Archiv

Slavia - Štěchovice 2:3

Béčko prohrálo doma na Strahově s osmými Štěchovicemi.

Slavia - Štěchovice 2:3 (1:2)
Branky:
39. Duranski, 88. Veselý - 5. Novák, 38. Braný, 85. ?
Sestava Slavie: Hanuš - Šimkovský, Vodrhánek, Zákostelský (60. Kolařík), Sudek - Smolák (67. Perez), Čepelák, Milutinovič, Duranski, Tusjak (60. Veselý) - Červenka
Lavička: Měsíček, Žák, Mráz, Brůžek


Na začátku utkání byli aktivnější a důraznější hosté a svou aktivitu potvrdili vedoucí brankou v 5. minutě - po rohovém kopu se hlavou prosadil Novák. Poté se hrálo spíše mezi vápny, do velké šance se slávisté dostali ve 23. minutě. Smolák se protáhnul po pravé straně, vylákal z brány Macha a lehce z úhlu střílel - nabíhající Tusjak střelu do brány neusměrnil a míč tak skončil těsně vedle pravé tyče. Ve 30. minutě hosté zahrávali standardní situaci těsně za vápnem, balón nejdřív Hanušovi vypadnul, ale napodruhé ho zkrotil. Ve 38. minutě hosté přidali druhý gól - Braný dostal přihrávku za obranu do vápna a z pravé strany dal Hanušovi jesle. Jen o minutu později slávisté vstřelili svůj první gól - Duranski zblízka střílel do gólmana, od kterého se balón pomalu odrazil do bŕány. Macho byl po této situaci ošetřován, zřejmě se jedná o nejstaršího hráče, který kdy proti slávistické juniorce nastoupil, příští rok totiž oslaví padesátiny! V závěru poločasu mohl vyrovnat Smolák, jeho prudkou hlavičku po centru ale Macho vyrazil.

Hru po přestávce ovládali slávisté, v útoku však scházela lepší finální přihrávka a střela, hráči několikrát kombinovali na malém vápně. V 65. minutě dostal přihrávku za obranu ve vápně Šimkovský, před bránu po zemi balón přistrčil Veselému, ale ten z vynikající pozice mířil mimo. Ofenzívu se snažil trenér Poustka posílit, na hřiště tak přišel v 67. minutě Perez. Hosté si vytvořili šanci ze hry, nebezpečná střela byla odvrácena na roh, po něm však bylo ve vápně značně rušno, ovšem nakonec bez gólu. V posledních deseti minutách ale byla slávistická obrana značně otevřená a po několika protiútocích hosté v 85. minutě vstřelili třetí branku. Slávisté o dvě minuty později odpověděli gólem Veselého.  

"Zápas se mi nehodnotí lehce, převládá ve mně určité zklamání, protože jsme nepotvrdili vcelku jasné vítězství v Krumlově. Přikládám prohru tomu, že jsme se nesoustředili při první standardní situaci soupeře, kdy jsme nezachytili podle mě jednoduchý centrovaný míč na přední tyč, kluci to nedokázali uhrát, ačkoliv se tomu věnujeme na trénincích a na předzápasovém tréninku. Když jsou kluci mladí, tak asi tento moment s jejich psychikou zacloumá a je jednodušší pro ně výsledek tvořit, než ho dohánět. Od té první standardky se tedy odvíjel další vývoj zápasu. Přesto jsme se dostali do kombinací a do šancí, bohužel jsme je neproměnili. Do druhé půle se kombinace zlepšila, ale chyběl někdo, kdo by vzal odpovědnost na sebe a rozhodnul, chyběl nám dnes asi Matěj Paprčiak, který to dokáže," zhodnotil zápas Martin Poustka. Slávisté doma prohráli už druhé utkání v sezóně. "Druhá prohra doma mrzí hodně, navíc jsme dostali sedm gólů a to prostě nelze." Slávistické šance vychytal devětačtyřicetiletý gólman Macho. "Gratuluju mu, že v tolika letech je schopný vyhrávat zápasy, dokonce i udržet nulu, ale pro nás to není dobrá vizitka, brankář, který by klukům mohl skoro dělat dědu, vychytá tolik šancí."

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Štěchovice 2:3

    gambi     před 13 lety 17.09.2011 14:55 |  
    0 0

    Byl jsem tam a byla to bída, sice drželi balon ale žádný šance z toho nebyli. Milutinovič se musí asi 20x dotknout balonu aby ho pak dal v zadu to taky nebylo ono a dopředu vůbec nic. Nevím proč nehrál od začátku Kolařík, když tam přišel s Veselým určitě hru oživili