Archiv

Statistiky podzimu: B tým

Po skončení podzimní části divize A se blíže podívejme na to, jak se béčku dařilo a jací hráči za něj nastupovali.

Pro začátek připomeňme, že v šestnáctičlenné soutěži je béčko Slavie po podzimu čtvrté s 29 body, když ztrácí sedm bodů na vedoucí Benešov, čtyři body na druhé Horní Měcholupy a bod na třetí Strakonice. Slavia svého bodového zisku dosáhla bilancí 8-5-2 s velmi dobrým skóre 40:22. Spolu s Horními Měcholupy je Slavia nejproduktivnějším týmem divize A, 22 inkasovaných branek ji však řadí až na deváté místo v pevnosti obrany.

Podíváme-li se na jednotlivé zápasy detailněji, zjistíme, že Slavia dokázala vstřelit alespoň jednu branku v každém z 15 odehraných utkání, ve třinácti z nich dokonce více než jednu. Třikrát vstřelila tři branky, jednou pak čtyři, pět i šest branek. Čisté konto naopak dokázala udržet pouze třikrát: v prvním kole v Kolovči, v desátém kole doma proti Čížové a ve 14. kole doma proti béčku Bohemky. Šestkrát Slavia inkasovala jednu branku, třikrát dvě branky, dvakrát tři a jednou čtyři.

Nepočítáme-li Pavla Řeháka, který tým vedl v přípravě, ale před zahájením soutěže ze Slavie odešel, vystřídali se u béčka na podzim čtyři trenéři. Sezónu začal Martin Poustka a do svého povýšení k áčku odkoučoval šest zápasů s bilancí 4-0-2. Poté vedl rezervu dva zápasy Petr Vrabec a tým pod ním uhrál dvě remízy, přitom v obou zápasech v poločase výrazně vedl. Další dva zápasy odtrénoval jinak asistent Ivo Knoflíček s bilancí jedné výhry a jedné remízy. Poté k týmu nastoupil Michal Petrouš a do konce podzimu v pěti zápasech posbíral tři výhry a dvě remízy.

Pohledem na tabulku divize A v polovině soutěže zjistíme, že nejcennější výsledek Slavie je výhra 2:1 na hřišti vedoucího Benešova, v tomto zápase vedl tým poprvé Michal Petrouš a tři body zajistil Slavii brankou v poslední minutě Veselý. S ostatními dvěma týmy, které jsou v tabulce před Slavií, béčko remizovalo 2:2, s Horními Měcholupy doma pod Vrabcem a ve Strakonicích pod Knoflíčkem. Naopak remíza na hřišti dvanáctého Tachova (Petrouš) nebude patřit k výsledkům, na které by hráči mohli být kdovíjak pyšní.

Do zápasů béčka nastoupilo na podzim celkem 37 hráčů, z toho pět brankářů (Berkovec jednou, Pokorný dvakrát, Hanuš třikrát, Malina čtyřikrát a Měsíček pětkrát). Nejvíce odehraných minut (1170) si připsal stoper a kapitán Vodrhánek, který chyběl jen dvakrát. Následují Čepelák (920), Sudek (914), Červenka (783), Zákostelský (767), Veselý (766) a více než 700 odehraných minut má ještě Duranski (734). Naopak méně než sto minut odehráli Berkovec (90), Galus (86), Naumov (65), Hell (61), Kučera (37), Niedermeier (34), Žák (32), Cousens (17) a Palko (10).

Tabulku střelců B týmu vede s pěti brankami Červenka, následují čtyřbrankoví Paprčiak, Zákostelský, Prošek a Veselý. U Václava Proška je jistě zajímavý fakt, že na podzim nastoupil pouze do čtyř zápasů a v každém z nich dokázal skórovat! Tři branky mají Voráček s Vondráčkem, dvakrát skórovali Smolák, Duranski, Milutinovič a Mikula a po jedné brance mají na kontě Kolařík, Kučera, Čepelák a Peréz. Zbylá jedna branka byla soupeřova vlastní.

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Statistiky podzimu: B tým

    honzah (přítel SN)     před 12 lety 24.11.2011 12:02 |  
    0 0

    Berkovec jednou, Pokorný dvakrát, Hanuš třikrát, Malina čtyřikrát a Měsíček pětkrát.

    Tak tomu se říká důmyslný systém :-))

      • Re: Statistiky podzimu: B tým

        quelhar (admin)     před 12 lety 24.11.2011 13:32 |  
        0 0

        Nez odesli na hostovacku, tak tady par zapasu odehrali za becko...

    • Re: Statistiky podzimu: B tým

      ligas99     před 12 lety 24.11.2011 12:51 |  
      0 0

      Zde je vidět , proč má Slavie dlouhodobý problém s brankáři .
      Navíc ,, B " střídá z mnoha důvodů a je to určitě chyba .
      Berkovec - trénoval s áčkem a aby chytal , odešel hostovat .
      Hanuš - je v áčku , dělá dvojku , a aby měl něco odchytáno , tak jej pošlou do béčka .
      Pokorný - je ročník 89 a pokud vím , Slavie se dušovala , že tam budou hráči pouze ročníku 91 a mladší ........ ( -
      Malina - je ročník 91 a chytal by asi pravidelně , pokud by nechodili kluci z áčka a nebyly další okolnosti ....... ( -
      Měsíček - je ročník 92 , odchytal sice nejvíce zápasů , ale ne proto , že by byl tak dobrý , ale z úplně jiných důvodů .......... ( -
      navíc podával hodně nevyrovnané výkony , které tady hodnotili i ostatní .......... ( -

      Tak si vyber ???
      Tomu se říká systém na nic , ale nic s tím neuděláš.
      To je bohužel Slavie a její práce s golmany.

      • Re: Statistiky podzimu: B tým

        PetCC     před 12 lety 24.11.2011 16:26 |  
        0 0

        No ono to s brankáři není tak jednoduché, jak si to představujete. Pro tým je to tak důležité místo, že se na něm těžko může experimentovat.
        Navíc, Čontofalský je výborný brankář a ten těžko na delší dobu pustí někoho jiného do branky. Takže pro mladé a nadějné brankáře je hostování jediná rozumná možnost jak se trochu vychytat. Málokdo dostane šanci jako třeba Vaclík a i ten, přestože má skvělé předpoklady, občas školáckou chybu udělá. Bez zkušeností to v brance zkrátka nejde.

        • Re: Statistiky podzimu: B tým

          ligas99     před 12 lety 24.11.2011 17:29 |  
          0 0

          Jo , to souhlasím .

          Bavil jsem se pouze o brankářích v B týmu a celému přístupu a jejich dlouhodobé výchově ve srovnání s jinýmy týmy .

          Hostování je sice dobrá věc , ale musí hráč nebo brankář hrát , ti co byli, anebo jsou na hostování tak moc nehrají, nebo nehráli.
          Je to dáno hlavně věkem a tím , že obecně hráči na hostování dostávají méně příležitostí , než z domacího týmu .
          Tak to nyní bohužel chodí i u kluků ze Slavie .

          Třeba hostování Counses nebo Galus a ostatní .... (