Ženský fotbal

Fotbalistky Slavie remizovaly na Slovácku!

Fotbalistky Slavie zaznamenaly první ztrátu, na hřišti ambiciozního Slovácka remizovaly pouze 2:2, přestože ještě ve 40.minutě prohrávaly o dvě branky. Dorostenky Slavie porazily Bohemians vysoko 10:0, tři branky vstřelila Houzarová. Starší žákyně dokázaly porazit Spartu 5:4 i díky hattricku Šurnovské. Mladší žákyně remizovaly 1:1.

Fotbalistky Slavie zavítaly na horkou půdu Slovácka, kde prohrála i Sparta. Podrobnější reportáž připraví portál zfotbal.cz. Slávistky si v zápase sice vytvořily první šance, ale do vedení se dostali domácí. Ve 31. minutě se prosadila Březinová, o sedm minut později přidala druhou branku. Důležitou trefu zaznamenala Divišová, když krátce před poločase snížila na rozdíl jedné branky. Začátek druhého poločasu začal skvěle, hned ve 47. minutě se po střele prosadila Svitková a vyrovnala na 2:2. Zvrátit skóre se však už bohužel nepodařilo a děvčata tak ztratily první dva body.

Kompletní reportáž na stránkách zftobal.cz.

Slovácko - Slavia 2:2 (2:1)
Slavia: Taušová - Malinová, Odehnalová, Pincová, Tomášková - Divišová, Pěničková, Cahynová, Benýrová (68. Bartovičová) - Svitková (88. Holečková), Kožárová (46. Necidová)
Branky: 31. a 38. Březinová - 42. Divišová, 47. Svitková


Dorostenky:
Po sérii tří zápasů bez výhry nás čekal nováček soutěže a tedy povinné vítězství. Od samého začátku jsme měli převahu a v 6. minutě po přihrávce Sehnálkové šla sama na branku Dlouhá, její střela z hranice vápna skončila mimo tyče. O chvíli později se za obranu dostala Houzarová, brankářka vyrazila a Lačná přestřelila z vápna prázdnou branku. Proměňování šancí je náš velký problém, díky čemuž se trápíme. V 16. minutě po uvolnění Houzarové šla sama na branku Sehnálková, kličku brankářka vystihla. Do vedení jsme se dostali v 17. minutě, kdy se k odraženému míči dostala Dáňová a lobem přehodila z hranice vápna brankářku. Šancí jsme si vypracovali hodně, třeba Houzarová šla opět sama na branku, ale ani ona neuspěla. V 27. minutě byla ve vápně faulována Houzarová a následnou penaltu proměnila Dlouhá. Tím jsme prolomili smůlu a začaly konečně padat branky. V 29. minutě z úhlu zakončovala Houzarová k tyči. Ve 32. minutě z druhé strany šla na branku Knollová a i ona v koncovce uspěla. Ve 34. minutě Dlouhá zpětnou přihrávku nahrála Sehnálkové, její střelu z prvního doteku ještě tečovala Houzarová. Ve 36. minutě po centru Knollové a přiťuknutí Lačné přidala svou třetí branku Houzarová.

Druhý poločas začal naší převahou a brzy jsme přidali sedmou branku, ve 47. minutě Lébrová přesně přihrála na nabíhající Sehnálkovou a z prvního doteku prostřelila brankářku. V dalším průběhu jsme mnohokrát ukvapeně stříleli a tím přicházeli o výhodnější pozici. Mohli bychom jmenovat mnoho jmen, protože převaha byla velká, ale nedokázali jsme jí proměnit v další branky. Gól jsme přidali až devět minut před koncem, po centru Dlouhé hlavičkovala Jášová. O minutu později střelkyně Jášová přestřelila z malého vápna. A v další tutovce na zadní tyči netrefila prázdnou branku Hrobská. Dvě minuty před koncem skórovala Hrobská střelou k tyči. A v poslední akci po centru Jášové a teči Hrobské zakončovala Dlouhá.

Slavia - Bohemians 10:0 (6:0)
Slavia:
Macounová (41. Nedvědová) - Dlouhá, Němečková, Dáňová, Mukařovská - Lébrová (56. Jášová) - Schlitzová, Lačná, Sehnálková, Knollová (41. Břížďalová), - Houzarová (63. Hrobská)
Branky: 29., 34. a 36. Houzarová, 27. a 80. Dlouhá (pen.), 17. Dáňová, 32. Knollová, 47. Sehnálková, 71. Jášová, 78. Hrobská


Starší žákyně:
Derby starších žákyň přineslo dramatickou zápletku. Slávistky se dostaly do vedení v 8. minutě, kdy po rohu Pakostové zakončovala z malého vápna Šurnovská. Pro děvčata super začátek, ale na hřišti byl k vidění spíše boj bez šancí na obou stranách. Zajímavý byl až závěr prvního poločasu. Ve 30. minutě slávistická brankářka při odkopu trefila dotírající Khýrovou a následně v pohodě doklepla do prázdné branky. Drama pokračovalo, v závěrečné minutě nejdříve Khýrová využila zaváhání a z velkého úhlu dokázala skórovat. Z následné akce druhou žlutou kartu a následně červenou dostala Valentová a z přímého kopu přesně zamířila Šurnovská.

Ve druhém poločase pokračovalo drama a nadále platilo, že z každého pokusu padla branka. Jenže dlouho si žádný tým nic nevytvořil, vše si oba celky nechaly na závěrečnou čtvrthodinu, kdy se s góly roztrhl pytel. V 56. minutě se Sparta i v deseti dostala do vedení, kdy Khýrová přidala svou třetí branku. O dvě minuty později po přihrávce Fomínové z hranice vápna skórovala Šuleková, kdy svou střelu skryla přes obránkyni. A obrat jsme dokonali za další dvě minuty, po rohu se míč odrazil na hranici vápna k Fomínové, která parádně zavěsila. Naše radost však dlouho netrvala a Khýrová se prosadila i počtvrté. Už to vypadalo, že zápas skončí bezbrankovou remízou, ale v 67. minutě zahrála Pakostová rohový kop, který přelétl sparťanskou brankářku a z brankové čáry doklepla míč do sítě Šurnovská, čímž završila hattrick.

Slavia - Sparta 5:4 (2:2)
Slavia: Horáková - Vodičková, Stránská, Blažejová, Šefernová - Adámková, Čiperová, Šurnovská, Fomínová - Pakostová, Šuleková, střídaly: Šebrlová, Becková, Šnejdarová, Pajerová, Bohatová
Branky: 8., 35. a 67. Šurnovská, 58. Šuleková, 60. Fomínová - 30., 35., 56. a 63. Khýrová
ČK: 35. Valentová (Sparta)


Mladší žákyně:
Derby mladších žákyň bylo od začátku velmi vyrovnané s minimem šancí na obou stranách. Do vedení jsme se dostaly v 15. minutě po rohovém kopu zásluhou Niki Hladíkové. Sparta se po obdržené brance snažila tlačit dopředu, ale naše dobře fungující obrana společně s dobře chytající Valčou Kubíkovou do poločasu vyrovnání nepřipustily. V druhém poločase Sparta ještě více zvýšila aktivitu a my spoléhaly na brejkové situace, ze kterých jsme dokázaly několikrát nebezpečně zahrozit. Největší šanci na zvýšení vedení měla dvojice Terka Prošková a Jana Kotrhonzová, kdy sparťanská obrana musela nadvakrát vykopávat míč téměř z brankové čáry. Spartě se nakonec podařilo vyrovnat osm minut před koncem, kdy se po centru z levé strany trefila Tereza Bočková. Sparta se v závěru snažila strhnout vítězství na svoji stranu, ale to se nepovedlo, a tak si dnes mladší žákyně připsaly bod za remízu 1:1 a jako první v této sezóně Spartu připravily o plný bodový zisk.

"Holkám se dnes utkání povedlo, zodpovědně bránily a dokázaly být zároveň nebezpečné před soupeřovou brankou. Je velká škoda, že se nám utkání nepovedlo dotáhnout do vítězného konce, protože by si ho holky za dnešní bojovný výkon zasloužily," zhodnotila stručně utkání Kristýna Svobodová.

Slavia - Sparta 1:1 (1:0)
Slavia: Kubíková - Kotrhonzová, Prošková, Hilbertová, Ployharová, Pakostová, Junová, Hladíková, Kollerová, Bartlová, Jandová, Fixová, Kreidlová
Branky: 15. Hladíková - 52. Bočková

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Fotbalistky Slavie remizovaly na Slovácku!

    PetCC     před 11 lety 03.11.2013 10:00 |  
    0 0

    Dobrá konkurence nikdy neuškodí. Když to není Sparta :-)