Archiv

Slavia B - Bohemians 1905 B 6:0

Kdo dnes v mrazivém dopoledni vyrazil na Strahov, rozhodně neprohloupil. Slávistická juniorka dnes předvedla gólový koncert a rozdrtila Bohemku 6:0!

Slavia B - Bohemians 1905 B 6:0 (3:0)
Branky: 20. a 69. Zákostelský, 37. a 43. Červenka, 46. Vondráček, 82. Peréz

Slavia B: Hanuš - Dostál, Vodrhánek, Zákostelský, Sudek - Peréz, Petrák, Duranski, Veselý (71. Smolák) - Červenka (54. Naumov), Vondráček (60. Voráček)

Po delší době se béčko utkalo se soupeřem své věkové kategorie, za Bohemians stejně jako za Slavii nastoupili většinou hráči ročníků 91 a 92. Výjimkou byli jen Hanuš a Dostál, kteří jsou o pár let starší. V úvodu zápasu si slávisté vytvořili převahu, po několika rozích byl před bránou hostů zmatek, ale všechny pokusy o zakončení byly zblokovány. První přímé ohrožení pro brankáře Bohemians tak byla až střela Vondráčka, tu si však Maha s přehledem pohlídal. Podobně to dopadlo i se střelou Dostála. Zajímavou situaci vytvořil Peréz, který vybojoval zdánlivě ztracený míč a přízemním centrem podél brankové čáry nadělal hromadu starostí soupeřově obraně. Ve 20. minutě už se Slavia radovala, přetažený centr z rohu se vrátil do vápna, kde se hlavou prosadil Jan Zákostelský - 1:0. O chvíli později napadáním donutil stopera hostů k chybě Vondráček a Peréze v tutovce vychytal Maha, odražený míč hlavičkoval Veselý nad. Slávisté nadále na hřišti kralovali a soupeře dlouhé minuty nepouštěli na vlastní polovinu, nadějné příležitosti však nedokázali přetavit v gólové šance. Po půlhodině si však Červenka pohrál s obráncem, postupoval téměř podél brankové čáry a prostřelil Mahu - 2:0! O chvíli později střílel ve výborné šanci Vondráček, Maha byl tentokrát úspěšný. Ještě před poločasem dorazil střelu mířící na tyč do brány Červenka a vzbudil emoce v týmu soupeře, který si (dost možná oprávněně) myslel, že Červenka stál v ofsajdu - 3:0. Tak také skončil vydařený poločas.

Hned na začátku druhé půle zvýšil střelou z hranice vápna na 4:0 Vondráček po pěkné akci Peréze z pravé strany. Hráči Bohemians však ve druhé půli významně zvýšili agresivitu a rozhodnutý zápas Slavii důrazem značně znepříjemňovali. Přesto si slávisté dokázali vytvářet další příležitosti, jednou po hlavičce zvonilo i břevno. Slávisté tak v 69. minutě přidali pátou branku, když se po rohu prosadil hlavou Zákostelský - 5:0. Červenobílí v závěru své vítězství potvrdili i šestou brankou, kterou korunoval svůj výborný výkon Peréz. Hosté si první tutovku vytvořili až pět minut před koncem, krásnou ránu zpoza vápna však vyrazil neméně pěkným zákrokem Hanuš. Slávisté tak kromě půltuctu vstřelených branek udrželi také čisté konto.

Trenér Michal Petrouš mohl být po zápase spokojený: "Jsem rád, že k tomu kluci přistoupili zodpovědně, diváci sami viděli, že jsme dali šest gólů a ten fotbal byl koukatelný, takže jsem samozřejmě spokojený. Hráli s námi kluci z áčka, ale až na Martina Dostála to jsou hráči, kteří věkově patří k nám, jsou to nadějní mladí kluci a jsou týmu prospěšní. Věřím, že porostou a že Slavia v nich má budoucnost. Je potřeba, aby se nezkazili, abychom s nimi dobře pracovali, aby byli trpěliví a ctižádostiví, aby fotbalu dávali všechno, ne jen hodinu a půl na tréninku. To je úkol pro nás trenéry." Na dotaz oficiálního webu se vyjádřil k výkonům Diega Peréze a Filipa Duranskiho: "Diego jde neustále nahoru, je to typ hráče, kterého český fotbal potřebuje, umí jeden na jednoho. Když zlepší ještě osobní souboje, což je logické v tomto věku, tak myslím, že bude velmi platným hráčem pro áčko. Filip podobně, ten teď už dostal šanci v áčku a záleží jen na něm, jak s ní naloží. Fotbalový je, umí tomu dát myšlenku, jen je potřeba, aby se ještě víc rval."

Komentáře (28)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia B - Bohemians 1905 B 6:0

    spino     před 12 lety 12.11.2011 12:26 |  
    0 0

    Červenka! :-DDD Já myslel, že hraje v Omsku!

    • Re: Slavia B - Bohemians 1905 B 6:0

      (host)     před 12 lety 12.11.2011 12:55 |  
      0 0

      To je jeho bracha :)

    • Re: Slavia B - Bohemians 1905 B 6:0

      Artur (přítel SN)     před 12 lety 12.11.2011 13:04 |  
      0 0

      citace slavia.cz :Marek je bratrem bývalého slávistického hokejisty a českého reprezentanta Romana Červenky. :-))

  2. Re: Slavia B - Bohemians 1905 B 6:0

    Eluin (přítel SN)     před 12 lety 12.11.2011 12:43 |  
    0 0

    Bravo, hoši!

  3. Dotaz k redakci

    petrjir     před 12 lety 12.11.2011 17:00 |  
    0 0

    Neznute nebo nemáte statistiky B týmu? Zajímalo by mě, kdo je nejlepším střelcem, kdo odehrál nejvíc minut, nejlepší nahrávač, atd... Vím, že to děláte až po podzimní části, ale alespo kdo dal kolik branek. Jinak ten Perez už několikátý zápas za sebou hrál dobře, ten by mohl v zimě do áčka. Snad nemá ve smlouvě totéž, co měl Krasniqi.

    • Re: Dotaz k redakci

      quelhar (admin)     před 12 lety 12.11.2011 19:46 |  
      0 0

      Neco malo statistik mam: nejlepsi strelec je po dnesku uz Cervenka (5), nasledovany dvojici Paprciak, Zakostelsky (4). Tri goly dali Prosek, Vesely, Voracek a Vondracek. Nejvice odehranych minut ma stoper a kapitan Vodrhanek (12x cely zapas, 2x chybel), nasleduji ho dalsi defenzivni hraci: Cepelak, Sudek a Zakostelsky, z ofenzivnich jsou na tom nejlepe Cervenka a Vesely. Nahravace bohuzel ve statistikach nevedu, stejne to z venkovnich zapasu neni jak zjistit. Rekl bych, ze Perez v zime jeste do acka nepujde, potrebuje trosku pridat ve hre dozadu. Ale pry se muze v zimni priprave acka objevit jedno prekvapeni, ktere toho za becko moc neodehralo a pujde primo z dorostu, tak uvidime.

      • Re: Dotaz k redakci

        petrjir     před 12 lety 12.11.2011 21:06 |  
        0 0

        Děkuji za brzké info. O tom Vodrhankovi jsem se nikde nedocetl, na slavii.cz nema ani profil, tak mě překvapuje, že má nejvíce minut odehraných minut. Zakostelsky natoz, ze je stoper, tak 4 goly zatim dobry. Jelikoz nejsm z Prahy, tak becko sleduju jen z toho, co se doctu tady nebo na slavii, tak by me zajimal nazor lidi, kteri na becka obcas zajdou. Kdo ma z becka nejvetsi sanci dostat se do acka? A nema ten Perez taky ve smlouve nejakou zalozku, ktera by se tykala jeho objeveni v A tymu? Ten z dorostu by mohl byt Salasovic nebo se mylim? Jak to vubec bude se soutezi juniorek, jestli teda bude. Ta je povinna pro vsechny kluby prvoligove? A z ni se nebude sestupovat nebo jak? Nikde nikdo o tom moc nepsal, ani moc nevysvetlil. A jake rocniky tam maji hrat? Co, kdyz tam bude nekdo starsi a do acka ho nechteji, tak musi odejit? Predem diky za info

        • Re: Dotaz k redakci

          quelhar (admin)     před 12 lety 12.11.2011 23:33 |  
          0 0

          Tak becko (stejne jako acko) nema moc stoperu na vyber a Vodrhanek je prakticky jediny stabilni. A vzadu se to logicky toci mene nez na ofenzivnich postech, kde je ta konkurence vetsi a postupne si zahraji vsichni. Takze neni prekvapeni, ze nejvic odehranych minut ma stoper. Sanci v acku podle me muze dostat z becka temer kdokoli, tezko vypichnout jednoho konkretniho hrace. Co ma Perez ve smlouve, to bohuzel netusim. Ja slysel o jinem hraci z dorostu, co ma jit na zimni pripravu do acka, ale jak rikam, dost mozna to ani neni definitivni :o)
          Soutez juniorek se pry pristi rocnik urcite hrat bude, ale detaily sam nevim, tak snad se vsichni brzy dozvime detaily. Kazdopadne idea je takova, ze tam budou hrat hraci dvou rocniku nad U19 a starsi hraci, pokud se neprosadi do acka, pujdou pryc (na hostovani nebo prestup).

          • Re: Dotaz k redakci

            slaviator     před 12 lety 13.11.2011 09:38 |  
            0 0

            doplním - hráči, kteří budou starší a neprosadí se v áčku, tak mohou na střídavý start do farmy. Slavie jako jedna z mála týmů první a druhé ligy žádnou farmu nemá, většina týmů si ji pořídila... Až se zruší B týmy a zavede se soutěž juniorek, tak bychom si měli farmu taky pořídit...

            • Re: Dotaz k redakci

              Citrus (přítel SN)     před 12 lety 13.11.2011 09:55 |  
              0 0

              My si nic pořizovat nebudeme. Jako správní vizionáři jsme měli Hlučín, když nikdo o farmách nevěděl. Teď si všichni farmu pořídili a myslí si jak nás dostali, jenže my už jsme zase o krok dál. :-)

              • Re: Dotaz k redakci

                slaviator     před 12 lety 13.11.2011 11:53 |  
                0 0

                to nebyla farma ale, že jo. Pouze jsme měli hodit šest mega do Hlučína za to, že tam bude hrát pár našich hráčů druhou ligu...

                Na farmě hrajou hráči normálně na střídavej start. Ani nevím vlastně koho má Sparta (Loko Vltavín?), Žižkov (Horní Měcholupy?), Bohemka (?) a koho bychom z ČFL nebo divize mohli mít jako farmu my (z divize Benešov?), každopádně bude to jediná možnost, aby hráli starší hráči co nebudou moc hrát za juniorku a za Áčko hrát nebudou...

                • Re: Dotaz k redakci

                  mirecek1111     před 12 lety 13.11.2011 13:19 |  
                  0 0

                  Takových hráčů bychom se spíš měli zbavit. Pokud se neprosadí mezi cca 16 hráčů A týmu tak proč je vůbec platit. To tady snad bylo za Jarolíma, kdy jsme měli pod slouvou 60 hráčů.
                  Ten základ týmu by měli spíš doplňovat právě ti nejtalentovanější kluci z juniorky.

                  • Re: Dotaz k redakci

                    slaviator     před 12 lety 13.11.2011 17:30 |  
                    0 0

                    v situaci, kdy míváme pravidelně čtyři hráče zraněný, je hloupost mít v kádru 16 hráčů a doplňovat je dvacetiletejma hráčema z juniorky... Pak to dopadne, že na střídačce budou hráči, kteří budou mít jeden dva ligový zápasy a nebude kam sáhnout. Tudy cesta k úspěchu rozhodně, podle mě, nepovede. Nehledě na to, že nemůžeš reagovat na jiný styl hry, nemůžeš uzpůsobit sestavu, nemůžeš vyndat hráče, kterej je mimo formu...

                    Ideální mít na každý post 2 hráče, takže 22 fotbalistů v A týmu, z nichž někteří mohou alternovat na více postech (stoper+bek, útok+křídlo, ...).

                    16 hráčů doplněných juniory by bylo fakt dost málo...

                  • Re: Dotaz k redakci

                    slaviator     před 12 lety 13.11.2011 17:32 |  
                    0 0

                    btw kolik myslíš, že máme hráčů pod smlouvou nyní? Odhaduju, že jak to bylo za Jarolíma 80, tak teď to cca 40-50 bude pořád... Pod smlouvou nemáš hráče jenom v A týmu, ale i v B týmu a nějací talentovaní dorostenci mají také smlouvy... Spíš jde o to, aby se nepodepsal někdo a lá Besta, Abrahám apod s vysokým základním platem a pak nakonec neběhal někde ve Stromovce... Nebo nepodepsal další Ivanovič, kterej bude brát nadprůměrnej prvoligovej plat, ale hrát bude v dorostu...

                • Re: Dotaz k redakci

                  Stahler     před 12 lety 15.11.2011 01:15 |  
                  0 0

                  Sparta má Motorlet,Žižkov tipuješ správně Horní Měcholupy,Bohemku netuším a ještě vím o tom že Budějovice mají Strakonice,Příbram myslím Votice.

        • Re: Dotaz k redakci

          honzah (přítel SN)     před 12 lety 14.11.2011 19:57 |  
          0 0

          Vodrhánek má zřejmě v béčku podobnou herní funkci, jakou má v áčku Hubáček :-))

    • Re: Dotaz k redakci

      schnaubi     před 12 lety 13.11.2011 17:42 |  
      0 0

      Já si myslim, že ten dorostenec by mohl být ZMRHAL Jaromír má 2 starty za béčko a jinak to je dorostenec ročník 93

  4. Re: Slavia B - Bohemians 1905 B 6:0

    Fallen (přítel SN)     před 12 lety 12.11.2011 17:28 |  
    0 0

    Koukám, že hrál Riste. To je moc dobře!

  5. Re: Slavia B - Bohemians 1905 B 6:0

    ligas99     před 12 lety 12.11.2011 19:45 |  
    0 0

    Pokud nastoupí téměř sedm hráčů z áčka a vyhraje se, je komentář na celou stranu.
    Pokud však nejsou takové výsledky a nehrají hráči z áčka v takovém počtu, tak je komentář téměř minimální.
    Jo, a trenér Petrouš také komentuje jen ty zápasy, kde to stojí za to. K minulému zápasu se vůbec nevyjádřil, asi víme proč...............

    • Re: Slavia B - Bohemians 1905 B 6:0

      quelhar (admin)     před 12 lety 12.11.2011 19:49 |  
      0 0

      Tech sedm hracu z acka neda dohromady snad ani 20 ligovych zapasu a az na Hanuse a Dostala vekove patri mezi hrace becka (91, 92). Mimochodem za Bohemku hrali taky mladi, co jsou papirove uz hraci acka, kupr. Sumsky.

      • Re: Slavia B - Bohemians 1905 B 6:0

        ligas99     před 12 lety 12.11.2011 22:43 |  
        0 0

        asi špatně čteš .... (-
        já se bavím hlavně o přístupu v komentářích k utkáním .... (-

        Navíc k Vodrhánkovi , je to kluk , který prošel dorostem , hrál celkem dobře , ale nepatřil mezi vyvolené Řeháka ...........
        tak jako mnoho dalších .........
        Je škoda, že informovanost o klucích, kteří jsou ve Slavii více jak 4 roky je slabší (-

        Jsem přesvědčen , že i bez hráčů áčka , by dostala Bohemka trojku

        • Re: Slavia B - Bohemians 1905 B 6:0

          ligas99     před 12 lety 12.11.2011 23:12 |  
          0 0

          moc krásná věta ,, pokud je nerozfrcáme ??? "
          je fakt že ročník 90,91,92 by byl super tým i na ČFL , pokud by se vloni nespadlo .
          A těch talentů co jsou pryč , z toho by byl další jeden tým ........
          Moc pozdě se začalo pracovat na tom , aby mládí dostalo šanci , o to déle to bude trvat ..... ( -
          Hlavně by měl rozhodovat talent a výkon hráče , a ne agenti, tak jako se to stále děje ....

        • Re: Slavia B - Bohemians 1905 B 6:0

          quelhar (admin)     před 12 lety 12.11.2011 23:26 |  
          0 0

          Ono tak trochu vyplynulo, ze naznacujes, ze tu vyhru vykopali ligovi hraci... Co se tyce komentaru, tak Petrous ted odtrenoval tusim treti zapas a je to spis o ochote medialniho tymu of. webu udelat s trenerem rozhovor, nez o trenerovi. Michal Petrous zrovna s poskytovanim rozhovoru a hodnocenim utkani nema problem, aspon podle me zkusenosti.

      • Re: Slavia B - Bohemians 1905 B 6:0

        bongor     před 12 lety 12.11.2011 22:47 |  
        0 0

        Doufejme,že se kluci budou ještě lepšit a že se nám brzy vyklubou
        hráči,které už nerozfrcáme ,jako minulou směnu,které je věčná škoda.Soutěž juniorek už je avizovaná dávno Taky bych rád věděl,kde to vázne.Nevíš Quelhare?
        Před x lety hráli vždycky před ligovými zápasy dorostenci,bylo to vítané prodloužení dne s fotbalem.Juniorky by mohly být něco podobného,ale na vyšší úrovni.Kdyby se vždy hrály dva zápasy za sebou,tak by to taky mohlo zvýšit návštěvnost fotbalových zápasů.
        Juniorku by měly mít povinně všechny profesionální celky a asi by junioři museli sestupovat a postupovat s áčkem.
        6-0 nad Bohemkou je moc dobrý,jako každé vítězství našich barev.

        • Re: Slavia B - Bohemians 1905 B 6:0

          bongor     před 12 lety 12.11.2011 22:54 |  
          0 0

          2. listopadu 2011 | 19:45

          MARTIN HAŠEK – Účast 14 560 diváků v rozhodujícím zápase o fotbalové Euro není žádná ostuda. V Česku se totiž dělá všechno pro to, aby pro opravdu zapáleného fanouška bylo stále obtížnější tuhle hru milovat. Fandové z páteční Letné si řeči o ostudě nezaslouží, jsou to spíš hrdinové.
          Problém reprezentačních týmů odjakživa tkví v tom, že tvrdé jádro fandů chodí na fotbal každý týden a se svým oblíbeným, nicméně v drtivé většině ne nijak zářně úspěšným týmem prožívá takové nervy, že na další emocionální zátěž prostě nemá sílu ani chuť.
          Historické velkokluby typu Sparty, Slavie, Bohemians nebo Baníku existují vesměs minimálně pět lidských generací a vyrostla kolem nich ochranná sféra celých věrných rodin, čtvrtí a měst, občanské společenství lidí, kteří svůj klub nenechají padnout. Věřím, že z této skupiny, do níž patří uzavření samotáři, kamarádské partičky a synové s otci stejně jako vášniví hoši z Ultras, bylo v pátek na Letné jen minimum.
          Fandové Slavie bojují proti nechtěnému trenérovi a trápí je minulost jejich majitele, klokani neustávají v boji za návrat do Ďolíčku, Ostrava nechce nechat padnout Bazaly. Právě tahle skupina fanoušků je fotbalu nejvěrnější, má také až překvapivě silný vliv. Své kluby dokáže vytáhnout z hrany reálně hrozící zkázy. A přesto tihle lidé nejsou ochotní přijít fandit Rosickému a spol.
          Fotbalová asociace je však může získat zpět. Stačí něco udělat se známými problémy, které vyhánějí z hledišť ligových stadionů ty nejvěrnější, lidi, kteří svým klubem žijí, jsou ochotni pro něj obětovat volný čas i své peníze.
          Ať hrají historické kluby na svých tradičních stadionech, ať se fanoušek na výjezdu nemusí obávat provokujících ochranek, ať může část lidí v hledišti stát, když si to přeje, ať šéfové fotbalu nenechávají fotbal bezmocným proti obchodním plánům politicko-podnikatelských elit. Pak bude jedno, kdo bude po volbách fotbalu vládnout.
          Pak reprezentace získá podporu opravdového jádra českého fotbalu a ne jenom několika svátečních fandů. Potom bude mít národní tým jistotu, že za ním budou lidé na tribunách stát, i když se nedaří. A hráči pak po tak báječném zápase jako v pátek nebudou muset litovat: Škoda, že jich nepřišlo víc.

          • Re: Slavia B - Bohemians 1905 B 6:0

            bongor     před 12 lety 12.11.2011 22:55 |  
            0 0

            Moc pěknej článek od Martina Haška.Správně,to nepsalo to pako,ale jeho jmenovec.

          • Re: Slavia B - Bohemians 1905 B 6:0

            FrancoisMerlin     před 12 lety 13.11.2011 21:17 |  
            0 0

            Ještě ten pán zapomněl zmínit, že od Uhrina až po zápas proti Skotsku se reprezentace dělala na ruku jednomu klubu a vybranym agentum. Proto mě teď repre zase zajímá o něco víc když tam vidim hráče jako Jiráček (mimochodem myslim druhý Nedvěd, pokud bude na sobě ještě makat) Pilař a třeba za 3 roky tam uvidime Hurku.

            • Re: Slavia B - Bohemians 1905 B 6:0

              urs (přítel SN)     před 12 lety 13.11.2011 23:23 |  
              0 0

              vidíš to moc optimisticky, avšak po shlédnutí páně moravce a jeho "šou" s miliardářem se třebas opravdu blejská na lepčí časy..

              inu.., jaká společnost - takový fotbal

              omluva za političnost, ale tejkalo se to Phy 10 a poloboha na hrádě, tak jsem neodolal..

              slávii třikrát hurá :)