Ženský fotbal

Dorostenky se Slováckem remizovaly

Dorostenky Slavie v dnešním utkání remizovaly se Slováckem 1:1, jedinou branku vstřelila Sehnálková. Starší žákyně vyhrály v Pardubicích 2:0! Mladší žákyně nad stejným soupeřem vyhrály 4:0.

Do zápasu lépe nastoupilo Slovácko, které si vytvořilo územní převahu i první šance. Ve 4. minutě z úhlu střílela Barnetová, slávistická brankářka musela vyrazit na roh. Holky měly problém s udržením míče, rychle jsme ho ztráceli díky množství nepřesností. Hosté si však vyloženou šanci nevypracovali, z dálky to zkoušela dvakrát Daňková. První možností Slavie mohla být standardní situace, ale střela Mukařovské skončila nad brankou. V 19. minutě jsme málem skórovali, po rohu Jášové na zadní tyči hlavičkovala Břížďalová, ale brankářka Růžičková vyrazila na břevno. V druhé polovině poločase se hra vyrovnala, ale ani jeden tým si nedokázal vytvořit zajímavou příležitost. V závěru ještě zkoušela střílet Jeglová, ale zakončila nad branku.

Druhý poločas jsme začali dobře, vytvořili jsme si několik zajímavých akcí, ale ty jsme nedokázali dotáhnout do konce. Nebezpečně střílela Houzarová, ale do středu branky. Jenže pak jsme předvedli velkou chybu, za obranu se dostala Jeglová a střelou k tyči dostala Slovácko do vedení. Děvčata se dostala do složité situace, přesto bylo vidět, že se nechtějí vzdát. A snaha byla odměněna, v 59. minutě zahrála Mukařovská standardní situaci a Sehnálková hlavou přesně zakončila. O chvíli později po nedorozumění v obraně jsme si málem dali vlastní branku. Z následného roku hostů jsme se dostali do brejku, ale Hrobská v zakončení přestřelila. V poslední čtvrthodině byla k vidění hra nahoru dolů, ale s řadou nepřesností. Oba týmy chtěly strhnout vedení na svou stranu. Sedm minut před koncem byla v šanci Daňková, ale zády k brance přestřelila. V 76. minutě Dlouhá poslala za obranu Houzarovou, která však před vyběhnutou brankářkou zakončila mimo branku. Přes závěrečný tlak už slávistky druhou branku nepřidaly a utkání skončilo nerozhodně.

Slavia - Slovácko 1:1 (0:0)
Slavia: Macounová - Dlouhá, Břížďalová, Dáňová, Knollová - Mukařovská, Klesnilová (50. Lébrová) - Novotná (23. Houzarová), Sehnálková (79. Schlitzová), Jášová - Lačná (41. Hrobská)
Branky: 59. Sehnálková - 46. Jeglová


Starší žákyně:
8.kolo nás zavedlo na hřiště SK DFO Pardubice. Přijížděli jsme s jasným cílem - vyhrát. Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř, který v poslední době udělal velký výkonnostní skok a o to těžší zápas, neboť v Pardubicích se nám nikdy moc nedaří. Do zápasu jsme vstoupili velice dobře a prvních 10 minut nám jednoznačně patřilo. Soupeř se téměř nedostal za půlku, my jsme spálili obrovskou šanci už ve 2.minutě (Kačka Šuleková), ale v 9.minutě se prosadila Terka Hrtánková - kdy střelou z dálky překonala domácí obranu. Poté se hra vyrovnala, šanci soupeře zlikvidovala pozorná Bára Horáková, a i když naše děvčata měla územní převahu a byla častěji na míči, další branka nepadla. Po přestávce přišel opět náš tlak, ale Andrea Fomínová si schovávala góly na příští víkend (dnes to prostě nevyšlo), Andy spálila dvě 100% tutovky. Vysvobození přišlo ve 45.minutě, kdy se Vanda Adámková dokázala výborným důrazem prosadit a vstřelila rozhodující gól. Po změně na postu naší gólmanky se soupeř dostal do brejku, ale Gigi Hilbertová ukázala své kvality. A když dokázala, za pomoci obrany zlikvidovat i rohový kop, mohli jsme se radovat z dalšího vítězství. Příští týden musí děvčata potvrdit svojí herní kvalitu proti Spartě. Věřím, že všechny zbývající tréninky do derby kvalitně a v co největším počtu odtrénujeme, na zápas půjdeme hlavně v dobré psychické pohodě, vstříc vítězství.
Report: Miloslav Svoboda

Pardubice - Slavia 0:2 (0:1)
Slavia: Horáková - Bohatová, Blažejová, Stránská, Vodičková - Adámková, Fomínová, Čiperová, Hrtánková - Pakostová, Šuleková, střídaly: Hlušková, Hilbertová, Šebrlová, Šnejdrová
Branky: 9. Hrtánková, 45. Adámková


Mladší žákyně:
Pardubice - Slavia 0:4
Slavia:
Kubíková - Kotrhonzová, Prošková, Hilbertová, Bartlová, Ployharová, Pakostová, Junová, Hladíková, Kreidlová, Pavlasová
Branky: 5. a 35. Hilbertová, 46. Pavlasová, 58. vlastní

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)