (o tom bylo napsano tolik, ze clanek je, mirne receno, nadbytecny), ale i jeho prichodu k tymu a onoho vzestupu. Prichodu Karla a danemu stavu tymu zde neni venovano ani sluvka, jeho vzestupu taktez temer nic. Cely clanek je o padu KJ. Titulek je klasicka novinarska "vymrdka", to at se na me nikdo nezlobi. To je potom novinarina, jak by si ji treba predstavoval stary demagog tantalos, ale ne nic solidniho.

          • Re: Vzestup a pád Karla J.

            mart     před 14 lety 03.04.2010 08:29 |  
            0 0

            :), ja bych chtel uspesneho slusnaka :D, ale to bych toho asi chtel moc.
            Mimochodem, "odborny" pohled "nekterych" hracu byvaleho Becka.
            Tak jste to formuloval? Pokud ano, je moje formulate podobna jestli dokonce ne totozna.mart

        • Re: Vzestup a pád Karla J.

          martyni (přítel SN)     před 14 lety 03.04.2010 03:01 |  
          0 0

          Podle me jane vi vic nez my. Je to logicke, kolem tymu se dlouhodobe pohybuje. Myslis si snad marte, ze tu s nami chce manipulovat? Ale konecne je to jedno, at si kazdy udela obrazek sam a veri si, cemu chce. Aby neunikla drobnost.. i v tomto clanku bylo Karlovi podekovano. Kriticky pohled neni kydani hnoje. Nic neni cernobile a kriticke hodnoceni je normalni a prirozena vec. Nikdy nepochopim, proc to vzbuzuje tolik emoci, jakoby nekdo byl nedotknutelny a kazde nepriznive slovo bylo hrichem.. to mi neprijde moc zdrave...

          • Re: Vzestup a pád Karla J.

            Lukavo     před 14 lety 03.04.2010 08:07 |  
            0 0

            Kdyby se tento článek jmenoval Pád Karla J. , tak by to byl kritický pohled, ale jelikož je vzestupu věnováno jen cca 5-10% článku, tak se z něj stalo zavádějící kydání hnoje

          • Re: Vzestup a pád Karla J.

            mart     před 14 lety 03.04.2010 08:37 |  
            0 0

            Podle me ne martyni. Vedet spatne informace je mene nez nevedet zadne. ( a vyplodit z nich takovouhle slataninu)
            A navic se sam sobe priznejte. Opravdu nevite zadne "info" jak rika pan Jiri? A pokud priznate, ze ano, tak hned druha otazka. Je pravdivostni hodnota vaseho "infa" vyssi nez uroven "kecani pred holkama"nejakeho hrace Becka?
            Tak vidite, ono to s tou Jane asi nebude zas tak slavne.
            Pokud ji nekdo tady nazyva "solidni novinarkou", tak bych ji tak mohl nejak nazvat, ale neudelam to. Jsem slusny clovek.mart

            • Re: Vzestup a pád Karla J.

              martyni (přítel SN)     před 14 lety 03.04.2010 11:12 |  
              0 0

              No ja nemam zadne interni info. Vazim jen, komu se da verit.. stejne jako ty.. prestoze si myslim, ze se nemylis zdaleka tak casto, jak pises..:-), tak tentokrat mam pocit, ze se mylis hodne.. tve zavery o tom, s jakymi zdroji jane pracuje, jsou mnohem vachrlatejsi spekulace nez ty, ktere jane vycitas.. delas zavery, ktery jsou zcela na vode.. a nebo tedy taky tajis nejaky interni informace..:-)))

        • Re: Vzestup a pád Karla J.

          jane (admin)     před 14 lety 03.04.2010 09:49 |  
          0 0

          Vis marte, ono ne vsechny informace pochazeji jen od hracu. Priznavam, ze jsem ovlivnena dalsimi vecmi, co nas svaty extrener delal, ale to proste nejde ani napsat. Ackoliv to mam potvrzene opet ze tri na sobe nezavislych zdroju. Ja si davam pozor na to co napisu, a abych to mela potvrzene, takze si muzes byt jisty, ze o vztahu KJ k HN vim od trech lidi a jen jeden z nich byl hrac. Takze tak. Ovsem nikdo z tech zdroju nepujde a nerekne to verejne do novin. Tak to proste je. Do KJ nekopu, to co jsem napsala jsou proste veci, ktere delal spatne a ktere mu uskodily. A ony mezi sebou pomerne dost souvisely.

          • Re: Vzestup a pád Karla J.

            mart     před 14 lety 03.04.2010 10:02 |  
            0 0

            Dobra Jane,
            ani Vy, ani Ja nenapisemy vsechny veci, ktere vime. (ostatne, soudni zaloba s obtiznou obhajobou za to nestoji, ... nebo ano?).
            Presto je Vas clanek KOPNUTIM do mrtvoly. Je to tendecni a spatny blabol, na velmi vratkych nohach.
            Mohl bych Vam poradit, tak jako Vy radite Karlu Jarolimovi, aby ste se polepsila. Jestli to Vy nebo KJ udelate, ...? to uz je jina vec.
            Zdravi mart.
            Mimochodem, cetl jsem to ted jeste jednou, a napadlo me, jestli by ste nemohla zavolat Filipovi. Pak sem si ale rek, ze snad ani on by tohle nevzal.

    • Re: Vzestup a pád Karla J.

      Junginho     před 14 lety 04.04.2010 13:57 |  
      0 0

      jako že se do diskuzí nezapojuju, ale tenhle článek je naprostej nesmyslnej BLÁBOL, nic neřikající,nevděčnej a jen kopající do K.J. doufám že se má teorie o návratu K.J. po konci této sezony potvrdí a této novinářce nakope zadek :))

  2. Re: Vzestup a pád Karla J.

    martyni (přítel SN)     před 14 lety 02.04.2010 19:27 |  
    0 0

    Vis Jane, ze mam dost podobny nazor.. no a taky vis, ze te tu nekteri zase sezerou.. byt tvoje hodnoceni neni nijak nespravedlivy nebo nekorektni..
    myslim, ze jde vcelku o stary pribeh o cloveku, ktery vlastni zasluhou ziskal uspech a moc, ale nenalozil s nimi dobre. Ono je pekny mit anglicky model, ale k tomu je treba i anglicky prostredi, dodrzovani pravidel, slusnost, odpovednost, kontrola. Na to neni zvykla obecne ceska spolecnost, a fotbalovy prostredi uz vubec ne. Neni proto divu, ze KJ se dostal do situace, kterou popisujes, a ze s ni takhle nalozil. Samozrejme ja nemam zadny dukazy napr. o podivnych prestupech, ovsem princip je takovy, ze kdyz ma nekdo takovou moc a odpovednost, musi se chovat tak, aby zadny pochybnosti nevznikaly, jinak je to prusvih.

    • Re: Vzestup a pád Karla J.

      quelhar (admin)     před 14 lety 02.04.2010 20:18 |  
      0 0

      Ono je pekne mit anglicky model, ale k tomu je potreba mit take anglicke fanousky a ne ceske, ktere po dvou nepovedenych zapasech nektere posily zacnou videt za jejim prichodem osobni ksefty trenera.
      Stejne jako u nas nejsou treneri pripraveni mit "neomezenou" moc, tak tu nejsou fanousci, kteri jsou schopni toto tolerovat nebo dokonce podporovat. Tito fanousci pak postupne zacnou videt spinu na vsem a to i tam, kde zadna neni.

      • Re: Vzestup a pád Karla J.

        spojka     před 14 lety 02.04.2010 20:39 |  
        0 0

        Pokud je misto nekolikalete opory nasazen ze dne na den do brany na zapasy o LM dvacetilety kluk bez jedine ligove minuty a shodou okolnosti je tenhle kluk z te same staje, ze ktere pochazeji dalsi tri posily, ktere dostaly prestrelene smlouvy (citace Dolezala) a odvadely naprosto neodpovidajici vykony, tak uz to proste udiv vyvolava. Zvlast kdyz pul roku pote se ukaze, ze ten zazracny golman ma ve skutecnosti vykonnost tak na Hlucin, Ivanovic nestaci ani na nas dorost, Vasiljevic zahriva lavicku v Ujpesti a s Vomackou, ktery musel byt podepsan narychlo jeste pred koncem sezony (aby ho snad panu trenerovi nekdo nevyfoukl) zameta kdejaky podprumerny ligovy utocnik. To nema co delat s tim, jestli jsme v Cechach nebo v Anglii.

        • Re: Vzestup a pád Karla J.

          mart     před 14 lety 03.04.2010 08:54 |  
          0 0

          :), ja jsem v Anglii, a troufam si rict, ze ma :D.
          Priteli, to ze Jarolim nemagoril, a nedelal chyby, to tu nikdo netvrdi.
          Ten golman je opravdu sileny priklad. S Vasiljevicem, no vysledek dost nepovedeny - ale za tu cenu (= podpisovy bonus+ plat+ penize za ukonceni), ... zkratka vysel ten prusvih o hodne levneji, nez nektere jine. Vomackovi bych jeste nabidnul vic casu, .... hodne skoda, ze neni fit.
          Videt chyby je jedna vec. Postavit z nich iluzorni pyramidu, je vec druha. v Cechach je na to mnohem vic expertu. Vcelku zakonite, podezirani je ceskemu cloveku tak nejak blizsi (na priciny/duvody takoveho cineni netreba poukazovat)
          Cili, to shrnme. V cechach je kazdy chlap vetsi expert na fotbal nez nejlepsi treneri, ..... naprotitomu v Anglii jsou experty i zensky :D

      • Re: Vzestup a pád Karla J.

        martyni (přítel SN)     před 14 lety 03.04.2010 03:05 |  
        0 0

        Fanousci ale o nicem nerozhoduji, ti jen chodi na zapasy, par blaznu o slavii tady pise. Nic vic. Z hlediska slavie a jeji budoucnosti je uplne jedno, co si ti "nepripraveni" fanousci mysli. Podporovat moc budu tehdy, pokud budu presvedcen, ze se s ni zachazi rozumne a ku prospechu veci.

        • Re: Vzestup a pád Karla J.

          quelhar (admin)     před 14 lety 03.04.2010 09:57 |  
          0 0

          Ano, a protoze v zadnem klubu nema nikdo 100% uspesnost pri nakupu posil, naopak ta se mnohdy pohybuje pod 50%, tak nikdy nebudes presvedcen, ze se s ni zachazi rozumne. Protoze kdyz je za to zodpovedne vic lidi, tak se rekne, ze udelali chybu v usudku, ale kdyz je za to zodpovedny jeden clovek, tak reknes, ze z toho ma prachy a kseftuje na ukor klubu.

          Ja si opravdu nemyslim, ze KJ je nejaky svatousek, ale jsem presvedceny, ze se nikdy nesnazil Slavii poskodit, jak tady mnozi naznacuji.

          A mimochodem, co se tyce golmanu - Hanus za tech par zapasu, co odchytal, neudelal jedinou chybu, ktera by nas stala inkasovanou branku. Naopak nam vychytal vyhru v Budejovicich a v penaltovem rozstrelu v Ondrasovce v Karlovych Varech chytil rozhodujici penaltu - kdybychom ten rozstrel prohrali, tak uz jsme davno bez sance na pohary. Naopak prvni dva zapasy Vaniaka v teto sezone? Dve velke chyby v zapase s Boleslavi (opravdu uz si nikdo nevzpomene, co predvedl pri Chramostove tycce v posledni minute?) a kdyz se dostal na hriste v odvete proti CZ Belehrad, tak souperi daroval druhy gol. Pak uz zacal chytat dobre. Jenze pro drtivou vetsinu fanousku bude Hanus navzdy ten, ktery ma za agenta Novakovou a muze chytat maximalne za Hlucin - videl ho tam nekdo chytat? Nevidel.

          • Re: Vzestup a pád Karla J.

            mart     před 14 lety 03.04.2010 10:11 |  
            0 0

            Quelhare, Hanus je mozna dobry brankar, a je mozne, ze bude jeste lepsi. Presto si dovolim tvrdit, ze jeho postaveni byla naprosta silenost. Jestli neco chytil, nebo ne neni tak moc podstatne, rozhodne se ale (ne vlastni vinou) podilel na nalade v muzstvu. Proste se "pos..li". Vono se jinak hraje, kdyz je v brane Tretjak, kterej nikdy nedostane gola, nebo kdyz je tam mladej kluk o kterym nevim, co to s nim udela.
            Vaniak muze udelat chybu, nebo dve chyby, nebo tri....., ale je natolik zkusenej, ze presto doda muzstvu jistotu. Hanus byl velky (podle me sileny) risk, ktery hrube nevysel. Vidim to(neobjektivne) jako jednu z nejvetsich Jarolimovych chyb.mart

          • Re: Vzestup a pád Karla J.

            spojka     před 14 lety 03.04.2010 10:11 |  
            0 0

            Nikdo nerika, ze se KJ snazil vedome poskozovat Slavii. Jde o to, jestli nektere tahy nedelal s postrannimi umysly typu pomoci i sobe a nekomu jinemu.

            Kdyz uz chceme srovnavat Vaniaka s Hanusem, tak Vaniak narozdil od Hanuse mel aspon odvahu vlezt v tom Belehrade do brany. A vubec, bez ohledu na jakekoliv chyby bylo to odstaveni Vaniaka po jedinem ligovem zapase a nasazeni Hanuse proste nenormalni. Uz s ohledem na vyznam zapasu, zkusenosti, kvalitu atd. To si muzete vysvetlovat a omlouvat jak chcete, ale rozumne to nebyl schopen vysvetlit ani sam KJ. Protoze to proste prijatelne vysvetleni nema. Misto toho v souvislosti s touhle aferou jen odsekaval novinarum, stejne jako jim odsekavala Novakova.

            Problem je, ze to neni zdaleka jen Hanus, ale taky zminovany Vasiljevic nebo Ivanovic. A to uz nejsou nejake spekulace, kdyz i Dolezal priznal naprosto silene smlouvy, ktere tihle dva hraci s Novakovou v zadech ve Slavii dostali. Tech zprav o Novakove je bohuzel tolik a od tolika ruznych lidi ze Slavie i zvenku, ze kazdy uvazujici clovek se nad tim musi minimalne pozastavit.

            • Re: Vzestup a pád Karla J.

              mart     před 14 lety 03.04.2010 10:14 |  
              0 0

              ... jenze tady uz se dostavame na uroven "... jedna pani (nebo jeden pan) povidala". Neni-liz pravda?:)

              • Re: Vzestup a pád Karla J.

                spojka     před 14 lety 03.04.2010 10:18 |  
                0 0

                Ano, to je pravda. Vsechno na svete je na urovni "jedna pani povidala" (i kdyz tady je tech pani nebo panu trochu vice). Dokonce i to, co je napsane v novinach, co je receno v televizi, pred soudem, a to i v Anglii, marte. Takhle bys nemohl verit nicemu.

            • Re: Vzestup a pád Karla J.

              quelhar (admin)     před 14 lety 03.04.2010 10:33 |  
              0 0

              "Kdyz uz chceme srovnavat Vaniaka s Hanusem, tak Vaniak narozdil od Hanuse mel aspon odvahu vlezt v tom Belehrade do brany." - Ja jsem s Hanusem ani Vaniakem nemluvil, takze nemohu slouzit, ktery z nich mel vetsi odvahu vlezt do brany a jestli to, ze Hanus nechytal, bylo tim, ze chytat nechtel, protoze mel strach (proc, kdyz jsme prvni zapas vyhrali 3:0 a meli velmi solidne nakroceno?). Jedine, co vim, je, jak to dopadlo. Vaniak udelal nejvetsi brankarskou chybu, kterou jsem ve Slavii za poslednich minimalne pet let videl. Nejenze nevykopl vcas, ale jeste souperi podal mic, at muze rychle vstrelit branku. Kdyby takovou chybu udelal jakykoli jiny brankar, tak ho tu do jednoho sezerete zaziva.
              A co se tyce dalsich hracu, kteri maji za agentku Novakovou: Vomacka je podle me stoper solidni ligove urovne a kdyz je ted zraneny, tak nam chybi. Opet antipatie k nemu chapu jako projev nevole k jeho agentce a ne k jeho vykonum na hristi, ktere v prubehu podzimu byly na podobne urovni jako ostatnich stoperu (kteri ovsem byli vynaseni do nebeskych vysin). Vasiljevic byl prumerny zaloznik podobne urovne jako Volesak, Belaid, o trosku horsi nez Marek Jarolim. Prisel jako volny hrac se smlouvou na jeden rok s opci. Nedostal prilis sanci a v zime byl odejit. Jakou dostal smlouvu a podpisovy bonus, to asi tezko ovlivni KJ, to je podle me ciste v rezii Dolezala s Rosenem. Podobne s Ivanovicem - videl jsem jej jednou v becku, neprisel mi horsi nez ostatni jeho spoluhraci, z nichz Vanek s Koresem jsou uz v acku.
              Pokud se na ne divam ciste jako na hrace, tak prichod vsech byl pomerne opodstatneny. Jake dostali tito hraci smlouvy, to netusim, ale nemyslim, ze by KJ na to mel vliv. To uz bych spis podezrival Novakovou, ze spi s Dolezalem nebo Rosenem, pokud Vasiljevic s Ivanovicem dostali vyrazne nadstandardni smlouvy.

              • Re: Vzestup a pád Karla J.

                mart     před 14 lety 03.04.2010 10:50 |  
                0 0

                ...a uplne stejnou chybu udel i Campbell s Fabianskim....
                Vaniak ma ale proti mladymu brankari vyhodu ve zkusenostech, ktere mu dovoli na chybu zapomenout, a chytat dal. Chyby dela kazdej brankar ( a buh vi, ze nejen brankari :), o to nejde. Jde o to, pred kym bys' jako hrac radeji hral. A tam to ty zkusenosti asi musi vyhrat. Ty brankarske "rotace" byly Jarolimovym uletem, ...a zahubou.

                • Re: Vzestup a pád Karla J.

                  quelhar (admin)     před 14 lety 03.04.2010 11:06 |  
                  0 0

                  Pokud si dobre pamatuju a myslime tutez situaci, tak sudi vyslovne rekl Fabianskimu, at mu da mic. Mohl delat problemy a vyslouzit si kartu a nebo verit sudimu, ze mic neda hned souperi a nedaruje mu tim gol. Kdyz uz jsi to vzpomnel, tak tohle byla vetsi chyba, nez co predvedl Jech v Ostrave. Je neco jineho neodpiskat penaltu a neco jineho vlastne zcela umyslne nahrat jednomu tymu na gol tim, ze si vyzadam mic, dam ho druhe strane a necham ji rozehrat bez pistalky. To je proste vrazda.

                  Jasne, chyby delaji vsichni. Z meho pohledu je fakt, ze byl Hanus takto odstrelen bez toho, aniz by udelal vyraznou chybu, jedna z vetsich chyb KJ. Je otazka, kde bychom byli, kdyby Hanus dostal duveru a chytal cely podzim. Muzeme o tom spekulovat, ja to delam nerad, ale nemyslim, ze bychom na tom byli hur nez jsme ted. Zato bychom meli mladeho brankare s odchytanou pulsezonou a nejakou nabranou sebeduverou. Misto toho mame Vaniaka, ktery chce koncit, Seneckeho na pulrocnim hostovani bez opce, casto zraneneho Romanovse (podobne jako Siklice jej to asi bude stat misto ve Slavii, prestoze kvalitativne je na solidni urovni) a Hanuse na hostovani v Hlucine bez ligovych zkusenosti.

          • Re: Vzestup a pád Karla J.

            martyni (přítel SN)     před 14 lety 03.04.2010 11:28 |  
            0 0

            Ja si nemyslim, ze KJ chtel slavii poskodit, to vubec ne. Proste hracu je hodne a vsichni ten fotbal nakonec hrajou podobne, nekdo se chyti, jinej ne, spolehal na to, ze to slavii neuskodi, ze to projde. Souhlasim s tebou, ze KJ neni zadny svatousek, to je presne..jenze ve finale se mu to nevyplatilo, sanci byt tim ceskym Fergusonem promrhal, mozna ke skode slavie a nas vsech. Puvodne silny tym byl po ruznych obchodech, prichodech a odchodech nakonec hodne oslaben a dostal se tam, kde je dnes. Bohuzel v cechach je tezky budovat perspektivni tym, no a kdyz si nekdo nevazi kvalitnich hracu a nahrazuje je radou prumernych, pak staci, kdyz nekolik malo opor odejde nebo je prodano a neni je kym nahradit.

  3. Re: Vzestup a pád Karla J.

    Viking     před 14 lety 02.04.2010 22:00 |  
    0 0

    Ještě bych doplnil, že nejvíce paradoxně Jarolímovi uškodil Rosen, který mu umožnil bezmeznou vládu nad A mužstvem.

    • Re: Vzestup a pád Karla J.

      mart     před 14 lety 02.04.2010 22:11 |  
      0 0

      Nedoplnil bych vubec nic.
      Spekulace neni treba doplnovat.
      Jane neverim.
      tecka :).mart

      • Re: Vzestup a pád Karla J.

        Viking     před 14 lety 02.04.2010 23:19 |  
        0 0

        Taky je tam spekulací až příliš. Upřímně, jak to ve skutečnosti bylo, vím asi jenom jeden člověk. A to Karel.

        Nedostávejme se na úroveň bulváru.

        • Re: Vzestup a pád Karla J.

          mart     před 14 lety 03.04.2010 08:38 |  
          0 0

          Mam podobny nazor. Solidni novinarina vypada jinak.mart

  4. Re: Vzestup a pád Karla J.

    jiras     před 14 lety 02.04.2010 23:35 |  
    0 0

    Moc nechápu ta slova o tom, že by se trenér mohl hráčům okoukat a tréninky je nudit. V první řadě tu nějaký významnější počet hráčů nezůstává kdovíjak dlouho. Tréninky jsem teda nikdy neviděl, ale že by byly 5 let stále úplně stejné se mi věřit nechce. Hráči mají především makat, ale možná že právě to je nebavilo. Co by měli říkat třeba Giggs nebo Scholes, kteří strávili pod Fergusonem celou svoji dlouhou kariéru? Ale vlastně jo, oni jsou opravdoví profesionálové, ne jen podle smlouvy. Sranda jak všichni hráči v ČR kecají o Západu, hlavně o Anglii, ale na hřiště by se dostali leda jako trávníkáři. A tlak? Po jedné chybě se hráči neodepisovali, to je trochu přehnané. Že po kiksech hráč nehrál je však logické, jako myslíte si, že třeba v té Anglii někdo bude čekat až na hráče přijde jeho den? Naprosto stejné to mají fanoušci v zaměstnání - můžete snad svoji práci opakovaně odfláknout a nenést následky? Nicméně s golmany to byl opravdu průser na entou, stejně jako Vasiljevič a další, to nelze nesouhlasit.

    Ještě nešťastnější je ovšem poslední věta - ano, Jarolím by se měl ze svých chyb poučit, ostatně jako jakýkoli člověk, ale dobrým trenérem (minimálně na české poměry) už nějakou dobu je.

    Ačkoli jsem pro jeho vyhození nebyl, asi je to nakonec lepší. Sice si stále myslím, že to posralo mnohem víc lidí než KJ, Rosen a Doležal a stačilo trochu změnit strukturu, určit vnitřní pravidla a možná vyměnit asistenty a další členy realizačního týmu (hlavně co se fyzické přípravy týče, ta se mi zdá jednoduše špatná, což se ukazovalo především v Evropě), ale celkově se situace dostala do stavu, kdy asi nic jiného než změna nastat nemohlo.

  5. Re: Vzestup a pád Karla J.

    Tugarin     před 14 lety 03.04.2010 08:35 |  
    0 0

    Tenhle článek je naprostým "slintem" který by mohl okamžitě publikovat deník Sport. Mám pocit že nějak vypadla doba, kdy Jarolím stavěl Slavii z ničeho, tituly a liga mistrů....A tyhle úvahy a tvrzení typu, všichni vědí jak to je, mi připadají směšná....Něco se někde otiskne a je to jasné, že ???

  6. Re: Vzestup a pád Karla J.

    korwin     před 14 lety 03.04.2010 09:01 |  
    0 0

    Vzestup? Kde se v tom clanku pise o vzestupu? Clanek plny kecu, drbu a dohadu. A ta posledni veta, to uz je jen tresnicka na dortu.
    Tohle jste si mohli odpustit.

  7. Re: Vzestup a pád Karla J.

    mitsu     před 14 lety 03.04.2010 11:09 |  
    0 0

    clanek se jmenuje vzestup a pad,ale nejak tam ten vzestup nemuzu najit.a taky si nemuzu pomoct,ale spousta lidi tu pise,jak hraci pod nim nechteji hrat,jakej je na ne pes a ze ho nemaji radi,ale pamatuju si spoustu rozhovoru z novin,kde jednotlivy hraci rikali,ze do slavie by sli prave kvuli trenerovi jarolimovi!a to slavie byla teprve na zacatku vzestupu.a vsichni tu zminuji neustale take neuspesne nakupy hracu jako vasiljvevic,toleski,naumov,ivanovic atd.ale uz nikdo nezmini,ze jenom diky nemu slavia ziskala treba Tavarese,ktery odvedl slavii vynikajici sluzby a pote se prodal za 60 milionu.takze uz jenom Tavares v podstate maze vsechny jeho chyby.a obzvlaste alergickej jsem uz na ´´synovecka´´.Marek Jarolim je jednim z nejtechnictejsich zalozniku ligy a rozhodne to nebyl zadnej propadak,ba naopak.a to i presto,ze diky jmenu Jarolim ho spousta slavistu nemohla vystat.a porad si myslim,ze jeho odchod byla chyba a to byla jedna z chyb Karla Jarolima.Ale chyby konec koncu dela kazdy.dela je i sir Alex Ferguson.ten mel v ManU take kolikrat namale.ale vedeni ho vzdy podrzelo a i diky tomuto kroku je to uz trenerska legenda a vzor pro ostatni.a ze by se zrovna on s hraci nejak mazlil,to urcite.je to poradnej tvrdak.cesi maji v povaze porad neco kritizovat.chyby se neodpousti,na uspechy se zapomina.takze jeslti chcete v celkovem hodnoceni KJ ve Slavii kritizovat,tak nezapomente take na chvalu,kterou si bezesporu zaslouzi.na fotbal,ktery v ceske lize nemel obdoby a prokazte trochu ucty a respektu cloveku,ktery odmitl reprezentaci kvuli slavii a dovedl ji k nejvetsim uspechum novodobe historie.

  8. Re: Vzestup a pád Karla J.

    Barlblog     před 14 lety 03.04.2010 11:12 |  
    0 0

    No, budiž. Já souhlasím s tím, že Karel Jarolím odešel. Objektivně a bez emocí musíme uznat, že tým po zpackaném ligovém podzimu, zabředl do problémů ještě hlouběji. Všichni jsme to viděli na hráčích.

    Nechci spekulovat, a dovolím si poznámku, kterou snad neurazím. Novináři si za posledních pár let vytvořili takovou iluzi, že když napíšou neověřenou a i urážlivou informaci na nějakou osobu, událost atd., tak je to v pořádku, pokud tam dají slovo:"možná","spekulace","nahrává teorii"
    Tyto články totiž, bohužel, bere veliké procento lidí jako pravdu => 100x řečená lež, zda se býti pravdou. Z toho je mi smutno v kontextu Deníku Sport.

    ALE!
    My(vy) jsme dnes prokázali, že taky neumíme číst a rozlišovat! Jane svuj clanek dala do sekce NAZORY!!!! Tudiž je to subjektivni pohled a jako takový si nezasluhuje kritiku směrující k novinařině, ale jen k obsahu se kterým nemusíme, zcela logicky, souhlasit.


    Pro Socrata: :-)

    Nec audiendi qui solent dicere, Vox populi, vox Dei, quum tumultuositas vulgi semper insaniae proxima sit.

    “A těm, kdož říkají, že hlas lidu je hlasem Božím, nemá se věřit, neboť rozmařilost davu je vždy velmi blízka šílenství.“

    • Re: Vzestup a pád Karla J.

      mart     před 14 lety 03.04.2010 15:04 |  
      0 0

      Zasadne nesouhlasim. Pokud se Richi, Jane nebo Jacko rozhodne publikovat na svych strankach nejaky nazor, musi za nej nest plnou odpovednost.
      Zapomnel sem Tkutnika :)

    • Re: Vzestup a pád Karla J.

      Kactus     před 14 lety 04.04.2010 21:06 |  
      0 0

      Ono se taky rika jedno:

      Hlas lidu, hlas vola.

      Ale jak se toto rekne latinsky, nevim :)

  9. Re: Vzestup a pád Karla J.

    DrFe1     před 14 lety 03.04.2010 12:11 |  
    0 0

    Jeden apel na diskutující:

    Kritika není zločin a nadávat si do sviní kvůli odlišnému názoru je pod úroveň. Pokuste se vzájemně respektovat i odlišný názor. Tj. argumentačně ho rozmetejte, ale různé podpásovky si nechte od cesty.

    • Re: Vzestup a pád Karla J.

      mirecek1111     před 14 lety 03.04.2010 13:19 |  
      0 0

      Doktore železo, neraďte nám laskavě :)

      • Re: Vzestup a pád Karla J.

        mart     před 14 lety 03.04.2010 15:02 |  
        0 0

        Doktore :), presto ze s Vami v principu souhlasim, pripojuji se k mireckovi1111. Laskave, jo? :)

        • Re: Vzestup a pád Karla J.

          DrFe1     před 14 lety 03.04.2010 18:58 |  
          0 0

          Smiřte se s tím, že jsem tady o toho, abych vám radil ! :-)

  10. Re: Vzestup a pád Karla J.

    vlchan     před 14 lety 03.04.2010 16:57 |  
    0 0

    Je zajímavé jak může jeden nedlouhý, naprosto přesný a výstižný článek rozpoutat takovou vlnu nesnášenlivosti.

    • Re: Vzestup a pád Karla J.

      mirecek1111     před 14 lety 03.04.2010 17:47 |  
      0 0

      Já nevím co to tady vlastně řešíte. Člověk napíše článek, vám se nepozdává, tak to přejdu s tím, že autor jane je padlý na hlavu. Místo toho se tady zase všichni povracejí mezi dvě barikády pro a proti Jarolímovské a šijí do sebe a přitom už je to stejně všechno pryč. Teď máme nového trenéra.

      A jestli si autor chtěl naposled kopnou, tak si kopl. Nechápu, co z toho ti co to vidí jinak dělají nějaké závěry. Nějaký nick, co se stará o stranknky využije toho, že tu může vkládat své subjektivní názory a půlka lidí se pak cítí uražená, že si takové sračky pan trenér Jarolím nezasložil.
      No nezasloužil.

  11. Re: Vzestup a pád Karla J.

    Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 03.04.2010 18:49 |  
    0 0

    Pěkný sváteční podvečer přeji Vám všem,
    berme celou věc tak, že každý má právo na svůj názor. Já to respektuji a celé co k tomu mohu říci, je to, že pokud by měl být za pět let práce člověk hodnocen, tak si to zaslouží daleko širší záběr. Já nemohu psát o objektivitě z prostého důvodu a to je ten, že jsem nikdy nevěřil tomu, že by KJ úmyslně škodil Slávii a mastil si kapsu na její úkor. Protože vím, že to není pravda, tak jsem ho proto vždycky bránil. Nebyl jsem nikdy netečný vůči jeho chybám, taky mě štval se svými rošádami a změnami, kdy jsem to vůbec nepochopil, ale nikdy jsem ho nepodezíral z toho, že by takové změny dělal úmyslně v neprospěch Slávie. Že mu chyběla ve vedení persona v osobě významného oponenta, to jsem tu zmiňoval vícekrát. Vícekrát jsem zmiňoval i změny v realizačním kádru. Spekulace o všem co kdo slyšel či neslyšel a co jsem se např. i sám dozvěděl, pokud bych tu psal takové "jedna paní povídala", tak by se tento web stal hnojištěm typu "Blesk" nebo "Sport" a podobné. Já si tohoto webu vážil celých deset let, protože pořád tu byla zachována nějaká slušnost k druhým. Někdy to tu zaskřípe a to i mojí vinou, ale beru to jako pohled nás fandů, co máme Slávii moc rádi a není nám její hra, organizace , hráči i vedení lhostejné. A to rozhodně není. Nedělme se na nějaké tábory a ikdyž se sebou někdy nesouhlasíme i třeba bytostně, fanděme všichni Slávii co nejvíc. Pokud však bude někdo bez důkazů a bez jediného opravdu podaného konkrétního faktu pomlouvat, tak se ozvu, právě z hlediska vyššího principu mravního.
    Dnes je to všechno passé a nemá cenu jitřit nějaké emoce. Nastoupil JUDr. F. Cipro a je třeba jít dál a podpořit jeho dost nelehkou situaci, která Slávii nachází tam, kde je.
    Sokrates55
    Pro Barbloga, kterému za latinu moc děkuji:
    "Quae facta sunt, non possunt mutari, et spes confuditor non."
    Co se stalo, nelze změnit, však naději zničit nelze.

    • Re: Vzestup a pád Karla J.

      mirecek1111     před 14 lety 03.04.2010 19:30 |  
      0 0

      Já se přiznám, že jsem byl o sobotě zdechlý si ten článek přečíst celý, a když jsem to udělal, tak se ani některým nedivím jak reagovali.
      Odpovědné vyhodnocení práce pana trenéra je, když se zanalyzuje celých 5 let, a nejsou dělány soudy o jeho prospěchu Slavii na základě jednoho půl roku. A za těch pět let dokázal pan Jarolím pro Slavii víc, než kdokoli jiný dřív. Shodují se na tom snad všichni fotbaloví odborníci nebo byvalí hráči Slavie, když si člověk přečte noviny nebo shlédne diskuze v TV na téma Slavie posledních dní.

      A pak nějaká pomatená ženská tady napíše článek na téma, co by měl pan Jarolím udělat, aby byl dobrý trenér? To je opravdu k pláči. Člověk se některým asi nezavděčí ničím.

    • Re: Vzestup a pád Karla J.

      mart     před 14 lety 03.04.2010 19:42 |  
      0 0

      Mam rad spekulace, ale nelibi se mi, kdyz je nekdo predklada druhym jako fakta.
      Na tvuj popud zde take prohlasuji, ze se ani do budoucna nehodlam delit na tabory :). A Frantovi samozrejme preju vsechno dobre, a jeste vic (k radosti nas vsech). Kral je mrtev, ... at zije kral! mart

      • Re: Vzestup a pád Karla J.

        Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 03.04.2010 20:03 |  
        0 0

        Zdravím Tě Marte,
        díky žes pochopil, teď už vím, že naše setkání a povídání mělo smysl a věz, že naše cesta stejně zas do Edenu povede.
        Tady je moje spekulace:
        Sparta bude mistrem, Teplice budou druhé, Ostrava třetí a Jablonec postoupí jako vítěz poháru. A to jsem ani nemusel vrhat kostky.
        Sokrates55

        • Re: Vzestup a pád Karla J.

          DrFe1     před 14 lety 03.04.2010 20:18 |  
          0 0

          To už mám tedy mnohem radši spekulace o tom, že je Jarolím hlavou sicilské mafie :-) než takové ošklivé věci jakože Sparta bude mistrem a my nevyhrajeme pohár. Ale to je spíš tím, že si nechci takové strašné věci dopředu připouštět.

          • Re: Vzestup a pád Karla J.

            Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 03.04.2010 20:43 |  
            0 0

            Strašné věci, pokud si je připustíme dopředu, nevypadají nakonec tak strašně.
            Ale to už řekl William Shakespeare díky Královi Learovi.

  12. Re: Vzestup a pád Karla J.

    DrFe1     před 14 lety 03.04.2010 19:13 |  
    0 0

    Taky už bych Jarolíma nechal být a zhodnotil to případně s odstupem času. Buďme rádi, že je konečně pryč a tým se tak mohl konečně nadechnout a soustřeďme se na budoucnost. Doufejme jen, že se poučili pánové R a D a nenechají Jarolímovy nástupce dojít do takových konců jako Jarolíma, který díky absolutní moci postupně zničil svoje vlastní dílo.

    • Re: Vzestup a pád Karla J.

      japhy     před 14 lety 03.04.2010 19:54 |  
      0 0

      Pravdu díte, blahorodí - poučit se musí šéfové, ti totiž zůstávají. Jsem zvědav, koho nám v létě přivedou na lavičku. Pokud by FC zvládl ve zbytku ligy vše potřebné, ať tu klidně zůstane. Samozřejmě po změně realizačního týmu.

      • Re: Vzestup a pád Karla J.

        quelhar (admin)     před 14 lety 03.04.2010 20:29 |  
        0 0

        Abychom se nedivili, az se v lete vrati na lavicku KJ.

        • Re: Vzestup a pád Karla J.

          DrFe1     před 14 lety 03.04.2010 20:44 |  
          0 0

          Šmarjá panno, ty něco víš ? ! :-o Po těch šaškárnách co byly kolem jeho odvolání - neodvolání bych se tomu už ani moc nedivil. Rosen s Doležalem se sice v této kauze projevili hodně nekompetentně, ale takhle obrovskou sebedestruktivní kravinu snad neudělají. Zvlášť teď když vidí, že ten tým nehrál na co má mimo jiné právě díky tomu, že už měli hráči Jarolíma dost.

          • Re: Vzestup a pád Karla J.

            quelhar (admin)     před 14 lety 03.04.2010 20:59 |  
            0 0

            Ne, nic nevim, nemam zadne zakulisni zdroje. Jen vychazim z toho, co rekl Franta Cipro na prvni tiskovce "Treba se Karel v lete vrati."

            • Re: Vzestup a pád Karla J.

              Viking     před 14 lety 03.04.2010 21:02 |  
              0 0

              Taky jsem se tomu docela divil že tohle řekl.

              Čekám jednu věc v létě - ať už s Ciprem nebo s někým jiným, bude asi trochu jiná struktura v klubu, něco už naznačil Doležal.

              Karla si dovedu představit znova až za několik let, že přijde k mužstvu, kde předtím nikoho nevedl.

            • Re: Vzestup a pád Karla J.

              quelhar (admin)     před 14 lety 03.04.2010 21:02 |  
              0 0

              A jen tak mimochodem, muj osobni nazor - pokud jsou KJ a Franta Cipro (do budoucna jen FC :o)) pratele, jako ze vypada, ze ano, tak jejich spojeni na lavicce Slavie bych bral jako naprosto idealni.

              • Re: Vzestup a pád Karla J.

                martyni (přítel SN)     před 14 lety 04.04.2010 10:07 |  
                0 0

                Jako ze by FC byl manazer rozhodujici o slozeni kadru a KJ by trenoval? :-) No, nedovedu si to moc predstavit.. tedy ani to, ze se KJ v lete vrati.

            • Re: Vzestup a pád Karla J.

              Huzgi (přítel SN)     před 14 lety 03.04.2010 21:19 |  
              0 0

              Vůbec si nemyslím, že to Franta Cipro řekl jen náhodou. A neříkal to jenom on, objevovalo se to přímo i nepřímo i v jiných vyjádřeních. Třeba ve stylu: "Karel Jarolím si teď potřebuje trochu odpočinout" ... atd. Jaká je délka jednoho "trochu" odpočinutí se ukáže. Nechme se překvapit. Vše se určitě bude odvíjet i od toho, jak bude Ciprova Slávie úspěšná a jestli se bude pan František cítit na delší angažmá.

              Mimochodem, zde se bere jako jednoznačná mince, že KJ rozhodoval o všem a měl nestandardně velké pravomoce. Mé různé zákulisní zdroje tvrdí, že to zas až tak není. No budiž.

        • Re: Vzestup a pád Karla J.

          Kactus     před 14 lety 03.04.2010 22:13 |  
          0 0

          Jo, mel by se vratit a pred tim si zajit do Barcelony na staz :) at se nauci trenovat i jine sporty, protoze to co predvadi Barcelona je nejaky jiny sport :)

          • Re: Vzestup a pád Karla J.

            slaviator     před 14 lety 03.04.2010 22:27 |  
            0 0

            No, my kolikrát taky nehrajeme fotbal... ale spíše házenou, jak tak obléháme branku soupeře :)

            • Re: Vzestup a pád Karla J.

              Viking     před 14 lety 03.04.2010 23:12 |  
              0 0

              No Karel si sice odpočinout může, je ale otázkou, zda si od něj nepotřebovalo hlavně odpočinout mužstvo, a to na delší dobu než jsou dva tři měsíce.

              Já bych byl proti tomu aby se v létě vracel. Mezi ním a hráči je spousta vztahů z minula, dobré i špatné, obě strany už jsou trochu okoukané a obávám se, že by to dobrotu nepřineslo a zapadlo to do starým kolejí. I s FC jako hlavním trenérem.. Každopádně spolupráce dvojice FC-KJ mi přijde jako nereálná, už jsou to velká zvířata na to, aby jeden druhému dělal podřízeného. A rovnocenné role nedělaly dobrotu nikde.

  13. Jane vs. KJ

    Mac     před 14 lety 03.04.2010 23:25 |  
    0 0

    Já neznám osobně ani Jane, ani KJ, ale SN sleduju už od podzimu 2001 a mám dobrou paměť. Pokud si dobře pamatuju, tak redakce SN měla k týmu Slavie poměrně blízko, Jane a Richi měli (hlavně za Vrby) určitou novinářskou exkluzivitu ve přístupu ke kabině, dělání rozhovorů atd. A pak se něco stalo, kdysi dávno se to tu i probíralo, snad jim to KJ zatrhl, nevím podrobnosti. A od té doby jde Jane tvrdě proti KJ, odvolávala ho už v jejím legendárním článku po prvním titulu. :-) Takže je v tom osobní animozita, jak se dnes často používá.

    • Re: Jane vs. KJ

      tantalos     před 14 lety 04.04.2010 11:56 |  
      0 0

      Tohle je od tebe opravdu hnusné kydání špíny, Macu.
      Pokud jde o jane, ta vůbec nešla tvrdě proti KJ, jenom v průměru jednou ročně se zmínila, že Jarolíma prostě nemusí.
      Pokud jde o Richiho, nevzpomíním si, že by někdy proti Jarolímovi řekl jediné křivé slovo.
      Ale jak se zdá, těmhle zastáncům KJ je každá lež dobrá, aby špinili každého, kdo si troufne tvrdit, že poměry ve Slavii nejsou ideální.

      • Re: Jane vs. KJ

        mart     před 14 lety 04.04.2010 12:38 |  
        0 0

        Tantale, prosim Vas vysvetlete mi ( jsem trochu starsi a asi pomalu chapu:), kde kyda Mac nejakou spinu?
        Neni snad pravda, ze SN (tedy i Richi a jane) mely za Vrby pomerne hodne blizko k deni ve Slavii?
        Neni snad pravda ze se to (nejspis) po "smrt sparte" trochu zmenilo?
        Neni snad pravda, ze by Jane do Jarolima sila?
        Neni snad pravda, ze by Jane uverejnila svuj typicky "Clanek" uz po prvnim titulu?
        No, a nezda se Vam, ze by to mohlo byt i neco osobniho?
        x
        Mam dojem, ze jste to Vy kdo se trochu plete.
        Kydani spiny je prece Vase specialita, ... nebo ne?
        Pro Vas je jakakoliv situace dobrou zaminkou abyste si kopnul.
        Jarolim ( at uz jako trener, nebo vlastne i jako jmeno..., myslim i Marka a dokonce i Vlastu) je Vam trnen v oku, ... nebo ne?
        A uplne posledni poznamka, rikate zastanci KJ, a lhari, a spinici.
        Ja tvrdim opak. Ne zastanci KJ, ale zastanci Slavie a slavistu. Ne lhari, a ne spinici.
        Zastani si zaslouzi kazdy slavista, ktery je neopravnene, na zaklade nejakych chimer, ... pripadne i na zaklade lzi, nebo dokonce ( casto ve Vasem pripade) na zaklade vubec niceho pomlouvan, napadan a hanoben.
        Nejsem (osobne) zastancem Karla Jarolima jako osoby, ale jako nejuspesnejsi trener Slavie posledni doby si zaslouzi trochu respektu.
        Vy to asi nepochopite, ale kdo je v mych ocich nepravem napadan, dostane mou ochranu pokud to bude jen trochu mozne. Je uplne jedno jak se jmenuje.
        .....jinak hezke velikonoce.mart

        • Re: Jane vs. KJ

          jane (admin)     před 14 lety 04.04.2010 14:07 |  
          0 0

          Nerekla, bych, ze bysme meli k deni ve Slavii bliz za Vrby. Trvalo to i dal, bylo to zpusobene tim, ze jsem se podilela i na Polocase a byla v uzsim kontaktu s hraci. Taky si musite uvedomit, ze jakmile zacne chodit clovek do prace, tak proste nema tolik casu a projevi se to. Co se tyka me neobliby - clovek se nekdy dozvi veci, kterych pak lituje, ze se dozvedel, protoze to ovlivni nazor na toho cloveka.

          • Re: Jane vs. KJ

            mart     před 14 lety 04.04.2010 19:25 |  
            0 0

            Dobre Jane, jestli ste nebyli za Vrby bliz, nebyli. Mel jsem proste takovy dojem, ze ano. Byla to tedy "spekulace" z me strany, nepotvrdila se, ... beru zpet. Pokud bude treba, pak se za to i omluvim.
            Co se tyce "dovidani se veci", ktere bych radeji nevedel; chapu, vim o cem mluvite (tedy pochopitelne v obecne rovine, nikoliv to, co mate konkretne na mysli). Ze to vede k neoblibe, ... to chapu take.
            Nemelo by to vsak vest k zasti.
            Na zaver, neberte moji kritiku osobne ( to se hezky rika :), osobne proti Vam nic nemam. Nekritizuji Vas, ale Vas clanek. Proc, ... no to uz jsem zde nekolikrat napsal.zdravi mart

        • Re: Jane vs. KJ

          slaviator     před 14 lety 04.04.2010 15:42 |  
          0 0

          Zrovna před pár dny jsem to shodou okolností znovu četl, bylo to v rubrice Názory a přitom v diskuzi to mnozí nepochopili, vykládali si to jako neobjektivitu apod.

        • Re: Jane vs. KJ

          tantalos     před 14 lety 04.04.2010 19:37 |  
          0 0

          Marte, chováte se stále bilakoidněji.
          Jestli obviňujete Richiho a jane, kteří se o SN starají, ze špinavé hry, že v SN dávají místo své osobní nenávisti, dívím se, že vůbec na tyto stránky chodíte. že byste trpěl koprofili? Nebo jste tak zakomplexovaný, že si potřebujete vylepšit sebevědomí, když někoho sprostě pomluvíte.
          Popravdě řečeno, jak vás v poslední době čtu, je tam vždy nějaká zmínka o Anglii a pak osobní výpady. Na úrovni onoho krejčíka, čo ho nemali přripúšťat k sakám. Pokud byste sem úpřestal psát, žádná škoda by to nebyla.
          Než napíšete takovou hnusárnu, jako je váš zlostný výpad proti jane, podívejte se zpátky. Kdy jane psala nenávistěně proti KJ?. Kdy psal Richi? Dokumentujte. Nechovejte se jako stará žižkovská drbna, ale ukažte aspoň trochu inteligence.

          • Re: Jane vs. KJ

            mart     před 14 lety 04.04.2010 20:52 |  
            0 0

            opet omyl Tantale.
            To nejsem ja, kdo tu lidem nadava :)
            Ani to nejsem ja, kdo je zlostny :)

      • Re: Jane vs. KJ

        Mac     před 14 lety 05.04.2010 00:43 |  
        0 0

        Já si práce Richiho, Jane i všech ostatních lidí na SN velmi vážím a rozhodně na ně nechci kydat špínu. A souhlasím s tím, že Richi byl k trenérovi vždy smířlivý. Můj první příspěvek byl pouze o tom, že PODLE MÉHO NÁZORU je z Jane od jisté doby cítit osobní antipatie ke KJ, která výrazně ovlivňuje její názory a články, což v podstatě ona potvrzuje. ;-) Jinak děkuju martovi za zastání.

  14. Re: Vzestup a pád Karla J.

    Urbie     před 14 lety 04.04.2010 00:36 |  
    0 0

    nejhorší na tom je, že se nikdy asi nedozvíme pravdu. A že těch otázek se jen za těch pět let docela nakupilo. Vždycky to všechno bude jen na úrovní spekulací lidí, kteří si to přečtou někde na diskuzi a pokládají to pravdu...
    Možná, kdyby KJ vydal nějakou knížku "pět let ve Slavii", tak by na tom celkem vydělal :)

    • Re: Vzestup a pád Karla J.

      martyni (přítel SN)     před 14 lety 04.04.2010 10:05 |  
      0 0

      tam bychom se ovsem taky nemuseli dozvedet pravdu. Ostatne o drtive vetsine veci na svete se pravdu nikdy nedozvime..:-)). A kdo poklada spekulace za pravdu? Na to at si kazdy odpovi sam. V clanku je pouze, ze nektere kroky spekulacim nahravaly, a uz to je spatne... to si myslim tez, bez ohledu na to, jak to ve skutecnosti bylo.

    • Re: Vzestup a pád Karla J.

      tantalos     před 14 lety 04.04.2010 11:57 |  
      0 0

      Proč si myslíš, že se nikdy nedozvíme pravdu? Ale ano, a možná to nepotrvá tak dlouho.

    • Re: Vzestup a pád Karla J.

      slaviator     před 14 lety 04.04.2010 15:44 |  
      0 0

      Souhlasím s Tantalem, pravdu se třeba někdy dozvíme. Ono kdyby sepsali Jarolím - Brabec - Doležal každý svoje paměti, jak to bylo ve Slavii, to by byl skoro bestseller...

      • Re: Vzestup a pád Karla J.

        EdCable     před 14 lety 04.04.2010 16:00 |  
        0 0

        A jak bychom se z toho asi tak dozvedeli pravdu? Kdyby Jarolim-Brabec-Dolezal sepsal kazdy sve pameti, tak si kazdy z tech pameti vytahne jenom to, co se mu hodi a bude to vydavat za "dukaz" te sve verze pravdy. Takze se ty i tantalos totalne mylite, pravdu se nikdy nedozvime, pouze si ji kazdy po svem seskladame z predkladanych stripku, tak jako to delame vzdy. A zpusob toho skladani bude silne ovlivnen nasim predem utvorenym nazorem, tak jako mnozi porad melou neco o protezovani Marka bez ohledu na jasne zdokumentovanou skutecnost.

        • Re: Vzestup a pád Karla J.

          slaviator     před 14 lety 04.04.2010 16:43 |  
          0 0

          Třeba Doležal nebo Jarolím ze své pozice budou moc předložit konkrétní "důkazy" pro své tvrzení, ... Kdo ví?