Mládež

U19: Slavia - Opava 5:1

Nejstarší dorost Slavie po remíze na hřišti Sparty vstřelil Opavě "bůra" a nebýt laxnosti v zakončení, mohlo být na kontě Slavie gólů daleko více.

Slavia U19 - Opava U19 5:1 (3:0)
Branky:
22. Souček, 32. Brož, 35. a 53. (pen.) Hrubý, 85. Sodoma - 69. Jurečka

Slavia U19: Řehák - Maršík, Souček, Pelikán, Bejbl - Peterka (64. Červený), Duga, Brož (74. Prosek), Verner (61. Šonka) - Hrubý - Liška (58. Sodoma)

Slávisté od počátku kontrolovali hru, soupeře nepouštěli na dostřel brankáře Řeháka a sami si vytvářeli šance. V prvních dvaceti minutách utkání ale neuspěl Brož střelou po rohovém kopu, Verner po uvolnění Hrubým ani Liška hlavou po centru Hrubého z přímého kopu. Až ve 22. minutě se slávisté radovali, při závaru po rohovém kopu se míč dostal před Součka, který zblízka neváhal a zakončil - 1:0. Hosté si připsali první vážnější akci až po půlhodině hry, Řehák ale na hlavičku po rychle rozehraném přímém kopu ani reagovat nemusel, protože letěla vedle. Naopak na druhé straně se slávisté dvakrát prosadili a prakticky rozhodli zápas. Nejprve pěkně utekl po pravé straně aktivní Peterka, jeho míč do vápna hosté odvrátili, slávisté však na hranici vápna zabojovali, získali míč a po rychlé kombinaci se zjevil za obránci Brož a nemýlil se - 2:0. A o tři minuty později to byl znovu Peterka, který poslal vynikající centr zprava na zadní tyč, kam si ideálně naběhl Hrubý a nikým neatakován hlavičkou rozvlnil síť potřetí - 3:0.

Druhá půle byla na šance na obou stranách ještě bohatší. Hosté vysunuli napadání až k vápnu Slavie a domácí si tak mohli vyzkoušet rozehrávání situací pod tlakem, což se jim dařilo jen se střídavými úspěchy. Opava však také umožňovala slávistům chodit do přečíslení a o vyložené šance tak nebyla nouze. Nejprve Liška uvolnil Vernera, který ale vysoko přestřelil, v další tutovce pak byl samotný Liška. Při kličce poslednímu obránci hráč hostí uklouzl a než stihl Liška zakončit, sebral mu od nohy míč rukou. Sudí sice odpískal penaltu, ale k hostům byl shovívavý a hráči Opavy udělil pouze žlutou kartu. Penaltu proměnil střelou o tyč Hrubý - 4:0. Následovala fáze hry, kdy slávisté hned několikrát stáli při zakončení tváří v tvář brankáři Opavy a pravidelně na něm troskotali nebo netrefili bránu za ním. Takto si vedli postupně Liška, střídající Šonka, Brož a znovu Šonka. A tak přišel trest - Jurečka trefil z přímého kopu zeď, ale odražený míč napálil už nekompromisně do sítě - 4:1. V závěru utkání chytil Řehák tutovku po chybě Proska v rozehrávce, Červený spálil další šanci Slavie, ale nakonec tam pátý gól přeci jen padl, golman Opavy chyboval v rozehrávce, míče se zmocnil Sodoma, udělal kličku dvěma obráncům a poslal míč přesně k tyči - 5:1. V předposlední minutě ještě sudí odpustil Opavě druhou penaltu po faulu na pronikajícího Šonku a tak slávisté vyhráli o čtyři branky. Vzhledem k průběhu utkání je to pro Opavu velmi milosrdné skóre.

Komentáře (4)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: U19: Slavia - Opava 5:1

    subHuman     před 12 lety 01.09.2012 16:46 |  
    0 0

    Quelhare, na jakem hristi se hraje pondelni derby juniorek s klokaaneem? Dekuji.

    • Re: U19: Slavia - Opava 5:1

      podol (přítel SN)     před 12 lety 01.09.2012 17:09 |  
      0 0

      ptal jsem se již v pátek na Bohemce,mělo by se odehrát v
      Uhříněvsi,pokud to dodatečně nezmění.Podol

    • Re: U19: Slavia - Opava 5:1

      quelhar (admin)     před 12 lety 01.09.2012 17:32 |  
      0 0

      Jak pise podol, melo by se to hrat v Uhrinevsi, je to i na webu svazu. Pojedu tam, na twitteru opet zmeny stavu a pak report...

      • Re: U19: Slavia - Opava 5:1

        subHuman     před 12 lety 01.09.2012 19:15 |  
        0 0

        Diky.
        Tam jsem jeste nebyl, snad to najdu, pokud budu stihat...