Názory

Divoké události v Kutné Hoře

Ve středu se v Kutné Hoře uskutečnil zápas Poháru České pošty, kam zamířila Slavia. Bohužel pro fanoušky to skončilo nepříjemnými zážitky. Nový Fanshop proSlavisty se rozhodl pomoci a nabízí peníze lidem, kteří odhalí pořadatele, který napadl Strašáka. Své vyjádření přidala i Slavia.

Po začátku zápasu došlo v sektoru slávistů ke konfliktu s pořadateli, kteří se rozhodli, že Strašák musí z plotu, odkud všude vede kotel, pryč. Nesmyslným způsobem tedy místní pořadatelská služba vyvolala konflikt, následoval zásah Policie ČR a následně i zadržení Strašáka, přičemž dostal několik rad od pořadatele.

Já na utkání bohužel nebyl, ale z níže uvedeného videa je vše patrné. A i já osobně mám negativní zkušenosti s Policií i pořadateli a dnes se to opět ukázalo.

Proto patří velké dík novému Fanshopu, který se rozhodl podpořit naše ultras. Velice zajímavý článek je také od Pavla Procházky na hattrick.cz. Slávistické noviny se také ohrazují proti chování místních pořadatelů a podporují naše ultras!

Video:


Sešívaní drží spolu a Fanshop drží spolu s fanoušky!
Vážení slávisté, sešívaní přátelé,

včera jsme byli s naším mobilním Fanshopem na pohárovém zápase Slavie v Kutné Hoře. Naším cílem bylo potěšit slávisty z okolí blízkého i dalekého slávistickými suvenýry, dresy, náramky atd. Bohužel celý zápas byl ovlivněn neadekvátním zásahem Policie ČR a neprofesionálním chováním některých pořadatelů. Atmosféra, která mohla být vynikající, vyprchala a zůstala bohužel jen pachuť, že do Kutné Hory přijeli řádit nějací chuligáni z Prahy.
Odmítáme kriminalizaci fanoušků a chceme podpořit slávisty, kteří mohou platit (doslova) za chyby policie a pořadatelů a hrozí jim pokuty či jiné sankce za to, že chtěli fandit svému klubu.

Pomoc musí být konkrétní a rychlá a z naší strany tedy poplyne:
1. 10% z tržby v Kutné Hoře na účet ultras
2. 10% ze všech tržeb v období 3. 9. až 9. 9. na účet ultras 

Zároveň vyhlašujeme odměnu 10.000Kč pro toho, komu se svědectvím, trestním oznámením atd. podaří zajistit legální potrestání pro pořadatele, který před zraky policie mlátil Strašáka. Jen úcta k hovězímu steaku nám brání nazvat jej dobytkem. A asi jen pepřový sprej, který policisté používali, je zdůvodněním, proč to neviděli a nepostupovali proti této osobě stejně razantně jako proti fanouškům SKS. Odměna bude rozdělena rovným dílem mezi ty, kteří přispějí k potrestání tohoto jedince. 

ProSKS s.r.o. - provozovatel fanshopu SK Slavia Praha

Komentáře (30)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Divoké události v Kutné Hoře

    Matysek     před 12 lety 30.08.2012 18:15 |  
    0 0

    Bude se podavat nejaka oficialni stiznost ci trestni oznameni pres klub nebo pres SDS ?

  2. Re: Divoké události v Kutné Hoře

    TKutnik (přítel SN)     před 12 lety 30.08.2012 18:40 |  
    0 0

    Ahoj, já v Kutné hoře byl...Stál jsem ode všeho cca 5 metrů, toho pořadatele bych určitě poznal. Mě osobně pár věcí bouchlo pod autem - ale nic od našich, všechno od PČR. Celé to bylo jednoznačně vyprovokované pořadatelem.

    • Re: Divoké události v Kutné Hoře

      Merlinus (přítel SN)     před 12 lety 30.08.2012 19:57 |  
      0 0

      Tak myslím, že každý kdo chodí občas na fobtal už ví, že 90% konlfiktů vyprovokují pořadatelé nebo Policie. Otázkou je, jen do kdy jim to bude beztrestně procházet. V době videí apod. by se proti tomu mělo začít mnohem víc a razantněji postupovat a to především právní cestou. Proto velmi vítám snahu fanshopu. Pokud by se udělala nějaká sbírka jejímž cílem by byl monitoring a právní tlak na vyšetřování velmi častého protiprávního chování pořadatelů a Policie na fotbalových stadionech, tak velmi rád přispěji, a to určitě ne malou částkou.

  3. Re: Divoké události v Kutné Hoře

    MVSKSVCFIM (přítel SN)     před 12 lety 30.08.2012 19:59 |  
    0 0

    viděli jste tu reportáž na TV HOVNA ?
    Takový bláboly, že prej Strašák fyzicky napadal toho borce s vestičkou :D A to vám řekne mluvčí policie, normálně bych je zažaloval za pomluvu nebo tak něco, asi neviděli to video na kterém je všechno vidět.
    Já si myslím že by ty vypatlanci ve vestách měli mýt psychotesty, jako to musí mít na policii, protože to v 90% jsou ,,lidi,, který dělají o víkendech security na vesnických diskoškách, IQ nepřesahují 50 a rádi se perou + když mají podporu v zádech, tak jim narostou křídla.
    Na nově z toho udělají reportáž, jako o 11.září, odchytí si pár očitých svědků, šoupnou jim 100Kč a řeknou vám co chcete. Lidi pak vůbec nezajímá jak to doopravdy bylo, věří tomu co slyší v TV. Udělají z fanoušků, kteří přijedou fandit, zvířata a rváče. Aspoň že se za fanoušky postavilo vedení, a nebál bych se přistoupit na právní kroky.

    • Re: Divoké události v Kutné Hoře

      MVSKSVCFIM (přítel SN)     před 12 lety 30.08.2012 20:22 |  
      0 0

      "Fanoušek Slavie krátce po začátku utkání vylezl na oplocení. Když ho pořadatel vyzval, ať toho nechá, fanoušek ho napadl. Proto ho zpacifikovala pořádková jednotka," uvedla policejní mluvčí Vendulka Marečková.
      :D

      • Re: Divoké události v Kutné Hoře

        bongor     před 12 lety 30.08.2012 20:52 |  
        0 0

        Tak Vendulka by měla okamžitě vyletět pro přečin pomluvy.Chce to skutečně vyřešit právní cestou,i když v našem státě právo pláče a
        pravda je to poslední co boduje.

      • Re: Divoké události v Kutné Hoře

        vlk30 (přítel SN)     před 12 lety 30.08.2012 20:53 |  
        0 0

        Vendulka ma v hlavě to co mezi nohama a podle toho reprodukuje takové blaboly.

      • Re: Divoké události v Kutné Hoře

        RaDDa521     před 12 lety 30.08.2012 22:21 |  
        0 0

        Vendulka dále dodala: "Při fotbalovém utkání ve vyhrazeném sektoru pro hosty jako fanoušek Slavie Praha opakovými údery pěstí pravé ruky fyzicky napadal tři pořadatele, kterým způsobil drobná poranění," upřesnila Vendulka Marečková. Podle ní uvedený muž vylezl na oplocení. "Pořadateli byl vyzván, aby slezl, že se dopouští poškozování majetku," řekla a pokračovala: "Na výzvy nereagoval a začal pořadatele napadat. Teprve potom nastoupila pořádková jednotka, protože bylo vidět, že pořadatelé situaci nezvládají."

        • Re: Divoké události v Kutné Hoře

          MVSKSVCFIM (přítel SN)     před 12 lety 30.08.2012 22:22 |  
          0 0

          tomu se nejde nesmát :D asi neviděli to video

    • Re: Divoké události v Kutné Hoře

      bongor     před 12 lety 30.08.2012 20:55 |  
      0 0

      tak to hochu zase ne,já znám jednoho co má IQ 53 a jednoho co má dokonce 54 a půl

      • Re: Divoké události v Kutné Hoře

        MVSKSVCFIM (přítel SN)     před 12 lety 30.08.2012 21:03 |  
        0 0

        tak to sorry, to se omlouvám :D

    • Re: Divoké události v Kutné Hoře

      slaviator     před 12 lety 30.08.2012 22:00 |  
      0 0

      TOHLE je ten důvod, proč lidi nechodí v Česku na fotbal... To, jak to média prezentujou...

      • Re: Divoké události v Kutné Hoře

        bongor     před 12 lety 30.08.2012 22:44 |  
        0 0

        Pomalu u nás místo demokracie vzniká mediakracie.Je to tím,že jako v jednom z mála oborů novináři nenesou zodpovědnost za svou práci.A tak si klidně nějakej blbeček leží doma na gauči a sleduje o čem se mluví,načež o tom napíše reportáž.A když někoho pomluví a ona to není pravda,tak se jen oklepe a příště lže klidně dál.
        Tisk musí být silný a nezávislý,je to hlídací pes demokracie.Ale u nás
        se to zvrhlo v anarchii.Máš pravdu Lukáši,kdo by bral svoje děti na fotbal,když si přečte,že zlý Strašák tam napadá pokojné diváky a strážce zákona.
        A tak se nejde na fotbal,ale doma se paří střílečky.A ještě si dítě vyslechne,nezlob,nebo na tebe pozvu Strašáka,nebo ještě nějaký další zlý slávisty a oni ti rozbijou hračky.

        • Re: Divoké události v Kutné Hoře

          bongor     před 12 lety 30.08.2012 22:55 |  
          0 0

          Ono stačí si přečíst na první stránce Spartu:
          Zabiják Kadlec, čisté konto i fanoušci. Co posunulo Spartu dál.
          Já bych řek :Hlavně rozhodčí:Situace před penaltou:Jarošík jasně fauluje,rozhodčí na to kouká z pár metrů a nic.rumuni běží dopředu,chybí tam faulovaný hráč,centr do vápna,nastřelená ruka,penalta."Zabiják"Kadlec jí dává,to je tedy počin ,hodný světové hvězdy největšího kalibru.
          A hned je tady téma pro další blbnutí čtenářů

          • Re: Divoké události v Kutné Hoře

            janko (přítel SN)     před 12 lety 30.08.2012 23:34 |  
            0 0

            jo ten titulek jsem zahledl take. To zas bude tyden dusevni onanie a oslavnych clanku od nasich novinarskych odborniku... Jak by rekli na letne, pres tezkosti zpusobene rejdy revansistickych zivlu se zavery sjezdu podarilo splnit. Tak jim to prej, vzdyt ta nehynouci slava co je ted potka stala kretu peknej balik... Mne jen sere to ze opet narazili na tym ktery byl totalne z formy, ta jejich klika ta je proste obdivuhodna.

        • Re: Divoké události v Kutné Hoře

          dArtagnan     před 12 lety 30.08.2012 22:55 |  
          0 0

          Děti nechat doma! Tomu chuligánovi se neříká Strašák pro nic za nic! Dobře, že na to Tv H@vna upozornila. :-)

    • Re: Divoké události v Kutné Hoře

      Petr9608     před 12 lety 31.08.2012 00:39 |  
      0 0

      Kubík nic neudělal :-)

    • Re: Divoké události v Kutné Hoře

      MVSKSVCFIM (přítel SN)     před 12 lety 31.08.2012 07:01 |  
      0 0

      klasická věc co TV hovno dělá, např. ten telefonát se strašákem ze kterého použíjí zhruba 5 vteřin (kde říká - řekl jsem jim že budou zbytečné problémy ......). Pak to doopravdy vyzní že to všechno vyvolal on. On si o tom chytrej člověk udělá obrázek když si pak přečte že ho pustili s 500Kč pokutou, asi zas tak nic hroznýho neudělal.

  4. Re: Divoké události v Kutné Hoře

    Stahler     před 12 lety 31.08.2012 08:53 |  
    0 0

    Celý incident vyprovokovala ochranka a policie zasahovala na základě toho co jí ti dementi z ochranky nakecali.Určitě to hodně přibarvili,jinak by policie možná nereagovala asi tak razantně.Hlavním viníkem je ochranka,pak policie.Fanoušci jsou nevinní.
    Bohužel s policií se bojuje špatně,mají na své straně naše děravé zákony.S ochrankou se však bojovat dá,jenže to by naši fanoušci museli být chytřejší,v tomhle případě především ti z KH a okolí.Není přece pro ně problém když jsou místní počkat po zápase,až členové ochranky po jednom,dvou budou odcházet pryč.Klidně v přesile,ochranka taky bojovala v přesile s PČR po boku.Bylo by to fér,navíc kutnohorští slávisté by je mohli znát,KH je malé město a měl by tam s mírnou nadsázkou znát každý každého.Jenže jsme v tomhle poseroutkové a to celá ČR.V Turecku,Řecku,Kypru,Polsku,Srbsku a podobných zemích by ten co napadl Strašáka měl třeba přeraženou míchu a byl by od něj pokoj.

  5. Re: Divoké události v Kutné Hoře

    Viking     před 12 lety 31.08.2012 10:40 |  
    0 0

    Já bych jim na oplátku zprznil svatou Barboru.

    • Re: Divoké události v Kutné Hoře

      Jiri1     před 12 lety 31.08.2012 12:01 |  
      0 0

      Zdravim, nejsem pritelem nejakych lacinych vyjadreni , aneb , jak se naladit na vlasteneckou notu,. mel bych par dotazu, mel to nekdo predjednane s Kutnou Horou , mel celkove nekdo domluveny zpusob fandeni, , byl nekdo domluveny jako stycny dustojnik kotele s poradateli, na druhou stranu je fakt , ze ti klucu z ochranky profici nejsou, tohle by se treba v Plzni stat nemohlo, aby sli sundat tzv. sefa kotle timto debilnim zpusobem, , to co bylo dal je tezko komentovat, policie zasahla na zadost hlavniho poradatele, v tu chvili tam ochranka uz nemela co delat. Jenze se zaznamu, ktere jsem videl je patrna snaha nasich fandu po stretu po bitce. Pak uz asi kazdy vi, ze policie do toho jde s urcitym taktickym zamerem a lapne kohokoliv, u Strasaka z toho , co jsem videl by to, ale na obvineni byt nemelo. Pruser je , ze podle dostupnych snimku panove z ochranky maji spojitost s urcitym klubem a to mohlo hrat svoji roli. Celkove si myslim, ze ovsem zakladani nejakych fondu, nebo dokonce psani rozhorcenych oficialnich reakci klubem je nesmysl, klub totiz jinak nehne ani prstem pro obvinene fandy a to ani Slavia a samozrejme bych spise uvital pravni pomoc nasim fandum .

  6. Re: Divoké události v Kutné Hoře

    bramburek (přítel SN)     před 12 lety 31.08.2012 12:46 |  
    0 0

    To je neskutečný, jak to funguje tady v tý republice - nasypaný vymatlanci ve vestách, co všechno naprosto zbytečně vyprovokujou a totálně zkurvěj celej zápas a atmosféru na něm, prolhaný fízlové a nakonec opět naše skvělá média, který ty lži jednostraně papouškujou do světa, k zblití...

    tu blbku Vendulku bych pověsil za kundu do průvanu, aby si pro příště uvědomila, že lhát se nemá

    • Re: Divoké události v Kutné Hoře

      Eluin (přítel SN)     před 12 lety 31.08.2012 17:03 |  
      0 0

      O něm slyším prvně (vím, nemusí to nic znamenat), takže říci, takhle podle textu, klasický hrot to asi nebude a podobných "podhrotů", či křídel podle mého názoru máme relativně dost.

  7. Re: Divoké události v Kutné Hoře

    podol (přítel SN)     před 12 lety 31.08.2012 13:49 |  
    0 0

    Nemá cenu se rozčilovat nad "objektivností"reportáže uvedené
    komerční televize.Už delší dobu ji nesledujeme s celou rodinou,
    je nám špatně ze špíny,pitvání v neštěstí druhých,neobjektivitě,
    sprostotě i kupě lží,nejen v reportáži o fandech Slávie.Co na to
    Rada pro t.vysílání?Přeci jen mne potěšily reakce SKS,fanoušků
    a nakonec i ofic.Slávie.Chce to tvrdě vyžadovat nápravu,třeba i
    soudní cestou.Co např.totální demolice baru rudochy před včerejším utkáním?
    Jako několik předchozích,jsem i já v případě potřeby připraven
    pomoci finančně persekuovaným Slávistům.
    Podol

  8. OT: Co by, kdyby Slavia neprošustrovala

    Petr9608     před 12 lety 01.09.2012 06:31 |  
    0 0

    Trochu jsem se díval do toho Sport Magazínu, ale bylo to zhruba takto:

    2009/10 - Skupina LM 3. místo, na jaře ČF EL
    mezitím přijde Kellner, Jarolím je odejit pro neshody o počty hráčů pod smlouvou, přichází Vrba, pak Jiráček, snad i Pilař a TGS..
    Poháry nás vyčerpávaj - v lize jen 3. místo

    2010/11 v EL se dostanem do 1. jarního kola, v lize vyhráváme titul

    2011/12 Postoupili jsme do osmifinále LM (ze skupiny s FCB, ACM a bAT3) proti Arsenalu, jenž rozhodne v prodloužení pumelicí Rosa, Wenger se nechává slyšet, že o Slavii ještě hodně uslyšíme

    Dyžtak jestli to někdo má a hodil by sken nebo kvalitní fotografii (ne žádnej ekl z mobilu).
    DÍKY ;-)

    • Re: OT: Co by, kdyby Slavia neprošustrovala

      slaviator     před 12 lety 01.09.2012 13:10 |  
      0 0

      jakože jsme postoupili na úkor Barcelony nebo ACM?

      • Re: OT: Co by, kdyby Slavia neprošustrovala

        Petr9608     před 12 lety 01.09.2012 17:09 |  
        0 0

        ACM ;-)