O Slavii

Další postup ohledně Fondu

V uplynulých dnech jsme si všichni mohli přečíst stanoviska Odboru přátel a Fanklubu k úvahám o vzniku fanouškovského Fondu pro podporu Slavie. Pokusili jsme se vše shrnout a navrhnout další postup.

Fanklub vydal k celé sbírce vcelku jednoznačné stanovisko, tedy že podpoří jakoukoliv pomoc Slavii, i finanční, ale pouze za předpokladu, že budou vyjasněny majetkoprávní vztahy. To samé deklaruje v jednom z pěti usnesení i Odbor přátel. Ten však přikročil i k praktickým pracem na realizaci Fondu a zahájil přípravné práce na právní analýze k celé akci. Ačkoliv bychom asi všichni rádi, aby během měsíce byla uspořádána sbírka, skutečně to není možné udělat tak rychle. Navíc lze souhlasit i s dalšími stanovisky Odboru přátel, tedy navrhnutím způsobu spravování finančního fondu a nabývání i čerpání prostředků a stanovení účelu Fondu.

Všechny možnosti pomoci Slavii, o kterých jsme diskutovali, mají svá pro a proti a rizika, je vcelku evidentní, že případná spoluúčast na financování klubu závisí i na případném prodeji - asi se shodneme, že by byl nesmysl investovat do klubu prostředky, když Slavia musí zaplatit pokutu ENICu 111 milionů korun a nebude záruka, že toho bude schopna.

Navrhujeme tedy počkat na výsledek právní analýzy a poté vytvořit skupinu složenou ze zástupců Fanklubu, Odboru přátel a za fanouškovské skupiny ze zástupců webu SuperSlavia (také na webu vytvořili anketu o příspěvku na klub), Ultras a Slávistických novin. Dále by měl být ve skupině právník a ekonom, bylo by vhodné, aby to byl někdo z fanoušků. V rámci této skupiny pak bude možné diskutovat o účelu investice a zároveň informovat fanoušky.

Dneškem také uzavíráme naši anketu. Vyplývá z ní, že 1052 fanoušků by vybralo velice zhruba 3 miliony, i když toto číslo je třeba brát s rezervou - výše investované částky by se asi změnila buď nahoru nebo dolů podle účelu investice. Co se týká účelu investice, 68 % hlasujících se vyjádřilo pro nákup akcií, 13 % by investovalo do dluhů ENICu a dalším subjektům, 10 % do mládeže, 3 % do výzdoby Edenu a 5 % na jiný účel potřebný pro klub.

Na superslavia.com se k odhodlání podpořit Slavii vyjádřilo cca 500 lidí, přičemž teoretická vybraná částka, vypočítaná z deklarované ochoty přispět a předpokládané výše tohoto příspěvku, přesáhla půl milionu korun.

Naše anketa samozřejmě neobsahovala vyčerpávají množství možností, ale dává tak trochu tušit, jakým způsobem bychom se rádi na dění ve Slavii podíleli. O konečném účelu však samozřejmě zdaleka není rozhodnuto.

Komentáře (11)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Další postup ohledně Fondu

    mart     před 13 lety 18.02.2011 19:14 |  
    0 0

    hlavne Jane reknete panu Levymu, .... ze kousek neceho je lepsi nez vsechno z niceho......
    To jako aby toto cele cineni melo nejaky smysl.mart

    • Re: Další postup ohledně Fondu

      edenian     před 13 lety 18.02.2011 21:43 |  
      0 0

      No Marte, ze to nakonec vsechno spadne ENICu do klina je take mozne.

      • Re: Další postup ohledně Fondu

        mart     před 13 lety 18.02.2011 23:31 |  
        0 0

        Hmmm, podle me neni. Vsechno, .... rekl bych uplne vsechno bylo postaveno tak, aby ENIC prohral. Myslim, ze je skoro jiste, ze prohral, lec bohuzel pro Slavii neexistuje vitez. Dokud Levy neuzna, ze prohral, ani zadny existovat nemuze :(
        Samozrejme, ze se mozna pletu, ostatne nebylo by to poprve, ... a ani naposled. Kuprikladu jsem predpovidal noveho majitele na stredu ( s maximalnim posunem o dva dny).... tak tam sem zjevne mimo :(.
        Sakra, kdo na todle ma mit nervy (Grrrrr...)

        • Re: Další postup ohledně Fondu

          Jiri1     před 13 lety 19.02.2011 11:56 |  
          0 0

          Zdravim Marte , budte v klidu, oni se v tom nevyznaji ani sami vyjednaaci, pry to casto sklouzava to takovejch jelit , az to neni hezke.

          • Re: Další postup ohledně Fondu

            mart     před 13 lety 19.02.2011 14:43 |  
            0 0

            Dik Jiri :), porad si opakuji " ... sem klidnej, sem klidnej, sem klidnej, se na to taky muzu ..... jak sem klidnej...."

  2. Re: Další postup ohledně Fondu

    lados     před 13 lety 18.02.2011 20:56 |  
    0 0

    Díky za článek. Rád bych podotkl, že i když zatím nelze (asi) vybírat peníze, není třeba čekat na právní analýzu, ale je potřeba uskutečnit nějaké reprezentativní setkání, kde bychom se měli dohodnout na dalším postupu. Je přece spousta témat, o kterých bychom se měli dohodnout: cíl, kterého chceme dosáhnout, jaké budeme mít priority, ustanovit pracovní orgány budoucího fondu (sdružení) atd. Je mnoho věcí, které je třeba projednat. Když budeme čekat na výsledky právní analýzy (která je určitě zapotřebí) budeme de fakto ztrácet čas. Myslím, že zatím nejlépe zformuloval své stanovisko OP, proto bych uvítal, kdyby OP svolal nějaké přípravné jednání. Já se rád zúčastním i rád pomohu.

  3. Re: Další postup ohledně Fondu

    Hubas     před 13 lety 19.02.2011 14:07 |  
    0 0

    Ahoj všem slávistům.
    jsem pravidelný čtenář těchto stránech a velký fanoušek naši milované Slávie.

    Rád bych sem přišel s výzvou na všechny slávisty,aby jsem udělali vše k záchraně našeho lubu.Pozitivně vnímám založení fondu a určitě přispěji.
    Ale rád bych byl kdyby to nebyla jediná iniciatia nás všech fanoušku Slávi.Proto bych velmi rád poprosil a vyzval všechny členy fan klubu,odboru přátel a fanoušky Slávie k akci VYPRODANÝ STADION na domácích jarních bojích o záchránu.

    Celou zimu jsem každých 14 v sobě vstřebával jednu ránu za druhou od našeho tunelářského a mafiánského vedení a poslední ranou bylo hostování Adama Hlouška.Pak jsem si řekl a dost seru na ně.Dlouho to nevydrželo,ptotože si nedovedu představit,že bych se již příští sezonu nešel podívat na svůj milovaný klub jak hraje ligu,který se seže díky těm gaunerům do bankrotu a nebo nedostane licenci.

    Přeci nechceme až se nás příští rok zmaní zeptají komu ty fandíš a mi nebudeme mít odpověˇ,jelikož ten klub už nebude existovat.

    Pojďme vyzkoušet na první 3 jarní kola vyprodat Eden.Všichni slávisti informujte své znamé,kamnarády a to jak osobně,telefonicky,přes všechny internetové slávistické stránky k nabádaní nás všechny,aby jsme byli na stadionu a podpořili náš klub.

    Akce má za význam 3 důležité body.2 poritivní a 1 bnegativní.Začnu tím negativním a to je přenést se a to přes největší problém,že tím budeme přispívat ze vstupného těm gaunerům a majitelům.Taky jsem si řekl,že už ode mně neuvidí ani korunu,ale ta představa,že bych se už nešel nikdy podívat do Edenu je silnější a prostě Jarní sezonu zapomenu na ty gaunery a budu myslet na budoucnost.
    Pozitivní vidím dva body.+ je že hrajem o záchranu a nikdo nechce,aby jsme spadli do druhé ligy...proto našim klkům ukaážeme,že mají v nás podporu a vytvoříme jim nezapomenutelné domácí potřebí.Ty kluci když uvidí plný stadion,takje to psychicky nakopne a vybičují se k daleko lepšímu výkonu a nic nevypusti.Dejme jim šanci a ukažme jim,že nám osud není lhostejý.2 pozitivní bodem je,ale to jen v případě ,že se tak stane a opravdu by mohl existovat nový investor či subjekt,který má zájem o koupi našeho klubu mu pomoct v rozhodování.Určitě by jsme my fanoušci mu ulehčili v jednom bodě to rozhodnutí aby náš klub koupil a zachránil.Nový zájmce dnes nekupuje nic jiného než zančku SLÁVIE , dluhy veliké,stadion,žádný,hodnota kádru žádná,tak mu ukažme že kupuje značku SLÁVIE a sní i nejlepší fanoušky v ČR.když nás bude chodi 2000 na utkání,tak tomu nepomůžeme,ale když bude plný stadion..bude vidět,že má na čem stavět.

    Snad mě tu nepošlete někam,ale byl rád kdyby jsme se všichni Slávisti sešli již příští pátek na zápese s Brnem,který bude pro nás moc důležitý a to v počtu alespoň 15 000.Zkusme tuto aktivitu převést v realitu a po 3 zápasech vyhodnotit.Čas se krátí a semkmemese a jaro tomu všichni obětujme.Zkusme vše pro záchranu a proto VYPRODEJME EDEN.

    Samozřejmně že vstupný půjde do kapes těm hajzlům na hoře,ale je tiu i malá naděje,že by ze vstupného mohli pokrýt výplaty hráčů,aby se nestresovali.V to už musíme jen doufat.

    P.S. poprosím někoho z Vás kdo jste v kontaktu s panem Platilem,či Zlámalem je minforovali...aby tu to výzvu brali od nás vážně a i oni když pořád něco slibují nám na oplátku vyšli vstříc a ukázali,že jim není lhostejá budoucnoss Slávie......udělali na oplátku na 3 první domácí zápasy na tribuny za bránu vstup 100 kč a ostatní 150 ..bude to gesto od nich,že vnímají pomoc Slávii a pro náš všechny,že se nebudeme moc vymlouvat na cenu.

    Když bude cena přes 200 Kč příjde 3500 a nebo když ceny budou dostupné a nás přijde 15000 ..bude více peněz,třeba na platy,výborná atnosféra a snad pomůže klukům i k výkonům

    toď vše a díky ..snad nbude na BRBO přes 15000 a víme,že možné toje..informujte všechny

    Zdar ..jedu do Edenu na Slovan

    • Re: Další postup ohledně Fondu

      Kmotr (přítel SN)     před 13 lety 19.02.2011 14:21 |  
      0 0

      Slibuji, že v pátek přijdu a se mnou všichni slávisti co znám. Jinak jsem se u toho "slohu" docela zasmál :D

      • Re: Další postup ohledně Fondu

        Hubas     před 13 lety 19.02.2011 14:26 |  
        0 0

        Na sloh nekoukejte..nejsem spisovat a ze slohu jsem vždy propadal :-) Napsal jsem co si myslím a co citím ..tak snad to chápete

    • Re: Další postup ohledně Fondu

      eomer (přítel SN)     před 13 lety 19.02.2011 16:50 |  
      0 0

      Pod to se podpíšu. Taky beru dva známé, ale 15 tis. je utopie. I těch 10, pokud nebude znám nový vlastník. Je zima, únor, je to pozdě a je to v TV, ale uděláme pro to vše !!!!

  4. Re: Další postup ohledně Fondu

    orca     před 13 lety 20.02.2011 16:08 |  
    0 0

    Myslím,že nejlepší pomocí našemu klubu je tlak na zveřejnění majitelů a nalezení nového vlastníka.Navrhuji ,aby se vytvořil tlak na vedení ČMFS ke změnění licenčních podmínek tak, aby prvoligové kluby musely mít akcie na jméno a zveřejnily své majitele.Pokud by fond k tomuto účelu sloužil,bylo by to jediné smysluplné využití. Všechno ostatní je podpora mafiánských majitelů,nebo nesmyslně vyhozené prostředky.
    PT