Archiv

Slavia B - Králův Dvůr 1:2

V souboji dvou posledních týmů se slávistům nedařilo a po další prohře zůstávají bez bodu na 18. místě.

V sestavě soupeře zaujala diváky dvě jména, jednak velezkušeného Jiřího Sabou a také exslávisty Tomáše Šilhavého. První čtvrt hodiny se na trávníku nedělo nic převratného, hrálo se ve středu hřiště, a tak nejzajímavější byl pohled na hejno nad trávníkem kroužících vlaštovek. Hosté poprvé gólově udeřili v 17. minutě, Kyklhorn zprava nacentroval na zadní tyč a míč posadil na hlavu dobíhajícímu Novákovi, který ho poslal za Valešova záda. Slávisté toho v první půli v ofenzivě skutečně mnoho nepředvedli, do šancí se dostávali jen hosté. Valeš zlikvidoval jejich střelu ve 33. minutě, stejně tak jako hlavičku Bureše po rohu v té samé minutě. Ve 38. minutě musel slávistický kouč střídat, zraněného Zierise za Šimečka, jeho místo v obraně zaujal Kolařík. Ve 40. minutě Valeš chytil střelecký pokus Fulína, ovšem ve 45. minutě si ten samý hráč povodil obránce, a kolem ležícího Valeše zvýšil na 0:2.

Do druhé půle naskočila přeskupená slávistická obrana, která hrála v rozestavení Galus, Mikula, Neuberg, Kolařík, Balcara navíc vystřídal Hájek. Aktivita slávistů se zlepšila, hráli lépe, a s tím přicházely i šance. Snad první slávistickou střelu na bránu v zápase vyslal ve 49. minutě Pázler, gólman Čaba míč vyrazil. O minutu později Pázler mířil ze střední vzdálenosti vedle brány. Hosté měli tutovku o dvě minut později, pod břevno hlavičkoval Novák, ale Valeš výborně vyškrábnul míč na roh. V 65. minutě se dostal centrovaný míč k Vyhnalovi, ten si ho zpracoval na prsou a z voleje propálil Čabu. Na druhé straně před Valešovou bránou vzniknul po rohu slušný závar, ale gól z něj nepadnul. S přibývajícím časem aktivita Slavie opadla, jedinou šanci měl už jen v 85. minutě Hájek, jeho střelu ale gólman vyrazil na roh. Hosté v 79. minutě mohli hodně překvapit, Novákův pokus jen těsně minul levý horní růžek branky.

"První poločas nám nevyšel výsledkově, inkasovali jsme po hrubé chybě gól do šatny, kluky to trošku srazilo. Hra ve druhém poločase je pro mě pozitivem, takhle bych si to představoval. Kluci se nebáli hrát, hráli po zemi, kombinačně. Snad sami mohli mít z této hry radost," zhodnotil utkání trenér Pavel Řehák. Situaci mu zkomplikoval naražený sval Zierise, kvůli kterému musel odstoupit ze hry. "Jsme omezeni počtem stoperů, máme jen dva, když jeden vypadne, tak je to každopádně komplikace." Béčko je po čtyřech zápasech na posledním místě bez jediného bodu. "Máme hodně mladé mužstvo, nastupují proti nám starší zkušenější hráči, je to pro hráče dobrá škola. Výsledkově se nám bohužel nedaří, ale na dospělý fotbal si musíme co nejrychleji zvyknout a zlepšovat se."

Slavia B - Králův Dvůr 1:2 (0:2)

Branky: 65. Vyhnal - 17. Michal Novák, 45. Fulín

Sestava Slavie: Valeš - Mikula, Zieris (38. Šimeček), Neuberg, Galus - Kučera, Klimeš (76. Grohol), Balcar (46. Hájek), Kolařík - Vyhnal, Pázler

Komentáře (8)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Mé postřehy ze zápasu: Slavia B - Králův Dvůr 1:2

    madlenka     před 14 lety 29.08.2010 14:41 |  
    0 0

    Na zápas jsem se byl podívat a byl jsem zklamán.
    V 1. pol. naši hráli naprosto bez zájmu. Neběhali, nenabízeli se, hráli v lepším případě zády k bráně, v horším případě zády k míči. Byl jsem znechucen - soupeři stačilo bojovat a byť se jedná o soupeře z lehčích (byť nepříjemných) měli jsme je porazit.

    Obrana si v určitých fázích zápasu nevěděla vůbec rady, útok byl bezradný. Záloha jakžtakž, ale celkový dojem byl velmi špatný. Přišel jsem si na "B" zlepšit náladu, ale po zápase s Olmíkem se dostavil spíše opak - kluci působili stejně nemohoucně a bezradně (byť také fotbalově lépe), jako naše "A".

    V druhém poločase jsme začali mnohem lépe, hráči začali bojovat a prát se o výsledek, z čehož jsme alespoň dosáhli korekce výsledku po pěkné individuální akci Vyhnala. Od druhé poloviny 2. poločasu jsme se ale vrátili k pasivitě z počátku zápasu, která byla podpořena neustálým zdržováním ze strany soupeře a ten si "zkušeně" výsledek pohlídal a nějak to odkopal a odležel až do konce (v té souvislosti naproto nechápu rozhodčím nastavěné 2 minuty).
    Nedokážu porovnat kvalitu kádru s loňsku sezónou, ale loni předváděná hra měla řád a dalo se na to koukat. Nevím, zda je P. Řehák tím správným koučem pro "B" tým, Janů se mi i svým koučinkem líbil více - a rozhodně ještě lépe na mě působil kouč (na jméno si teď nevzpomenu) A - dorostu.

    • Re: Mé postřehy ze zápasu: Slavia B - Králův Dvůr 1:2

      quelhar (admin)     před 14 lety 29.08.2010 15:11 |  
      0 0

      Souhlasim s tim, ze dobrych bylo jen cca prvnich 20 minut druhe pule, jinak to byla bida.
      Na hodnoceni kvality kadru a trenera bych jeste par zapasu pockal, pulka kadru presla v lete z A dorostu a nekterym mozna bude chvili trvat, nez si zvyknou na dospely fotbal. Loni mi becko taky ze zacatku podzimu prislo slabe (i kdyz nejake body posbiralo i v prvnich peti kolech (konretne 4)) a pak hralo v prvni pulce tabulky. Nicmene loni tam byli vyraznejsi hraci (Kores, posleze i Vanek), dnes jsem nevidel nikoho, kdo by to na hristi tahl.

      Loni trenoval A dorost seftrener mladeze Sluka.

      • Re: Mé postřehy ze zápasu: Slavia B - Králův Dvůr 1:2

        madlenka     před 14 lety 29.08.2010 15:31 |  
        0 0

        Trenér A-dorostu (teď jsem se díval na slavia.cz) je Peřina. Jeho koučování se mi líbilo. Viděl jsem jej v jednoznačném zápase s Mostem (8-1 pro SKS minulý týden). Aniž by na kluky řval, jednoznačně je kočíroval a vytýkal případné chyby nebo naopak pochválil hezkou akci. I za stavu 8-0 chtěl po hráčích, aby hráli a pracovali, upozorňoval je, že není důležitý skóre, ale hra - práce na hřišti. Pro tuto věkovou kategorii (podle mého skromného názoru) ideální trenérský přístup. Jsem si vědom rozdílu mezi dorosteneckým a dospělým fotbalem, ale hra dorostu se mi líbila mnohem víc než dnešní nemastný-neslaný výkon B-týmu.

  2. prachy!!!!!!!!!!

    Kunetice     před 14 lety 29.08.2010 14:45 |  
    0 0

    Jestli to nebude tím že ma i řehák dobrou smlouvu jak JK a tak vyšoupli Janů a řeháka za ty prachy dali dělat aspoň béčko?

    • Re: prachy!!!!!!!!!!

      jiras     před 14 lety 29.08.2010 15:27 |  
      0 0

      Někdy je lepší špatnou investici odepsat a rozloučit se s pěnězma, než prodlužovat agónii celý firmy, škody ve výsledku bývají škody ještě vyšší...

      • Re: prachy!!!!!!!!!!

        Troubi     před 14 lety 29.08.2010 18:39 |  
        0 0

        to sice jo,ale co kdyz uz neni na zadnou dalsi investici... a to je asi zcela urcite pripad Jarolima

        • Re: prachy!!!!!!!!!!

          jiras     před 14 lety 29.08.2010 22:41 |  
          0 0

          U Jarolíma je to možný. nevim, já se tu nechci pouštět do nějakých konspiračních teorií. Ale řeč je především o Řehákovi, za něj by náhrada nemusela být nějak extra drahá. Podle mě na to ten chlap jednoduše nemá. Vzhledem ke vzniku ligy "B" týmů by chtělo začít nějaké přípravné kroky, ať za rok není vše nové. Jeho flusání před Generali boudou bylo možná jednou vtipné, ale trenéra to z něj neudělá.

  3. Leverkusen:Borussia

    DKNL     před 14 lety 29.08.2010 20:01 |  
    0 0

    Tak to byl mazec !!!